چهارشنبه 13 عقرب 1383 خورشيدی برا بر با 3 نومبر 2004 ميلادی

 

مذاکرات تندروان افغان براي آزادي گروگانان مربوط به ملل متحد

وی او ای : تندروان افغان که سه کارمند امدادي ملل متحد را گروگان گرفته اند با گروه هاي که سعي دارند آنها را آزاد سازند مشغول گفت و شنود هستند.

يک نطاق جيش مسلمين گروهي که اين کارمندان را گروگان گرفته گفت مذاکرات داير شده ولي از کدام پيشرفتي تذکر نداد. مامورين افغانستان ميگويند خوشبين هستند که اين کار مندان ملل متحد بدون اينکه آسيبي به بينند آزاد خواهند شد. تندروان تهديد کرده اند که اگر تا روز چهار شنبه تقاضا هاي آنها براي خروج ملل متحد و تمام عساکر خارجي از افغانستان و آزادي تمام افغانهاي که در زندانهاي خارج هستند ، بر ٰآورده نشود، گروگانان را خواهند کشت. روز يکشنبه آنها پيشنهاد کردند که تمديد اين ضرب الاجل را تحت غوي ميگيرند. اين گروگانان از آير لند شمالي ، سربيا و فليپين پنجشنبه گذشته از کابل اختطاف شدند.

همچنين گزارش ميرسد که اين تندروان تقاضا هاي خود را که ملل متحد و عساکر خارجي افغانستان را ترک گويند تخفيف داده اند. آنها گفتند هر گونه مصالحه با حکومت افغانستان، متقابل خواهد بود واين اشاره را در حالي نمودند که گروه هاي مختلفي سعي کرده اند براي آزادي گروگانان مذاکره کنند. مامورين افغانستان ميگويند خوشبين هستند که اين کار مندان ملل متحد بدون اينکه آسيبي به بينند آزاد خواهند شد.

 

وزارت دفاع از کشته شدن ۴ نفر خبر داد


جنرال ظاهر عظيمى سخنگوى وزارت دفاع عصر سه شنبه  در کابل به خبرنگاران گفت : در درگيرى ميان نيروهاى ارتش با يک گروه مسلح در ولايت زابل ۴ نفر از افراد مسلح کشته و۲۰ نفر ديگر از آنان دستگير شدند.
درگيرى زمانى آغاز شد که نيروهاى ارتش دو فرد مسلح را که به صورت غير قانونى چند خانه مردم را بازرسى مى کردند، دستگير کردند.   پس از دستگيرى اين افراد، يک گروه مسلح ديگر براى نجات آنها به نيروهاى ارتش حمله کردند.
وی افزود : در اين درگيرى که در مرکز ولايت زابل رخ داد۴ سرباز و يک افسر ارتش زخمى شدند.

 

188 افغاني در عراق دستگير شدند

 

188 افغان كه به صورت غيرمجاز و به قصد زيارت وارد كشور عراق شده بودند، دستگير شدند.
به گزارش ايسنا  به نقل از شبكه اطلاع رساني افغانستان، تلويزيون عراق از دستگيري 188 افغان در عراق خبر داد كه در ميان دستگير شدگان تعدادي زن و كودك به چشم مي‌خورند.
دولت عراق در زمينه ورود غيرقانوني اتباع ديگر كشورها به عراق اخطار داده است.
روزنامه الصباح چاپ عراق نيز سه روز قبل از اخراج 260 تبعه‌ي غيرقانوني افغان و ايراني از كربلا خبر داد.
شيعيان افغان پس از سقوط دولت صدام حسين به قصد زيارت قبور ائمه به عراق سفر مي‌كنند و براي سهولت اكثرا به صورت غيرقانوني از مرزهاي ايران به عراق مسافرت مي‌كنند.
اين در حالي است كه كميسارياي عالي سازمان ملل متحد در امور پناهندگان طي گزارشي به مهاجرين افغاني در ايران سفارش اكيد دارد كه به هيچ عنوان چه به جهت زيارت و يا با اهداف ديگر به كشور عراق مسافرت نكنند.

نيروهاي ارتش به 150 هزار تن افزايش مي ‌يابند

 

به گزارش شبكه‌ي اطلاع رساني افغان، وزارت دفاع اعلام كرد: تا سال 1391 شمسي، تعداد نيروهاي ارتش ملي به 150 هزار نظامي خواهد رسيد.
جنرال  ظاهر عظيمي، سخنگوی وزارت دفاع افزود: حفظ استقلال، تماميت ارضي، حاكميت ملي، رفع تهديدات خارجي و حمايت از نيروهاي امنيتي داخلي، از عمده وظايف ارتش ملي است.



