«عملیات آزادی عراق» (1)

 Operation   - Iraq - Liberation

نوشتة: سارافلاندرز - ترجمة: بهروز امین

 

در 15 ماه مه پنتاگون اعلام کرد که برنامة بازگشت دادن سربازان امریکائی از عراق را متوقف کرده است. همه برنامه های ترک عراق لغو شد. و دهها هزار سرباز اضافی به عراق اعزام خواهند شد. سربازان بیشتری مامور حفاظت از خیابان های شهری می شوند تا با جمعیتی که به طور چشمگیری عصیانگری می کند، مقابله نمایند.

ژنرال جی گارنر و کل اعضای گروه او بدون تشریفات اضافی برکنار شدند. وظیفه اساسی گارنر- یعنی ایجاد مسئولان غیر نظامی- حتی آغاز هم نشده است. جانشین او – پاول بره مر سوم به عنوان یک متخصص تروریسم توصیف می شود که عضو هیئت مناسبات خارجی است و زمانی رئیس kissinger Associates هم بود که هر دو با پول های نفت راکفلر در ارتباط بودند.

دولت موقت عراق – منصوب امریکا- که گارنر وعده داد تا آخر ماه مه کارش را آغاز خواهد کرد به تعویق افتاده است. مجلس موسسان – تنها با دعوت امریکا- از مرحلة حرف فراتر نرفته است.

در 19 ماه مه هزارها عراقی در بغداد تظاهرات کردند که تا آن تاریخ بزرگترین تظاهرات ضد اشغال امریکا بود. برای نشان دادن وحدت سنی ها و شیعیان تظاهرکنندگان در محوطة یک مسجد سنی ها جمع شده بعد به اتفاق تا آن سوی شهر به طرف یک زیارتگاه شیعیان راهپیمائی کردند.

همه شعارها و همة پرچم ها در باره وحدت بود و «اشغال، نه»، «بی عدالتی، نه»، «مسئولان خارجی، نه» و دو باره و چند باره، «امریکا، نه، نه، نه». به گزارش آسوشیتد پرس در طول تظاهرات گاردهای مسلح به تفتگ های ای کی 47 از تظاهر کنندگان حمایت مسلحانه کردند.

مطبوعات رسمی از این تظاهرات سخن گفتند ولی کوشیدند تعداد شرکت کنندگان را کم برآورد کرده و اهمیت این حرکت اعتراضی را همان گونه که با تظاهرات ضد جنگ در خود امریکا کرده بودند- مخدوش نمایند.

آسوشیتدپرس و نیویورک تایمز از شرکت ده هزار نفر سخن گفتند ولی مطبوعات در دنیای عرب – برای نمونه الجزیره و دیگران گزارش کردند که تعداد از 50 هزار نفر هم بیشتر بود.

 

وضعیت امروز عراق:

یک بازنگری سریع، حتی از اخباری که در مطبوعات رسمی درج می شود نشان می دهد که وضعیت در عراق کاملا خارج از کنترل است.

