يکشنبه  8 قوس 1383 خورشيدی برا بر با 28 نومبر 2004 ميلادی

 

اعتراض به بازداشت يک زن در افغانستان

 

بی بی سی : در پی بازداشت سه مرد و يک زن به دست نيروهای آمريکايی در باريکاب، واقع در بيست کيلومتری شرق شهر جلال آباد، مرکز ولايت ننگرهار در شرق افغانستان، مردم محلی در اعتراض به اين اقدام، جاده عبوری از باريکاب را که جلال آباد را به تورخم متصل می سازد مسدود کردند.

دليل بازداشت اين افراد هنوز مشخص نشده اما بازداشت يک زن در ولسوالی (شهرستان) پشتون نشين بتی کوت که اين اتفاق در آن رخ داده، برای مردم محلی بسيار حساسيت برانگير است.

 

انفجار در قندز سه عسکر المانی را مجروح ساخت

 
وی او ای  : سه عسکر المانی حافظ صلح در يک حملهء بم توسط تندروان مظنون در شمال افغانستان مجروح شدند.

مامورين حفظ صلح ميگويند حمله شام جمعه وقتی در نزديک قندز رخ داد که عساکر مشغول گزمه بودند. انها گفتند جراحات شان خفيف بود.

عساکر المانی بخشی از قوای 8000 نفری قوای مساعدت امنيت بين المللی است که توسط ناتو اداره می شود. اين قوا در کابل و اکثر مناطق شمال افغانستان گزمه ميکنند. يک قوای 18000 نفری ديگر تحت سرپرستی ايالات متحده بقايای طالبان و القاعده را در جنوب و شرق افغانستان تعقيب ئ جستجو می کنند.

 

سربازان هسپانيايى مستقر در افغانستان به کشور بازگشتند


ايرنا : آخرين گروه از سربازان هسپانيايى مستقر در افغانستان سحرگاه شنبه وارد مادريد شدند.
براساس اطلاعيه وزارت دفاع هسپانيا، هواپيماى بويينگ ۷۷۷ حامل۷۱ نفر از نيروهاى نظامى اين کشور در پايگاه هوايى "توره خون " پايتخت به زمين نشست .
اين افراد، آخرين گروه از سربازانى معرفى شده اند که بخاطر برگزارى انتخابات به شمال کشور اعزام شده بودند.
شمار نيروهاى اعزامى هسپانيا درماه  سنبله  به افغانستان يکهزار نفر بود اما دولت سوسياليست اين کشور به درخواست آمريکا و دولت افغانستان تصميم گرفت مدت ماموريت بيش از نيمى از آنان را در قالب نيروهاى بين المللىايساف در کابل تمديد کند.
نيروهايى که امروز وارد هسپانيا شدند، به مدت سه ماه درمزار شريف مستقر بوده اند.
بازگشت اين نيروها از ماه گذشته و بصورت تدريجى آغاز شده بود. به گفته وزارت دفاع هسپانيا، اين نيروها۶۰۰ تن تجهيزات ،۵۰ خودروى سبک ، ده خودروى سنگين ، يک يدک کش ،۹ کانتينر و چند فروند چرخبال نيز با خود به افغانستان منتقل کرده بودند.

 

نيروهاى آمريکايى۱۸ نفر را در ولايت ارزگان بازداشت کردند


نظاميان آمريکايى مستقر در ولايت ارزگان روز شنبه ۱۸ نفررا به اتهام همکارى با بقاياى گروه طالبان در شهر دهراود اين ولايت بازداشت کردند.
جان محمدخان  والى ارزگان با تاييد اين خبر به خبرنگاران گفت : نيروهاى آمريکايى در حال بازجويى از افراد بازداشتى هستند.  نيروهاى آمريکايى به اين دليل اقدام به انجام عمليات در شهر دهراود ارزگان کردند که چند روز پيش در مسير حرکت کاروان آنها يک بمب منفجر شد.
به گفته والى ارزگان ، بر اثر انفجار اين بمب که از راه دور کنترول مى شد، دو سرباز آمريکايى کشته شدند و يک نفر نيز زخمى شد.

