شنبه 9 عقرب 1383 خورشيدی برا بر با 30 اکتوبر 2004 ميلادی

 

نوار ويديويی تازه ای از اسامه بن لادن پخش شد

 

به گزارش بی بی سی ، شبکه تلويزيونی الجزيره يک نوار ويديويی از اسامه بن لادن، رهبر شبکه القاعده پخش کرده است. جورج بوش، رئيس جمهور آمريکا و رقيب او جان کری از حزب دموکرات فورا به پخش اين نوار واکنش نشان داده اند.

در اين نوار بن لادن درحالی که مستقيما به دوربين می نگرد می گويد دلايلی که باعث حملات 11 سپتامبر 2001 شد امروز همچنان به قوت خود باقی است.

وی با انتقاد از جورج بوش، رئيس جمهور آمريکا گفت وی مردم آمريکا را پس از حملات 11 سپتامبر فريب داده است و دولت بوش را به آنچه دولت های فاسد عرب خواند تشبيه کرد.

اسامه بن لادن خطاب به مردم آمريکا گفت که امنيت آنها در دست جورج بوش يا سناتور جان کری نيست، بلکه به سياست های آمريکا بستگی دارد.

يک سخنگوی الجزيره گفت که اين نوار را اوايل روز جمعه دريافت کرده است، اما چگونگی دريافت آن را توضيح نداد.

مقام های آمريکايی پس از پخش اين نوار ويديويی گفتند که دليلی برای بالا بردن سطح اخطار امنيتی نمی بينند.

اما وزارت خارجه آمريکا در واشنگتن گفت که تلاش های ديپلمات های آمريکايی در قطر، مقر شبکه تلويزيونی الجزيره، برای جلوگيری از پخش اين نوار از سوی الجزيره بی فايده بود.

تحليلگران می گويند به نظر می رسد اين نوار که در آن به انتخابات آمريکا اشاره می شود اخيرا ضبط شده باشد.

بن لادن گفت که نخستين بار پس از حمله اسرائيل به لبنان در سال 1982 به فکر حمله به آمريکا افتاد واگر جورج بوش هوشيارتر می بود حملات به آمريکا تا اين اندازه شديد نمی بود.

وی گفت: "علی رغم ورود به چهارمين سال پس از 11 سپتامبر، بوش هنوز درحال فريب دادن شما و پنهان کردن حقيقت از شماست و بنابراين دلايل تکرار آنچه روی داد هنوز به قوت خود باقی است."

خبرنگاران اظهارات بن لادن در اين نوار ويديويی را صريح ترين اقرار وی تا به امروز داير بر اين که وی مسوول حملات سال 2001 در نيويورک و واشنگتن است می دانند.

 

سخنگوي ربايندگان 3 كارمند انتخاباتي سازمان ملل در كابل: اين افراد سالم هستند؛ اما ممكن است كشته شوند

 

سخنگوي ربايندگان سه كارمند انتخاباتي سازمان ملل در افغانستان گفت: سه كارمند سازمان ملل كه در افغانستان ربوده شده‌اند، زنده هستند؛ اما اگر براي آزادي آنها تلاشي صورت گيرد، كشته مي‌شوند.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاي فرانسه، ملا محمد اسحاق سخنگوي گروه موسوم به جيش المسلمين  اظهار داشت: گروه ما سه خارجي را دستگير كرده است و ما آنها را در مكاني امن نگه داشته‌ايم؛ اما اگر هر نيرويي عليه ما مورد استفاده قرار گيرد تا آنها را آزاد كند، خود اين نيرها مسوول وقايعي كه اتفاق مي‌افتد، خواهند بود.
مردان مسلح، آنتا فلانيگان انگليسي- ايرلندي،آنجليتو نايان ديپلمات فيليپيني و يك زن كوزوويي ديگر را كه همگي كارمندان سازمان ملل و مسوول نظارت بر انتخابات افغانستان بودند، روزپنجشنبه در كابل ربودند.
اين سخنگو گفت: جيش المسلمين ربودن 25 كارمند انتخاباتي خارجي را كه به برگزاري انتخابات دروغين در عراق و به قدرت رساندن حامد كرزی كمك كرده‌اند، در دستور كار داشت كه تنها سه تن از آنها را يافتيم.
در اين پيام آمده است: ما مصمم هستيم كه جهاد خود را افزايش داده و از اين پس شاهد عمليات بيشتري از سوي گروه ما خواهيد بود.
به گزارش بی بی سی ، اين گروه تهديد کرده است که در صورت ادامه جستجوی نيروهای امنيتی داخلی و خارجی، گروگانها را خواهد کشت.

