يکشتبه 10 عقرب 1383 خورشيدی برا بر با 31 اکتوبر 2004 ميلادی

 

 

وضعيت امنيتى در کابل نگران کننده نيست


پاتريک پولين سخنگوى نيروهاى ايساف روز شنبه به خبرنگاران گفت  : به رغم ربوده شدن سه کارمند کميسيون مشترک انتخابات در کابل ، وضعيت امنيتى در پايتخت نگران کننده نيست . ربودن اتباع خارجى هر چند در نوع خود در افغانستان منحصر به فرد است ، اما نيروهاى امنيتى بايد با آگاهى کامل براى دستگيرى ربايندگان تلاش کنند.
وى افزود : با درخواست پليس کابل از نيروهاى ايساف ، هليکوپتر های آپاچى  وسربازان اين نيروها جست وجو براى يافتن افراد ربوده شده را آغاز کردند.
پولين اظهار داشت : اکنون نيروهاى پليس افغانستان و نيروهاى ايساف اطلاعاتى را در مورد گروگان ها بدست آورده اند که با توجه به مسايل امنيتى نمى توان جزييات آن را فاش کرد.  

وی اعلام کرد  : نيروهاى ايساف تلاش دارند تا امنيت را در کابل بهبود بخشند و دراين راستا صبح پنجشنبه گذشته يک لاری حاوى مواد منفجره را درشاهراه جلال آباد کشف کردند.  ۲۲ موشک  ۱۰۷ ميلى مترى بطور بسيار ماهرانه در اين کاميون جاسازى شده بود.  قرار بود اين موشک ها در شهر کابل منفجر شوند.

 

در کابل نيروهاى ايساف با افراد مسلح ناشناس درگير شدند


نيروهاى ايساف روز شنبه با افراد مسلح ناشناس در شهر کابل درگير شدند.
اين درگيرى سبب زخمى شدن راننده يک موتر سازمان ملل متحد در محل درگيرى شد.
برخورد زمانى آغاز شد که نيروهاى ايساف قصد متوقف کردن يک موتر مشکوک را داشتند که با واکنش سرنشينان آن روبرو شدند.
سرنشينان مسلح موتر در پاسخ به فيرهوايى نيروهاى ايساف ، اقدام به فير به سوى آنها کردند و متوارى شدند.
نيروهاى ايساف نيز موتر حامل افراد مسلح را تعقيب و متوقف کردند، اماموفق به دستگيرى هيچ يک از سرنشينان آن نشدند.
جمعه شب نيز نيروهاى ايساف در کابل هدف يک حمله مسلحانه قرار گرفتند که يک سرباز در اين حمله از ناحيه پا زخمى شد.
مقامات امنيتى در شهر کابل روز شنبه اعلام کردند : دو نفر را در ارتباط با اين حمله دستگير و از افراد دستگير شده يک قبضه تفنگ کشف شد.

 

۱۳ ميليون تن نفت و ۱۲۰ ميليارد مترمكعب گاز كشف شد

 

ايسنا: «تحقيقات مركز نفت و گاز وزارت معادن و صنايع افغانستان منجر به كشف ۱۳ ميليون تن نفت و ۱۲۰ ميليارد مترمكعب گاز در افغانستان شده است.»

 انجنير اكرم غياثى- معاون نفت و گاز وزارت معادن و صنايع افزود:«اين مقدار نفت و گاز در قالب شش معدن نفت و هشت معدن گاز تنها در مناطق شمال كشور در اثر تلاش چندين ساله اين مركز كشف شده است.»

 او ادامه داد: «اين آمارگيرى به دليل نبود امكانات و وسايل مدرن به روش سنتى انجام گرفته و ممكن است مقدار ذخاير از آمار اعلام شده بيشتر باشد چرا كه ادامه منابع گاز و نفت كشورهاى تاجيكستان، ازبكستان و تركمنستان در افغانستان هم وجود دارد.»

غياثى با اشاره به اينكه معادن نفت كشور فاقد تصفيه خانه بوده و هنوز آماده بهره بردارى نيستند، افزود: «بعد از ايجاد دولت موقت، تعدادى از موسسات خارجى تمايل خود را در خصوص استخراج نفت اعلام كردند كه برخى از اين شركت ها كارهاى مقدماتى خود را آغاز كرده اند.»