در بغداد و بصره بزرگترین شهرهای عراق آب آشامیدنی،  قابل آشامیدن نیست. در بصره، آب آلوده باعث شیوع بیماری وبا که بیماری کشنده ای است شد. تابستان هم دارد آغاز می شود درجه حرارت روزانه که از 100 درجة فارنهایت (حدودا 38 درجه سانتی گراد) هم بیشتر می شود بیماری ها را به سرعت شیوع می دهد. در اغلب شهرهای اصلی برق نیست. تاسیسات نظامی امریکا واحدهای تولیدکنندة الکتریسته خودشان را دارند ولی اغلب عراقی ها برق ندارند و در نتیجه یخچال ها کار نمی کند. پنکه و پمپ آب هم ندارند. سیستم تلفن منهدم شده است. یعنی هیچ وسیلة ارتباطی نیست مگر برای شمار اندکی از همدستان عراقی امریکا که به عنوان پاداش به آنها تلفن همراه داده شد. بنزین تقریبا وجود ندارد. صف خریداران بنزین، مواد سوختنی برای پخت و پز و جوشاندن آب مایل ها ادامه دارد. نظام حمل و نقل عمومی کار نمی کند. هیچ گونه نظام بهداشت عمومی که موثر و مفید باشد وجود ندارد. بیمارستان ها با هزاران مجروح جنگی از همة سنین بطور مذبوحانه ای دست و پنجه نرم می کنند. آن چه فاجعة بهداشتی را تشدید می کند این که بخش اصلی امکانات موجود به غارت رفته است و هیچ برنامه ای برای جایگزینی آنها وجود ندارد. دکترها و کارمندان بخش اورژانس نه فقط حقوقی دریافت نمی کنند بلکه توان شان تحلیل رفته است. بسیار از مدارس در بمباران ها منهدم شده، ویران اند. مدارسی که منهدم نشدند را واحد های ارتش امریکا به پایگاه خود تبدیل کرده اند. وضع در خیابانها به حدی ناامن و مخاطره آمیز است که بسیاری از والدین اجازه نمی دهند اطفالشان پای پیاده به مدرسه بروند. از آغاز جنگ هیچ غذائی توزیع نشده است. برای سالها در نتیجة بایکوت اقتصادی به رهبری امریکا 75 تا 80 درصد جمعیت بطور کامل به توزیع غذا از سوی دولت عراق وابسته بودند. امروز پس از جنگ، بدغذائی تقریبا دو برابر آن چیزی است که یک سال پیش در طول بایکوت بود. با تعطیل کامل اقتصاد، شغلی هم در بساط نیست. دولت امریکا پس از این که کنترل کامل خود را بر وضعیت موجود اعلام کرد در برآوردن ابتدائی ترین نیازهای مردم عراق بطور مطلق ناموفق بوده است.

 

راه حل امریکا : سرزنش کردن مردم

پاول بره مر ایدة یک سیاست جدید را اعلام کرد که به غارت کنندگان – یعنی مردمان مستاصلی که برای پرکردن شکم اعضای فامیل خود در جستجوی چیزی قابل فروش هستند – شلیک خواهد شد. البته بره مر علاقه ای ندارد به غارت کنندگان اصلی عراق شلیک کند. فیلیپ تی کارول – رئیس پیشین کمپانی نفتی شل که اکنون رئیس کمیته مشاوران نفت عراق است – در لیست بره مر قرار ندارد. یا کارمند ارشد وزارت خزانه داری امریکا – پیتر مک فرسن که الان رئیس بانک مرکزی عراق شده است هم در این لیست نیست. نقش این دو جنایتکار وابسته به شرکت ها، غارت نفت و بانک مرکزی عراق است.

 

انهدام دولت سابق:

هیچ بخش ماشین دولتی عراق که کار بکند به هیچ صورتی وجود ندارد. فرماندهی نظامی امریکا اجازه داد به عنوان پوششی برای کتمان غارت عظیم منابع عراق غارت در مقیاس کوچک برای هفته ها ادامه یابد  و حتی آگاهانه انهدام همة وزارت خانه ها به غیر از وزارت نفت را تشویق کرد. در این وضعیت بحران زده، حقوق اولیه و دموکراتیک و قوانین وجود ندارند. ارتش امریکا قانون گزار مطلق است. ایستگاههای بازرسی، جستجو و بازداشت ها کاملا خودسرانه است. به آنها که بازداشت می شوند، اتهام شان توضیح داده نمی شود. شاهدی ارایه نمی گردد. به بستگان آنها اطلاع نمی دهند. تعداد زیادی عراقی – هزار ها عراقی- هم چنان در بازداشت اند. در یک کوشش سازمان یافته برای انحراف خشم مردم از اشغال عراق به وسیلة پنتاگون، امریکا مشوق انتقام جوئی (شخصی) از اعضای حزب بعث و آدم کشی علنی است.  امریکا برای تشویق تعقیب هزاران مامور حکومت بعثی سابق، پاداش های قابل توجه تعیین کرده است.

 

کتمان اورانیوم با غلطت پائین.