از زمان ربوده شدن سه کارمند خارجی سازمان ملل متحد در کابل، نيروهای امنيتی افغان و نيروهای ايساف، در عمليات گسترده ای را برای يافتن گروگانها و گروگانگيران آغاز کرده اند.

فردی به نام سيد اکبر آقا که خود را فرمانده گروه "جيش المسلمين" معرفی کرد، در تماس تلفنی با دفتر بی بی سی در کابل، تهديد کرد که اگر اين نيروها به تلاش برای دست يافتن به گروگانها ادامه دهند، جان گروگانها در خطر خواهد افتاد.

او در ازای آزادی گروگانها، خواهان رهايی تمامی زندانيان افغان تحت بازداشت نيروهای آمريکايی، در بازداشتگاههای اين نيروها در داخل افغانستان و گوانتانامو شد.

کسانی که در اين بازداشتگاهها نگهداری می شوند، متهم به عضويت در گروه طالبان و شبکه القاعده هستند.

به سختی می توان تشخيص داد که اين فرد که ادعا می کند از فرماندهان گروه "جيش المسلمين" است، کارمندان ربوده شده سازمان ملل متحد در کابل را در اختيار داشته باشد.

سيد اکبر آقا در اين مورد به بی بی سی گفت که آنها قصد دارند برای اثبات ادعای خود، يک فيلم ويدئويی از اين گروگانها تهيه کنند.

سخنگوی دفتر سازمان ملل متحد در کابل، در مورد اين ادعا، اظهار نظری نکرده است.

سه کارمند سازمان ملل متحد که برای پروژه انتخابات رياست جمهوری افغانستان کار می کردند که در ساعت دوازده روز پنجشنبه به وقت محلی، از نزديکی يک دفتر سازمان ملل متحد در منطقه کارته پروان کابل ربوده شدند.

شاهدان عينی می گويند که ربايندگان، پنج مرد مسلح دارای يونيفرم نظامی، سوار بر يک خودور شيشه دودی بودند.

در همين حال نيروهای بين المللی و نيروهای امنيتی افغانستان در مناطق اطراف کابل، در حال جستجو برای يافتن سه تن از کارکنان خارجی انتخابات هستند.

 

کرزى ربوده شدن سه کارمند سازمان ملل را محکوم کرد


دفتر مطبوعاتى رييس دولت انتقالى با صدوراطلاعيه اى اعلام کرد :  حامد کرزى ربوده شدن سه نفر از کارمندان خارجى دفترمشترک تنظيم انتخابات  کشور را محکوم کرد.
دراين اطلاعيه ، رييس دولت انتقالى ربوده شدن سه کارمند سازمان ملل را که براى کميسيون مشترک انتخابات فعاليت مى کردند، محکوم کرده است .
کرزی اين عمل را کار دشمنان افغانستان دانسته و گفته است که اين افراد مى خواهند برنامه صلح و ثبات سياسى در کشور را مختل کنند.
در اين اطلاعيه آمده است : ارگان هاى امنيتى کشور در ارتباط با موضوع ، تحقيقات وسيعى را آغاز کرده اند و پيشرفت هايى در اين زمينه حاصل شده است . ملت افغانستان به سازمان ملل متحد و ديگر سازمان هاى خارجى که مشغول خدمت دربرنامه انتخابات هستند، اطمينان مى دهد که از تمامى امکانات موجود در امر تامين امنيت آنان استفاده خواهد شد.

 

