ترک نشان‌دادن مولانا

ترکیه در برنامه‌هایی که به مناسبت سال جهانی مولانا برگزار کرده‌است، نشان داده ‌است که مولانا را به عنوان یک چهره ترک مطرح کند و به جای مولانا از نام «رومی» استفاده کند و این در صورتی است که مولانا حتی یک بیت شعر هم به ترکی نسروده است بلکه تنها اشعار مولانا به زبان ترکی ترجمه شده است. مولانا زاده بلخ بوده و در مثنوی معنوی سفارش به سخن گفتن به پارسی کرده‌است:

پارسی گو گرچه تازی خوشتر است        عشق را خود صد زبان دیگر است

 

ادبیات  فارسی در افسانه ها و فلکلور ها

زبان فارسی در افغانستان با آنکه در سالهای اخیردست خورده اما بازهم هرگاه  شمهء از قصه های شاهنامه فردوسی را  با دقت مطالعه نماییم، خود را با کلمات  و جمله بندی ها و بیان مطالب آن همرنگ و یکنوع احساس می کنیم. بدین معنی که زبان اصیل فارسی که در متون قدیم ادبی ما وجود داشت هنوز هم در زبان عامیانه مردم ما جا دارد و زبان تکلمی و قابل استفاده مردم ماست.

یکی از برازنده گی ادبیات فارسی در کشور ما همین است که زبان فارسی قدامت تاریخی دارد و محققین و جستجوگران  ادبیات کشور ما مکلف اند تا در مستوای داشته های  اصیل، دست بکار گردند و از طریق افسانه ها و روایت های مردمی، کلمات ناب فارسی را در فرهنگستان ادبیات فارسی بیآفزایند.

از جانب دیگر ادبیات فارسی می تواند بیانگر خصوصیاتی باشد که از زبان های دیگر برتری  یافته و با ژرف نگری می توان ابعاد تاریخی آنرا نیز بازگونمود. در افسانه های علاوه از تمثیل وقایع به زبان اصلی، کلمه های ناب را میتوان یافت. علاوتاً  باید تذکر داد که در افسانه ها هم می توان لهجه های محلی را ریشه یابی کرد.

 

احمد ظاهر  "نابغه دوران"

احمد ظاهر

 

 

 

 

 

                        

 

 

 

 

 

 

 

عده ای از "احمدظاهرشناسان" بر این باورند که پیش از همه صدا و استعداد خداداده احمد ظاهر او را "نابغه دوران" کرده است. دومیها ادعا دارند که انتخاب درست متن و مضمون و مندرجه غنی ترانه ها از امتیازات هنر سرایندگی احمد ظاهر بوده و این باعث محبوبیت وی شده است. سومیها از آن یاد می کنند که احمد ظاهر از جمله نخستین آوازخوانهای پارسی گو است که کوشش به هم آوردن موسیقی شرق و غرب را کرده است. باید گفت که احمد ظاهر یکی از پرمحصول ترین

ترانه سرایان پارسیگو بوده و در ترانه هایش بیش از دیگران به خداوند رجوع کرده و نام خدا را به زبان آورده است.

 

 

 

1***2***3***4***5*** 6***7***8***9***10*** 11***12***13***14***15*** 16***17***18***19***20*** 21***22***23***24***25*** 26***27***28***29***30 31***32***33***34***35



بالا

بعدی* آريايی * بازگشت