 

 

يك مقام پاكستاني: القاعده از نوجوانان كم سن و سال براي مين گذاري و آدم ربايي در مرز افغانستان و پاكستان استفاده مي‌كند

 

رييس گروه پاكسازي منطقه‌ي وزيرستان پاكستان از عناصر القاعده اعلام كرد: القاعده از كودكان و نوجوانان براي انجام اعمال تروريستي استفاده مي‌كند.
به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه‌ي الوطن - چاپ عربستان - ژنرال صفدر حسين، رييس گروه پاكسازي وزيرستان پاكستان از اعضاي تشكيلات القاعده اظهار داشت: نيروهاي اين گروه سه نوجوان 16 ساله‌ي ازبكي، 12 ساله‌ي افغان و 17 ساله‌ي تاجيكي را كه توسط تشكيلات القاعده براي انجام اعمال تروريستي عليه نيروهاي ارتش و امنيتي در مناطق قبيله نشين بين مرزهاي پاكستان و افغانستان به كار گرفته شده بودند، دستگير كرده‌اند.
وي افزود: تشكيلات القاعده اين جوانان كم سن و سال را از سال 2001 از افغانستان به مناطق قبيله نشين مرزي انتقال داده‌اند و از آنها براي آدم ربايي و مين گذاري در مناطق قبيله نشين به منظور جلوگيري از ورود نيروهاي امنيتي افغانستان به اين مناطق استفاده مي‌كنند.
وي همچنين تصريح كرد كه به طور غيرمستقيم با عبدالله محمود، رهبر قبايل در ارتباط مي‌باشند و اطلاع دارند كه وي در حال يافتن مناطق جديدي است.
صفدر حسين تاكيد كرد: نيروي پليس پاكستان به محمود و اعضاي قبيله‌اش اجازه نمي‌دهند كه در مناطق ديگر متمركز شوند؛ زيرا به محض خروج از منطقه‌ي قبيله نشين آنها را دستگير خواهند كرد.

آژانس اطلاعاتی باختر

 

 

رئیس جمهور منتخب افغانستان،  با هیات سنای امریکا ملاقات کرد

حامدکرزی رئیس دولت انتقالی اسلامی افغانستان، ظهر ديروز با هیات مجلس سنای ایالات متحده امریکا در قصر گلخانه ملاقات کرد .

درملاقات سناتور چم بلیس به نماینده گی از هیات ،انتخاب حامدکرزی را بحیث نخستین رئیس جمهور منتخب به موصوف و انجام موفقانه انتخابات ریاست جمهوری را به مردم افغانستان تبریک گفته افزود، مردم افغانستان با مشارکت وسیع شان در نخستین انتخابات به جهانیان ثابت ساختند که  مشتاق پیشرفت وصلح دایمی در کشور شان میباشند .

رئیس دولت افغانستان از مساعدت های ایالات متحده امریکا و تعدادی از کشور های جهان طی سه سال گذشته به مردم افغانستان قدردانی نموده گفت، با مساعدت ها و همکاری های دوستان بین المللی ما بود که مردم و حکومت ما در عرصه های مختلف به پیروزی های بزرگی دست یافتند .

همچنان دراین ملاقات جانبین در رابطه به شیوه های مختلف مبارزه با مواد مخدر و فساد نیز صحبت نمودند .

رئیس دولت گفت ازبین بردن فساد و مواد مخدر دو مسئله مهمی است که در برابر دولت منتخب قرار دارد و باید دراین عرصه گام ها ی جدی بردشاته شود و بخاطر از بین بردن آن ازهمه امکانات استفاده بعمل آید و از شیوه هایی کار گرفته شود که دهقانان به عوض کشت کوکنار سایر نباتات مفیده را کشت نمایند .

سناتور چم بلیس در این دیدار به رئیس جمهور منتخب کشور ما گفت: کشورش میخواهد با تکرار تعهدات قبلی در عرصه های مختلف،  به مساعدت های خود به افغانستان ادامه دهد و خواهد کوشید تا در عرصه تجارت به تجار افغانی چنان راه ها و امکانات را آماده سازد تا میوه خشک این کشور بازار خوبی در ایالات متحده امریکا پیدا نماید

روز جهانی محو خشونت علیه زنان در کندز تجلیل شد

روزجهانی محو خشونت علیه زنان، طی سیمینار ی از سوی دفتر ساحوی کمیسیون مستقل حقوق بشر ولایت کندزتجلیل گردید.