پنج فرمانده محلى در شمال افغانستان دستگير شدند


به گزارش ايرنا ، فرماندهى امنيتى ولايت  بلخ اعلام کرد : پنج نفر از فرماندهان محلى مسلح در اين ولايت بازداشت شدند.
بر اساس گزارش روز جمعه اين فرماندهى، اين افراد در جريان عمليات پاکسازى منطقه  شولگره  ولايت بلخ دستگير شده اند.
عمليات پاکسازى در منطقه شولگره ولايت بلخ با مشارکت ارتش و پليس افغانستان و نيروهاى بين المللى مستقر در منطقه صورت گرفته است .
در جريان اين عمليات ، يک پليس مجروح شده است . از اين افراد مقاديرى سلاح و مهمات از جمله دو توپ، يک راکت انداز به همراه ۱۵ راکت ، دو قبضه مسلسل،۱۰ قبضه کلاشينکف و برخى ادوات جنگى ديگر بدست آمد.
اواخر هفته گذشته نيز سه فرمانده محلى نيروهاى وابسته به گروه هاى افغان در شهر شولگرده به اتهام جنايت جنگى توسط نيروهاى ارتش و پليس افغانستان دستگير شدند.
از محل دستگيرى اين فرماندهان نيز مقاديرى سلاح و مهمات کشف شد. تاکنون هفت نفر از فرماندهان محلى وابسته به جمعيت اسلامى و جنبش ملى اسلامى در شهر شولگره ولايت بلخ متهم به جنايت جنگى شده اند.
شهر شولگره يکى ازمناطق عمده درگيرى ميان نيروهاى وابسته به گروه هاى محلى در شمال است .
فرماندهان محلى در اين منطقه ، افزون بر درگيرى با يکديگر، سبب ناامنى جاده ارتباطى شمال نيز شده اند.
براساس يک گزارش ديگر، پنج عدد مين کار گذاشته شده در ولايت ننگرهار کشف شد.
اين مينها در جاده ارتباطى اين ولايت کار گذاشته شده بودند.

 

کويت : آمريکا بزودى۵۶۰ تن از زندانيان گوانتانامو را آزاد مى کند


ايرنا : خالدالعوده رييس کميته مردمى دفاع ازبازداشت شدگان کويتى در بازداشتگاه گوانتاناموى آمريکا روز جمعه اعلام کرد که آمريکا بزودى۵۶۰ تن از بازداشت شدگان گوانتانامو را آزاد خواهد کرد.
وى که پدر يکى ازبازداشت شدگان کويتى است وبه تازگى با مقامات آمريکا در مورد آزادى بازداشت شدگان کويتى گفت وگو داشته ، در مصاحبه مطبوعاتى درکويت گفت : اين عده پس از انتخابات رياست جمهورى آمريکا آزاد خواهند شد.
العوده ابراز عقيده کرد که آزادى اين عده در صورت پيروزى جان کرى در انتخابات رياست جمهورى آمريکا با تاخير صورت خواهد گرفت ، چون رييس جمهور جديد براى متهم نشدن به کوتاهى در مقابل تروريسم دستور تشکيل کميته براى بررسى مجدد وضعيت آنان صادر خواهد کرد.
نامبرده اضافه کرد : آمريکا۳۰ تن از بازداشت شدگان گوانتانامو را که از اتباع عربستان ، يمن و استراليا هستند به دليل اينکه رسما متهم به انجام عملياتى عليه اهداف آمريکايى مى باشند، آزاد نخواهد کرد.

 

روزنامه شرق

 

تدارك دومين تجربه دموكراسى افغانستان

 

