چهارشنبه 29 ميزان 1383 خورشيدی برا بر با 20 اکتوبر 2004 ميلادی

 

طالبان پل پای کرزی را تعقیب می کنند

رادیوی هالند : موفقیت انتخابات در افغانستان از لحاظ امنیتی این پرسش را به میدان کشیده است که نیروی طالبان به مصرف رسیده است. این درحالیست که آنها تهدید به برهم زدن انتخابات نموده بودند. به نظر پروفیسور آلبرت ستاهیل از دانشگاه مونشن که دوباره به قدرت رسیدن رئیس جمهور کرزی نشان می دهد که او در میان طالبان از نفوذ زیاد برخور دار است.

« یکی از عوامل نفوذ کرزی در میان طالبان این است که در شرق افغانستان معمولاً طالبان با نیرو های آمریکا در جنگ اند. در حالیکه در قندهار طالبان در درون مقامات محلی قدرت را در دست دارند. حتا برخی این طالبان در دانشگاه کابل نیز فعال اند.»

پرسش : لطفاً توضیح بدهید چگونه طالبان می توانند شامل حکومت باشند. در حالیکه آنها توسط آمریکا سرنگون ساخته شدند؟

« آقای کرزی خودش ازين گروه است. او صرف اتکا به اين گروه می تواند حکومت کند.»

پرسش: « بناً شما می خواهید بگویید که طالبان میانه رو وجود دارند که برغم اینکه آمریکاییها با آنها می جنگند با کرزی همکاری می نمایند؟

« ببینید من نگفتم که آنها میانه رو هستند. آنها تا هنوز هم همان طالبان سابق اند. من برخی آنها را می شناسم. فراموش نباید کرد که کرزی هم زمانی از جمله طالبان بود که در وزارت خارجه آنها کار می کرد. بناً روابط کرزی با طالبان کاملاً روشن است. بدون شک طالبان بدون کرزی نمی توانند در حکومت نفوذ کنند.»

آیا این حقیقت دارد که طالبان مشکل جمع آوری نیروهای جنگی بر علیه دولت دارند، زیرا خود آنها در درون دولت حضور دارند؟

« البته این یک بخشی حقیقت است. اما بخشی دیگر حقیقت بسیار دلچسپ تر است. فراموش نباید کرد که قندهار، هلمند که مناطق سکونت اصلی طالبان اند بسیار شهرت به تولید تریاک و هیروئین دارند.  میان طالبان، مواد مخدر و دولت روابط تنگا تنگ وجود دارد. زیرا هر دو طرف ،هم گروههای وابسته به دولت ازین مناطق و هم طالبان به پول ضرورت دارند. بدون کمک دولت در جنوب نمی توان تریاک زرع و هیروئین تولید کرد. این یک مبارزه درونی در افغانستان است که تا حال غرب به راز آن پی نبرده است.

سوال : اگر رئیس جمهور کرزی از راه تفاهم میان گروه های مختلف افغانستان به شمول طالبان دولت تشکیل بدهد، آیا او قادر به این کار خواهد بود؟ مطمئناً طالبان اعتراض خواهند کرد؟

در حال حاظر طوریکه عرض کردم انحصار دولت در دست تبارطالبان است. به نظر من حکومت نه در حال حاضر بلکه در آینده به مشکلاتی مواجه خواهند بود. فکر می شود در ظرف دو الی سه سال آینده مقاومت ها توسط مردم علیه آنها آغاز خواهد شد.

انتخابات افغانستان و برخی پرسش ها

دیدگاه های پروفیسور احمد صویایا معاون مطا لعات مذهبی در دانشگاه لوای آمریکا در گفتگوی با جفری چاریس کارلسن پیرامون انتخابات افغانستان

 پرسش : در افغانستان هنوز نتایج انتخابات معلو م نیست آقای کرزی که توسط آمریکا حمایت می شود پیش از پیش  برنده اعلان شده است.  آیا حمایت و مداخله آمریکا به نفع کرزی ، انتخابات را بی اعتبار نساخته است؟ و یا نیات اصلی آمریکا را در منطقه زیر سوال نمی برد؟

بدون شک همین طور است. اگر انتخابات نتواند مشکلات اقتصادی، سیاسی، قومی و اجتماعی را  حل کند، ارزش انتخابات نهم اکتبر  نزد مردم افغانستان پائین خواهد آمد. علاوه بر آن اگر برنده انتخابات با اکثریت بلند مثلاً 80-99% اعلان شود این بدان معنی است که  انتخابات عادلانه بر گزار نشده است واز تنوع اختلافات و و واقعیت های قومی، سیاسی و اجتماعی کشور چشم پوشی شده است.

پرسش: تمام گزارشها حاکی از حضور گسترده زنان در انتخابات است. برای کشوریکه قبلاً سرنوشت شان را بنیاد گرایان رقم می زد این  حضور گسترده زنان چه معنی دارد؟

 اشتراک زنان در انتخابات در دنیای اسلام کدام پدیده نو نیست. درهرکشور اسلامی که فرصت مساعد برای دموکراسی پیش آمده است زنان حتماً نقش بارزی از بنگه دیش و پاکستان گرفته تا ترکیه بازی کرده اند.

پرسش : تاثیر انتخابات کنونی بر انتخابات پارلمانی افغانستان چگونه خواهد بود؟

باید منتظر ماند که دیده شود برنده انتخابات از حکومت کنونی به کدام میزان رای می برد. اگر با اکثریت قاطع ببرد. این یک علامت خیلی منفی است. این بدان معناست که سرنوشت مردم را اشخاص تعین می کنند تا نهاد های دولتی. در تمام دنیای اسلام از نگاه من این بزرگترین عیب است که به  شخصیت ها بیشتر ارزش قایل می شوند نه به موسسات و نهاد های مدنی. امید وارم که در افغانستان گردانندگان امور بیشتر توجه خویش را به دولت سازی از طریق نهاد های دموکراتیک متمرکز سازند تا به خود شخصیت ها. بگونه مثال اتحادیه های صنفی، سازمانهای زنان، سازمانهای حقوق بشر، مکاتب، دانشگاه ها و حتا احزاب سیاسی. نهاد ها و انستیتوت ها باید بر بنیاد دموکراسی ساخته شوند نه در خطوط قومی.