شوراى علما ربوده شدن کارکنان سازمان ملل متحد را محکوم کرد


شوراى سراسرى علما روز سه شنبه با صدور اطلاعيه اى ربوده شدن  ۳ تن از کارکنان سازمان ملل متحد را در محکوم کرد.
اين شوراى با محکوم کردن اين گروه ، اقدام آنان را يک عمل خلاف شرع خوانده و با سرنش ربايندگان افزوده است : افغانستان يکى از اعضاى سازمان ملل متحد است و کارکنان اين سازمان براى خدمت به اين کشور در کابل به سر مىبرند.
شوراى علما از کسانى که اين افراد را به گروگان گرفته اند، خواست آنان را به سرعت آزاد کنند.

به گزارش وی او ای  ، اضطراب بين افغانها روي اختطاف سه کارمند ملل متحد در کابل رو به افزايش است. شوراي با نفوذ علماي افغانستان اروز سه شنبه اختطاف اين کارمندان را بحيث يک عمل غير اسلامي محکوم کرده و از ربايندگان خواستند که آنها را بلا درنگ آزاد سازند. شوراي علما بيانيه انتشار داده و ميگويد اسلام دين صلح و الفت و مهربانيست و آنانيکه به چنين اعمالي دست ميزنند بايد بدانند که اعمال آنها فقط اسلام را بد نام ميسازد.

 

دولت نسبت به آزادى۳ خارجى ربوده شده ابراز اميداورى کرد


ايرنا : لطف الله مشعل"سخنگوى وزارت داخله افغانستان ابراز اميدوارى کرد۳ کارمند خارجى کميسيون مشترک تنظيم انتخابات کشور که پنجشنبه گذشته ربوده شدند به زودى آزاد شوند.
وی روز سه شنبه در کابل به خبرنگاران گفت : تلاش هاى زيادى براى آزادى اين افراد به صورت مسالمت آميز جريان دارد و وزارت داخله  بر اين عقيده است اين گروگان ها همچنان در کابل نگهدارى مىشوند.
افراد مسلح ناشناس پنجشنبه گذشته در مرکز شهر کابل۳ تبعه انگليس ، کوزوو و تايلند را که از کارکنان سازمان ملل متحد هستند و براى کميسيون مشترک تنظيم انتخابات کار مى کردند ربودند.
به گفته مقام هاى کابل، اين افراد مسلح با يک خودرو که داراى پنمبر پليت  وزارت دفاع بود، اقدام به آدم ربايى در کابل کرده اند.
اين مقام ها بدون اشاره به نام فرد يا افراد خاصى تصريح کرده اند : بدون همکارى برخى مسوولان امنيتى و نظامى دولتى امکان آدم ربايى در کابل وجود نداشت .
ربايندگان روز دوشنبه اعلام کردند در صورتى که تا روز چهارشنبه مقام هاى افغان يا نيروهاى بين المللى مستقر در کشور با آنها وارد گفت وگو نشوند، يکى از گروگان ها را خواهند کشت .
فردى که خود را "سيداکبرآقا" سخنگوى گروه "جيش المسلمين " معرفى مىکند نيز ديروز در تماس با رسانه هاى افغان گفت : ضربالاجل کشتن يکى از۳ گروگان تا اطلاع ثانونى به تعويق افتاده است .
وى افزود : براى جلوگيرى از آزادى گروگان ها، آنان در مکان هاى متفاوتى نگهدارى مى شوند و در صورتى که ماموران امنيتى  يا نيروهاى بين المللى مستقر در کشور يکى از آنها را نجات دهند، دو گروگان ها ديگربلافاصله کشته خواهند شد.
گروگانگيران خواهان آزادى زندانيان افغان از زندان هاى آمريکا در افغانستان و گوانتانامو و خروج نيروهاى خارجى از اين کشور شده اند.
ربايندگان همچنين تهديد کرده اند در صورت برآورده نشدن اين خواسته ها، گروگان ها به شيوه ربايندگان عراقى، سربريده خواهند شد.
تا کنون مقام هاى رسمى دولت نسبت به درخواست هاى گروگانگيران واکنشى نشان نداده اند.