اكنون حامد كرزى رئيس جمهور افغانستان است و بسيار به خود مى بالد كه از زمان دست به دست شدن حكومت از طالبان به آمريكا و عاريتى كه او از واشينگتن دريافت كرده توانسته است در راه اعاده ثبات و امنيت به افغانستان نهايت تلاش خود را به كار بندد. اخيراً سازمان امنيت و همكارى اروپا گزارشى را در ارتباط با انتخابات افغانستان تهيه كرده كه در اين گزارش ضمن ارزيابى انتخابات رياست جمهورى افغانستان، پيشنهادى هايى درباره انتخابات پارلمان اين كشور ارائه شده است. بنابر گزارش سازمان امنيت و همكارى اروپا، اگر تدابير جدى و صريح براى انتخابات پارلمانى افغانستان اتخاذ نشود برگزارى اين انتخابات در زمان پيش بينى شده يعنى بهار آ ينده دشوار به نظر مى رسد. هيات سازمان امنيت و همكارى اروپا (او اس سی بی ) كه از نزديك شاهد برگزارى انتخابات رياست جمهورى افغانستان در نهم اكتبر بوده است در گزارش خود بيشتر به توصيه ها و طرح  نگرانى ها و ديدگاه هايشان در مورد انتخابات بهاری پارلمان افغانستان پرداخته است. اين سازمان با اشاره به موفق بودن روند انتخابات رياست جمهورى افغانستان معتقد است كه يك سرى مشكلات ساختارى در نحوه برگزارى اين انتخابات وجودداشت ولى افغانستان در چند ماه اخير به لحاظ سياسى و دموكراتيك پيشرفت زيادى كرده و نمى توان با بزرگنمايى مشكلات كوچك بر انتخابات رياست جمهورى افغانستان به ديده ترديد نگريست. به اعتقاد هيات سازمان امنيت و همكارى اروپا برگزارى انتخابات پارلمان در افغانستان بسيار مهم تر، و پيچيده تر از انتخابات رياست جمهورى است و بنابراين بايد اقدامات جدى براى برگزارى بهتر آن صورت گيرد. اولين چيزى كه از نظر هيات سازمان امنيت و همكارى اروپا مى تواند براى بهبود انتخابات پارلمان موثر باشد تشكيل يك كميسيون موقت براى برگزارى انتخابات است كه معيار عضويت در اين كميسيون بايد از سوى «يوناما» يا دفتر هيات نمايندگى سازمان ملل متحد در افغانستان تعيين شود. اين كميسيون موقت بايد دفاترى در هشت استان افغانستان داشته باشد كه همه تحت يك مديريت واحد عمل كنند. زيرا به نظر هيات سازمان امنيت و همكارى اروپا بخشى از نارسايى ها در انتخابات رياست جمهورى افغانستان ناشى از عدم هماهنگى هاى لازم ميان يوناما و دفتر مشترك تنظيم انتخابات بود. و از نظر اين هيات بايد كميسيون هاى منطقه اى و استان حق تائيد يا رد صلاحيت نامزد هاى انتخابات پارلمان را داشته باشند زيرا در انتخابات پارلمان صد ها نفر نامزد خواهند بود كه بررسى صلاحيت آنها در يك دفتر به طول خواهد انجاميد. دومين نكته اى كه به نظر اين هيات مى تواند در بهبود انتخابات پارلمان موثر باشد ساخت دستور العمل هاى دقيق و شفاف براى بررسى شكايات است. آموزش كارمندان و برگزارى انتخابات از سوى آموزگاران مجرب و متخصص نكته ديگرى است كه هيات سازمان امنيت و همكارى اروپا بر آن تاكيد كرده است و همچنين انجام اصلاحات در محكمه يا ديوان عالى از ديگر پيشنهادات اين هيات محسوب مى شود. در گزارش هيات سازمان امنيت و همكارى اروپا آمده كه رئيس جمهورى منتخب بايد با صدور فرمان حدود مانور  نهاد ها را در كشور مشخص كند تا مشكلى به لحاظ ساختارى در آينده كشور پديد نيايد. سازمان امنيت و همكارى اروپا با ذكر اين توصيه ها ابراز ترديد كرده است كه اگر به زودى كارآمادگى براى برگزارى انتخابات پارلمان آغاز نشود بعيد به نظر مى رسد كه انتخابات در موعد معين يعنى بهار آ ينده برگزار شود و در آن صورت ممكن است انتخابات پارلمان تا يك سال ديگر به تعويق افتد كه در اين صورت بايد يك شوراى موقتى تشكيل شود كه حامد كرزى به عنوان رئيس جمهور افغانستان در برابر آن پاسخگو باشد. حامد كرزى به عنوان برنده انتخابات رياست جمهورى اين كشور به احتمال فراوان در سياست اقتصادى اين كشور تغييرى به وجود نخواهد آورد و دولت متبوع او بازسازى اقتصادى را از نقطه صفر آغاز خواهد كرد. وى براى خروج از دشوارى ها علاوه بر كمك هاى خارجى عمدتاً به ابتكار هاى خصوصى و اقتصاد بازار چشم دوخته است. ماده دهم قانون اساسى اين كشور سرمايه گذارى ها و تشكلات خصوصى را زير حمايت دولت قرار مى دهد و ماده ۱۲ آن بر استقلال بانك مركزى تاكيد دارد تا راه انحراف در سياست هاى مالى دولت را ببندد. وجود اين دو ماده در قانون اساسى مانع از آن مى شود كه قدرت سياسى در آينده بتواند بر يك بخش گسترده دولتى تكيه كند. دستگاه اجرايى برآمده از انتخابات رياست جمهورى افغانستان از چند برگ برخوردار خواهد بود كه مهمترين آنها پشتيبانى جامعه بين الملل است. قدرت هاى بزرگ جهانى از آمريكا و اتحاديه اروپا گرفته تا جاپان و كانادا به فرآيند بازسازى افغانستان سخت علاقه نشان مى دهند و سازمان هاى معتبر مالى نيز همچون بانك جهانى، صندوق بين المللى پول و بانك توسعه آسيايى به پشتيبانى از آن فرآيند پايبند هستند.از سوى ديگر برگزارى انتخابات افغانستان در شرايط كم و بيش مساعد با رفع پاره اى ابهام ها فضاى مناسب ترى را براى پيشبرد در روابط اقتصادى اين كشور با دنياى خارج فراهم مى آورد. در شرايط كنونى و طى چند سال آتى كمك هاى خارجى همچنان بخش مهمى از منابع بودجه افغانستان را تامين خواهند نمود ولى افزايش درآمدهاى داخلى به ويژه ماليات و گمرك به دولت امكان خواهد داد در عرصه مالى بيش از پيش بر منابع ملى تكيه كند. درهمين حال ترديدى نيست كه حامد كرزى شخصيت بر آمده از انتخابات رياست جمهورى افغانستان مجبور است با دشوارى هاى بزرگ اقتصادى دست و پنجه نرم كند كه مهم ترين آنها انهدام سلطه مواد مخدر بر سرزمين افغانستان است.