 

 

سخنگوي كرزی از پيروزي حتمي وي در انتخابات خبر داد

 

سخنگوي حامد كرزي اظهار داشت كه مطمئنا وي در جريان برگزاري انتخابات رياست جمهوري پيروز خواهد شد.
به گزارش آسوشيتدپرس، در حاليكه يك چهارم از آراء شمارش شده است، حامد كرزی توانسته است  ‌٨/٦١ درصد از آرا را به خود اختصاص دهد.
يونس قانوني، با كسب تنها ‌٢/١٨ درصد بعد از از حامد كرزي قرار گرفته است.
سخنگوي كرزی گفت: فكر مي ‌كنيم كه مطمئنا پيروز مي‌ شويم و هنگامي كه اين نكته رسما اعلام شود، جشن خواهيم گرفت.  كرزی از نتايجي كه تاكنون كسب شده است بسيار خشنود است و ‌١٠٠ درصد مطمئن است كه اكثريت آراء راي دهندگان را به دست خواهد آورد.
يونس قانوني تاكنون شكست خود را نه پذيرفته و گفته است كه تنها تقلب در برگزاري اين انتخابات توانسته است كرزي را پيشتاز كند.
عبدالرشيد دوستم، شكست خود را اعلام كرده است.

افغانستان داراي نيروي هوايي مي‌شود

 

ايسنا : رييس دفتر همكاري‌هاي نظامي ايالات متحده اعلام كرد: به زودي نيروي هوايي در افغانستان ايجاد خواهد شد.
به گزارش صداي افغان، كريك ويستون، رييس دفتر همكارهاي نظامي ايالات متحده‌ آمريكا در افغاستان طي كنفرانسي در مقر نيروهاي ائتلاف ضد تروريسم از ايجاد يك نيروي هوايي در افغانستان خبر داد.
ويستون اعلام كرد: نيروهاي ائتلاف با اشتراك وزارت دفاع برنامه‌اي را براي ايجاد يك نيروي هوايي متشكل از نيروهاي افغان اختصاص داده‌اند كه در آينده‌اي نزديك عملي خواهد شد. نقل و انتقال رييس دولت و اعضاي دولت ملي به نقاط مختلف از وظايف نيروي هوايي است.

 

از وقوع يک حمله انتحاری جلوگيری شد

نيروهاى امنيتى افغانستان ، يک نفر را که قصد اجراى عمليات انتحارى در ولايت "کنر" را داشت ، دستگير کردند.
يک منبع آگاه روز سه شنبه به ايرنا گفت : اين فرد که مقادير فراوانى مواد منفجره به خود بسته بود، در شهر "اسعد آباد" مرکز ولايت کنر دستگير شد.
وى که خواست نامش فاش نشود، افزود : فرد دستگير شده قصد داشت به سربازان آمريکايى مستقر در ولايت کنر و مقامات آن ولايت حمله کند.
اين منبع گفت : اين فرد اعتراف کرده که از سوى چند عرب براى عمليات انتخارى اجير شده است .
اوايل هفته جارى در انفجار يک بمب کنترول از راه دور در ولايت کنر پنج نفر از جمله سه کودک و يک پليس کشته شدند.
ولايت کنر مرز طولانى با پاکستان دارد و گفته مى شود که شبه نظاميان طالبان از خاک اين کشور وارد افغانستان مى شوند.
در يک ماه گذشته در ولايت کنر بيش از۱۵ غير نظامى کشته شده اند .

 

يک زن و يک شوهر ايرانی چهار ماه است که درکابل زندانی هستند


يک زن و شوهر جوان ايرانى به همراه يک کودک يکساله ، چهار ماه است که به دليل ورود غير قانونى به افغانستان در کابل زندانى شده اند.
يک منبع اگاه روز سه شنبه به ايرنا گفت : اين زوج و کودکشان در شرايط بسيار ناگوارى در زندان کابل قرار دارند.
وى که خواست نامش فاش نشود، افزود : پليس افغانستان ادعا مى کند، علاوه برورود غير قانونى، يک افغانى نيز از اين زوج شکايت کرده است .
اين منبع اضافه کرد : در حاليکه تاکنون جرم انان ثابت نشده ، ولى کماکان اين زوج ايرانى در زندان کابل در بازداشت قرار دارند.

