شنبه 16 عقرب 1383 خورشيدی برا بر با 6 نومبر 2004 ميلادی

 

كرزی  : نيروهای شبه نظامي خصوصي را در كشور تحمل نخواهيم كرد

دولت کاری و متخصص می سازم

 

حامد كرزی  يك روز پس از اينكه شوراي انتخاباتي مشترك پيروزي وي را در انتخابات رياست جمهوري اعلام كرد، رسما انتخاب خود را به عنوان رييس جمهور افغانستان پذيرفت و اعلام كرد كه هرگز وجود نيروهاي شبه نظامي خصوصي در كشور را تحمل نخواهد كرد.

 

به گزارش بی بی سی  ، کرزی در نخستين کنفرانس مطبوعاتی خود ، از رای مردم و اعتمادی که به او کرده اند تشکر کرد و گفت : حتی رای به ديگر نامزدهای رقيب او نيز، رای به آينده ای بهتر بوده است و او به آرای تمام مردم احترام می گذارد.

او علت پيروزی خود در انتخابات را، اعتماد بيشتر مردم به خود دانست و گفت که تلاش خواهد کرد به تمام وعده هايی که به مردم داده است، به ويژه در زمينه تامين امنيت، عمل کند.

 وی بار ديگر بر پرهيز از تشکيل حکومت ائتلافی تاکيد کرده گفت :  حکومتی خواهم ساخت که آيينه تمام نمای سراسر افغانستان باشد و همه مردم کشور، خود را در آن سهيم بدانند.

کرزی احتمال حضور وزيران فعلی کابينه، مانند مارشال فهيم، يونس قانونی و محمد محقق را رد نکرد و گفت که در مورد ترکيب دولت آينده، به زودی تصميم گرفته خواهد شد.
به گزارش شبكه‌ي خبري سي.‌ان.‌ان، حامد كرزی گفت:  جنگ سالاراني كه در تجارت سودآور مواد مخدر دست دارند، جايي در دولت نخواهند داشت. هيچگونه نيروي شبه نظامي خصوصي در كشور باقي نخواهد ماند و اين اولين تقاضاي ملت  است.
كرزی افزود: افغانستان بايد پيش از اينكه بتوانيم نوعي انتخابات و سيستم راي‌گيري از نوعي كه سالهاست در كشورهاي ديگر در اروپا و آمريكا به مرحله‌ي اجرا در مي‌آيد داشته باشيم، مسير طولاني‌ را طي كند.
وي افزود: من انتخابات افغانستان را كه براي اولين بار برگزار شد، بسيار ملي مي‌دانم.
رييس جمهور جديد افغانستان تاكيد كرد كه دولتش به قانون اساسي احترام مي‌گذارد و به همه‌ي ملت افغانستان خدمت خواهد كرد.
ساعاتی پيش از کنفرانس مطبوعاتی  کرزی، تعدادی از رقبای او شکست خود در انتخابات را پذيرفتند و به وی تبريک گفتند.

يونس قانونی، محمد محقق ، احمدشاه احمدزی و شفيقه حبيبی معاون جنرال دوستم در يک کنفرانس خبری مواضع شان را درباره انتخابات رياست جمهوری، نتايج بررسيهای کميته حقيقت ياب و ترکيب دولت آينده اعلام کردند.

به گزارش بی بی سی ، نکته مشترک در اظهارات همه آنها، پذيرفتن نتايج انتخابات، احترام به رای مردم و تاکيد مجدد بر ادعای قبلی شان در مورد تقلبهای صورت گرفته در اين انتخابات بود.

آنها بار ديگر بر ادعای تقلب در برنامه ثبت نام رای دهندگان، روز انتخابات و شمارش آرا پافشاری کردند اما در عين حال تاکيد کردند که به خاطر آنچه مصالح ملی کشور و ضرورت تسامح خوانده شده، نتيجه بررسی های کميته حقيقت ياب سازمان ملل را می پذيرند و برای حامد کرزی رييس جمهور منتخب ، آرزوی موفقيت می کنند.