منبع: نيويورك تايمز

 

 

 

گزارشى از فضاى سياسى افغانستان پس از انتخابات

 

كرزى با مجاهدين آشتى مى كند

 

اكنون با وجود ادامه تحقيقات در مورد شكايت برخى نامزدهاى انتخاباتى افغانستان و در حالى كه نتايج اين انتخابات به رغم اعلام غير رسمى روشن شده است، گزارش ها از تلاش دو رقيب اصلى انتخابات رياست جمهورى اخير افغانستان براى انجام ترتيبات و اقدامات جديد از سوى آنها در نظام آينده سياسى كشورشان حكايت دارند.
«رى كندى» معاون دفتر مشترك تنظيم انتخابات افغانستان، در يك كنفرانس خبرى اعلام كرد كه كار شمارش آراى انتخابات رياست جمهورى افغانستان رسماً پايان يافت. وى تاكيد كرد كه برنده نهايى هنوز اعلام نشده است و قرار است اين كار در جريان هفته آينده صورت گيرد. كندى تاييد كرد شمار صندوق هاى مشكوك
۱۶۳ عدد بوده است كه به علت شكسته بودن قفل ها و موارد ديگر، بايد بازبينى شود. اين در حالى است كه پيش از اين اعلام شده بود كه تنها ۱۵ صندوق مشكوك وجود دارد. كندى گفت كه تخلف بيشتر در ولايات اطراف كابل اتفاق افتاده و مواردى از تخلف هم در ولايت هاى باميان، قندهار و گرديز مشاهده شده است. معاون دفتر مشترك تنظيم انتخابات افغانستان تاكيد كرد كه برخلاف تصور برخى از نامزدها، هنوز معلوم نيست كه اين تخلف ها به نفع كرزى انجام شده باشد. او در عين حال خاطرنشان كرد كه تعداد صندوق، در نتيجه كلى انتخابات تاثيرى نخواهد داشت. به گفته اين مقام دفتر مشترك تنظيم انتخابات موضوع اين تخلف ها بعد از اثبات از طريق دادستانى پيگيرى خواهد شد. صندوق هاى مشكوك قرار است در حضور هيات كارشناسان سازمان ملل متحد بررسى شوند. درهمين حال گفته مى شود كه كرزى اكنون با توجه به اظهارات گذشته خود كه در آينده دولت ائتلافى تشكيل نخواهد داد، درنظر دارد با جذب نيروهاى تكنوكرات از اقوام و مليت هاى مختلف افغانستان به شعارهاى انتخاباتى خود كه دولت آينده اش را «دولت مشاركت ملى» اعلام كرده بود، جامه عمل بپوشاند. كرزى قبلاً تاكيد كرده بود كه تنها حاضر به قبول همكارى با ديگر نامزدها است. وى در جريان تبليغات انتخاباتى خود حاضر نشد با «محمد يونس قانونى» و «محمد محقق» دو نامزد ديگر انتخابات اخير افغانستان كه در رديف دوم و سوم قرار گرفتند، امتيازات بيش از اندازه براى ائتلاف اعطا كند و اين امر باعث شد كه كرزى بدون ائتلاف در رقابت هاى انتخاباتى حضور يابد. كرزى قبلاً تصريح كرده بود كه قبول همكارى به منزله ائتلاف نخواهد بود، بلكه هر فرد يا گروهى كه با وى همراه شود، بايد كرزى برنامه هايش را قبول كند. زيرا رئيس دولت انتقالى اعتقاد دارد، مشكلات و كاستى هاى سه ساله گذشته افغانستان ناشى از ائتلافى بودن دولت است.اكنون به نظر مى رسد كه تعدادى از وزيران كابينه وى كه اغلب از ميان تكنوكرات ها هستند، مشخص شده و ساختار دولت جمهورى افغانستان تا يك ماه آينده آغاز به كار خواهد كرد.
