دوشنبه 18 عقرب 1383 خورشيدی  برا بر با 8  نومبر 2004 ميلادی

 

پايان طرح جمع آورى سلاح سنگين

 

سخنگوى دفتر نمايندگى سازمان ملل در کابل گفت: جمع آورى سلاح سنگين از ولايت قندهار با همكارى برنامه آغاز نو افغانستان و وزارت دفاع پايان يافت.

 سيلوا در جمع خبرنگاران در كابل افزود: تمامى سلاح سنگين قابل استفاده و غيرقابل استفاده از ولايت قندهار جمع آورى و در اختيار ارتش ملى افغانستان مستقر در فرودگاه اين ولايت قرار گرفته است. وى با اشاره به اينكه در ولايت قندهار ۹۹۵ قبضه سلاح سنگين جمع آورى شده گفت: تاكنون سه هزار و ۷۱۶ قبضه انواع سلاح سنگين از ولايت هاى كابل، قندهار، جلال آباد، قندوز، گرديز، مزارشريف و هرات جمع آورى شده كه ۸۵ درصد از سلاح سنگين موجود در افغانستان را تشكيل مى دهد.

 برنامه آغاز نو افغانستان كه مسئوليت خلع سلاح عمومى را در كشور برعهده دارد اعلام كرده است كه حدود پنج هزار و ۸۰۰ قبضه انواع سلاح سنگين در كشور وجود دارد.از اين تعداد دو هزار و ۲۷۷ قبضه سلاح سالم، يك هزار و ۹۶۰ قبضه قابل تعمير و يك هزار و ۵۰۱ قبضه نيز بايد نابود شود.

سيلوا اظهار داشت: از دوم ماه عقرب سال گذشته خورشيدى تاكنون ۲۲ هزار و ۱۸۰ مرد و دو زن در سراسر افغانستان خلع سلاح شده اند كه ۲۱ هزار نفر آنان تاكنون جذب زندگى عادى شده اند.

 

ربايندگان  در حال مذاکره هستند

 
يک نطاق تندروان که تهديد کرده اند سه کارمند ملل متحد را که گروگان گرفته اند خواهند کشت ميگويد که با مذاکره کنندگان حکومت کابل و ملل متحد بروز يکشنبه مذاکرات را آغاز خواهند شد.

نطاق گروه منشعب طالبان که خود را جيش المسلمين ميخوانند گفتند که مذاکره کنندگان شان روز شنبه در محل ملاقات که در مورد موافقه شده است مواصلت کردند. ولي محل افشا نگرديده است. اين بيانات مغاير گزارشهاي قبلي ميباشد مبني بر اينکه مذاکرات قبلا آغازشده است.  يکی از سخنگويان ربايندگان گفته يک گروه شش نفره متشکل از اعضای دولت  و سازمان ملل متحد به محلی که نام آن فاش نشده با هدف مذاکره برای آزاد سازی احتمالی گروگانها، سفر کرده اند.

پيشتر افرادی که ادعا می کنند اين گروگانها را در اختيار دارند در تماسی تلفنی با خبرنگاران گفتند که آنها ضرب الاجل خود برای آزادی گروگانها را تمديد کرده اند.

براساس يک گزارش ديگر ، اين گروه در دوران مذاکرات ، به حکومت یک فهرست ۲۶ نفري طالبان زنداني راداده اند که ميخواهند در بدل رهائي گروگانها آزادشوند. اين بيانيه روز يکشنبه ذريعه شخصي ارائه شد که مدعي بود سخنگوي گروه موسوم به جيش المسلمين است. او اظهار کرد حکومت تا روز سه شنبه وقت دارد زندانيان را آزاد سازد .

حکومت افغانسنان حاضر نشده تائيد کند که کدام مذاکراتي با اختطاف کنندگان انجام داده يا نه ؟  مقام هاى مسئول معتقدند اشخاص ربوده شده در نزديكى شهر كابل و در بخشى از ولسوالی  پغمان نگهدارى مى شوند.

لطف الله مشعل سخنگوى وزارت داخله در اين خصوص گفت: ما تنها مى دانيم كه گروگان ها را از افغانستان خارج نكرده اند اما دقيقاً نمى دانيم اين افراد در كجا هستند.
وى افزود: حكومت تلاش مى كند تا گروگان ها را بدون توسل به خشونت آزاد كند و تاكنون نيز براى رسيدن به اهداف خود به پيشرفت هايى دست پيدا كرده است.

