هشتم مارچ روز جهانی زن  درافغانستان

حاشيه های زندگی زنان در افغانستان

با وجودیکه  سازمان های حقوق بشر  یعنی حامیان عدالت و برابری  براى زنان  بخصوص در راه حل مشکلات زنان در کشور های عقب مانده برنامه های را راه اندازی نمودند اما در عمل این برنامه ها  برای زنان افغانستان نتنها موثر نبوده بلکه بدبختی ها را در میان زنان جامعه ما افزایش بخشیده است.

زنان جامعه ما آسيب پذيرترين قشر در جهان میباشند و زندگى خود را به سختى مى گذرانند. و بیشتر از دوصد سال میشود که در معرض بحران های فرهنگى اجتماعى وسياسى قراردارند. زنان افغانستان زير شديدترين موجهاى منفى وفشارهاى روحى وروانى قرار دارند وبدترين مسائل ومشكلات را تحمل مى كنند اينها مشكلاتى نيست كه ظرف چند سال بوجود آمده باشد بلكه سال های متمادی است که زنان جامعه ما شاهد نابرابری و خشونت ها میباشند.

زنان در دوران رژيم طالبان بدترين نوع شكنجه جسمى وروانى را تحمل گردیدند حتی آنها در مقابل سركوب نظام طالبان در مناطق شمال افغانستان ايستادند و شهادت را قبول کردند. زنان در جامعه ما حق کار را در مناصب دولتى ندارند و اگر وجود دارد بسیار محدود.   در جامعه ما  زنها مشكلات گوناگونى را متحمل میشوند ، فروخته میشوند، كشته میشوند در بازار هاعرضه میگردند بطور مثال دختر پناهنده ما كه سه بار در پاکستان فروخته شده بود بلاخره کشته شد.  این همه نتیجه مرد سالاری و نظام های مستبد است که در جامعه ما جریان دارد.

شما ببينيد كه زن در جامعه افغانستان ظلمى نمانده كه متحمل نشده باشد. در جنگهاى سه دهه اخیر و مداخلات دوامدار پاکستان  زنان مورد ظلم مردان بیشتر قرار گرفتند و این ظلم ها در زمان طالبان  دورانی که زنان حتى حق تحصيل  را نداشتند بیشتر گردید. توجه کنید به چند قضیه:

 

 

خشونت با زنان افغانستان؛ حقيقت پنهان


"ج"، دختر ۱۵ ساله است که مجبور به ازدواج با مرد ۶۵ ساله ای شده و در نتيجه از خانه فرار کرده است.

"و"، دختر ۱۲ ساله است که در اثر خشونت پدر و اين که او را به انتقال مواد مخدر از يک جا به جای ديگر مجبور می کرد از خانه فرار کرده است.

"س"، دختری است ۱۹ ساله، پنج سال پيش افراد مقتدر محلی او را به زور از خانواده اش گرفته اند، در اين مدت لت و کوب شده و مورد تجاوز و اهانت قرار گرفته است.

اينها داستان های خود ساخته ای نيستند و تنها به يک دو مثال ختم نمی شود. دختران و زنان در افغانستان هر روز با انواع مختلفی از خشونت در داخل خانواده، محل کار، و محيط زيست مواجه هستند.

 خشونت عليه زنان و برخورد سنتی با آنان در افغانستان از ديرباز مشهود بوده است و موضوعی است که به گونه ای آشکار، زمينه برای حضور يکسان زنان به حيث شهروندان همطراز با مردان را محدود کرده و مانع بهره مندی آنان از حقوق اساسی و مزايای دموکراسی شده است.  خشونت عليه زنان در خانواده، از جمله موضوعات فراگير در زندگی زنان به شمار می رود.

 اين نوع خشونت می تواند در برگيرنده برخورد فيزيکي، لفظی و يا اقتصادی باشد، اما در همه موارد تحقيقات نشان داده است که عاملان آن در کل، پدران، برادران و شوهران بوده اند و در بعضی موارد خود زنان در خانواده نيز به عنوان عاملان خشونت عليه زنان ديگر شناخته شده اند.

 

 

1***2***3***4***5*** 6***7***8***9***10*** 11***12***13***14***15*** 16***17***18***19***20*** 21***22***23***24***25*** 26***27***28***29***30 31***32



بالا

بعدی * آريايی * بازگشت