از همه مهمتر  اینکه کميسيون مستقل حقوق بشر از  آمار دقیق از زندانيان اناث در افغانستان ندارد و از نحوی برخورد مسولین زندانیان بی خبر اند. داستان تلخ يک زن که در اثر ظلم يک قوماندان در جنوب افغانستان که در بی حرمتی او نقش داشته هميشه تصور ميکرد تا شايد او سنگسار شود تا بلاخره جان خود را از دست داد) طوریکه کمیسیون مستقل حقوق بشر در کشور های دیگر برخورد شفاف مینمایند متاسفانه در افغانستان منحیث یک ارگان مستقل عمل نه مینمایند، سوال بوجود میاید که مصارف کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان ازکدام منبع تمویل می شود؟ جواب واضح است مصارف کميسيون از وجه کمک های کشور های کمک کننده به افغانستان که در حقيقت بخشی از عايد ملی کشور را تشکيل مي دهد تمويل مي شود. کمک بودجوی به کميسيون در شمار کمک های جامعه بين المللی به افغانستان محسوب ميگردد.

با کمال تاسف کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان مطابق به توافقات بن (5 دسمبر 2001)  و به اساس  فرمان مورخ 16 جوزای 1381 خورشیدی(مطابق 6 جون 2002) فيصله نامه 134/48 مجمع عمومی ملل متحد سال 1993 میلادی، و اصول پاريس ، و ماده 58 قانون اساسی جمهوری اسلامی افغانستان تاسیس شده اما فعالیت های خود را در زمینه انکشاف، توسعه، حمایت و نظارت حقوق بشر بطوری که لازم است انجام نمی دهند. سوال مهمتر از همه که باعث نگرانی جدی مردم افغانستان است که چرا کمیسیون مستقل حقوق بشر  در مورد نقض حقوق بشر در افغانستان از جانب امریکا و دیگر کشور های قدرتمند واکنش نشان نمی دهد؟

 

به عقیده مردم افغانستان کميسيون مستقل حقوق بشر افغانستان هر نوع تخطی حقوق بشری را در هر جا و تو سط هر فرد، گروه و يا دو لتی  که صورت بگيرد باید تقبيح کند. اما طوریکه ملاحظه میگردد قربانیان حملات طالبان اطفال معصوم، زنان و پیرمردان بیگناه هستند کميسيون مؤ ظف است به حمايت و نظارت از حقوق بشر در داخل افغانستان کار نماید. کميشنری عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر و شورای حقوق بشر سازمان ملل، ارگان های رسمی  مراقبت کننده حقوق بشر در سطح بين المللی وظيفه دارند موارد نقض حقوق بشر در افغانستان را مورد غور قرار دهند. همچنان کميته بين المللی صليب سرخ  به اساس  مفاد میثاق های چار گانه ژنوا  که به نام قوانين بين المللی بشر دوستانه ياد ميشوند و بر قواعد جنگ های بين المللی و جنگ های داخلی  و همچنان رسيدگی بر وضعيت مردم ملکی  در محلات جنگ رسیده گی نمایند.  حالات را در افغانستان تعقيب نمایند. علاوه بر سازمان ملل و کميته بين المللی صليب سرخ، سازمان های غير دو لتی بين المللی از جمله سازمان عفو بين الملل و ديد بان حقوق بشر وضعيت حقوق بشر را در سطح افغانستان  نظارت کنند و طالبان  را به محمه بین المللی کشانند.

 

حقوق بشر در برگیرنده حقوق تمام انسانها و تامین امنیت فردی برای تمام افراد است. طبیعتاً حقوق زنان جدا از حقوق مردان و اطفال مطرح نمی شود. همان طوری که ماده 54 قانون اساسی خانواده را رکن اساسی جامعه یاد نموده، ضرورت است برای ایجاد یک جامعه سالم، اول باید خانواده سالم باشد بناً نقش زن در خانواده و تربیه سالم فرزندان نهایت عمده و اساسی است.  تامین و حمایت از حقوق زن، در حقیقت نشاندهنده درجه احترام و رعایت حقوق بشر در یک جامعه میباشد. از طرف دیگر چون زنان در تمام کشور ها و در بسياری فرهنگ ها از محدوديت دسترسی  به حقوق و آزادی های اساســــی رنج مي برند و همين امر باعث می شود که زنان در تمام عرصه های حيات؛ اقتصادی، اجتماعی ، سياسی و فرهنگی عقب بمانند بناً برای جبران  اين عقب ماندگی  در دراز مدت، دولت افغانستان و سایر نهاد های حقوق بشر روی حقوق زن که مجزا از حقوق مرد نيست تو جه و تاکید بیشتر باید نماید. چون به همين منظور است که ميثاق بين المللی رفع هر گونه تبعيض عليه زنان، به سطح جهانی طرح و تصويب شده است و دولت ها را ملزم قرار داده تا در اين مورد توجه بيشتر داشته باشند. به امید عدالت اجتماعی، قانونیت  و استقلالیت  در وطن عزیز ما خراسان

 

 

1***2***3***4***5*** 6***7***8***9***10*** 11***12***13***14***15*** 16***17***18***19***20

 



بالا

بعدی * آريايی * بازگشت