پنتاگون از هزار تن فشنگ که اورانیوم با غلظت پائین داشته اند استفاه کرد که سه برابر فشنگهائی از این نوع است که در طول جنگ اول خلیج مورد استفاده قرار گرفت. این بار بخش عمدة این فشنگ ها در مناطق شهری، نه در میدان جنگی صحرائی، شلیک شده است. سازمان های بهداشتی و محیط زیست بین المللی به این نکته اشاره کرده اند که انهدام وزارت بهداری عراق احتمالا بخشی از برنامه برای کتمان چیزی است که اکنون به صورت یک موضوع بین المللی در آمده است: یعنی پی آمد های منهدم کننده سلاح های مجهز به اورانیوم با غلظت پائین که در طول جنگ اول استفاده شد بر سلامت غیر نظامیان عراقی چه بوده است؟

کارمندان بهداشتی عراق شواهد گسترده و آمارهای بسیار دقیقی از همه نوع مشکلات بهداشتی تهیه کرده بودند. پژوهش ها شامل اطلاعاتی در بارة مناطق هم جوار مناطقی بود که مورد حمله قرار گرفته بودند. دیگر بررسی ها، در مورد کودکان ناقص العضوی بود که والدین شان در ارتش خدمت کرده بودند.

اگر نتوان میزان افزایش در بیماری سرطان را اندازه گرفت، مشکلات بهداشتی و نقص عضو به هنگام تولد بسیار دشوارتر می شود.

علاوه بر مشکل ناشی از استفاده از سلاح های رادیو اکتیو، هزارها بمب زرد روشن منفجر نشده خوشه ای و دیگر بمب ها  در سرتاسر کشور پراکنده است.

 

تجارت آزاد به ضرب مسلسل.

در دنیای عرب خشم عظیمی بر علیه امریکا و انگلیس وجود دارد که برای حفظ سرمایه های فرهنگی عراق هیچ اقدامی انجام ندادند. غارت موزه بغداد یک تصادف استثنائی نبود. صدها موزه کوچک تر و جایگاه باستان شناسی و کارهای هنری به طور منظم غارت می شوند. سربازان و روزنامه نگاران امریکائی که با کارهای بطور افسانه ای پرارزش هنری که یا مستقیما دزدیده یا در بازارهای زیر زمینی به قیمت بسیار نازل خریده به امریکا باز می گردند به اتهام سرقت گرفتار می شوند.

خسارت آتش زدن آرشیو ملی احتمالا از خسارت انهدام موزه بغداد بیشتر است. شمارة بیشماری از نسخه های خطی کتاب های چند صدساله برای همیشه به زیان بشریت از بین رفته اند. با این همه، با انهدام فرهنگ و ناتوانی کامل امریکا در تدارک خدمات ابتدائی برای اداره یک جامعه، رئیس جمهور بوش طرح ایجاد "موافقت نامة تجارت آزاد خاورمیانه" را اعلام کرده است. این اعلام اثبات کرد که آن چه که دنیا را برای همبرگرهای مکدونالد امن می کند، بمب افکن های ساخت مک دونالد دوگلاس است. برنامة جهانی کردن شرکت سالار امریکا از طریق سلطه نظامی اش اجرا می شود.

موافقت نامةتجارت آزاد خاورمیانه فقط،  کوششی برای ادغام اقتصادی دولت از نظر مالی تماما وابسته به امریکای اسرائیل در دنیای عرب است. این قرارداد به عراق یا هیچ کشور دیگر عرب امکانی برای دست یابی به بازارهای امریکا نخواهد داد. هدفش تحمیل بیشتر برنامة تعدیل ساختاری در سرتاسر منطقه است.

 

کوشش امریکا برای مشروعیت بخشیدن به اشغال:

در 8 ماه مه دولت بوش قطع نامه ای به شورای امنیت سازمان ملل ارایه داده است. عنوانش "برای کمک به مردم عراق" است. این قطع نامه به رهبری امریکا به اصطلاح کمک های اضطراری انسانی را برای مردم عراق- که در نتیجه13 سال بایکوت اقتصادی، آنهم به رهبری امریکا، گرسنگی کشیده بودند- تهیه خواهد کرد. در واقع قطع نامه تقاضائی است که سازمان ملل به جنگ جنایتکارانه بر علیه عراق مشروعیت بخشیده اشغال کنونی را به رسمیت بشناسد. در واقع کوششی است برای به رسمیت شناختن بین المللی کنترل مطلق امریکا وانگلیس- که اتوریته نامیده می شود- بر عراق.