اولين نمايشگاه بازسازی افغانستان با حضور ايران در کابل برگزار ميشود


ايرنا : مشاور بازرگانى و اقتصادى سفارت افغانستان در تهران اعلام کرد : اولين نمايشگاه و کنفرانس بين المللى بازسازى افغانستان با حضور شرکت هاى بخش خصوصى از جمهورى اسلامى ايران ،۳۰ آبان در کابل برگزار مى شود.
حاج احمد کميل روز سه شنبه در گفت و گو اختصاصى با خبرنگار سياسى ايرنا، افزود : در جهت برداشتن گام عملى در بازسازى افغانستان ،وزارت تجارت قصد دارد اين نمايشگاه را با هدف آشنايى با توانمندى هاى صنايع ايران  برگزار کند.
وى خاطرنشان کرد : اين نمايشگاه هم از لحاظ سياسى هم از لحاظ اقتصادى و بازسازى که اولويت کارى دولت آينده خواهد بود، بسيار با اهميت است .
وی اضافه کرد : اين نمايشگاه در شرايط خوب سياسى و پس از معرفى رييس جمهورى و برقرارى جمهورى اسلامى درافغانستان برگزار خواهد شد.
کميل ادامه داد : در حين برگزارى اين نمايشگاه کنفرانس بين المللى جمهورى اسلامى افغانستان نيز در کابل برگزار خواهد شد.
وى تاکيد کرد : از کشورهاى مختلف براى حضور دراين کنفرانس دعوت به عمل آمده است ،اما هدف تاکيد بر معرفى صنايع کشورهاى کمک کننده به افغانستان به ويژه جمهورى اسلامى ايران است .
وی گفت : با توجه به تبليغات ناصحيح درايران و خارج از ايران مبنى بر عدم حضور بخش خصوصى ايران در بازار افغانستان و تبليغاتى که به راه افتاده که آمريکايىها يا دولت افغانستان شرکت هاى خصوصى ايران را نمى پذيرند، اين نمايشگاه با هدف معرفى توانمندى هاى صنايع ايران برگزار مى شود.
وى خاطرنشان کرد : ما از يک سو مى خواهيم شرکت هاى ايرانى را در افغانستان فعال کنيم و از سوى ديگر ما مى توانيم از تجربيات صنعتگران و توليدکنندگان ايرانى بهره ببريم .
کميل افزود : کنفرانس ديگرى همزمان با افتتاح اين نمايشگاه با عنوان کنفرانس تجارت و سرمايه گذارى خارجى در افغانستان برگزار مى کنيم که فرصتى طلايى براى شرکت هاى ايرانى است که در آن حضور يابند.
وى خاطرنشان کرد : در اين کنفرانس تمام فرصت هاى تجارى و سرمايه گذارى در افغانستان توسط وزراى دولت اعلام خواهد شد.
مشاور تجارتی و اقتصادى سفارت افغانستان اضافه کرد : در روز پايانى نمايشگاه نيز کنفرانسى با حضور صنعت گران و صاحب نظران کشورهاى منطقه برگزار مى شود که صنعت گران مىتوانند همه مسايل خود را با مسوولان ما در ميان بگذارند.
وى تاکيد کرد : برگزارى اين نمايشگاه و اين کنفرانس ها نشانگر ثبات سياسى و اقتصادى در افغانستان است . ما مى خواهيم به سرمايه گذاران خارجى اطمينان دهيم که وقتى حکومت مشروعيت يافت فعاليت هاى اقتصادى خود را آغاز مى کنيم .
احمد کميل در خصوص روند بازسازى افغانستان گفت : از روند بازسازى راضى هستيم . کشورهاى دوست و کمک کننده بعد از کنفرانس توکيو و بروکسل به اعطاى کمک هاى خود سرعت دادند.
وی افزود : بعد ازمعرفى کابينه جديد،بازسازى روند صعودى خواهد گرفت و ما تاپنج سال آينده شاهد افغانستانى آباد خواهيم بود.
وى تاکيد کرد : کشورهايى که تعهد کمک در کنفرانس توکيو داده بودند به ويژه جمهورى اسلامى ايران به تعهدات خود عمل کرده اند، البته کشور ژاپن در صدر کشورهاى کمک کننده به افغانستان قرار دارد.
احمد کميل در خصوص برنامه هاى کشت جايگزين در افغانستان گفت : کشورهاى جهان در اين خصوص نبايد انتظار معجزه داشته باشند. ما به زمان زيادى نياز داريم اما اين مساله در اولويت هاى کارى دولت قرار دارد.
وی با اشاره به همکارى سازمان ملل و مجامع بين المللى در اين خصوص اظهار داشت : ما هر منطقه را براى يک کشت در نظر گرفته ايم ، مناطقى مساعد کشت زعفران ، برخى مناطق پنبه کشت مىشودو در برخى مناطق نيز کاشت گل و توليد گلاب در نظر گرفته ايم . وى تاکيد کرد : ما در خصوص توليد عرقيات و گلاب پيشنهادهاى خوبى از کشورهاى اروپايى دريافت کرده ايم و قصد داريم به جاى خشخاش در اين کشور گل بکاريم .
احمد کميل در خصوص روند بازگشت مهاجران افغان از ايران به کشورشان ، گفت : طبق موافقت هاى صورت گرفته بين دو دولت ،مهاجران افغانى بايد از ايران خارج شوند و خود افغان ها نيز به بازگشت تمايل پيدا کرده اند.
وى تصريح کرد : نيروى توانمند به افغانستان باز مىگردند، اين افراد دربازسازى ايران سهم داشته اند و مىتوانند تجربيات خود را در بازسازى افغانستان بکار گيرند.
وی با تاکيد بر اينکه هر چه بازگشت مهاجرانى افغانى به کشورشان کندتر صورت بگيرد به نفع دو کشور است ،گفت : در اين صورت ما مىتوانيم بسترسازىهاى مناسب را فراهم کنيم .
احمد کميل اضافه کرد : خروج اضطرارى افغان ها از ايران باعث مىشود که اين افراد دوباره به صورت قاچاق به ايران بازگردند. بهتر است با يک زمان بندى مشخص و دراز مدت و چند ساله اين اقدام انجام شود.
وى تاکيد کرد : ضرب الاجل تعيين شده از سوى وزارت کشور ايران که اعلام کرده تا پايان سال۱۳۸۳ پديده اى به نام افغانى در ايران وجود نخواهد داشت ، اقدامى سخت است . ما بيش از۹۰۰ کيلومتر مرز مشترک داريم و ممطئن هستيم عده اى از مرزهاى جنوبى افغانستان وارد ايران مى شوند.
کميل حضور نيروى آمريکايى در افغانستان را تنها در قالب نيروهاى حافظ صلح سازمان ملل دانست و گفت : نيروهاى۲۷ کشور از جمله کشورهاى اروپايى دربين اين نيروهاى حافظ صلح حضور دارند و در نهايت بايد روزى خارج شوند،امادر شرايط فعلى خروج نيروهاى حافظ صلح به نفع ملت افغانستان نيست .