 به گزارش خبرگزارى صداى افغان، وى خاطرنشان كرد: «استخراج گاز شمال افغانستان از سال ۱۳۴۶ شروع شده كه هم اكنون دو معدن گاز رو به اتمام است و نيز از سال ۱۳۶۷ تمام گاز استخراج شده در داخل مصرف مى شود و صادرات آن به خارج از كشور قطع شد.»



پوليس کابل از دستگيرى هفت نفر خبر داد


پوليس کابل اعلام کرد : هفت نفر به اتهام ارتباط با گروگانگيرانى که پنجشنبه گذشته سه تن از نمايندگان سازمان ملل را به گروگان گرفتند بازداشت شدند.
يک افسر پوليس کابل که خواست نامش فاش نشود، در تماس با خبرنگار ايرنا تاييد کرد که سه تن از افراد بازداشتى هنگام دستگيرى مسلح بوده و لباس نظامى برتن داشتند .
وى گفت : از اين افراد تاکنون هيچگونه مدرکى بدست نيامده ولى بازجويى ازآنان ادامه دارد.
لطف الله مشعل سخنگوى وزارت داخله نيز با تاييد دستگيرىاين افراد به خبرنگاران گفت : اين افراد باوجوديکه لباس پليس بر تن داشتند، اما عضو نيروهاى پوليس نبودند.

 

سخنگوى سازمان ملل : دومين زن سرباز در افغانستان خلع سلاح شد



مانويل سيلوا سخنگوی يونيما روز شنبه در جمع خبرنگاران در کابل گفت : يک زن سربازافغان پس از  ۲۵ سال خدمت در ارتش در سن ۴۸ سالگى اسلحه خود را در مناطق شمال افغانستان برزمين گذاشت .
اين زن در شهر مزارشريف  مرکز ولايت بلخ در يکى از بخشهاى ارتش سابق خدمت مى کرد.  اين سرباز سابق اکنون شغلى ساده تر را برگزيده تا بتواند در آينده به شش فرزند خود در زمينه تحصيلى کمک کند.
اولين زن مسلح که در ارتش سابق افغانستان خدمت مى کرد، سه هفته پيش در کابل خلع سلاح شد.  اين زن که بوبانى خيرانديش  نام داشت ، به عنوان افسر درقطعه ۲۲۴ کابل انجام وظيفه مى کرد.

 

يک کارگردان افغانستانى در شمال اين کشور دستگير شد


ايرنا : يک کارگردان افغانستانى روز جمعه در شهر مزارشريف  در ولايت  بلخ توسط افراد مسلح دستگير شد.
برخى منابع آگاه در مزارشريف روز شنبه گفتند : افراد وابسته به ژجنرال عبدالرشيد دوستم ، اسلام الدين مايل را دستگير کرده اند.
آنان افزودند : مايل پس از دستگيرى بلافاصله به شهر شبرغان  مرکز ولايتجوزجان منتقل شد.
شبرغان محل استقرار جنرال دوستم و نيروهايش در شمال است .
پسر مايل نيز به خبرنگاران گفت : نيروهاى دوستم با حمله به منزل ما، پدرم و برخى فيلمها را با خود بردند.
مايل چندين فيلم مستند در ارتباط با قلعه جنگى  در شمال ن تهيه کرده است .
اين قلعه در سال۸۰ شاهد جنگهاى خونينى بين نيروهاى دوستم و شبه نظاميان طالبان بود.
در اين درگيرى شبه نظاميان طالبان توسط نيروهاى دوستم قتل عام شدند.

 