ربايندگان کارکنان سازمان ملل، آماده مذاکره با دولت مى شوند


يک عضو ارشد "جيش المسلمين " اعلام کرد : رهبران اين گروه تشکيل جلسه داده اند تا در خصوص سرنوشت سه تن از کارکنان سازمان ملل که مدت هشت روز است ، آنها را در اختيار دارند، تصميم گيرى کنند.
به گزارش ايرنا ، صابر مومن  روز جمعه در تماس با يکى از خبرگزارى هاى خارجى مستقر در کابل گفت : در اين جلسه تصميم گرفته خواهد شد که گروگان ها را بکشند و يا ضربالعجل جديدى براى خواسته هايشان تعيين کنند.
وى گفته است که رهبران اين گروه اظهار آمادگى کرده اند تا با دولت و مقامات سازمان ملل در خصوص سرنوشت گروگان هاى خود مذاکره کنند.
ربايندگان سه تن از کارکنان سازمان ملل پس از ربودن آنها خواستار خروج نيروهاى آمريکاى از افغانستان ، آزادى زندانيان طالبان و پايان يافتن فعاليت سازمان ملل در افغانستان شده اند.
آنها گفته اند در صورتى که به خواسته هاى خود دست پيدا نکنند، گروگان هارا خواهند کشت .
افراد مسلح ناشناس پنجشنبه گذشته در مرکز شهر کابل سه کارمند خارجى تبعه کشورهاى انگليس ، کوزوو و فليپين که براى دفتر مشترک تنظيم انتخابات کشور کار مى کردند را ربودند.
سخنگوى وزارت امور داخله در اين خصوص گفته است که حکومت افغانستان به تلاش هاى خود براى شناسايى موقعيت اين گروگان ها ادامه خواهد داد.
لطف الله مشعل افزود : حکومت تلاش مى کند تا گروگان ها را بدون توسل به خشونت آزاد کند و تاکنون نيز براى رسيدن به اهداف خود به پيشرفت هايى دست پيدا کرده است .
از سوى ديگر خبرگزارى فرانس پرس به نقل از منابع مطلع ادعا کرده است که سه تن از کارکنان سازمان ملل که به گروگان گرفته شده اند به خارج از شهر کابل منتقل شده اند.
اين آژانس خبرى به نقل از منابع آگاه در حکومت افغانستان و منابع غربى مدعى شده است که احتمال دارد يک گروه ديگر که در شمال شرق کشور مستقر هستند، در ماجرا ربوه شدن سه تن از کارکنان سازمان مللى دست داشته باشند.

 

چهار فرد مسلح در ولايت ارزگان کشته شدند


نيروهاى ارتش و ائتلاف در يک عمليات مشترک تصفيه اى در ولايت ارزگان  چهار فرد مسلح را که گفته مى شود وابسته به شبه نظاميان طالبان بوده اند به قتل رساندند.
يک منبع آگاه روز جمعه به ايرنا گفت : در اين عمليات يک فرد ديگر که به شدت مجروح شده بود دستگير شده است.
اين منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، افزود : حاجى هاشم  يکى از فرماندهان محلى طالبان نيز در اين عمليات مشترک بازداشت شده است .
اين منبع گفت : والى "ارزگان " نيز کشته شدن اين چهار تن را تاييد کرده است .
ولايت "ارزگان " طى چند روز گذشته شاهد چندين عمليات تروريستى بوده است .
"
حاجى عبدالمنان " يکى از معاونين ولايت "ارزگان " و محافظش اواخر هفته گذشته با انفجار يک مين در مسير حرکت خودرويشان کشته شدند.
همچنين اوايل هفته گذشته نيز سه سرباز آمريکايى و يک سرباز افغان در ولايت "ارزگان " مجروح شدند.