 

بازگشت مهاجران افغان از سيستان و بلوچستان در ماه ميزان سيرنزولی داشت

 

ايرنا : مديرکل اداره امور اتباع و مهاجران خارجى سيستان وبلوچستان گفت : بازگشت داوطلبانه مهاجران افغان ساکن اين استان به کشورشان در مهرماه امسال نسبت به ماههاى گذشته سير نزولى داشته است .
"
صفر اسلامى" روزسه شنبه درجلسه کارگروه فرعى اتباع بيگانه سيستان وبلوچستان در استاندارى زاهدان ، بدون ذکرآماربازگشت مهاجران در دو ماه اخيرافزود : از عمده دلايل کاهش مراجعه براى بازگشت ، نام نويسى دانش آموزان و آغاز سال تحصيلى، برگزارى انتخابات رياست جمهورى افغانستان ، شروع ماه مبارک رمضان وکمرنگ شدن برخورد با اتباع غيرمجاز بوده است .
وى در عين حال گفت : در شش ماهه اول امسال۶۲ هزار و۳۸۶ نفر ازمهاجران ساکن استان بصورت داوطلبانه به افغانستان بازگشته اند.
اسلامى اضافه کرد : ظرف همين مدت ۳۵ هزارو۸۱۰ مهاجر غيرمجاز نيز دستگير و طرد شده اند که در مقايسه با آمار سال گذشته رشد خوبى داشته است .
وى درادامه از افزايش آمار ورود مجدد مهاجران غيرقانونى به ايران در ماههاى اخير ابرازتاسف کرد و گفت : از اول مهرماه امسال تاکنون بيش ازچهار هزار نفر فقط در مبادى ورودى دستگير شده اند.
وى، از جمله راههاى افزايش بازگشت مهاجران به کشورشان و کاهش ورود مجدد آنان را عدم واگذارى اماکن تجارى  ومسکونى به مهاجران غيرمجاز، برخورد قاطع با اتباع غيرمجاز، ساماندهى وضعيت حاشيه نشينان شهرها، برقرارى گشتهاى ويژه ، دعوت از استانداران استانهاى نيمروز، فراه و هلمند افغانستان براى سخنرانى در ميان مهاجران ، ذکر کرد.
مدير کل کار و امور اجتماعى سيستان وبلوچستان نيز در اين جلسه گفت : در شش ماهه اول امسال۵۸۳ کارگرايرانى  جايگزين اتباع بيگانه غيرمجازشده اند.
"
اسماعيل ريگى" تعداد بازرسى هاى انجام شده دراين مدت را هشت هزار و۵۵۰ مورد اعلام کرد وافزود : طى همين مدت دو هزارو۸۲۱ نفراتباع خارجى شناسايى شدند.
وى ميزان جريمه ابلاغى به کارفرمايان متخلف را۷۶۰ ميليون و۸۱۰ هزارريال و مبلغ جريمه وصولى را۲۳۰ ميليون و۳۸۳ هزار ريال ذکر کرد.
معاون سازمان آموزش و پرورش سيستان وبلوچستان هم گفت : باتوجه به قوانين و مصوبات اعلام شده ، امسال از ثبت نام ۱۰ هزار نفر از اتباع غيرمجاز براى سواد آموزى خوددارى شده است .
"
عليرضا نخعى" بااشاره به اينکه از دانش آموزان افغان که مجوزقانونى اقامت دارند هم امسال شهريه دريافت مى شود، افزود : اين مساله باعث شد تا تنها يک هزارو۶۰۰ نفرازمجموع ۹ هزار و۵۰۰ دانش آموز مهاجر افغان ثبت نام کنند.
به گفته يکى ازمسوولان شرکت کننده درجلسه کارگروه فرعى اتباع بيگانه سيستان و بلوچستان ، حدود۸۰ درصد طلاب خارجى حوزه هاى علميه استان غير مجاز هستند و بعضا مشاهده شده که برخى مديران حوزه هاى علميه بدون در نظرگرفتن جايگاه قانونى خود، اقدام به صدور برگ تردد براى طلاب غيرمجاز مى کنند.
مدير کل اتباع و مهاجران خارجى سيستان و بلوچستان در همين ارتباط گفت : حدود۹۰۰ طلبه افغان غيرمجاز در حوزه هاى علميه اين استان شناسايى شده و برگ خروج از کشور را دريافت کرده اند.
اسلامى افزود : اتباع خارجى که قصد ادامه تحصيل در ايران رادارند بايدبه صورت قانونى و با استفاده از گذرنامه و رواديد وارد کشورمان شوند.
فرماندار زابل هم گفت : تاکنون بيش از۴۲ هزار مهاجر افغان از طريق مرز ميلک بطور داوطلبانه به کشورشان بازگشته اند.
"
على اصغر ميرشکارى" افزود : امسال۹ هزار تبعه غيرمجاز از سطح شهرستان زابل جمع آورى و طرد شده اند.
معاون سياسى امنيتى استاندارى سيستان و بلوچستان نيز براجراى قوانين و مصوبات در خصوص برخورد با اتباع خارجى غيرمجاز تاکيد کرد.
"
دانيال ملايى" گفت : پذيرش مهاجران افغان در کارها و اجاره دادن خانه و فراهم کردن زمينه براى زندگى آنان ، ماندگارى بيشتر آنها را در کشور باعث مى شود.