روزنامه آرمان ملى : از اطفال ربوده شده در افغانستان استفاده نامشروع مى شود


ابه گزارش ايرنا ، روزنامه آرمان ملى روز شنبه نوشت : در شهر "اندرآب" ولايت "بغلان " پس از ربودن اطفال و استفاده نامشروع از آنان ، اين کودکان براى فروش به کشور پاکستان منتقل مى شوند.
در شهر اندرآب اطفال ربوده شده را تا زمانى که زمينه انتقال آنان به کشور پاکستان فراهم شود، لباس زنانه پوشانده و آنها را مجبور به رقصيدن مى کنند.
آرمان ملى مى نويسد : ربايندگان پس از گذراندن اوقات شادى خود با اين کودکان ، از آنان سوء استفاده جنسى مى کنند.
اين روزنامه افزوده است : کودکان ربوده شده وقتى اقدام به گريه و زارى مى کنند، ربايندگان آنان را براى گشت و گذار به باغ ها مى برند تا خانواده خود را فراموش کرده و آرام بگيرند.
کودک ربايى در دو سال گذشته در افغانستان به يک معضل اجتماعى تبديل شده و دولت در مبارزه با اين پديده موفقيت چندانى نداشته است .
کودک ربايان در بسيارى موارد کودکان ربوده شده را براى فروش اعضاى بدنشان به قتل مى رسانند.
تاکنون آمار دقيقى از کودکان ربوده شده در افغانستان ارايه نشده است ، ولى مقامات اين کشور مى گويند، در سال گذشته بيش از۲۵۰ کودک در نقاط مختلف اين کشور ربوده شدند که تعدادى از آنان به قتل رسيده و تعداد ديگرى نيز براى سوء استفاده جنسى و بردگى به کشورهاى عربى منتقل شده اند.

 

دولت نيروى هوايى تشکيل مى دهد


جنرال ظارعظيمی سخنگوی وزارت دفاع روز شنبه به خبرنگاران گفت : با انحلال بخش کوچک نيروى هوايى ارتش سابق ، نيروى هوايى جديدى کشور تشکيل مىشود تا اواخر ماه  حوت سال جارى  در حدود ۲۸۱ نفر به اين نيرو خواهد کرد.  پرسنل نيروى هوايى تا اواخر ماه سنبله  سال۸۴ به ۹۳۲ نفر و تا پايان سال۲۰۰۹ ميلادى به سه هزار نفر خواهد رسيد.
وی اضافه کرد : بخش خدمات نيروى هوايى رياست جمهورىکه وظيفه انتقال رييس جمهورى را به مناطق مختلف کشور بر عهده دارد، تا چند ماه ديگر تکميل و آغاز به کار مى کند.  تشکيل بخش حمل و نقل نيروى هوايى که متشکل از هواپيماهاى بارى و هليکوپتر است از سال۲۰۰۶ آغاز و تا اواخر سال۲۰۰۹ تکميل خواهد شد.   بخش حمل و نقل که سه هزار پرسونل خواهد داشت  که شامل دفاع هوايى و رادار نيز خواهد بود.
عظيمى گفت : طى اين مدت مراکز ديگر نيروى هوايى ارتش در ولايات  قندهار، هرات ، پکتيا و بلخ  ايجاد مى شود.

 

نامه سرگشاده روشنفکران افغان به رييس جمهوری منتخب

 

بی بی سی : شماری از فرهنگيان و روشنفکران افغانستان در نامه سرگشاده ای به حامد کرزی، رييس دولت موقت افغانستان، خواسته اند تا رئيس جمهور آينده افغانستان هر کسی که هست، دولتی متخصص و متعهد تشکيل دهد.

در اين نامه بدون آنکه از فرد خاصی نام برده شده باشد پيروزی رييس جمهور آينده در نتیجه انتخابات تبريک گفته شده و شرکت وسیع مردم در انتخابات هجدهم میزان نشانه پختگی سياسی مردم عنوان شده است.

اين نامه از سوی دهها تن از فرهنگيان و روشنفکران افغانستان امضا شده، نگرانيها و خواستهايی مشخصی مطرح شده است.

در ميان امضا کنندگان، نام دکتر دادفر سپنتا استاد دانشگاه آخن آلمان، سیف الدين سیحون استاد دانشگاه کابل، اسماعیل اکبر و قسيم اخگر کارشناسان مسایل سياسی و شماری از روزنامه نگاران و دانشجويان ديده می شود.

 

به نظر امضا کنندگان اين نامه، نبود يک طرح روشن و مبتنی بر واقعيتهای افغانستان برای ایجاد يک دولت فراگير و ملی که بتواند حداقل به سه مساله امنيت، رفاه و قانونيت پاسخ مثبت دهد قابل نگرانی است و ممکن است رييس جمهور منتخب، باز هم مردم را دست کم گرفته و راه تقسيم قدرت با سران قبایل يا جنگ سالاران را در پيش گيرد.