 

سازمان بين المللى مهاجرت : ۴ / ۴۴ درصد افغانها در ايران به کرزى راى دادند


ايرنا : حامد کرزى رييس حکومت موقت افغانستان ۴ / ۴۴ درصد آراى پناهندگان افغان مقيم ايران و۸۰ درصد راى افغانهاى مقيم پاکستان را در انتخابات رياست جمهورى افغانستان به خود اختصاص داد.
سازمان بين المللى مهاجرت که برگزارى انتخابات رياست جمهورى افغانستان را در ايران و پاکستان برعهده داشت ، روز جمعه با صدور بيانيه اى در پيشاورمرکز ايالت سرحد پاکستان اعلام کرد : نزديکترين رقيب کرزى در اين دو کشور "محمد محقق " بود که در ايران ۴۴ درصد و در پاکستان هشت درصد آرا را کسب کرد.
نتايج انتخابات رياست جمهورى افغانستان که ۱۸ ماه ميزان برگزار شد، روز پنجشنبه پس از بررسى نهايى شکايات برخى نامزدها رسما اعلام شد.
بر اين اساس ، کرزاى با کسب۴ / ۵۵ درصد آراء بيش از هشت ميليون نفر از مردم افغانستان و افغانهاى مقيم ايران و پاکستان ، در انتخابات رياست جمهورى اين کشور به پيروزى رسيد.

 

نيروهاى هسپانيايى عمليات ترک خاک افغانستان را آغاز کردند


ايرنا : عمليات بازگشت نيروهاى نظامى واکنش سريع اسپانيا از خاک افغانستان ، روز جمعه با پرواز يک گروه ۵۰ نفره از آنان از "مزارشريف " به مقصد شهر "مورسيا" در جنوب شرقى اسپانيا آغاز شد.
به گزارش منابع خبرى اسپانيا، در اين عمليات قرار است طى سه هفته در مجموع پانصد تن از مجموع يکهزار نيروى نظامى اسپانيايى مستقر در افغانستان به کشورشان بازگردند.
گردان نظامى واکنش سريع اسپانيا ماه سنبله براى کمک به برقرارى امنيت هنگام برگزارى انتخابات رياست جمهورى افغانستان به اين کشور اعزام شده بود و اکنون با اعلام رسمى پيروزى "حامد کرزى" در اين انتخابات ، ماموريت خود را پايان يافته تلقى مى کند.
به گفته يک سخنگوى نظامى گردان مزبور اسپانيا، علاوه بر۵۰ نفرى که روز جمعه خاک افغانستان را ترک کردند،۴۵۰ تن ديگر از واحد واکنش سريع اين کشور که بيشتر آنها متعلق به گردان چترباز اسپانيا هستند، بتدريج ظرف بيست روز آينده خاک افغانستان را ترک خواهند کرد.
در حالى که دولت اسپانيا پيش از اين اعلام کرده بود تمامى نيروهايش را پس از برگزارى انتخابات از افغانستان خارج مى کند، "خوسه بونو" وزير دفاع اين کشور علت تمديد ماموريت نيمى از سربازانش را پاسخ به درخواست کرزى، ناتو و آمريکا براى نگه داشتن نيروهايش در اين کشور جنگ زده عنوان کرده است .
به عقيده تحليلگران ، اين اقدام اسپانيا در واقع نوعى دلجويى از آمريکا است که از خروج فورى تمامى سربازان اسپانيايى از خاک عراق بلافاصله پس از به قدرت رسيدن سوسياليستها در ماه ثور گذشته در اسپانيا ناخشنود است.
از سوى ديگر، "خوسه لوييس رودريگز زاپاته رو" نخست وزير سوسياليست اسپانيا پس از خروج نيروهايش از عراق در اعتراض به غيرقانونى بودن جنگ و اشغال اين کشور، بارها اعلام کرده است که نيروهايش را صرفا به نقاطى اعزام خواهد کرد که مسئوليت برقرارى امنيت آن بر عهده سازمان ملل است .
تامين امنيت افغانستان را نيز نيروهاى بين المللى کمک به برقرارى امنيت در اين کشور (ايساف ) برعهده دارند.
براساس گزارشهاى منتشره ،۵۰۰ تن نيروى اسپانيايى که در خاک افغانستان باقى مى مانند، براى انجام فعاليتهاى متنوع در کابل مستقر خواهند بود.
اسپانيا پيش از اعزام نيروهاى جديد، تنها۵۰ سرباز در قالب نيروهاى سازمان نظامى پيمان آتلانتيک شمالى (ناتو) در افغانستان مستقر داشت .
اين افراد اواخر سال۲۰۰۱ ميلادى - دى ماه ۱۳۸۰ شمسى - پس از سقوط رژيم طالبان ، به درخواست سازمان ملل وارد افغانستان شدند.
در حال حاضر،۹ هزار تن از نيروهاى نظامى۳۷ کشور جهان در افغانستان حضور دارند.