 

آژانس اطلاعاتی باختر

 

هیات افغانی در نشست سازمان همکاریهای آسیای مرکزی

هدایت امین ارسلاو هیات معیتی شان در نشست سازمان همکاریهای آسیای مرکزی که بتاریخ 18- اکتوبر در شهردو شنبه پایتخت تاجکستان دایر گردیده بود اشتراک نمودند.

در کنفرانس همکاری   های سران  دول کشور های آسیای میانه  معاون ریاست دولت بیانیه ایراد نموده  که در بخش  از ان امده است:  نه روز قبل مردم افغانستان برای اولین بار در درازنای تاریخ برای تعیین رئیس جمهور شان به پای صندوقهای رای رفتند و بخاطر تعیین سر نوشت افغانستان رای خود را به صندوق ها ریختند . مشارکت ملیون ها نفر مرد و زن  در سراسر کشور با وصف نا مساعد بودن  اوضاع جوی،  احتمال حملات  تروریستی  نشاندهنده آنست که مردمان افغانستان این رویداد را به کامیابی  رساندند.

بعدا معاون ریاست دولت و هیات دول های سازمان همکاری آسیای مرکزی در کنفرانس مطبوعاتی اشتراک نمودند وبه سوالات  ژورنالیستا ن پاسخ های لازم ارایه داشتند.

طبق یک خبر دیگر:هدایت امین ارسلا معاون ریاست دولت دیروز با سفیر ایالات متحده امریکا مقیم تاجکستان ملاقات نمود.

درین ملاقات جانبین روی موضوعات مورد علاقه بحث و مذاکره  نموده  و پیروزی انتخابات در افغانستان را یک دستاورد  عظیم خواندند.

هکذا هدایت امین ارسلا معاون ریاست دولت امروز در قصر کار پوس چار بو ستانرا دوشبنه  با امام علی رحمانوف رئیس جمهوری تاجکستان  ملاقات نمود.

جانبین روی گسترش روابط نیک و حسنه میان هردو کشور به نفع هر دوملت صحبت نمودند.

رحمانوف ختم موفقانه  انتخابات مردم افغانستان را تبریک  و تهنیت گفته  و آنرا یک گامی مهمی برای تحکیم ثبات در افغانستان خواند.

به اساس یک گزارش دیگر:  هدایت امین ارسلا معاون ریاست دولت که غرض اشتراک در کنفرانس  همکاری های سران دول کشور های اسیای میانه دیروز عازم جمهوری تاجکستان گردیده بود ند بوطن باز گشتند.

در میدان هوائی ین المللی کابل معاون ریاست دولت  و هیات همراه شان از طرف برخی از اعضای بلند پایه دولتی استقبال گردید.

فدراسیون ورزش با ستانی ضرب میل در کابل ایجاد شد

فدراسیون ورزش با ستانی ضرب میل امروز اولین بار در کابل ایجاد  ومیاگل نظری به حیث رئیس و حاجی محمد ابراهیم به حیث  معاون فدراسیون انتخاب گردیدند.

در این  نشست محمد انور جگدلک رئیس  کمیته ملی المپیک  و سی تن از  استادان سابقه دار ورزش  ضرب میل حضورداشتند.

ورزش نمایشی ضرب میل یکی از ورزش های قدیمی کشور بوده  که با حرکات چوب های  وزنین  به اطراف گردن عمدتآ در محافل جشن و سرور نمایش داده میشود.

فدراسیون بین المللی ورزش ضرب میل هفته گذشته  در جمهوری اسلامی ایران ایجا د و محمدانور جگدلک معاون اول آن  انتخاب گردید.

یک موتر مسافر بری  در مسیر  راه لوگر  - کابل  مورد  حمله  قرار گرفت

راکبین  یک موتر مسافر بری  دیروزدر مسیر  راه لوگر  - کابل  مورد  حمله یک گروپ  افراد مسلح  قرار گرفتند . یک منبع  مدیریت جنایی  ولایت  لوگر  گفت:

حوالی ساعت  پنج صبح  یک گروپ هفت نفری  مسلح ملبس بایونیفورم  پلنگی  سوار  بریک موتر کروزین  در ساحه کلنگار  وسایط  را توقف  داده وراکبین  را مورد  تلاشی قرار دادند  ،آنان  سه تن  را  با فیر کلاشینکوف  مجرح نموده  و مبلغ یکصد وپنجاه  هزار افغانی  ، دوصد  هزار تومان ایرانی ویکمقدار  پول دیگر را  از نزد راکبین  گرفته وفرارنمودند .

پولیس میکوید  به خاطر  پیدا نمودن  دزدان متذکره  تلاش  مینمایند  اما تا هنوز  کدام  نشانی از آنان  بدست نیاورده است

تعداد از سلاح و مهمات از ولایت هرات  کشف شد

یکتعداد سلاح و مهمات دیروز توسط نیروهای اردوی ملی در ولایت هرات کشف شد.

منسوبین لوای یک اردوی ملی در نتیجه  فعالیت تصفیوی که  در ولسوالی غوریان آن ولایت انجام دادند، یک ضرب تو پ 82 ملی متری معه  هفتاد فیر مهمات آن، دو ضرب  هاوان معه یکصدو هشتاد وهشت  فیر مهمات آن ، دومیل دهشکه  معه  بیست و شش قطی مرمی، دو میل پیکا، پنجاه دومیل کلاشینکوف، دو میل راکت انداز با هشتادو هشت فیر راکت، سه میل تفنگ  مارکول ، یک  میل تفنگ  سه صدو سه بور،  یک میل تفنگ کره بین، سه میل  دکتاروف، ده حلقه  ماین  ضد وسایط و ده حلقه ماین ضد پر سونل را بدست اورده و به قرار گاه  خویش انتقال داد

پنج قاچاقبران  مسلح باز داشت شد

پنج تن قاچاقبران  مسلح اخیرآ در شهر مزار شریف دستگیر گردیدند.