قسيم اخگر کارشناس مسایل سياسی در توضیح بيشتر نگرانيهای امضا کنندگان اين نامه گفت:
"مردم افغانستان در هجده ميزان با شرکت گسترده شان در انتخابات، دموکراسی و جامعه مدنی را پذيرفتند و به جنگ سالاران "نه" گفتند. اما آنهايی که در انتخابات شرکت کردند بخاطر ثواب اخروی رای نداده اند، بلکه مطالبات مشخصی دارند. دولت آينده بايد مردم را به عنوان قدرت اصلی بپذيرد و ديگر در پی تقسيم قدرت نباشد".

در اين نامه همچنين آمده است که تحقق برنامه های سياسی و اجتماعی، ایجاد يک اقتصاد عادلانه بازار و فعال ساختن دولت در آن بخشهايی از اقتصاد که در شرايط فعلی الزامی به نظر می رسد، نياز به مجريان آگاه و مسئول و تيمهای کاری صاحب نظر، مدير و مدبر دارد.

در بخش ديگر نامه، سه سال گذشته "فرصت از دست رفته" قلمداد شده و دلیل ناکامی دولت در اين مدت، بی توجهی به مردم و تاکيد به جلب خاطر زورمندان و "ربايندگان مال و ملک" مردم تلقی شده است.

به نظر امضا کنندگان اين نامه، انتخابات هجده میزان  نشان داد که قدرت اصلی مردمند، قدرتی که به تعبير اين نامه، بالاتر از تفنگ و ترياک می تواند باشد.

بنابراين به نظر تهيه کنندگان نامه، کسانيکه که به "نقض سيستماتيک حقوق بشر، جنايات جنگی و تبارسالاری" مشهورند، نبايد درکابينه آينده حضور داشته باشند.

در اين نامه سرگشاده همچنين آمده است است که سياست مبارزه با جنگ سالاری با توسل به جنگ سالاران ديگر، موجب تداوم دايره خشونت می شود و بنابراين پيشنهاد شده است که در تعيين مقامهای دولتی علاوه بر شايستگی افراد، بايد ويژگيهای محلی و اقتضائات فرهنگی برای جلوگيری از شیوع ناراحتی ها و تنش های قومی درنظر گرفته شود.

روشنفکران افغان در اين نامه تاکيد می کنند که مردم درانتخابات تاریخی نهم اکتبر، گام بزرگی را برداشتند و حال نوبت سياستمداران، جامعه مدنی و فرهنگيان کشور است تا به مردم و توانايی آنها باور کنند.

نامه سرگشاده شماری از روشنفکران وفرهنگيان افغان به رييس جمهور منتخب، با اين تاکيد پايان يافته است که مشروعيت انتخابات اگر از جانبی دست رييس جمهور منتخب را در اتخاذ تصميمهايش باز می کند، ازسوی ديگر مسووليت او را در برابر تاریخ، قانون ومردم چند برابر می کند.

 