 

بانک جهانى خواستار افزايش ظرفيت هاى کارى دولت شد


دفتر بانک جهانى در کابل روز يکشنبه با صدور اطلاعيه اى اعلام کرد : ولفينسن در تماس با کرزى گفته است که انتظار داريم تا دولت جديد افغانستان بتواند آرزو و آرمان هاى ديرين مردم اين کشور را برآورده سازد.
بانک جهانى انتظار دارد تا در آينده دولت افغانستان در راستاى ظرفيت سازى تلاش کند، تا بتواند از کمک هاى جامعه جهانى و ساير نهادهاى بين المللى بطور موثر در بازسازى کشور استفاده کند.
در اطلاعيه آمده  است : از اواسط سال۲۰۰۲ ميلادى تاکنون اين بانک مبلغ  ۷۵۳ ميليون دلار را در اختيار دولت افغانستان قرار داده است تا براى ايجاد فرصت هاى شغلى، ساختار زيربنايى اقتصادى کشور، آموزش و بهداشت هزينه کند.

 

سازمان عفو بين الملل خواستار آزادى کارمندان سازمان ملل شد


سازمان عفو بين الملل روز يکشنبه با صدور اطلاعيه اى ربودن سه کارمند بخش انتخابات سازمان ملل متحد را در شهر کابل به شدت محکوم کرد و خواستار آزادى بدون قيد و شرط آنان شد.
در اطلاعيه اين سازمان آمده است : افراد ربوده شده از جمله کسانى بودندکه در دفتر سازمان ملل افغانستان ، انتخابات رياست جمهورى اين کشور را نظارت مىکردند.
اين افراد براى بازسازى افغانستان و حفظ حقوق انسانى و کمک به مردم افغانستان به اين کشور آمده بودند.
سازمان عفو بين الملل عمل گروگانگيرى را براى رسيدن به هرگونه اهداف به شدت محکوم و مردود مى داند و از همه گروه هاى مسلح مى خواهد تا تحت هيچ شرايطى به اينگونه اعمال دست نزنند.

 

ربايندگان سه کارمند سازمان ملل ضربالاجل خود را تمديد کردند


به گزارش ايرنا ، ربايندگان سه کارمند دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان ضربالاجل کشتن گروگان هاى خود را براى پنجمين بار تمديد کردند.
"
صابر مومن " سخنگوى گروه موسوم به "جيش المسلمين " روز يکشنبه در مصاحبه با يک آژانس خبرى خارجى در کابل گفت : به خاطر دير رسيدن مذاکره کنندگان حکومت افغانستان و سازمان ملل متحد، گفت وگوها تا روز دوشنبه به تعويق افتاده است .
وى افزود : گروه "جيش المسلمين " در صورت ناکامى در مذاکرات خود با دولت و سازمان ملل متحد در مرحله اول گروگان کوزوويى را خواهند کشت .
به گفته وى، گروگان زن کوزوويى به دليل اين که نسبت به دو گروگان ديگراز مقام دولتى بالاترى برخوردار است ، اول کشته خواهد شد.
"
مومن " از بيمارى گروگان خبر داد و گفت : آنان از خوردن و آشاميدن خوددارى مى کنند.
تاکنون پنج تن از گروگان گيرندگان با آژانس هاى مختلف خبرى تماس گرفته و گفته اند که با مقامات حکومت افغانستان و سازمان ملل در حال مذاکره هستند.
افراد مسلح ناشناس که خود را گروه "جيش المسلمين " معرفى کرده اند۱۰ روز قبل در مرکز شهر کابل پايتخت افغانستان ، سه کارمند خارجى تبعه  کشورهاى انگليس ، کوزوو و فيليپين که براى دفتر مشترک تنظيم انتخابات اين کشور کار مىکردند را ربوده اند.
ربايندگان سه تن از کارکنان سازمان ملل متحد، خواستار خروج نيروهاى آمريکايى از افغانستان ،آزادى زندانيان طالبان و پايان يافتن فعاليت سازمان ملل متحد در اين کشور شده اند.
آنان گفته اند در صورتى که به خواسته هاى خود دست پيدا نکنند، گروگان ها را خواهند کشت .
مقام هاى مسوول نيز مىگويند، اشخاص ربوده شده در نزديکى شهر کابل و در بخش از شهر "پغمان " نگه دارى مىشوند.
"
لطف الله مشعل" سخنگوى وزارت داخله در اين خصوص گفت : ما تنها مىدانيم که گروگان ها را از افغانستان خارج نکرده اند، اما دقيقا نمى دانيم اين افراد در کجا هستند.
وى افزود : حکومت افغانستان تلاش مىکند تا گروگان ها را بدون توسل به خشونت آزاد کند و تاکنون نيز براى رسيدن به اهداف خود به پيشرفت هايى دست پيدا کرده است .
"
مانويل سيلوا" سخنگوى سازمان ملل در افغانستان نيز اظهار داشت : گروگان ها بيمارند و ما نگران سلامتى آنان هستيم .
"
محمد شريف " يک عضو ديگر گروه "جيش المسلمين " به آژانس هاى خبرى گفته است که يکى از گروگان ها مبتلا به بيمارى شده است ، اما وى نگفت که کدام يک از آن سه تن بيمار است .