 

چين : حامد کرزى با چالش هاى جدى روبروست


ايرنا : راديوبين المللى چين اعلام کرد که حامد کرزى  نخستين رييس جمهورى افغانستان که باراى مردم انتخاب شده است ، در راه بازسازى اين کشور که براثر جنگ طولانى صدمه زيادى ديده ، با چالش هاى جدى روبرو است .
اين راديو روز جمعه در تحليلى به بررسى وضعيت افغانستان و چالش هاى پيش - روى "کرزى" پرداخت و گفت : وظيفه وى سنگين و راهش طولانى است .
اين راديو به نقل از تحليلگران ، گفت : ريشه کن کردن طالبان و عناصر باقى مانده از شبکه "القاعده " و حفظ امنيت و ثبات کشور ، بزرگترين چالش براى کرزاى به شمار مى رود.
"
گرچه حکومت طالبان سه سال پيش برانداخته شد ، اما در جنوب و جنوب شرق افغانستان نيروهاى باقى مانده اين گروه زياد هستند ، آنان در نقاط مختلف حملاتى برپا مىکنند و عامل اصلى تخريب امنيت اين کشور محسوب مى شوند."
به گفته اين راديو،"تقويت اعتباروقدرت دولت مرکزى و خلع سلاح ديکتاتورهاى نظامى محلى نيز چالشى ديگر براى کرزاى به شمار مىرود.آشفتگى جنگى چند دهه -اى موجب تجزيه طلبى ديکتاتورهاى نظامى افغانستان شد. ديکتاتورهاى نظامى محلى، نيروى مسلح و تجهيزات خصوصى در اختيار داشته و قدرت سياسى - مالى وحصول ماليات محلى را کنترل مىکنند. با اين حال اکثر آنان در دولت گذر پست هاى مهمى برعهده گرفتند.
راديو بين المللى چين ، گفت : ديکتاتورهاى نظامى محلىافغانستان ، دولت مرکزىرا مهم نمىدانستند و حتى در برابر فرمان دولت مرکزى مقاومت مى کنند.
اين راديو گفت : "کرزاى" به عنوان رييس جمهورى منتخب ، در تشکيل کابينه آزادى زيادى دارد و لازم نيست با ديکتاتورهاى نظامى محلى مشورت کند و اين موضوع براى ايجاد دولت مرکزى نيرومند مساعد است .
در تحليل اين راديو تاکيد شده است : ديکتاتورهاى محلى مسلما به آسانى ازاختيارات خود دست نخواهندکشيد، چگونگى  برخورد با تضادها و آشفتگى احتمالىناشى از خلع سلاح ديکتاتورها، مشکل ديگر کرزاى است .
به گفته راديو بين المللى چين ، "ريشه کن کردن کاشت و تجارت مواد مخدر ، شکوفايى اقتصاد و فقرزدايى وظيفه اصلى دولت جديد افغانستان به رهبرى کرزاى به حساب مىآيد.
طبق آمار جديد سازمان ملل ، کاشت موادمخدر در افغانستان در سالهاى اخير سريعا توسعه يافته و اين کشور به بزرگترين پايگاه توليد مواد مخدر جهان تبدل شده است .
اين راديو، گفت : درآمد کاشت ترياک افغانستان سال گذشته از دو ميليارد و ۳۰۰  ميليون دلار گذشت که بيش از۵۰ درصد درآمد سالانه اين کشور را تشکيل مى- دهد.