به گزارش خبر گذاری باختر دراین سیمینار ، که  به اشتراک مسوولین و منسوبین ادارات ملکی و نظامی آنولایت دایر گردیده بود ، انجنیر محمد عمر والی  ولایت کندز ، شمس الدین عامل مسوول دفتر ساحوی کمیسیون حقوق بشر، روسای معارف و فرهنگ و تعدادی دیگری از مسوولین در رابطه به حقوق زنان و رفع خشونت علیه انها صحبت نمودند .

جشنواره تیاتر  در کابل  گشایش یافت

جشنواره تیاتر ملی کشور ديروز در تالار فاکولته هنرهای دانشگاه کابل راه اندازی گردید .

  به گزارش خبر گزاری  باختر، همایون بی ریا یکی از مسوولین بخش تیاتر و سینمای دانشکده هنرها به این مناسبت گفت :" هدف از راه اندازی این جشنواره ، منسجم ساختن هنر مندان نهادهای تیاتری کشور است". در این همایش عده یی از ممثلین بخش تیاتر کشور از جمله قادر فرخ و استاد بیسد شرکت ورزیده اند .

 موصوف علاوه کرد :" این جشنواره مدت هشت روز ادامه داشته و در آن چهل و نه  نمایشنامه ازسوی هنرمندان تیاتر کشور اجراخواهد شد .

در محفل افتتاحیه این جشنواره دوکتور شریف فایز وزیر تحصیلات عالی نقش هنررا در سمت دهی جامعه بشری مفید دانسته برهماهنگی هنر تیاتر و سینما در افغانستان، تاکید نمود .

 دوکتور سید مخدوم رهین وزیر اطلاعات و فرهنگ طی صحبتی روی تاریخچه تیاتر و روند تاریخی آ ن در کشور صحبت نموده راه اندازی این فستیوال را قدم خوبی در راستای احیای تیاتر در افغانستان، مفید خواند .

روسای دانشکده های  هنرها و گویته انستیتوت ا لمان ، معاون علمی دانشگاه کابل ، نماینده افغان فلم و تنی چند نیز از جمله سخنرانان این محفل بودند که پیرامون وضعیت و نقش تیاتر در کشور صحبت نمودند .

بعدا" نمایشنامه تحت عنوان" کارگردان " نوشته استاد محمد قادر فرخ، توسط هنرمندان  تیاتر فرخ،  اجراء گردید .

جشنواره مذکور ازسوی دانشکده هنرها ی دانشگاه کابل به کمک مالی گویته انستیتوت کشور المان راه اندازی گردیده است .

غزنی ، صاحب نگارستان خواهد شد

نگارستان ملی  برای حفاظت اثار نقاشی ؛ رسامی ، خطاطی و سایر صنایع مستظرفه، در ولایت غزنی ایجاد  می گردد.

به گفته سید عبدالفتاح عادل رئیس نگارستان ملی وزارت اطلاعات و فرهنگ ، بهمین منظور اخیرا" هیاتی از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ توظیف گردید تا چگونگی ایجاد نگارستان ملی را در آنولایت بررسی نماید .

موصوف گفت : مسئولان ولایت غزنی فعلا" محل مناسب را برای تاسیس نگارستان، به دسترس قرار میدهد ودرآینده ، نگارستان مذکور افتتاح خواهد شد .

در حال حاضر 18 تن از نقاشان و خوش نویسان ورزیده در ولایت غزنی حضور دارند که در توسعه و رونق بهتر نگارستان در آن ولایت نقش موثری خواهند داشت .

یک مکتب در کندز بنیاد گذاشته شد

سنگ تهداب  مکتب نسوان  ولسوالی  چهار دره ولایت  کندز  ديروز گذاشته شد .

سید فاروق عمر  رئیس معارف  ولایت کندز  طی مصاحبه به خبر گذاری باختر  گفت: "مکتب نامبرده درساحه  هفتصدوچهل و پنج  متر مربع زمین  به همکاری مالی  موسسه تعاونی  و تخنیکی آلمان  بطو رپخته واساسی، در یک  طبقه اعمار  میگردد".

مکتب قریه  بیجک ولسوالی ده یک  ولایت غزنی بنیاد گذاشته شد

سنگ  تهداب مکتب قریه  بیجک ولسوالی ده یک  ولایت غزنی اخیرآ گذاشته شد.

