افزایش نفوذ خاشخا ش سالار ان وطاعون طالبان در ولایات جنوب کشور فساد اداره وکندی رشد جامعه ، گزارش مستند نقادانه ودردناکی بود که در پایان چهارمین سال مبارزه ی روشنگرانه ی سایت آریایی نشر شد و در دسترس بیننده گان با احساس و آگاه آن قرارگرفت
پرخاش دادخو ها نه علیه ناتوا نی دستگاه رهبری وزارت امور داخله نصب عنا صر نا کا رآمد غیر مسلکی فاقد ابتکار ، در عالیترین مقام رهبری وزارت داخله ، نبود انضباط آگا هانه وکنترول دقیق وصحیح از اجرای وظایف اداره های تحت امر ، معاملات پشت پرده ی پارلمان وسطحی نگری ولسی جرگه نسبت به تایید چنین مهره های غیر مسلکی فاقد ابتکار ودنباله رو ، موضوعات بیداری بخش دیگری بود که توسط کار آگاهان دلسوز وطن نوشته شد واز طریق سایت های مشهور درون مرزی بیرون مرزی و آریایی انتشار یافت .
ودرنهایت فرار مغزها ، روز جها نی آواره گان ، حقوق پناهنده گان در اسناد بین المللی ، ماهیت حقوق پناهنده گی تعریف پناهنده در اسناد بین المللی ، حقوق آواره گان جنگی وظایف پناهده گان درکشور میزبان واوضاع مهاجران درکشورهای اروپا وامریکا همه معلومات ضروری و با ارزشی بود که به همت "راد مردی " در آستان پنجساله گی فعالیتهای روشنگرانهء سایت آریایی پژوهش و نوشته شد و زیر عنوان رسا وبلیغ "غروب غربت " انتشار یافت. در خاتمه آرزومندیم که در سا ل آینده ، نسل دیگری از همکاران تازه نفس قلمی ونو آوران جوان همکار قلمی سایت آریایی گردند وپیرامون مسایل سیاسی، تاریخی، اجتماعی، و فرهنگی مطالب جالبی را بنویسند و به محترم عزیز جرات موسس و مسول سایت وزین آریایی ارسال نمایند تا بدسترس نشر بسپار ند.
ودرنهایت چراغ روشن تمدن فرهنگ آریانای کبیر، خراسان بزرگ و افغانستان کنونی را برای آینده سازان روشنایی بیشتری بخشند وبه این وسیله ها ی ظریف وشریف ، دوستی ونزدیکی فرهنگی همه گروههای قومی ملی ومذهبی ساکن افغانستان منطقه وجهان را مساعدت بخشیم تا پیرامون آموزش پرورش معرفتی هنری ادبی وفرهنگی دست به کار شوند.
اداره سازمان اجتماعی افغانستان و آسیا
جهانی شدن، روابط بین الملل و آینده افغانستان
آغاز هزاره سوم میلادی، سرآغاز دگرگونی در تصور ها و اندیشه های انسانها از جهانی که دو جنگ هولناک و نیز «جنگ سرد» را پشت سر خویش گذاشت و سرآغاز فصل جدیدی از تاریخ را رقم زد، پنداشته می شود. عده یی پیش زمینه های این دگرگونی ها را از زمان غلبهء دموکراسی، به کمک ستالین، بر فاشیسم و نازیسم هیتلری می دانند؛ و عده یی هم در پیروزی غرب در «جنگ سرد» و فروپاشی کمونیسم شوروی، که منجر به «پایان ایدئولوژی» و یا به گفته فوکویاما «پایان تاریخ» (1) شد. اما سقوط امپراتوری شوروی، که کارشناسان آنرا به «زمین لرزه» تشبیه کرده بودند، چند پدیدهء مهم را در سطح جهان زایید:
1 . خلاء ایدئولوژیکی پس از شوروی، که سبب گرایش بیشتر کشور ها و مردمان ـ به ویژه نو به استقلال رسیده ـ پس از دههء 90 به ملی گرایی گردید. اگر ما این گرایش را نوعی تلاش برای هویت یابی و خودآگاهی ملی بنامیم، در پس آن عقبگردی را میتوان دید که پارادایم تاریخی آن، به رویداد های میان دو جنگ جهانی بر میگردد ـ یعنی گرایش به ناسیونالیزم.
ساموئیل هانتینگتون، ازاین رویدادها و گرایش ها، نتیجه گیری ای را بدست داد که منجر به تقسیم بندی هشت تمدن جهانی بر پایه ای وابستگی های مذهبی گردید.