 

چند خبر کوتاه


۱۰۰ جريب زمين زير کشت خشخاش در شهرستان بتى کوت  ولايت ننگرهار توسط ماموران دولتى نابود شد.
شيرزمان شيرزاد  فرمانده امنيت شهرستان "بتى کوت " گفت : عمليات تخريب مزارع کشت خشخاش در ولايت "ننگرهار" آغاز شده و نيروهاى امنيتى در اولين حرکت خود در اين شهرستان اقدام به نابودى۱۰۰ جريب زمين زير کشت خشخاش کردند.
***
صدها تن از افرادى که در ولايت "هرات " به "کرزى" راى داده بودند، به خاطر انتخاب شدن وى به عنوان اولين رييس جمهورى اين کشور به جشن و پايکوبى پرداختند.
آنها با تجمع در ورزشگاه شهر هرات از رييس جمهورى جديد خود خواستند تا امنيت و اقتصاد را بهبود بخشيده و به تفنگ سالارى و زورگويى در افغانستان پايان دهد.
***
يکى از فرماندهان طالبان به نام "ملا سليمان " به همراه چهار تن از افرادش در ولايت زابل دستگير شدند.
او که در گذشته به عنوان فرمانده طالبان در شهرستان "شنکى" ولايت "زابل" فعاليت مىکرد، متهم به فعاليت هاى مختلف تروريستى و ربودن کارکنان موسسات خارجى است .
منابع امنيتى دستگيرى اين فرد را براى برقرارى امنيت در منطقه ، مثبت ارزيابى کرده اند.

 

القاعده:  امريكا با انتخاب مجدد بوش به جهنمي طاقت فرسا تبديل مي‌شود

 

گروه القاعده پس از انتخاب مجدد بوش به عنوان رييس جمهور امريكا، در بيانيه‌اي وعده داد كه آمريكا با اين انتخاب به ”جهنمي طاقت فرسا“ تبديل مي‌شود.
به گزارش ايسنا به نقل از پايگاه انـترنتي ايلاف، گردان ابوحفص المصري كه شاخه‌ي القاعده در اروپا معرفي شده با صدور بيانيه‌اي در پايگاه اينترنتي اين گردان اعلام كرد: روزهاي آينده به شما ثابت مي‌كند آنچه كه شما هم اكنون به آن رضايت داده‌ايد، در آينده براي شما به جهنمي طاقت فرسا تبديل مي‌شود و با جمع شدن در كنار بوش جنايتكار، هرگز روي امنيت را نخواهيد ديد.
در اين بيانيه آمده است: انتخاب مجدد بوش جنايتكار كه در كشتار مسلمانان در هر جا هيچ تفاوتي با سران كشورهاي ديگر ندارد، باعث مي‌شود كه گروه‌هاي مبارز ما نيز از حمله به پايگاه‌هاي كفر هيچ ترسي به خود راه ندهند.

از سايت ايران هستوری آن دس دی

 

 

امريکا همزمان داراي دو رئيس جمهوري شد

ششم نوامبر سال 1860 ابراهام لينکلن براي يک دوره چهارساله به رياست جمهوري ايالات متحده انتخاب شد که در دوران رياست جمهوري او ، ميان وي و ايالات جنوبي اختلاف بروز کرد و اين ايالات از اتحاديه جدا شدند و کنفدراسيون آمريکا را تشکيل دادند که اين اقدام جنگ داخلي خونين آمريکا را به دنبال داشت. ايالات جنوبي نيز ششم نوامبر سال 1961 جفرسون ديويس را براي يک دوره شش ساله به رياست کنفدراسيون خود انتخاب کردند و به اين ترتيب آمريکا نزديک به سه سال ، همزمان داراي دو رئيس جمهوري بود. با شکست نظامي کنفدراسيون ، عمر حکومت جفرسون ديويس هم يافت و مدتي بازداشت بود ، اما محکوم به مجازات نشد.