مکتب متذکره در ساحه ده جریب زمین  به کمک  اهالی  منطقه  و مصرف دوملیون و یکصد و نود هزار افغانی از بودجه  همبستگی ملی اعمار میگردد.

در ساختمان مکتب مذکور  هشت اتاق درسی و ملحقات آن در نظر گرفته شده است

 

یک سار ق در بغلان دستگیر شد

 یکتن به اتهام سرقت دیروز در ولسوالی نهرین ولایت بغلان گرفتار گردید .

قوماندان امنیه ولسوالی نهرین به خبر گزاری باختر گفت:" شب جمعه گذشته یک سارق باشنده شهر کهنه ولسوالی نهرین،  بداخل منزل یکتن از هموطنان ما در قریه تاوک شده یک سیت طلا، یک حلقه انگشتر ، یک قاب ساعت رادو ، یکجوره گوشواره ، یک عدد اسم الله و مبلغ پنجصد دالر امریکایی را به سرقت برده بود که شخص مذکور بعد توسط پلیس دستگیرگردید.

دو دستگاه تولید هیروئین نابود شد

دو دستگاه تولید هیروئین ديروز در ولایت بدخشان کشف ونابود گردید .

دفتر مطبوعاتی وزارت امور داخله به خبر گزاری باختر خبرداد که درنتیجه عملیاتی که از سه روز به این سو توسط پولیس خاص مبارزه علیه مواد مخدر در آن ولایت براه انداخته شده است،  دو دستگاه تولید هیروئین تخریب و دوتن به ارتباط موضوع دستگیر گردیده اند.

عملیات پولیس  به منظور کشف و نابودی همچو تاسیسات درآن ولایت ادامه دارد .

بر بنیاد یک  خبر دیگر موظفین پولیس یکصدو هشتادو سه کیلو گرام تریاک را در جریان تلاشی از یک منزل در ولایت غور مصادره کردند . به ارتباط قضیه کسی بازداشت نگردیده است . همچنان مقدار سه صد وشصت  کیلوگرام  چرس دیگر نیز که دریک عراده موتر  تانکر  جابجا گردیده بود، توسط موظفین  پولیس  ولایت بلخ کشف  گردید . دریور موتر نیز دستگیر  گردیده و قضیه  تحت تحقیق  قرار دارد .

یک دیپوی مهمات  کشف شد

یک دیپوی مهمات در ولایت زابل توسط پولیس کشف گردید .

 یک منبع پولیس قوماندانی امنیه زابل گفت،از دیپوی متذکره درولسوالی خاک افغان ، نهصدو هشت صندوق مهمات دهشکه و چهارده فیر ماین هاوان بدست آمده است .

مطبوعات

 

 

روزنامه انیس ديروز درسرمقاله اش عنوان کرده است که :   وداع با اسلحه

اشتباه نکنید، مقصد، نویسندهء کتاب مشهور ارنست همینگوی نمی باشد  بلکه او میخواهد  مسأله وداع تفنگداران را با اسلحه  درسرمقاله اش بررسی کند .

سرمقاله حاکیست،  در آوانی که باید افغانستان  به سوی ثبات و امنیت پیش می رفت  پروسه خلع سلاح درکشور  آنگونه که می بایست انجام  نیافت ، زیرا  عده ای بدون اینکه بدانند دیگر انگیزه ء برای  حفظ تفنگ وجود ندارد، از تحویل دهی سلاح های خود اجتناب  ورزیدند.

انیس  پس از  تفکیک  مجاهد و جنگ سالار  می نویسد که اندیشهء خلع سلاح ناشی از موافقتنامهء بن است  که مبتنی برآن اکنون جامعه جهانی مایل است مردم  افغانستان  را درراه خلع سلاح  یاری رساند .

انیس می افزاید  که مردم افغانستان  جداً اکنون خواهان آن اند که  با اسلحه وداع  گویند . آنها  افغانستان  بدون اسلحه میخواهند که درچنین فضایی به سوی ثبات و امنیت وپیشرفت  وترقی بروند درحالیکه  عدهء از قوماندانان نمیخواهند این وضعیت را درک کنند و اسلحه شان را تحویل بدهند .