 

سه سرباز آمريکايى در جنوب شرق افغانستان کشته يا زخمى شدند


بر اثر حمله شبه نظاميان طالبان به کاروان نيروهاى آمريکايى در ولايت "پکتيکا" يک سرباز کشته و دو نفر ديگر زخمى شدند.
يک منبع آگاه روز سه شنبه به ايرنا گفت : شبه نظاميان طالبان روز دوشنبه  به کاروان نيروهاى آمريکايى در ولايت پکتيکا حمله کردند.
وى که خواست نامش فاش نشود، افزود : پس از اين درگيرى شبه نظاميان موفق به فرار از منطقه شدند.
اين منبع اضافه کرد : تاکنون از کشته و مجروحان شبه نظاميان گزارشى دريافت نشده است .
اواخر ماه گذشته نيز شش سرباز آمريکايى در جنوب و شرق افغانستان بر اثرعمليات شبه نظاميان طالبان زخمى شدند.
همچنين در همان ماه دو سرباز آمريکايى براثر برخورد خودرو آنان با يک بمب در ولايت ارزگان کشته شدند.
در اين انفجار سه سرباز ديگر آمريکايى زخمى شدند. از سال۱۳۸۰ تاکنون ۱۰۴ نيروى آمريکايى در افغانستان کشته شده اند.

 