 

برخي ديگر از رويدادهاي 6 نوامبر

 

  1700:   بندر بوستون (ايالت ماسا چوست آمريكا) به عنوان بزرگترين مركز فروش برده اعلام شد.

  1844:   اسپانيا به دومينيكن مستعمره بسيار قديمي خود درقاره آمريكا استقلال داد.

  1846:   ژنرال تايلر آمريكايي كه سرگرم جنگ براي خارج كردن كاليفرنيا از دست دولت مكزيك بود پس از عقب راندن نيروهاي مكزيك در مونتري كاليفرنيا منطقه سالتيلو را متصرف شد.

  1898:   دولت عثماني مجبور به تخليه جزيره استراتژيك «كرت» در مديترانه شد.

 

  1900:   هنريخ هيملر مقام نزديک به هيتلر در دولت حزب ناسيونال سوسياليست (نازي ) آلمان و رئيس اس اس ها در اين روز به دنيا آمد.

  1918:   لهستان پس از جدا شدن از روسيه، جمهوري شد.

  1925:   سلطان احمد شاه قاجار در پاريس به خلع خود از سلطنت ايران اعتراض كرد.

  1952:   آمريكا نخستين بمب هيدروژني خود را آزمايش كرد.
    

  1954:   در حالي كه محاكمه افسران كمونيست دستگير ايران ادامه داشت فرمانداري نظامي تهران مدعي كشف يك انبار اسلحه متعلق به حزب كمونيست توده شد.

 

1962:   ادوارد کندي ( تد ) دمکرات معروف براي نخستين بار از ايالت ماساچوست به عضويت در سناي آمريکا انتخاب شد.

 

رويدادهاي 5 نوامبر

 

  1492:   كريستوفر كلمبوس درپي آشناشدن با سيب زميني، گوجه فرنگي و توتون در كوبا، در اين روزبا نوعي غله كه همانا ذرت بود و بوميان آن را به جاي گندم مصرف مي كردند رو به رو و با فوايد آن آشنا شد ويقين حاصل كرد كه با انتقال بذر آن به اروپا به قحطي كه هر چند سال يكبار بروز مي كند پايان خواهد داد.

  1605:   نقشه انفجار پارلمان انگلستان، پيش از انجام كشف شد و بشكه هاي باروت از ساختمان بيرون برده شدند.«گاي فاوكس» به عنوان طراح اين نقشه دستگير و پس از محاكمه اعدام شد.

  1811:   جنگ هاي استقلال طلبي لاتين هاي قاره آمريكا و رهايي از قيد استعمار اسپانيا از السالوائور آغاز شد.

  1907:   روزنامه روح القدس به اتهام تندنويسي برضد محمد عليشاه قاجار ــ شاه وقت ــ به محاق توقيف افتاد.

  1914:   انگلستان در اين روز كه هنوز زماني طولاني از آغاز جنگ جهاني اول نگذشته بود جزيره قبرس ازمستملكات عثماني را متصرف شد. با اين كه اين جزيره استقلال خودرا به دست آورده انگلستان هنوز پايگاههاي نظامي اش را در انجا حفظ كرده است.

  1917:   شوراي كليسا هاي ارتدوكس روسيه از فرصت پيروزي انقلاب بلشويكي و طرد سلطنت استفاده كرد و پس ار217 سال دفتر اسقف اعظم ارتدوكس را بازكرد كه پتر اول (كبير) در سال 1700 ميلادي آن رابسته بود.

  1947:   دادستان شهرستان تهران براي رضا روستا رئيس شوراي متحده مركزي كارگران وابسته به حزب كمونيست توده كيفر خواست اعدام صادر كرد و پرونده را جهت محاكمه به دادگاه فرستاد.