 

ايتاليا تعداد نيروهاى نظامى خود در افعانستان را افزايش مىدهد


ايرنا : فرانکو فينى معاون نخست وزير ايتاليا گفت : ايتاليا تعداد نيروهاى نظامى خود در افغانستان را افزايش مىدهد.
فينى در ديدار شنبه شب با حامد کرزى افزود : کشورش در نظر دارد بر تعداد سربازان خود در چارچوب نيروهاى حفظ صلح بين المللى(ايساف ) بيافزايد.
در اين ديدار دو طرف راه هاى مبارزه با توليد و قاچاق موادمخدر، مبارزه مشترک با تروريست و افزايش کمک هاى جامعه جهانى به افغانستان را مورد بررسى قرار دادند.
معاون نخست وزير ايتاليا روز شنبه در يک سفر غيرمنتظره وارد شهر کابل شد.
وى قراراست در خصوص حضور يک هزار نيروى نظامى ايتاليايى در افغانستان و مبارزه با قاچاق مواد مخدر و بازسازى افغانستان با مقام هاى بلندپايه کشور گفت وگو کند.
ايتاليا از جمله کشورهاى کمک کننده به افغانستان است که در کنار اعزام نيروهاى نظامى خود براى تطبيق اصلاحات در سيستم قضايى کشورنيز همکارى مى کند.
ايتاليا به خاطر موقعيت استراتژيک خود در اروپا و درياى مديترانه ، برخوردارى از سواحل طولانى و فعاليت گسترده گروه هاى مافيايى و تبهکارى، يکى از بنادر اصلى حمل و توزيع مواد مخدر محسوب مىشود.

 