انتخابات افغانستان از نظر جامعه جهانى


ايرنا : برگزارى انتخابات رياست جمهورى افغانستان براى اولين بار در تاريخ اين کشور واکنشهاى متفاوت را در سراسر جهان دربر داشت و کشورها ديدگاه هايى را درباره روند برگزارى آن ارايه کردند.
تمرين اولين مشق دمکراسى درافغانستان باعث گرديد تا اين کشور با مشکلات و تنگناهاى زيادى مواجه شود، نبود نهادهاىانتخاباتى در اين کشور، بيسوادىاتباع و ناآشنايى شهروندان با اين پديده ،امنيت شکننده و اقتدار فرماندهان محلى در اين کشور باعث شد تا دولت انتقالى افغانستان و سازمان ملل متحد که مسووليت برگزارى انتخابات را عهده دار بودند با چالش هاى عمده اى مواجه شوند.
دولت افغانستان نه تنها در برگزارى اين انتخابات با اين مشکلات مواجه بود، بلکه کمبود بودجه و محروميت از هرگونه امکانات معضل ديگرى بود که برگزارکنندگان انتخابات افغانستان را با چالش هاى متعدد مواجه کرد.
دولت انتقالى، دفترنمايندگى سازمان ملل درافغانستان (يونيما) و کميسيون مشترک تنظيم انتخابات اين کشور پيش از برگزارى انتخابات ، نگران بودند که توانايى لازم را براى برگزارى يک انتخابات آزاد و عادلانه که مورد پذيرش جامعه جهانى قرار گيرد را نداشته باشند.
اکنون پس از گذشت بيش از۲۵ روز از برگزارى اولين انتخابات رياست جمهورى افغانستان جامعه جهانى درباره انتخابات اين کشور نظرات متفاوتى راارايه کرده اند، ولى در کل مى توان گفت که با تمام کاستىهاى که اين انتخابات داشت توانست نمره قبولى را بدست آورد.
تصويرى که سازمانهاى جهانى قبل از برگزارى انتخابات رياست جمهورى از افغانستان ارايه کردند، بسيارنگران کننده بود.
در آخرين گزارش سازمان "عفو بين الملل" که به بررسى وضعيت افغانستان پيش از برگزارى انتخابات در اين کشور پرداخته بود، آمده است : وضعيت زندگى و امنيت شهروندان افغان که در خارج از شهر کابل زندگى مى کنند در چند ماه گذشته به شدت بدتر شده و جو ترس و ناامنى که پيش از برگزارى انتخابات در افغانستان ايجاد شده علاوه بر به خطر انداختن روند انتخابات ، زندگى روزمره بسيارى از شهروندان را نيز تحت تاثير قرار داده است .
سازمان عفو بين الملل در گزارش خود اضافه کرد : دامنه بى قانونى اکنون در افغانستان گسترش يافته و گروههاى شبه نظامى که بخش گسترده اى از خاک اين کشور را تحت نفوذ خود دارند، در برخى نواحى کشاورزان را مجبور به کشت خشخاش مى کنند.
"
اينگريد ماساگ " مدير بخش آسيايى سازمان عفو بين الملل گفت : زنان افغان که نيمى از جمعيت اين کشور را تشکيل مى دهند هنوز هم در بسيارى نقاط افغانستان مورد خشونت و سوءرفتار قرار مىگيرند و بسيارى از آنان به دليل مشکلات امنيتى حتى به دليل وحشت از مورد تعرض قرار گرفتن ، از خانه هاى خود خارج نمى شوند.
وى افزود : بسيارى از زنان افغان اکنون براى در امان ماندن و نه به دليل ارتکاب جرم ، به ميل خود به زندان مراجعه مى کنند تا در محيط زندان پناهگاه امنى بيابند.
همچنين سفير صلح سازمان ملل نيز قبل از انتخابات اعلام کرد : ميليون ها نفر از شهروندان افغانستان روز شنبه ۱۸ ماه ميزان براى انتخاب نخستين رياست جمهورى اين کشور در فضايى از ترس و نگرانى به پاى صندوقهاى راى مى روند و  در راى دادن آزاد نيستند.
خانم "آناکاتالدى" که تاکنون چندين بار به افغانستان سفر کرده ، در جمع خبرنگاران گفت : در اين کشور زنان از همسران خود در انتخاب داوطلب رييس جمهورى پيروى مى کنند، اما مردها نيز در انتخاب داوطلب آزاد نيستند و دستورات قبايل را اجرا مى نمايند.
اين در حالى بود که رسانه هاى گروهى جهان نيز گزارشهايى را درباره ارعاب، خريد آرا و تقلب در انتخابات افغانستان منتشر مى کردند.