پولیس ریاست امنیت و ترافیک شاهراه وزرات امور داخله این افراد را با سی و چهار کیلوگرام تریاک  وسه میل کلاشینکوف در ساحه  غند والگاه  شاهراه  مزار شریف دستگیر نموده اند.

 

مطبوعات

روزنامه  انیس درسرمقاله  ديروزش  به مسئله  سعود نرخ مواد اولیه دربازار های کشور اشاره کرده و می نگارد که :  انفجار نرخها خرچ خانواده ها را بر هم زده است

انیس در پی بررسی این مسئله ابتدا از حالت  موجود کشور با درنظرداشت عبور از انتخابات  پرداخته  می نویسد که درآغاز دهه  اول ارمضان  قیمت مواد اولیه چنان صعود نموده  که اکنون  به یک بحران مبدل گردیده است درحالیکه  مردم انتظار داشتند  مسولان به مناسبت رمضان مبارک از افزایش قیمت ها دربازار جلو گیری خواهند کرد.

انیس می افزاید  که مسولان  ومقامات وآنانیکه از اینسو وآنسو درآمدی دارند، از افزایش قیمت ها نگرانی ندارند ولی ازهمین اکنون معلوم میشود که  مثلاً گوشت از لست مصرف  بسیاری از خانواده های شهرما بیرون شده است .

این درحالیست که  گمان می کنیم درشهر کابل  اصلاً شهر داری  ومرجع کنترول کننده قیمت ها موجود نیست.

آنچه  درسرمقاله  در ذیل  مطلب جالب توجه است این است  که نویسنده با درنظر داشت  امکان تبدیل شدن این معضله به بحران  جدی ازمسولان  می طلبد  تا در کار تفتیش نرخها باید به مسأله " سنجش " و" دقت " توجه کنند .

روزنامه  اصلاح اما به ارشاد " رسالت رسانه ها "  توجه کرده و می پندارد که رسانه های  گفتاری ، نوشتاری و دیداری درکشور ما پایگاه  موقت یافته اند و لی آنطوریکه  دیده می شود این رسانه ها قادر نشده اند با معیار ها وموازین پذیرفته  شده ء ژورنالیزم معاصر به جذب  مخاطبان  بپردازند .

اصلاح  می افزاید  که  دلیل این کار عدم شناخت  روحیه مخاطبان است و ازهمین روی رسانه ها برای  اثر گذاری برمخاطبان ، به شیوه  های متوصل  می شوند که  با موازین و اخلاق وسنت های جامعه ما در تناقض قرار دارند .

اصلاح دلیل  پراگنده گی  نشریات ورسانه ها را درکابل  ازهمین ناحیه  میداند. درآخر اصلاح  معتقد است که رسانه های دولتی و غیر دولتی باید با در نظرداشت  ملحوظات فوق  به پخش رویداد هایی بپردازند که بتواند مخاطبانش را و جامعه را استقامت بدهد .

قانون، قانون گذار و اجرای قانون درجامعه مواردی اند که از اهمیت  بسزایی برخوردار اند  این سه ارگان  به هم  پیوستگی های جدی دارند چند انکه  نمی توان یکی  را جداً از دیگر  تصور کرد (  جدا از هم سودمندی ندارند).

روزنامه آرمان ملی که پیوسته  ناقد  سرسخت کاستی ها و نارسایی های جامعه است  ودرسرمقاله  هایش گاهی موارد اصلاحی را نیز پیشنهاد می کند ، ديروز  از چشم انداز خودش به این مسئله نگریسته معتقد است که  " مسولان  قانون شکن با منافع ملی دشمنی می ورزند " .

نویسندهء سرمقاله  آرمان ملی  با آن عنوان  بالا به این باور است  که قانون  فقط کلمات بی روحی اند که درصفحات  کاغذ درج می شوند وزمانی جان می گیرند که  از سوی مسوولان  ومردم جامعه  ضمانت اجرائی یابد و همینگونه قانون اساسی افغانستان  نیز ضمانت اجرای  می طلبد .

آرمان می افزاید،  چنین  دیده می شود که تا حال مسوولان دولت ومردم  بطور شفاف  وآشکار با قانون برخورد نکرده اند که این  می تواند معنی قانون گریزی هر دوطرف را برساند.

به باور آرمان مواردی وجود دارند که مسوولان دولتی به قانون کمترین توجهی ندارند و این بی توجهی نا شی از ملاحظات قومی ، گروهی وبرخی مصلحت  های مادی می باشد ودرصورتیکه دستگاه دولت با این طول و عرضش  نتواند ممثل تعمیل قانون باشد ازمردم چه توقع باید برد، زیرا قانون زمانی با ارزش است که اراکین دولتی به آن پابند باشند درغیرآن ، دولت  وملت ازهم فاصله خواهند گرفت و درنتیجه در محاکم کشور رویارویی مردم و اراکین دولتی برپا  خواهد بود.

آرمان درحالیکه  سوء استفاده  از قدرت و قانون شکنی مسولان را بدترین نوع دشمنی با ملت  میداند به این باور نیز است که تا وقتی  مجرمین وقانون شکنان  برسر قدرت اند ، نباید انتظار عدالت وتطبیق یک سان قوانین را داشت.

روزنامه چراغ  مانند روزهای گذشته  اززمان برگزاری انتخابات همچنان به مسأله انتخابات  پرداخته است .