این قطع نامه بطور رسمی از سوی امریکا و انگلیس و اسپانیا ارایه شد. ولی امریکا به عنوان قدرت امپراطوری و قدرت نظامی برتر در ایجاد این اتوریته بخش عمدة ثروت و کنترل را به خود اختصاص خواهد داد.

این اتوریته بر همة منابع عراق- حتی آن چه برای 13 سال گذشته ضبط شده بود، میلیاردها دلار پول نفت برای غذا که پرداخت نمی شد و سودهای آینده از فروش نفت- کنترل کامل خواهد داشت. این اتوریته همه قراردادهای بازسازی و ادارة مملکت را تا آن زمانی که حکومت مورد توافق اش ایجاد شود در کنترل خواهد داشت. به ازای آن، اتوریته به واحدهای سازمان ملل اجازه خواهد داد که غذا و کمک های انسانی دیگر را توزیع نمایند. به سخن دیگر، اجرای دوباره حاکمیتی که در 80 سال پیش انگلیس بر عراق و فلسطین داشت. تفاوت این است که اکنون، این حاکمیت مشترک امریکا و انگلیس است. این استعمار عیان به عریان ترین شکل آن است. این یک حاکمیت استعماری است که در تقابل کامل با حاکمیت ملی قرار دارد.

 

پرداخت غرامت، نه اشغال

این آخرین فاز جنگ طولانی امریکا و انگلیس بر علیه عراق است. برای بیش از صد سال- با جنگ ها، اشغال، و استعمار- هدف همیشه همان بوده است. این یک طرح امپریالیستی برای کنترل نفت و دیگر منابع منطقه است.

در تمام مراحل، نیروهای امپریالیستی تسلیحات پیچیده تری داشتند. با این وصف، به تکرار نهضت های مردمی آن را به عقب راندند وضعیتی پیش آمد که سیاست های استعماری پیشین قابل اجرا نبود.

اشغال امریکا هر روز بیشتر مورد تنفر مردم قرار می گیرد که تجربه طولانی از مقاومت در برابر طرح های استعماری دارند. علت مقاومت دربرابر این طرح، دقیقا این است که امپریالیست های امریکائی و انگلیسی برای رفع مشکلات مردم راه حلی ندارند. به جای دست افشانی و خوش آمد گوئی که وزیر دفاع امریکا- دونالد رمسفلد وعده می داد- سربازان امریکائی با مردمی خشمگین و گرسنه روبرو می شوند.

جنبش جهانی که با جنگ امریکا و انگلیس برعلیه عراق مخالف بود باید با قاطعیت اعلام کند که شرکت های امریکائی حق ندارند حتی به یک سنت از منابع عراق دست بزنند. وقت آن رسیده است تا بخواهیم امریکا و انگلیس به مردم عراق میلیاردها دلار خسارت بپردازند و بطور مطلق مخالف هر گونه مشروعیت بخشیدن به راهزنی، فتح از سوی سازمان ملل هستیم (2).

 

ترجمه: 4 ژوئن 2003

 

1. نوضیح مترجم:  عنوان این نوشته در فارسی از من است. عنوان اصلی این نوشته در سایت انترنتی http://globaresearch.ca این است:   U.S.’Authority’ in Iraq

2. توضیح مترجم: حالا که این نوشته را خواندید، این تکه را هم بخوانید تا به چشم خودتان ببینید که  ساده دلان روستای زرنگ آباد که نام دیگرش ایران است مسائل را چگونه می بینند!!:

" گوئی خدای محول الحول دالاحول دعای حول حالنای ملت عراق را زودتر از دیگرملل در ابتدای بهار، مستجاب کرده و در بهار طبیعت، بهار بغداد نیز فرارسیده  وفرصت در اختیار ملت قرار گرفته بود" به نقل از " بیانیه : بگذارید تا این وطن دوباره وطن شود" از سایت میهن.



بالا

بعدی * صفحة دری * بازگشت