انیس  جداً متوقع  است که اکنون باید  برمسأله خلع  سلاح توجه جدی صورت گیرد و  آنانیکه مایل نیتسند خلع سلاح شوند،  مورد مجازات قرار بگیرند  .

روزنامه اصلاح  امروز نیز  در سرمقاله اش مسأله  مواد مخدر  را درکشور مهم دانسته  آن را بررسی می کند .

اصلاح با عنوان " راه نجات  کشور از مصیبت مواد مخدر" می نویسد که دولت  درسه سال گذشته شیوه های مختلفی را در راه مبارزه با کشت ، تولید و ترافیک مواد مخدر عملی کرد ولی ازآنجائیکه ابتکار  عمل دردست تفنگداران وقاچاق بران مواد مخدر بود، این تلاشها به جایی نرسید.

اصلاح  حاکیست که اکنون دولت  دربعضی از ولایات  کشور اقدامات جدی را برای نابودی کشت کوکنار ومبارزه علیه مواد مخدر رویدست گرفته است ولی این امر زیاد سودمند نخواهد بود چون تعدادی از حاکمان محلی و مامورین ارشد دولتی  درآن دست دارند و ازاین سبب ضروری است که دولت درقدم اول  با رویدست گرفتن اصلاحات اداری  آنها را از ادارات دولتی بیرون کند  که دراین صورت  بدنه نظام از وجود آنان  پاک سازی می گردد.

طوریکه  درذیل خواهید خواند، روزنامه  هیواد  همانگونه که جراید و روزنامه های دیگر تااکنون بار بار به آن اشاره کرده اند ، تشکیل چگونگی کابینه جدید را درسرمقاله اش  بررسی می کند .

این مسأله می رساند که نگرانی تشکیل کابینهء  نامطلوب هنوز درمیان افراد جامعه  وکارگزاران نشریه های چاپ کابل موجود  است . هیواد با این عنوان :  کابینهء یک  دست و مسلکی، نه پراگنده و مصلحتی

به بیان  نگرش های خود پرداخته مشعر است ، اکنون که ملت بزرگترین  اعتماد را به آقای کرزی روا داشته است ، یکی از وظایف  بنیادی او دراین  لحظه تشکیل کابینه  است ، زیرا  کابینه دولت همه امورات، اجرایی  دولت را در عرصه های سیاسی، اقتصادی  اجتماعی و فرهنگی رهبری می کند و کانیابی های آن تا اندازه زیادی به این امر بسته گی دارد .

هیواد می نویسد ، هرچند  که بحث درمورد چگونگی کابینه درمحافل سیاسی دوا م داشته و هرکس ازنظر خود  به این مسأله  می نگرد ، مهم ترین مسئله  موضع مردم است که باید به آن توجه گردد .

همانگونه که ما در سال گذشته پیروزی هایی را بدست آوردیم،  ایجاب میکند تا صاحب دولت قوی مرکزی با شیم و  رشته های حاکمیت آن درسراسر کشور گسترش یابد.

ازنظر نویسنده هیواد،  این  امر زمانی میسر می گردد که اول دولت کابینه هماهنگ وقوی  داشته باشد ، زیرا وزرا درحقیقت  یاران رئیس دولت اند وباید آنانی به این پست ها گماشته شوند که درهمه عرصه ها با رئیس دولت همفکری وهماهنگی داشته باشند و در شرایط  حساس و پیچیدهء کنونی، درانجام وظایف  مهم و پرمسوولیت با رئیس دولت شانه بدهند و اوراکمک کنند .

تأکید هیواد به این نکته نیزاست که وزرای کابینه باید افراد مسلکی ،آگاه وصاحب مدیریت باشند تا درآینده برای حکومت ودولت معضلات دیگری را ایجاد نکنند وهم ما دیگر درشرایطی قرار نداریم که به منظور مصلحت ها افراد بی دانش ، بی مسلک و بی سواد را به این سمت ها بگماریم.

اما چراغ با روند ورویداد های بین المللی هماهنگ  شده درسرمقاله اش   به     مسأله رفع  خشونت  علیه زنان پرداخته است و سرمقاله اش  را با این عنوان آغاز می کند :

                           فقر و بی قانونی  عامل خشونت علیه زنان و اطفال است

سرمقاله می آورد  که زنان افغانستان  طی سالهای  درازی در قید اسارت  بوده اند که جنگ های دراز مدت این مظالم را افزایش داده است  واکنون زنان بیش از هر زمان دیگر، علیه این مظالم باید قامت افرازند ومبارزه کنند.