انتخابات افغانستان تحول مهم براى منطقه است


ايرنا : معاون آسيا، اقيانوسيه و مشترک المنافع وزارت امور خارجه ايران ، انتخابات افغانستان را يک تحول بسيار مهم براى مردم و کشور افغانستان و همينطور مردم منطقه ارزيابى کرد.
محسن امين زاده روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ايرنا، گفت : استقرار يک ساختار در مسير دموکراسى شدن ، بجاى يک حکومت عقب افتاده و منحط، تحول بزرگى است که همه مردم منطقه از آثار مثبت آن بهره مند مى شوند.
امين زاده ضمن تبريک به مردم افغانستان به خاطر برگزارى انتخابات دراين کشور، افزود : اين انتخابات را على رغم برخى کاستى هايش براى مردم افغانستان يک پيروزى بزرگ مى دانم و اين پيروزى رابه مردم و دولت افغانستان و همچنين به مردم و دولت ايران که از سالهاى مقاومت تاکنون در کنار مردم افغانستان بوده اند، تبريک مى گويم .
امين زاده در پاسخ به سووالى درخصوص روند برگزارى انتخابات و مشکلات فراروى آن ، گفت : با توجه به اينکه اين انتخابات اولين انتخابات افغانستان از اين نوع در تاريخ اين کشور بوده است ، اين پديده بزرگترين رويداد تاريخ
معاصر افغانستان در مسير توسعه سياسى - اجتماعى افغانستان است .
وى مهمترين مساله را نفس برگزارى اين انتخابات و انتخابات پارلمانى در چند ماه آينده دانست و اظهار داشت : اين انتخابات در يک کشور جنگ زده وبحران زده و گرفتار تروريسم و مواد مخدر و فقر و ناامنى و باحضور نيروهاى بيگانه روى داده است .
معاون وزير امور خارجه با اشاره به اينکه مردم اين کشور غالبا فاقد کارت شناسايى و شناسنامه هستند و براى سالها از بسيارى مزاياى توسعه از جمله تحصيل بى بهره بوده اند، گفت : اگر شرايط برگزارى اين انتخابات و وضعيت افغانستان را در نظر بگيريد مى توان گفت که انتخابات به شکل قابل قبولى برگزار شده و حضور مردم پرشور و جدى بوده است .
امين زاده افزود : زنان در اين انتخابات براى اولين بار در يک مشارکت اجتماعى بسيار مهم شرکت کرده اند و مشارکت و شور و اشتياق مردم در بسيارى مناطق خيلى بيشتر از حد انتظار بوده است .
وى تهديد القاعده و طالبان به انجام عمليات تروريستى و شايعه ترور راىدهندگان را از عوامل ايجاد نگرانى در بين مردم عنوان کرد و اظهار داشت : مردم تصور مى کردند ممکن است صندوقهاى راىگيرى مورد تهاجم تروريست ها قرارگيرد، اماانگيزه آنان به حدى بود که اين تهديدات راناديده انگاشتند و در انتخابات مشارکت کردند.
امين زاده در عين حال انتخابات افغانستان را به دليل همين ويژگى ها انتخابات افغانستان را داراى مشکلات ونواقصى دانست که بايد در آينده و براى انتخابات آتى برطرف شود.
معاون آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه در پاسخ به سوالى درخصوص نامزدهاى رياست جمهورى افغانستان ، گفت : مجموعه نامزدهاى انتخاباتى که در کنار يکديگر رقابت کردند به انتخابات اعتبار بخشيدند و از اين نظرحضور
همه آنان اهميت داشت .
امين زاده ادامه داد : نامزدهايى از همه اقوام و مذاهب افغانستان و حتى از ميان زنان در انتخابات با يکديگر رقابت کردند و اين مساله در ساختار چند قومى افغانستان که همواره يکى از مشکلات و عوامل اساسى جنگهاى داخلى افغانستان بوده اهميت زيادى دارد.
وى تصريح کرد : اين نشان دهنده اين است که همه مردم افغانستان شيوه اى دموکراتيک را براى تعيين حاکميت درکشور برگزيده اند، البته در انتخاب مردم مساله قوميت تاثير داشته است ، اما به هرحال راى مردم نشان مى دهد که آنان صرفا به انتخاب خود قومى نگاه نکرده اند.
امين زاده همچنين اضافه کرد : نبايد ناديده گرفت که نامزدها غالبا ازمسوولينى بودند که در کنار هم با طالبان مخالفت و مبارزه کرده بودند و در سالهاى اخير با يکديگر شالوده ساختار دولت موقت را ريخته بودند.
وى تصريح کرد : ديدگاه وزير معارف دولت کرزاى و دو معاون وى که جدى ترين رقباى کرزاى به حساب مىآمدند در بسيارى از مسايل بسيار نزديک به يکديگر است .
امين زاده افزود : به هرحال نامزدهاى انتخاباتى به انتخابات به عنوان يک فرصت رقابت نگاه کردند، يعنى انتخاب مردم بيش از آن که انتخابى ميان طرزتفکرها باشد ميان افراد بوده است .
معاون وزير امور خارجه در پاسخ سووالى درخصوص تاثير نتيجه انتخابات افغانستان بر روابط ايران با اين کشور، گفت : به لحاط نزديکى نامزدها به ما هيچ کس نمى تواند بگويد که در ميان نامزدهاى بالاى ليست و بخصوص دو نفراول کدام يک به ما نزديکتر بوده است .

