از آنجائیکه آیا تحولات شش سال گذشته از نگاه جریانات سیاسی و اقتصادی امیدوار کننده بود در یک نوشته مختصر نمیتوان مورد بر رسی قرار داد بهتر است تا بصورت بسیار خلاصه بر این تحولات و انکشافات مروری داشته باشیم.
قابل یاد آوری میدانیم که تحلیل ها و نظریات ما بعنوان شهروندان افغانستان کاملآ بی طرفانه و بی آلایشانه بوده و هدفی جز سعادت کشور ومردم ما در آن نهفته نیست.
اهداف ما روشن ساختن نواقص و اشتباهات گذشته جهت باز نگری در سیاست ها و پالیسی های آینده در زمینه رسیدن به فردا های روشن و با سعادت یک امر حیاتی بشمار میرود و میتواند از مصائب و خطرات احتمالی در آینده جلوگیری نماید. بناء روشنگری بخاطر رسیدن به فرداهای درخشان نه تنها رسالت ما بلکه رسالت همه اتباع سرزمین واحد ما افغانستان عزیز میباشد.
نوشته کنونی درسه بخش جدا گانه تقدیم میگردد که بخش اول به تحولات مثبت وامیدوار کننده در طی شش سال گذشته اشاره دارد و بخش دوم جریاناتی را که بر اعتبار حکومت کنونی صدمات وارد نموده است مورد بحث قرار خواهد داد و بخش سوم آن هم با نتیجه گیری و ارائه پیشنهاداتی این نوشته را اختتام خواهیم بخشید.
بخش اول : تحولات مثبت و امیدوار کننده:
در طی شش سال گذشته تحولاتی اساسی و بنیادی بزرگی در کشور ما رو نما گردیده که مایه امیدواری و دلگرمی مردم ما بوده است و ذیلآ به عمده ترین آنها اشاره مینمائیم:
· ایجاد یک سیستمی که از روی اسکلت بندی و تعریفش میتوان به آن نام یک نظام را اطلاق کرد، البته نه از روی عملکرد ها، موفقیت ها و دست آورد های آن در طی شش سال گذشته.
· انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی با وجود عدم شرکت فعال مردم.
· ایجاد پارلمان و مجلس سنا با وجودیکه دولت به فیصله های آنها اهمیتی قایل نشده است.
· تدوین قانون اساسی با آنکه مواد آن بطور دوامدار نقض گردیده است.
· ایجاد شورا های ولایتی که فقط صلاحیت مشوره دهی را دارند و دولت مکلف به عملی نمودن نظرات شان نیست.
· باز شدن دروازه های مکاتب با وجود کمبود معلمین و وسایل درسی.
· آزادی زنان که در مورد حقوق و نیاز های اساسی زن کار چشمگیری صورت نگرفته است.
· اسفالت بعضی از سرک های شهری و بین الولایتی.
· وارد نمودن برق از کشور های همسایه.
· خدمات تلفنی که آن هم بخاطر منفعت شرکت های خصوصی از پیشرفت خوبی برخوردار بوده است.
· خدمات بانکی که بانک های خصوصی با تضمیناتی اندک مبالغ گزافی مردم را به امانت گرفته اند اما هیچ تضمینی برای مصئونیت آینده پول مردم در صورت تغیرات و تحولاتی در اوضاع سیاسی ، اقتصادی و نظامی کشور وجود ندارد.
· تعداد رسانه ها و تلویزیون های آزاد که متاسفانه غیر مسئولانه عمل مینمایند و با اشاعه و تبلیغ فرهنگ ها و خواست های بیگانگان بعنوان سنگری بر علیه ارزش ها و شخصیت های خاصی مورد استفاده قرار میگیرند.
· سیاست آشتی ملی با وجودیکه بر اصول قوم گرائی و قبیله گرائی استوار است.
· توسعه تجارت و سرمایه گذاری توسط تاجران داخلی و خارجی که متاسفانه در اثر بی امنیتی ها به کندی مواجه گردیده است.
با وجود دستاورد ها و کمبودیهای موجود از موارد فوق میتوان بعنوان تحولات و دست آورد های بسیار بزرگی نام گرفت چون امکان دارد دولت با ایجاد تغیرات و تعدیلات و توجهاتی در راه اصلاح و بهبود موارد فوق گام های سازنده را بر دارد.
1***2***3***4***5*** 6***7***8***9***10*** 11***12***13***14***15*** 16***17***18***19***20*** 21***22***23***24***25*** 26***27***28***29***30 31***32***33***34***35