چراغ با یاد آوری از  نهاد ها وسازمانهایی که دردولت درسه سال گذشته  برای زنان بوجود آمده است ، می نویسد که همانطوری که معلوم می شود  این نهاد ها صرف به جمع آوری ارقام  وحقایق پرداخته اند و حتی درقوانین  نیز مواردی که خشونت علیه زنان را  مردود بداند کمتر گنجانیده شده است .

ازنظر نویسنده  چراغ ، طی  سه سال گذشته  درمجالس وکنفرانس های پرزرق وبرق  مطالبات  زیادی از مجامع اجرائی و قضائی برای اعادهء حقوق زنان وکودکان  صورت گرفته است  ولی این درخواستها بدون عملی شدن باقیمانده  اند .

به باور چراغ،  برخی از این خشونت ها علیه زنان  به گونه  رسم وسنت ها دربعضی از مناطق افغانستان درآمده است  . مانند بددادن و تزویج بیوه ها بدون  رضای آنان به اعضای خانواده شوهر بیوه .

چراغ  عامل اصلی  این پدیده های خشن علیه زنان را درفقر و بی قانونی میداند و می افزاید که باید در قوانین مدنی موارد خاص علیه خشونت  گنجانیده  شده و عاملین روا داری خشونت علیه زنان به مجازات  کشانیده شوند .

شماره ء تازه روزگاران  نیز از چاپ برآمد. مطالب  خواندنی وجالب این نشریه زیاد است که ما به  دلیل نداشتن مجال پرداختن  به همه آنان، به بررسی سرمقاله این نشریه بسنده می کنیم .

روزگاران  سرمقاله اش  را با عنوان  " استبداد فرهنگی "  آغاز نموده می نویسد که  مردم افغانستان پس از فروپاشی استبداد طالبی که مردم را از شنیدن موسیقی و تماشای  فلم باز داشته بودند، یک باره به همه این امکانات دست یافتند و دور دست ترین  نقاط کشور با استفاده از جنراتور  وبتری  دربرابر  دنیای تصویرو صدا قرارگرفت .

" روزگاران "  به ماجرای بند شدن تلویزیون های کیبلی درنتیجه  اقدامات  ستره محکمه اشاره کرده حاکیست  که این نوعی استبداد فرهنگی است که موجب شد اعتبار آقای کرزی که از سوی مردم به ریاست جهوری انتخاب شده بود در میان مردم لطمه ببینند .

روزگاران به این نکته اشاره می کند که بنیاد گرایان در اهرم قدرت این خواست  را  دامن زدند و تکنوکرات ها تسلیم شده  ووزارت اطلاعات وفرهنگ نیز با مشروط اعلان کردن  تلویزیون های کیبلی به نیمه جان شدن این رسانه، صحه گذاشت وبه انحصار طلبان امتیاز بخشید.

روزگاران  حاکیست که به این ترتیب راه برای  به زیر  کشیدن  ماهواره ها یاز شده است واگر مطبوعات دموکراتیک در پهلوی  مبارزه علیه ابتذال  علیه آن اقدام نکنند فاجعه  زیر کشیدن ماهواره ها انجام خواهد شد.

آرمان ملی  نیز به عملکرد های کابینه وحکومات جدید پیش نظری افگنده نوشته است :

                         شاید حکومت ازمصلحت نگری ها بیرون شود !

تأکید نویسنده دراین  سرمقاله  ، بر نبودن مصلحت ها است.

سرمقاله  آرمان ملی حاکیست که بربنیاد توافقات بن افغانستان  با حکومات موقت و انتقالی روز های دشواری را پشت سرگذاشت وچون وضعیت  نازک افغانستان ایجاب می کرد  مردم افغانستان  آن موارد را متحمل شدند چون نگران وضعیت حال وآینده سرزمین شان بودند .

آرمان ملی  می افزاید که  اکنون دولت  باید با جدیت  وتلاش درراستای دموکراسی  وبازسازی کشور گامهای محکمی رابردارد تاکشور مادرکنار کشورهای متمدن وپیشرفته ،  باکشور های دیگر برابر شود .