 

امين زاده با تاکيد بر اينکه هرکس انتخاب مى شد منتخب مردم افغانستان بود و مااو را به عنوان رييس جمهورى مردم افغانستان محترم مى شمرديم ، تصريح کرد : حتما از برنده شدن يکى از بهترين و نزديکترين دوستانمان در افغانستان بسيار خوشنوديم .
وى در ادامه سخنان خود افزود : البته اين انتخابات از دو زاويه ديگر براى مابسياراهميت دارد، بطوريکه از نظر ما همه آنانى که در انتخابات شرکت کرده اند فارغ از اين که به چه کسى راى داده اند با شرکت خود به روند موجود آرى و به روند گذشته يعنى تروريسم و طالبان و القاعده در افغانستان نه گفته اند.
امين زاده افزود : اين براى ما که گرفتار اين مفاسد در افغانستان بوديم ، بسيار بااهميت است و نشانه اى از تضعيف اين پديده ها و تفکرات در افغانستان است و اميدواريم طليعه برچيده شدن کامل آنها و ساير فعاليتهاى خلاف از جمله توليد و قاچاق مواد مخدر مى باشد.
وى ادامه داد : از جنبه ديگر نيز اين انتخابات حاصل مجاهدت مردم و مجاهدينى است که سالها بر عليه اشغال کشورشان و پس از آن عليه حکومت مستبد و جنايتکار طالبان جنگيده اند.
امين زاده تاکيد کرد : اين پيروزى براى ما هم که در تمامى اين سالها در کابل، در پنجشير بااحمدشاه مسعود فقيد در جاى جاى افغانستان ، در ژنو در بن ، در برلين ، در همه سازمان هاى بين المللى در کنار مردم افغانستان و مجاهدين و هم راى و هم نظر با آنان بوده ايم و به استقرار حکومت منتخب مردم و قانونمند در افغانستان اميد داشته ايم پيروزى  محسوب مى شود.
معاون وزير امور خارجه درپاسخ به سووالى درخصوص نفوذ نيروهاى خارجى و آمريکايى ها درانتخابات افغانستان گفت : شايد اگر قراربود مردم افغانستان انتخاب کنند و يا قادر به مقاومت بودند، عليرغم همه فجايعى که در دوران طالبان بر سر آنان آمده ، به حمله آمريکا به کشورشان تن نمى دادند و ترجيح مى دادند خود به حساب طالبان برساند.
امين زاده اضافه کرد : طبعا آنان نيزاز حضورنيروهاى خارجى خشنود نيستند اما اين به معناى آن نيست که از فرصت ايجاد شده حداکثر استفاده نکنند و در تعيين سرنوشت آتى کشورشان مشارکت ننمايند.
وى خاطرنشان کرد : فرصت برخورد آمريکا با طالبان و القاعده موقعيتى رابراى مردم ايجاد کرده که سعى مى کنند از آن استفاده کنند.
معاون وزير امور خارجه افزود : حتى اگر مردم افغانستان خواهان خروج هرچه سريع تر نيروهاى بيگانه باشند که هستند، راهى جزتلاش براى شکلگيرى هر چه سريع تر حکومت منتخب مردم و سامان يافتگى کشورشان ندارند و نابسامانى و ناامنى مهمترين توجيه ماندگارى بيگانگان در افغانستان است .
امين زاده درخصوص اعتراض عده اى از نامزدها به انتخابات و مطرح شدن بحث تقلب در انتخابات ، گفت : آنچه اتفاق افتاد اعتراض اکثر نامزدها به بعضى اشتباهات تکنيکى بود که بخشى از اعتراض هاهم درست بود و احتمالا منجر به ابطال بعضى از صندوق ها خواهد شد.
وى افزود : انتخابات تحت نظر سازمان ملل انجام شد و طبق رويه قانون انتخابات افغانستان بايد به اعتراضات رسيدگى مى شد که کميته اى تشکيل شد تا به همه شکايات رسيدگى کند.
امين زاده بااشاره به اينکه معترضين هم على رغم اعتراض تندشان نهايتا انتخابات و نتايج آن را پذيرفتند، اظهار داشت : واقعيت اين است که با توجه به وضعيت افغانستان انتظار کاستى هاى بيشترى هم بود.