سفير صلح دبيرکل سازمان ملل يکى از بزرگترين مشکلات برگزارى انتخابات درافغانستان را بيسوادى اين کشور که در زمان طالبان ۹۵ درصد و يکى از بزرگترين ارقام در جهان را تشکيل مى داد، دانست و گفت : اکثر قريب به اتفاق مردم افغانستان به راديو، تلويزيون ، روزنامه و کتاب دسترسى ندارند.
کاتالدى افزود : اينکه خانمها پس از انتخابات رياست جمهورى به قدرت بيشترى دست يابند، چيزى است که بايد منتظر آن بمانيم .
با توجه به تمام آنچه رسانه هاى گروهى در جهان منتشر مى کردند، انتخابات رياست جمهورى افغانستان بطور غير منتظره اى دمکراتيک و آزاد برگزار شد، اين روند را نهادهاى بين المللى ناظر بر انتخابات اين کشور نيز تاييد کردند.
"
بنياد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان "(FEEFA) که يکى ازناظران اصلى انتخابات اين کشور است ، اولين نهاد غير دولتى بود که درباره انتخابات افغانستان ابزار نظر کرد.
"
سعيد نيازى" رييس اين بنياد يک روز پس از انتخابات رياست جمهورى افغانستان گفت : انتخابات رياست جمهورى اين کشور بدون هيچگونه تهديد و خشونت برگزار شد.
نيازى افزود : ناظران اين بنياد که در سراسر افغانستان مستقر شده بودند، تاکنون هيچ اخلال و بى نظمى را از برگزارى انتخابات گزارش نکرده اند.
وى گفت : دو هزار نفر جهت بررسى و نظارت بر نحوه برگزارى انتخابات به حوزه هاى راىگيرى اعزام شدند تا در خصوص اعتراض نامزدهاى انتخابات رياست جمهورى افغانستان به وجود تقلب در زمان راىگيرى تحقيق کنند.
نيازى گفت : اگر تقلبى صورت گرفته باشد، بايد ميزان آن مشخص و مقدار تاثير آن بر نتيجه انتخابات مورد بررسى قرار گيرد.
فيفا يک نهاد غير دولتى است و در انتخابات رياست جمهورى افغانستان به عنوان نماينده جامعه مدنى اين کشور عمل کرد.
اين بنياد از۱۳ سازمان غيردولتى تشکيل شده که کميسيون مستقل حقوق بشر افغانستان نيز با آن همکارى مى کند.
علاوه بر بنياد فيفا "سازمان همکارى اروپا" نيز بر انتخابات افغانستان نظارت مى کرد و اين سازمان پس از اتمام راىگيرى اعلام کرد : انتخابات رياست جمهورى اين کشور از مشروعيت لازم برخوردار است .
"
رابرت برى" نماينده اين سازمان که ۱۴ گروه نظارت کننده اتحاديه اروپا را در افغانستان رهبرى مى کرد، به خبرنگاران در کابل گفت : ۴۰ نفر از ناظران اين سازمان انتخابات رياست جمهورى اين کشور را در ولايت هاى مختلف کنترل کردند.
وى اضافه کرد : با توجه به بررسى اين ناظران ، سازمان همکارى اروپا اين انتخابات را قانونى و بدون تقلب مى داند.
وى افزود : تقاضاى تعدادى از نامزدها که از کميسيون انتخابات افغانستان خواستار لغو و برگزارى مجدد انتخابات بودند، منطقى به نظر نمى رسد.
رابرت برى تاکيد کرد، اگر کميسيون مشترک ، انتخابات را لغو کند، خواست مشروع و آرزوى ديرينه شهروندان افغانستان را زيرسوال برده است .
اين نماينده کميسيون اروپا تصريح کرد : بى نظمى هايى دربرخى نقاط افغانستان در جريان برگزارى اين انتخابات گزارش شده که از جمله آن استفاده نادرست از رنگ و مجبور کردن تعدادى از راىدهندگان به دادن راى به فرد خاصى است .
وى تاکيد کرد : تعداد اين موارد بسيار اندک بوده و تاثيرى بر مجموع آرا ندارد.
وى اضافه کرد : اين مسايل نمى تواند مشروعيت انتخابات افغانستان را زير سوال ببرد و کميسيون انتخابات نيز بايد براساس قانون انتخابات اين کشور تلاش کند تا به تخلفات رسيدگى نمايد.
برى افزود : کشورى که پس از چندين سال حاکميت تفنگ اکنون به حاکميت قانون روى آورده ، اين ميزان تخلفات انتخاباتى دور از انتظار نبود.
وى گفت : شهروندان افغانستان از جان خود گذشتند و با وجود خطر مرگ به پاى صندوقهاى راىگيرى رفتند، اکنون نبايد اجازه داد که آرزوهاى آنان زير سوال برود.