کشاورزان بدون توجه به هشدارهاى دولت همچنان خشخاش کشت مى کنند


در حالى که برخى کشاورزان خود را براى کشت خشخاش در فصل پاييز آماده مى کنند، دولت نيز در تلاش است که مانع کار آنان شود.
به گزارش ايرنا ، کشاورزان افغان به دليل خشکسالى و عدم توجه دولت به مشکلات مالى و معيشتى آنان تاکيد مىکنند، در صورتى که دولت براى کشت جايگزين به آنان کمک نکند، تحت هر شرايطى اقدام به کشت خشخاش خواهند کرد.
آنان مى گويند : اگر دولت مواد زراعتى براى کشاورزان فراهم کند و تخم اصلاح شده و کود کيمياوی در اختيار آنان قرار دهد، کشاورزان نيز از کشت خشخاش دست خواهند کشيد.
اين در حالى است که دولت و سازمان هاى بين المللى مستقر در افغانستان هنوز نتوانسته اند زمينه تغيير کشت محصول را براى کشاورزان اين کشور فراهم کنند.
بر اساس مطالعات انجام شده بيشترين کشت خشخاش در مناطق جنوب غربى و شرق کشور انجام مى شود و کشاورزان اين مناطق اميدوارند که بتوانند درسال جارى محصول خوبى از زمين هاى اين منطقه برداشت کنند.
کشاورزان ولايات قندهار، هلمند، زابل، ارزگان و نيمروز معتقدند که دولت هنوز نتوانسته کشت جايگزين مناسبى را به جاى خشخاش به آنان معرفى و زمينه  کشت آن را فراهم کند.
برخى از کشاورزان مى گويند : براى سير کردن شکم خود و اعضاى خانواده و غلبه بر مشکلات ، چاره اى جز کشت خشخاش نداريم و اگر در اين راه کشته هم شويم دست از تصميم خود بر نخواهيم داشت .
"
طلا محمد" يکى از کشاورزان شهر "گرشک " ولايت "هلمند" مىگويد : دولت به کشاورزان ظلم مى کند و توجه اى به آنها ندارد و به همين خاطر اگر کشت خشخاش به قيمت جان آنان هم تمام شود اين کار را خواهند کرد.
او افزود : اگر دولت از زور براى جلوگيرى از کشت خشخاش استفاده کند، کشاورزان نيز در تصميم خود جدىتر خواهند شد.
در حال حاضر قيمت هر کيلوگرم مايع خشخاش در افغانستان حدود پنج هزار افغانى(بيش از۱۱۰ دلار) است .
اين در حالى است که دولت تلاش هاى خود را بيشتر به تبليغ در جلوگيرى ازکشت خشخاش صرف کرده و تاکنون اقدام عملى براى تغيير کشت خشخاش به ديگر محصولات مورد نياز مردم انجام نداده است .
از سوى ديگر مسوولان مبارزه با کشت و توليد مواد مخدر تاکيد مى کنند که اجازه کشت خشخاش را به هيچ کشاورزى در سراسر افغانستان نخواهند داد.
وزير داخله در اين خصوص گفت : اداره مرکزى مبارزه با کشت خشخاش در سال جارى تنها توانسته حدود چهار هزار هکتار از کشتزارهاى خشخاش را تخريب کند.
"
على احمد جلالى" در سيمنار "جلوگيرى از کشت خشخاش " خطاب فرماندهان امنيتى ولايات ، افزود : هدف اصلى براى سال جارى تخريب حدود۱۵ هزار هکتار کشتزار خشخاش در سه ولايت بود که متاسفانه کمتر از سه هزار هکتار آن نابود شده است .
وى گفت : اداره مرکزى مبارزه با کشت خشخاش در تابستان سال جارى تنها موفق شد حدود يک هزار هکتار از کشتزارهاى ولايات ميدان ، وردک  و باميان را تخريب کند.
وى با اشاره به اينکه در افغانستان بيش از۱۰۰ هزار هکتار زمين زير کشت خشخاش است ، افزود : در سال جارى مقدارى از اين کشتزارها به دليل آفت وخشکسالى از بين رفته ، اما قسمت زيادى از آنها هنوز زير کشت است .
از سوى ديگر گفته مى شود کشاورزان حوزه شرق افغانستان شامل ولايات کنر، لغمان ، نورستان و به خصوص ولايت ننگرهار در حالى اقدام به کشت خشخاش کرده اند که دولت به کشاورزان اين منطقه هشدار داده که براى تخريب مزارع آنان وارد عمل خواهد شد.
کشاورزان شهرهاى مختلف ولايت "ننگرهار" اقدام به کشت خشخاش در زمين هاىخود کرده اند و در انتظار گرم شدن هوا هستند تا نسبت به برداشت محصول اقدام کنند.
سال گذشته دولت از طريق هوا اقدام به پاشيدن مواد شيميايى بر روى محصولات ولايت "ننگرهار" کرد تا برخى از مزارع را نابود کند، اما اين اقدام تاثير زيادى بر روى کشت خشخاش و محصول برداشت شده نداشت .
وزير داخله در اين خصوص گفت : در سالهاى گذشته مبارزه با کشت خشخاش و تخريب اين کشتزارهاى نتيجه موثرى به دنبال نداشته و موضوع مبارزه با کشت خشخاش و تخريب آن به صورت مداوم در ولايات مختلف پيگيرى نشده است .
"
جلالى" افزود : براى تخريب کشتزارهاى خشخاش در ولايات مختلف افغانستان تلاش هايى صورت گرفته ، اما اهدافى که وزارت داخله به دنبال آن بوده و جامعه بين المللى انتظار داشته به صورت کامل تحقق نيافته است .
اين در حالى است که کشاورزان مناطق شمالى که آماده برداشت محصول فصل پاييز خود شده اند، معتقدند که تلاش هاى دولت براى جلوگيرى از کشت خشخاش بى ثمر بوده است .
آنان مى گويند : وجود سلاح در دست فرماندهان محلى و دخالت آنها در توليد و قاچاق مواد مخدر بى تاثير در کشت خشخاش نيست .
وزير داخله در اين خصوص مى گويد : متاسفانه در ولايات مختلف کشور برخى فرماندهان محلى، ماموران دولت ، افراد پولدار و قاچاقچيان به يک حلقه نامقدس تبديل شده اند تا کشتزارهاى خشخاش را توسعه دهند.
"
جلالى" افزود : مردم افغانستان از ادامه جنايت ، کشت خشخاش و توليد مواد مخدر در کشور خسته شده اند و ديگر نمى خواهند لکه بدنامى "توليد مواد-مخدر" را که به دست چند نفر سودجو انجام مى شود، بر خود تحمل کنند.
رييس زراعت ولايت "بلخ " نيز مى گويد : کشاورزان مجموعا در اين ولايت ۵۴ هزار جريب زمين را در۴۳۹ قريه زير کشت خشخاش برده اند و به دليل مشکلات زندگى تحت هر شرايطى به اين کار ادامه خواهند داد، مگر اينکه دولت هر چه زودتر نسبت به کشت جايگزين به آنها کمک کند.
"
محمد طبيب" گفت : در فصل قبل بيشتر کشاورزان در شهرهاى شولگره ، بلخ ، چهار بولک و چمتال خشخاش کشت کردند و امسال نيز به کار خود ادامه مى دهند.
اين در حالى است که کشاورزان حوزه غرب   شامل ولايات هرات ، غور، بادغيس و فراه آماده کشت خشخاش شده اند.
اکثر کشاورزانى که اقدام به کشت خشخاش مى کنند، مى گويند : به دليل مشکلات موجود تحت هر شرايطى حتى اگر جان خود و اعضاى خانواده را در اين راه از دست بدهيم خشخاش کشت خواهيم کرد.
وزير داخله نيز مى گويد : افغانستان در شرايط فعلى محتاج کمک هاى جامعه بين المللى است و بدون اين کمک ها نمىتواند روى پاى خود ايستاده و خرابى هاى جنگ را بازسازى کند.
"
جلالى" افزود : ما نسبت به جامعه بين المللى متعهد هستيم که با کشت و توليد مواد مخدر در افغانستان مبارزه کنيم و دولت و مردم اين کار را دنبال خواهند کرد.
افغانستان سال گذشته با توليد سه هزار و۶۰۰ تن ترياک بزرگترين توليدکننده مواد مخدر در جهان بود.
اين کشور۷۵ درصد ترياک و۹۰ درصد هرويين اروپا را تامين مى کند.
با توجه به افزايش سطح زير کشت خشخاش ، پيش بينى شده که در سال جارى بين ۳۰ تا۵۰ درصد توليد ترياک در افغانستان افزايش يابد.