وى در عين حال تصريح کرد : افغانستان در گام اول اين راه است ، به زودى انتخابات پارلمانى افغانستان در پيش است که اهميت آن کمتر از اين انتخابات نيست و بايد تلاش کنند که براى انتخابات آتى کاستى ها را برطرف
نمايند.
معاون وزيرامور خارجه درپاسخ به سووالى درخصوص مواضع تند بعضى مطبوعات نسبت به انتخابات که اعتراض و گلايه افغان ها را در پى داشته ، گفت : اغلب مطبوعات از انتخابات به نيکى ياد کردند، اما بعضى مطبوعات هم اصل موضوع را رها کرده و به حواشى پرداختند .
امين زاده افزود : البته مهمتر و بدتر از آن ، رفتار مشابه اين مطبوعات از سوى صدا و سيما در رابطه با تحولات افغانستان بود که بعضى مطبوعات افغانستان نسبت به شيوه اطلاع رسانى جهت دار آن رسانه ها اعتراض کردند و
بعضى مسوولين افغانى هم گلايه نمودند که به نظرمن با توجه به فضاى خبرى که اين رسانه ها ايجاد کرده بودند، حق داشتند.
وى ادامه داد : شيوه عمل صدا و سيما واقعا جاى تعجب داشت زيرا همان گونه که گفتم جنگ حق و باطلى در کار نبود، مهمترين رقيبان آقاى کرزى اعضاى کابينه ايشان بودند، حتما ضرورت داشت که رسانه هاى ما بيش از آن که
به حاشيه انتخابات بپردازند به اصل انتخابات به عنوان يک پديده تاريخى درافغانستان بپردازند.
امين زاده از اين رسانه ها و بخصوص صدا و سيما که افراط کردند اظهار تاسف کرد و گفت : حتى بعد از پذيرش نتايج توسط نامزدهاى معترض باز هم ترجيح دادند که کاستى را عمده و اصل موضوع را کمرنگ کنند و متاسفانه
سووال مهمى در مورد انگيزه اين شيوه اطلاع رسانى را در ميان مسولين و مردم افغانستان ايجاد نمايند.
وى اضافه کرد : شايد بعضى از اين رسانه ها نسبت به آمريکا بغض داشته باشند و تصور کنند هرجا که آمريکا هست ، بايد عليه همه تحولات موضع گرفت ، اما چنين ديدگاهى قابل قبول نيست .
معاون وزير امور خارجه گفت : خيلى بى تدبيرى است که براى مخالفت با آمريکا و يا هر دليل ديگرى، بهترين دوستانمان را در افغانستان برنجانيم ودر جهت تضعيف دولتى قدم برداريم ،که بهترين دوستان ما در صدر آن قرار
دارند و انتخاباتى را زير سووال ببريم که حاصل مجاهدتهاى مردم افغانستان است و مناسبترين چشم انداز براى حل مسايل داخلى افغانستان تلقى مى شود.
امين زاده ادامه داد : آنان اگر به تاريخ هم رجوع مى کردند مواردى را مى يافتند که مردم کشورى در شرايط حضور بيگانگان و حتى اشغال کشورشان با راى خود دولتى را بر سر کار آورده اند که در جهت استقلال و توسعه و خروج بيگانگان از کشورشان توفيقات مهمى به دست آورده است .
وى تاکيد کرد : دليلى ندارد که چنين باورى نسبت به دولت منتخب مردم درافغانستان نداشته باشيم .
معاون آسيا، اقيانوسيه وزارت امور خارجه درپاسخ به سووالى درخصوص اينکه آيا نتيجه انتخابات افغانستان نهايى شده يا نه ، گفت : هنوز مراحل رسمى کار پايان نيافته ولى شمارش آرا حکايت از پيروزى قوى آقاى کرزاى در همان مرحله اول دارد.
امين زاده افزود : از هم اکنون مىتوان به ايشان به عنوان اولين رييس جمهورى منتخب مردم در تاريخ افغانستان تبريک گفت .
امين زاده همچنين اظهار اميدوارى کرد : نامزدها هم که به انتخابات اعتبار بخشيدند در کنار رييس جمهورى منتخب با قبول مسووليت هاى مهم ديگرىدر آينده افغانستان نقش آفرينى کنند،زيرا افغانستان مشکلات زيادى دارد و به توان و تلاش همه آنان در سمت هاى مختلف نيازمند است .