چراغ عنوان سرمقاله  اش را اینگونه برگزیده است :  لکه بدنامی را از دامان دموکراسی  پاک کنید

به نظر نویسنده سرمقاله  چراغ  تقلب وجعل کاری انجام شده درانتخابات افغانستان  کارکسانی بوده است که به انتخاب مردم والفبای تحول باور نداشتند و این کار توانست دامن مردم سالاری افغانستان را که ضمناً اولین تجربه نیزبود لکه دار ساخت.

چراغ  مطلب را اینگونه پی می گیرد که دراین راستا سنگر بندی مطبوعات داخلی  وخارجی واقعاً گمراه کننده است چه عده  زیادی می کوشند که آنچه را درروز روشن اتفاق افتاده است در بست نفی کنند وبه این ترتیب هم امکانات دولتی را مصرف کنند و هم  آفتاب  رابا دو انگشت پنهان سازند.

ازنظر چراغ  این دسته ازمطبوعات  مردم را تلخ  وناگوار تغذیه  می کنند، چون  بد جوری  ازکاندیدای واحدی  دفاع می کنند، درحالیکه  دسته دوم نیز هم دست آورد های انتخابات را نفی  وحضور آگاهانه و  معنی دار  مردم را نادیده می  گیرند .

از نظر ارمان ملی  این دسته با حمله به دموکراسی  امید های مردم را به نا امیدی  مبدل کرده  ودرنتیجه  تقابل این دو گفتمان  با عث می شود که واقعیت های  دستبرد، تقلب ، ضعف مدیریت وموجودیت  قاچاق بران ، تفنگ واستبداد  وارونه به نمایش گذاشته شود و مردم ما را  دراین آغاز کار سردرگم سازند .

چراغ حضور آگانه و آشکار مردم را در روزانتخابات  مهم تلقی کرده معتقد است  که مردم درین روز از فراز کله منار ها و گرداب های  خون وقربانی گذشته اند تا به این معرکه رسیده اند تا   به بحران کشور  خود نقطه  پایان بگذارند .

نکتهء که چراغ بر آن مصرانه  تأکید  دارد  این است که مطبوعات بکوشند مردم را درروشنایی  واقعیتها قرار بدهند تا باید این لکه را با  صابون اعتماد بشویند و لو این کار دربدل باخت یک کاندیدی انجام یابد .

ازمیان روزنامه  های چاپ کشور ، روزنامه دولتی هیواد وروزنامه آزاد مستقل  اراده به مسئله انجو ها و چگونگی عملکرد  آنها  پرداخته اند . اراده درسرمقاله  امروزش اینگونه به بررسی  مطلب آغاز می کند که " انجو، به دام نخواهد افتاد " درحالیکه  روزنامه هیواد "  اولین گام برای پایان  کار انجویزم " را عنوان قرار داده است .

اراده می نویسد که وزارت پلان   در آستانه  پایان عمر دولت انتقالی مقررهء  انجو ها را زیر بررسی دارد ، درحالیکه درسه سال گذشته  جامعه جهانی افغانستان  راکمک کرد ولی دولت مشروعیت و امانتدار نبود و ازهمین سبب مقادیر هنگفت این کمک ها ازسوی سازمانهای غیر دولتی وسازمان ملل درافغانستان  هزینه شد .

اراده  می پندارد که  انجو ها با کسب اعلان باز سازی کشور ما سماروق وار عرض وجود کردند و ملیارد ها دالر کمک های داد شده به افغانستان را بلعیدند و سرانجام کاری هم تحویل دولت و مردم افغانستان  ندادند.

اراده طومار سه سال گذشته  انجو ها را بر می شمارد که چگونه  سروصدا های استفاده های ناجایز انجو ها اولاً از سوی وزارت مالیه  عنوان  وبعد خاموش و چگونه  انجو ها به عنوان کاسه های داغ تر از آش دالر ها را بلعیدند وچگونه  بعد از گذشت سه سال ، سازمان  ملل دونر ها وانجو ها  درخون ملت ما با شت می زنند و چگونه  دولتمداران ما نیز گرد این نام و این کمک ها نمی گردند .

اراده می نویسد ،  مدارکی وجود دارد که بعضی از اراکین دولتی از سرمایه های  انجو ها صاحب مال ومنال وتجارت شده اند و نمیخواهند انجو ها درکشور  مهارگردد.

حالا که مقرره انجو ها طرح گردیده  است اراده می پرسد که آیا این مأمول از سوی  دولت جدید درآینده  به باد فراموشی سپرده نخواهد شد ؟

روزنامه  هیواد نیز نگرانی های موجود درمیان مردم را از بابت سوء استفاده انجو ها بجا و به مورد حساب می کند و می نویسد که این را باید ازنظر دور نداشت  که تعدادی از انجو ها درحالات خاصی مسوولیت های تاریخی خود را انجام داده اند و درحالیکه جنگ زیر بنا های کشور را برهم زده بود، به کمک مردم افغانستان  شتافتند .

هیواد خاطر نشان می سازد که اما تعدادی از انجو ها با  بهره برداری  از نبود یک اداره مقتدر  قوی و نظارت کننده استفاده ناجایز  بردند کاری نکردند  و اگر کاری هم کرده اند  محسوس نیست .

ازنظر هیواد  تعدادی از انجو ها تا آن حد پیشرفته اند  که اکنون حکومتی  جدا دردستگاه  وحکومت می باشد.

هیواد دلیل همه این نابسامانی های موجود درانجو ها را ناشی از نبود قانونی می داند که بتواند  آنها را مهار کند که خوشبختانه اکنون  این  نقیصه برطرف گردیده  .

شماره  اخیر هفته  نامه جمهوریت به دسترس ما قرار گرفت . درصفحه  4  این نشریه مقاله  بلندی به قلم دستگیر صادقی چاپ شده است  که" تلاش درجهت  ایجاد و گسترش  فرهنگ گفتگو" عنوان دارد .