در حالى كه برخى از گزارش ها حكايت از اين نكته دارند كه كرزى در حكومت آينده خود به طور قطع تعدادى از وزيران كنونى را حفظ خواهد كرد، برخى ديگر از اخبار بيانگر تلاش جديد يونس قانونى براى ايجاد يك حزب سياسى جديد در افغانستان هستند. اين اخبار به نقل از يك منبع ناشناس نزديك به قانونى اعلام كردند كه وى شكست خود را در انتخابات پذيرفته و مجبور است يك حزب تاسيس كند. اين منبع تاكيد كرده كه سازش هايى در پشت پرده بين قانونى و كرزى در جريان است و قانونى براى حفظ حيثيت سياسى خود درصدد انجام چنين اقدامى برآمده است.
قانونى در زمان ثبت نام براى انتخابات رياست جمهورى افغانستان خود را نامزد حزب نهضت ملى افغانستان كه توسط برادران «احمد شاه مسعود»  رهبرى مى شود، عنوان كرد. اما با اعلام حمايت اين حزب و ساير رهبران عمده جهادى از كرزى در جريان برگزارى انتخابات افغانستان، عملاً قانونى از نهضت ملى كنار گذاشته شد. در حال حاضر به نظر مى رسد با توجه به اينكه بعيد به نظر مى رسد شمارش آراى صندوق هاى مشكوك تاثير چندانى بر نتايجى كه تاكنون از انتخابات افغانستان اعلام شده است، داشته باشد و از آنجايى كه كرزى احتمالاً ترجيح مى دهد حمايت آن بخش از مردم افغانستان را كه به قانونى راى داده اند، در كنار خود داشته باشد، دعوت رئيس دولت انتقالى افغانستان از قانونى براى حضور در دولت آينده افغانستان دور از ذهن نباشد.  به گفته برخى از آگاهان سياسى امور افغانستان دولت كابل اكنون براى درنظر گرفتن پست مناسب براى سران اتحاد شمال به رهبرى مارشال «محمدقاسم فهيم» و «محمد قانونى» كه توانست در انتخابات رياست جمهورى 
۵/ ۱۶ درصد آرا را كسب كند، تلاش هايى آغاز كرده است. به همين دليل است كه تاكنون كسى براى احراز پست وزارت دفاع افغانستان معرفى نشده و انتظار مى رود كه معرفى وزير براى اين وزارتخانه كه قبلاً در اختيار مجاهدين افغانستان قرار داشت دولت آينده را با چالش سياسى مواجه كند. همچنين گفته مى شود كه با حمايت كشورهاى تركيه و ازبكستان اكنون چانه زنى براى مشخص شدن جايگاه «عبدالرشيد دوستم» فرمانده مقتدر ازبك در شمال افغانستان كه توانست با نامزد كردن خود، مانع از ريختن راى شهروندان ولايات شمالى افغانستان به نفع كرزى شود، در جريان است. برخى منابع مى گويند: هم اكنون نشست هايى در تاشكند با حضور نمايندگان تركيه، ازبكستان و افغانستان جريان دارد تا جايگاه دوستم را در دولت آينده افغانستان مشخص كنند.
اكنون كرزى و حاميان وى نگران هستند كه در صورت منزوى كردن رهبران مجاهدين، آنان با حضور در پارلمان افغانستان كه انتخابات آن بهار سال آينده برگزار مى شود، مشكلاتى براى دولت ايجاد كنند. با تمام چالش هاى موجود اكنون اعلام شده كه دولت افغانستان براى تشكيل يك دولت مقتدر نه تنها با مجاهدين به رهبرى قانونى در حال مذاكره است، بلكه در نظر دارد تا نيروهاى گروه طالبان را نيز در ساختار قدرت آينده افغانستان، سهيم كند. كرزى و تعدادى از حاميان وى معتقدند كه برقرارى امنيت در افغانستان بدون جذب رهبران ميانه رو گروه طالبان و برخى تكنوكرات هاى گروه مجاهدان از جمله قانونى امكان پذير نيست.