 

ايساف براى شناسايى۸ تن از بقاياى طالبان از مردم محل کمک خواست


فرماندهى نيروهاى ايساف  در شهر خوست روز يکشنبه از افغان ها خواست ايساف را در رديابى۸ تن از شورشيان وابسته به حکومت سرنگون شده طالبان يارى کنند.
در اعلاميه ايساف ، به افغان ها وعده داده شده است کسانى که در رديابى و دستگيرى اين ۸ شورشى وابسته به طالبان کمک يارى دهند دو هزار و۵۰۰ دلار پاداش داده مى شود.
در بيانيه نيروهاى ايساف که در معابر عمومى خوست پخش شده ، نام اين ۸ تن نوشته شده است .
منابع امنيتى شهر خوست افغانستان نيز مى گويند اين ۸ شورشى وابسته به طالبان در ايجاد ناامنى در اين شهر دست داشته اند.

 

يكي از متهمان به عضويت طالبان، در گوانتانامو محاكمه شد

 

مردي كه از جانب دولت آمريكا متهم به عضويت در طالبان و جنگ با نيروهاي آمريكايي شده است، در دادگاه نظامي در گوانتانامو محاكمه شد.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين زنداني كه هويتش و حتي سنش افشا نشده، متهم به آموزش شبه نظاميان در اردوگاه تروريستي فاروق افغانستان و جنگ در خط مقدم عليه آمريكا و نيروهاي ائتلاف است.
گري راس، سخنگوي دادگاه بازنگري اوضاع "مبارزان دشمن" مي‌گويد: اين مرد در خط مقدم خود را تسليم كرد.
وي در دادگاه سخناني ايراد كرد؛ اما مقام‌ها از افشاي آنها خودداري مي‌كنند. دولت آمريكا با انتشار اظهارات زندانيان مخالف است.
تاكنون از 318 پرونده‌ي ارجاعي، بيش از 100 زنداني از حضور در دادگاه اجتناب كرده‌اند.
داگاه‌ها بايد تعيين كنند كه آيا 550 زنداني از 40 كشور جهان بايد به عنوان "مبارز دشمن" زنداني شوند يا خير.