علاوه بر سازمان همکارى اروپا و بنياد انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان سازمانهاى بين المللى ديگرى نيز از روند برگزارى انتخابات رياست جمهورى اين کشور ابراز رضايت کردند.
دفترنمايندگى سازمان ملل درافغانستان (يونيما) يکى از نهادهاى بود که از روند برگزارى انتخابات رياست جمهورى در اين کشور ابراز رضايت کرد.
"
مانويل سيلوا" سخنگوى يونيما بيان داشت : باتوجه به اينکه درساعات اوليه راىگيرى برخى مشکلات در کابل نگرانى هاى را بوجود آورده بود، ولى با رفع آنها، انتخابات روند عادى خود را پيدا کرد.
وى گفت : تعداد زيادى از شهروندان افغانستان به رغم وضعيت بد آب و هوايى در پاى صندوقهاى راى حضور يافتند.
سيلوا افزود : ريزش برف ، بارش باران ، وزش طوفان شن و بادهاى شديد باعث توقف روند انتخابات در هيچيک از ولايات افغانستان نشد.
اين سخنگو بااشاره به حضور گسترده زنان درشهر"جلال اباد" در پاى صندوقها تصريح کرد : وزش باد شديد در اين شهر هرچند مشکلاتى را ايجاد کرد، ولى مانع از حضور شهروندان در مراکز راىگيرى نشد.
وى افزود : در ولايات "نورستان و کنر" نيز بارش شديد باران و در ولايت "باميان " ريزش برف موجب نشد تا تعداد زيادى از شهروندان موفق به شرکت در انتخابات نشوند.
سيلوا حضور زنان را در ولايت "قندهار" غيرمنتظره توصيف کرد و گفت : شهروندان ولايت "هرات " و "بلخ " نيز قبل از شروع راىگيرى در مقابل حوزه هاى انتخاباتى صف کشيده بودند.
وى با اشاره به اينکه در ناحيه چهارم کابل حوزه هاى راىگيرى با کمبود برگه هاى راى مواجه شدند، اضافه کرد : شهروندان در ولايت "قندوز" نيز روز پر هيجانى را پشت سرگذاشتند.
سخنگوى يونيما بيان داشت : اولين افغان که راى خود به صندوق انداخت دخترمهاجر۱۹ ساله اى در شهر "اسلام اباد" پاکستان بود.
اتحاديه اروپا نيز که نظارت بر انتخابات افغانستان را عهده دار بود به روند برگزارى انتخابات رياست جمهورى افغانستان نمره قبولى داد.
"
برنارد بوت " وزير امور خارجه هلند که کشورش رياست فعلى اتحاديه اروپا را بر عهده دارد، از برگزارى "اولين انتخابات رياست جمهورى مردم سالارانه "در افغانستان تقدير کرد.
بوت ، برگزارى انتخابات رياست جمهورى را به مردم افغانستان تبريک گفت و افزود : در واقع اين انتخابات که از طريق آن ميليون ها نفر از افغان ها از جمله آنهايى که در ايران و پاکستان زندگى مى کنند، توانستند رييس جمهورى خود را از ميان نامزدها انتخاب کنند، در تاريخ اين کشور مهم و به ياد ماندنى است .
وى همچنين ابراز اميدوارى کرد که افغانستان به پيشرفت خود در مسير تکثرگرايى و مردم سالارى پايدار ادامه دهد.
بوت خاطرنشان کرد که تعداد قابل ملاحظه اى از مردم افغانستان در جريان برگزارى و نظارت بر صندوق هاى راى و روند اين انتخابات ، تمايل خود را براىمشارکت در آينده مردم سالارى اين کشور به نمايش گذاشتند.
وزير امور خارجه هلند افزود : اتحاديه اروپا بر مبناى گزارش هاى اوليه دريافت شده از روند انتخابات افغانستان ، به برگزارى آرام آن در اين کشور اميدوار شده است .
وى همچنين از وجود مشکلات فنى خاص در انتخابات رياست جمهورى افغانستان خبر داد و افزود : تحقيق کامل و مستقلى درباره شکايات و ارزيابى نيز از وسعت بىنظمىهايى که احتمالا بر صحت اين انتخابات موثر بودند، صورت خواهد گرفت .
اتحاديه اروپا با اختصاص ۸۰ ميليون يورو کمک مالى و اعزام يک هيات ، حمايت خود را از مردم سالارى و برگزارى انتخابات در افغانستان نشان داد.