اینک درونمایه این مقاله : درجوامع  "  بسته "  استبداد  ریشه عمیق دارد که درآن به  آنچه  حکام ، سلاطین  وپادشاهان میکویند  عمل می گردد  و هرکه خلاف عمل کند  سرش سزاوار دار خواهد بود چنانکه  اطاعت ازچنگیز و فرامین ملاعمر  حتمی بود درغیرآن  سرنوشتی جز مرگ  طاغی ویاغی  را درخورنی.

به قول جمهوریت  فضای حاکم  در فضای بسته، فرهنگ مونولوک  را می پذیرد  واین فرهنگ حتی تا  سطح خانواده ها هم کشانیده می شود .

نویسنده  به این نظراست که گذشتن از فرهنگ مونولوک کار آسانی نیست و تلاشی بسیار به کار دارد وفرصتی طولانی زیرا به باور نویسنده چون این گذار ضمناً پهلوی فرهنگی دارد ، فرهنگ جامعه  مدنی درجوامع سنتی بسیار به کندی حرکت می کند .

این درحالیست که به احکام و فرمان  وگفتگوی چند  روشنفکر  نیز نمی توان این مأمول  را بزودی برآورده ساخت بلکه فرصتی باید تا آرام ارام  با عملکرد  دولت وجامعه وبرنامه های توسعه  فرهنگی اجتماعی این آرزو برآورده شود. پیوستن به چنین توسعه فکری از طریق گفتمان  وگفتگو برای سیرجامع ازنظر نویسنده " دیالوگ " است که  ازآن  به جریان افتیدن معنی ومفهوم  درمیان جامعه و افرا دیک جامعه تعریف می کند .

نویسنده ضمن اینکه  معتقد است که جامعه ما اکنون درگر داب بحرانات شدید اقتصادی اجتماعی فرهنگی و اخلاقی دست وپا می زند ، می نگارد که توفیق یافتن به بحرانات فرهنگی و اخلاقی کار دشواری است .

نویسنده نکتهء از رابرت اندرسن استاد دانشگاه  سیمو فریز کانادا را می آورد که گفته بود " دست یابی انسانها به پیروزی وبهروزی هرروز پیش از پیش این نکته را محرز می کند که به همان اندازه که به سرمایه مالی وفکری نیازمند است به سرمایه  اخلاقی نیز محتاج است ، زیرا بوسیله این دست مایه است که انسانها فراهم می شوند تا مسایل شان را به اتفاق حل وفصل کنند"

چراغ : تعداد رایدهنده گان درحدود دوملیون خواهد بود

ازشمارش آرا دربیشتر از یک هفته  گذشته و ارایه رایدهنده گان ازسوی کمیسیون مشترک تنظیم انتخابات چنین وانمود میشود که تعداد رایدهنده گان در حدود دو ملیون تن درافغانستان خواهد بود .

اینکه چرا  تعداد  رایدهنده گان  نسبت به آنانی که کارت رایدهی اخذ کرده بودند، کاهش فاحش را نشان  میدهد، احتمالاً  ترس از عدم امنیت در مراکز رایدهی، انتقاد پی در پی نامزد ها از جریان انتخابات ، عدم  آگاهی مردم از جریان رایدهی ویا واقعی نبودن رقم ارایه شده یی 10،5 ملیون کارت  توزیع شده برای مردم ، دلیل آن بوده میتواند .

چراغ : گرفتاری یک حمله کننده انتحاری درشرق افغانستان

نیروهای  ریاست امنیت ملی ولایت کنر در  یک تهاجم غافلگیرانه یک فرد را که قصد اجرای  عملیات انتحاری  را داشت، دستگیر کردند .

رئیس امنیت ملی ولایت کنر، جان شاه در این مورد به هندوکش گفت که صبح امروز  شخص مذکور همراه با مواد انفجاری  در شهر اسد آباد  مرکز ولایت  کنر دستگیر  گردید هاست . شخص گرفتار شده  ضمن قبول حمله  انتحاری  به هندوکش  گفت که هدف وی حمله بالای  عساکر امریکایی و مقامات آن ولایت  بوده است .  او گفته است که از سوی چند عرب برای این کار  گماشته شده و از خاک پاکستان وارد افغانستان  گردیده است .

ولایت کنر سرحد طولانی  با کشور پاکستان دارد که برعلاوه  قاچاق چوب چار تراش این ولایت به پاکستان ، مظنونین طالب ازخاک این کشور وارد گردیده دست به  حملات راکتی وچریکی می زند. در خشونت  های 30  روز گذشته دراین  ولایت حد اقل 15  غیر نظامی جان خود را از دست داده اند که 6 تن از آنان در اثر بمباردمان طیاره های ائتلاف بقتل رسیده بودند .

چراغ : ازخود مختاری ولوسالیهای شیندند وغوریان جلوگیری شد"

سخنگوی والی هرات  :  ملیشه های قوماندان امان الله با سلاح  های خفیف دست داشته خویش هنوز در شیندند  مستقر هستند.

سخنگوی والی هرات ، محمد الله افضلی در یک نشست خبری اظهار داشت که گفته  میشد ولسوالیهای شیندند که ملیشه های امان الله در آن  مستقر میباشند همراه با ولسوالی غوریان  به مناطق خود سرتبدیل  شوندن که با مداخله اردوی ملی وتعیین  ولسوال جدید برای غوریان  از سوی والی هرات سید محمد خیر خواه از این موضوع جلو گیری  بعمل آمد. او درادامه  میگوید که سلاحهای ثقیل درتمام ولسوالی های هرات جمع آوری گردید، اما یکتعداد از سلاحهای خفیف هنوز درنزد افراد باقی مانده  که تلاش صورت میگیرد از نزد آنان نیز جمع آوری شود .