کشورهاى جمهورى اسلامى ايران ، آمريکا، چين ، هند، ژاپن ، آلمان ، انگليس و... از جمله کشورهايى بودند که از روند برگزارى انتخابات رياست جمهورى افغانستان ابراز رضايت کردند.
"
حميد رضا آصفى" سخنگوى وزارت امور خارجه ايران در واکنش به برگزارى انتخابات رياست جمهورى افغانستان اظهار داشت : تهران تحولات افغانستان به ويژه روند برگزارى انتخابات را با علاقه پيگيرى مىکند و آن را گام مثبتى مى داند.
وى افزود : ايران از برگزارى انتخابات در افغانستان که مى تواند ضامن مشارکت همه مردم و اقوام در روند سياسى آن کشور و زمينه ساز تقويت وحدت ملى و توسعه اقتصادى و ثبات سياسى در اين کشور باشد، استقبال مى کند.
آصفى اظهار اميدوارى کرد تا انتخابات پارلمانى بعنوان حلقه تکميلى اين روند با روشهاى دمکراتيک برگزار شود.
سخنگوى وزارت امور خارجه تاکيد کرد که جمهورى اسلامى ايران از هر اقدامى که در اين چارچوب صورت پذيرد، حمايت خواهد کرد.
پس از اين اظهارات آصفى مصاحبه معاون آسيا، اقيانوسيه و مشترک المنافع  وزارت امور خارجه ايران که انتخابات افغانستان را يک تحول بسيار مهم براى مردم و کشور افغانستان و همينطورمردم منطقه ارزيابىکرد،حمايت کامل تهران از اين انتخابات را بار ديگر يادآور شد.
"
محسن امين زاده " گفت : استقرار يک ساختار در مسير دمکراسى شدن ، بجاى يک حکومت عقب افتاده و منحط، تحول بزرگى است که همه مردم منطقه از آثار مثبت آن بهره مند مىشوند.
امين زاده ضمن تبريک به مردم افغانستان به خاطر برگزارى انتخابات دراين کشور،افزود : اين انتخابات را به رغم برخى کاستى هايش براى مردم افغانستان يک پيروزى بزرگ مى دانم و اين پيروزى رابه ملت و دولت اين کشور و همچنين به مردم و دولت ايران که از سالهاى مقاومت تاکنون در کنار مردم افغانستان بوده اند، تبريک مى گويم .
وى در خصوص روند برگزارى اين انتخابات گفت : با توجه به اين که اين اولين انتخابات افغانستان از اين نوع در تاريخ اين کشور بود، اين پديده بزرگترين رويداد تاريخ معاصر افغانستان در مسير توسعه سياسى اجتماعى ان کشور محسوب مى شود.
امين زاده مهمترين مساله را نفس برگزارى اين انتخابات و انتخابات پارلمانى در چند ماه آينده دانست و اظهار داشت : اين انتخابات در يک کشور جنگ زده و بحران زده و گرفتار تروريسم و مواد مخدر و فقر و ناامنى و با حضور نيروهاى بيگانه روى داده است .
به گفته امين زاده ، اگر شرايط برگزارى اين انتخابات و وضعيت افغانستان را در نظر بگيريم ، مىتوان گفت که انتخابات به شکل قابل قبولى برگزار شده و حضور مردم پرشور و جدى بوده است
امين زاده افزود : زنان در اين انتخابات براى اولين بار در يک مشارکت اجتماعى بسيار مهم شرکت کرده اند و مشارکت و شور و اشتياق مردم در بسيارى مناطق خيلى بيشتر از حد انتظار بود.
وى تهديد القاعده و طالبان به انجام عمليات تروريستى و شايعه ترور راى دهندگان را از عوامل ايجاد نگرانى در بين مردم عنوان کرد و اظهار داشت : مردم تصور مىکردند ممکن است صندوقهاى راىگيرى مورد تهاجم تروريست ها قرارگيرد، اماانگيزه آنان به حدى بود که اين تهديدات راناديده انگاشتند و در انتخابات شرکت کردند.
معاون آسيا و اقيانوسيه وزارت امور خارجه ايران درخصوص نامزدهاى رياست جمهورى افغانستان ، گفت : مجموعه  نامزدهاى انتخاباتى که در کنار يکديگر رقابت کردند به انتخابات اعتبار بخشيدند و از اين نظر حضور همه آنان اهميت داشت .

آمريکا يکى از کشورهاى بود که از برگزارى موفقيت آميزانتخابات افغانستان ابراز رضايت کرد و سفير آن در کابل برگزارى انتخابات رياست جمهورى اين کشور را به شهروندان افغانستان تبريک گفت .
"
زلمى خليلزاد" گفت : شرکت غيرمنتظره شهروندان افغانستان در انتخابات رياست جمهورى اين کشور نشان داد که آنها خواستار ايجاد دمکراسى هستند.
وى افزود : شهروندان افغانستان در تاريخ پنج هزار ساله خود براى اولين بار در يک انتخابات شرکت کرده و دولتشان را انتخاب مى کنند.
خليلزاد تاکيد کرد، مشارکت در اين انتخابات غيرمنتظره بود و در سراسر افغانستان بخصوص در ولايت "باميان " در مرکز اين کشور، شهروندان ساعت ها زير برف ايستادند تا راى دهند.
وى افزود : مشارکت زنان نيز در اين انتخابات بيش از حد تصور بود حتى در ولايت "قندهار و خوست " که انتظار مى رفت مشارکت زنان بسيار اندک باشد، آنان حضور چشمگيرى داشتند.
خليلزاد اضافه کرد : زن و مرد افغان براى مبارزه با چالشهاى موجود در کشور با هم متحد شدند.
خليلزاد افزود : در انتخابات رياست جمهورى افغانستان برنده و بازنده اى وجود ندارد و برنده اصلى در اين رقابت شهروندان اين کشور است .
"
کالين پاول" وزير امور خارجه آمريکا نيز اعلام کرد : برگزارى انتخابات رياست جمهورى در افغانستان نشان از پايان تندروى و آغاز يک مردم سالارى است .
وى گفت : انتخابات پارلمانى نيز که براى بهار آينده در افغانستان پيش بينى مى شود، به تقويت نهادهاى محلى و همچنين آموزش همبستگى غيرنظاميان بامردم سالارى در اين کشور که دهها سال با جنگ دست و پنجه نرم کرده ، عينيت مى بخشد.
پاول افزود : افغانستان بايد به يک جامعه امروزى و مردم سالار که به پيشينه اسلامى خود احترام مى گذارد و همچنين به يک متحد در جنگ عليه تروريسم تبديل شود.
"
ريچارد بوچر" سخنگوى وزارت خارجه آمريکا نيز با صدور بيانيه اى برگزارى انتخابات رياست جمهورى در افغانستان را به مردم اين کشور تبريک گفت .
بوچر در روز برگزراى انتخابات افغانستان بيان داشت : امروز، تاريخ افغانستان رقم زده شد و به مردم اين کشور براى اعمال حق سياسى خود در انتخاب رهبر آينده کشورشان تبريک مى گوييم .
وى در اين بيانيه که پس از برگزارى انتخابات در افغانستان صادر شد، افزود : مردم اين کشور بايد به اين مساله که درست سه سال پس از پايان يک ربع قرن جنگ و سرکوبى، کشورشان را به اين نقطه رساندند، افتخار کنند.
بوچر از انتخابات افغانستان به عنوان نقطه عطفى در حرکت مردم اين کشور به سمت تشکيل دولت مردمسالار و جامعه مدنى ياد کرد.
"
جورج بوش " رييس جمهورى آمريکا نيز از برگزارى انتخابات در افغانستان درمدت ۳ سال پس از براندازى طالبان به عنوان يک کار بزرگ ياد کرد.
مسوول غيرنظامى سازمان پيمان اتلانتيک شمالى (ناتو) درافغانستان نيز در باره انتخابات افغانستان گفت : شهروندان افغان باشرکت در انتخابات رياست جمهورى براى هميشه باخشونت و تفنگ سالارى خداحافظى مى کنند.
"
حکمت چتين " در گفت و گوى اختصاصى با ايرنا افزود : برگزارى انتخابات درافغانستان تنها براى اين کشور حياتى نيست ، بکله براى منطقه و جامعه جهانىنيز داراى اهميت فراوان است .
وى اضافه کرد : در افغانستان اکنون روند جديدى آغاز شده و شهروندان اين کشور بجاى جنگ پس از۲۵ سال سرنوشت خود را با انتخابات تعيين مى کنند.
مسوول غيرنظامى ناتو افزود : مطمئن هستم اين انتخابات به صورت آزاد و عادلانه انجام مىشود و اين به جامعه جهانى نشان مىدهد که اسلام و دمکراسى با هم منافاتى ندارد.
وزير امور خارجه انگليس نيز با انتشار بيانيه اى برگزارى انتخابات رياست جمهورى در افغانستان را به مقامها و مردم آن کشور تبريک گفت .  جک استراو" برگزارى انتخابات به صورت "آرام " و با شرکت "گسترده "مردم افغانستان را گامى مهم در راه رسيدن آن کشور به حاکميت دمکراسى دانست .
وزير خارجه انگليس همچنين از نقش سازمان ملل متحد در برگزارى انتخابات افغانستان تقدير کرد و تاکيد نمود که کشورش همچنان در کنار مردم افغان براى هدايت کشورشان به سوى دمکراسى باقى خواهد ماند.
وزارت امورخارجه ژاپن نيز از برگزارى اولين انتخابات رياست جمهورى افغانستان در محيطى بدور از خشونت و اغتشاش ، استقبال کرد.
"
هاتسوهيساتاکاشيما"سخنگوى وزارت امورخارجه ژاپن در بيانيه اى، با اشاره به انتخابات رياست جمهورى افغانستان در روز۱۸ مهر ماه گفت : اين مساله بسيار مهم است که اين انتخابات که روند سياسى جارى اين کشور را به نتيجه خواهد رساند، بدون هيچ مشکل جدى امنيتى برگزار شد.
وى در اين بيانيه مجددا تصريح کرد که دولت ژاپن همچنان متعهد به کمک همه جانبه به افغانستان در زمينه هاى امنيتى، سياسى، انساندوستانه و نيز تجديد اسکان مردم اين کشور است .
"
گرهارد شرودر" صدراعظم آلمان ، انتخابات افغانستان را يک حادثه تاريخى خواند و گفت : اين انتخابات قدمى بسوى ايجاد دمکراسى در اين کشور است .
وى که درست يک روز پس از برگزارى انتخابات افغانستان براى سفرى يک روزه وارد کابل شده بود، حمايت دولت آلمان را از اين انتخابات اعلام کرد.
شرودر بيان داشت : انتخابات افغانستان يک انتخابات تاريخىبود و اميدوارم که ثبات و دمکراسى با برگزارى اين انتخابات در اين کشور حاکم شود.
وى گفت : باهمکارى نيروهاى بين المللى و نيروهاىامنيتىافغانستان انتخابات در سراسر اين کشور در يک فضاى امن برگزار شد.
دولت چين نيز برگزارى نخستين انتخابات رياست جمهورى در افغانستان را "حلقه بسيار مهمى از جريان صلح " اين کشور دانست .
"
جانگ چى يوئه " سخنگوى وزارت خارجه چين با بيان موضع اين کشور درخصوص انتخابات رياست جمهورى افغانستان ، گفت : اين انتخابات به طور کلى با موفقيت برگزار شده است .
وى تاکيد کرد، مردم افغانستان مىتوانند رهبر خود را عادلانه و با موفقيت انتخاب کنند و با اين روش به صلح و ثبات در اين کشور کمک کنند.
وى راه پيشبرد صلح در افغانستان را تنها از طريق برپايى انتخابات و "قدم به قدم " دانست .
وزارت امورخارجه هند همچنين از برگزارى اولين انتخابات رياست جمهورى افغانستان در محيطى بدور از خشونت استقبال کرد.
"
ناوتج سارنا"سخنگوى وزارت امورخارجه هند باانتشاربيانيه اىاين انتخابات را مرحله تاريخى و مهمى براى عبور افغانستان به سوى صلح ، ثبات و کاميابى دانست .
وى با اشاره به انتخابات رياست جمهورى افغانستان گفت : مردم اين کشور به تهديد تروريست ها وقعى ننهاده و به پاى صندوق هاى راى رفتند.
سارنا افزود : مردم افغانستان با حمايت از اين روند و تحکيم دمکراسى، قاطعانه ايدئولوژى حامى تاريک انديشى، نفرت و خشونت را رد کردند.
با تمام تمجيدهاى که از انتخابات افغانستان شد، اين انتخابات مشکلاتى هم داشت که تعدادى از ناظران بين المللى درافغانستان خواستار رفع اين مشکلات در برگزارى انتخابات پارلمانى که قراراست خرداد ماه سال آينده برگزار گردد، شده اند.