پنجشنبه 5 قوس 1383 خورشيدی برا بر با 25 نومبر 2004 ميلادی

 

اظهارات کارمندان گروگان گرفته شده سازمان ملل

 

سه کارمند سازمان ملل که مدت ۲۷ روز در اسارت به سر مى بردند، با انشتار بيانيه مشترکى تاکيد کردند : تجربه تلخ اسارت ما در افغانستان احساس ما را نسبت به مردم اين کشور تغيير نخواهد داد.
آنها در اين بيانيه که روز چهارشنبه در مقر سازمان ملل در نيويارک منتشر شد، اظهار داشتند : حدود۲۴ ساعت است که ما آزاد شده ايم و اين احساس شگفت انگيزى است که ما در ميان خانواده ، دوستان و همکاران خود در کابل بسر مى بريم .
دربيانيه آمده است : از زمانى که ما آزاد شده ايم دريافته ايم که زنان و مردان معمولى و شخصيت هاى افغانى با ما ابراز همبستگى کرده اند و حتى برخى از آنان پيشنهاد کرده اند که به جاى ما به گروگان گرفته شوند.
در طول چندين ماه کار در افغانستان ، ما عشق به افغانستان ، مردم اين کشور و فرهنگ و سنت هاى آنان را آموخته ايم و همبستگى مردم افغانستان در طول۲۷ روز دوران اسارت ، تنها تعهد ما را براى تقويت از افغانستان به منظور انتقال به صلح و دموکراسى تقويت خواهد کرد.

 

ملاقات حامد کرزی با گروگانان رها شده در کابل

 
به گزارش وی او ای  ، حامد کرزی با سه کارمند ملل متحد که بروز سه شنبه بعداز تقريبا يکماه گروگان بودن رها شدند ملاقات کرد.  مامورين ميگيوند که در ملاقات روز چهارشنبه ، در قصر حامد کرزي در کابل خبرنگاران اجازه نداشتند که سوالاتي را مطرح کنند.  سه کارمند انتخابات دو زن يکي از ائرلند و ديگر از کوسوو و يک ديپلومات فليپيني صبح روز سه شنبه در کابل در حالي پيدا شدند که ظاهرا گروگان گيرندگان محل راترک نموده بودند انها بتاريخ ۲۸ ماه اکتوبر گروگان گرفته شده بودند کوفي عنان منشي عمومي ملل متحد گفت که بخاطر ختم اين حادثه « احساس ارامش » ميکند، کوفي عنان بروز سه شنبه گفت که جامعه جهاني به مساعي خود جهت تحکيم امنيت کارمندانش که براي براوردن تعهدات اين جامعه براي صلح ، بازسازي و ديموکراسي در افغانستان ، ادامه خواهد داد.

هنوز معلوم نيست چه کسانی مسئول ربودن اين سه نفر بودند هرچند يک گروه انشعابی از طالبان به نام جيش المسلمين مدعی گروگانگيری آنها شده است. اين گروه گفته است که گروگان های خود را در مقابل آزادی 24 عضو طالبان از زندان های افغانستان آزاد کرده است. اين ادعا توسط مقامات دولتی رد شده که گفته اند هيچ معامله ای با ربايندگان صورت نگرفته هرچند چگونگی آزادی آنان را نيز تشريح نکرده اند.

قبل از اعلام خبر آزادی آنان، انجام يک رشته عمليات عليه مظنونين به آدم ربايی گزارش شده بود اما ارتباط اين عمليات و رهايی گروگان ها مشخص نيست.

همزمان، سازمان ملل متحد خواستار تحقيقات در مورد مرگ مردی شده است که به ظن دست داشتن در اين گروگانگيری دستگير شده و در بازداشت درگذشته است. گروه های دفاع از حقوق بشر گفته اند که بر جسد اين مرد آثار شکنجه ديده شده است.

کشته شدن دو عسکر ايالات متحده در يک انفجار

 
وی او ای  :  دو عسکر ايالات متحده کشته و يک تن ديگر هنگامي مجروح کرديد که يک بم خانه ساز هنگاميکه انهادر بخش مرکزي افغانستان گزمه ميدادند منفجر شد. اردوي ايالات متحده ميگويد که اين انفتجار در دهراوود ولايت ارزگان صورت گرفته است يک نطاق اردو ميگويد وضع عسکر مجروح خوب است قواي برهبري ايالات متحده در افغانستان سعي ميکنند که بقاياي طالبان و القائده را ازبين برده و يا دستگير کنند زيرا انهامنافع حکومت افغانستان و ايالات متحده را هدف قرار ميدهند

 

سخنگوى ايساف : هيچ معامله اى با ربايندگان انجام نشده است


کين مکى لوپ  سخنگوى ايساف گفت : هيچ نوع معامله يا توافقى با ربايندگان ۳ کارمند سازمان ملل متحد انجام نشده است .
وى روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود : ادعاى گروه موسوم به "جيش - المسلمين " يک گروه منشعب از بقاياى طالبان در خصوص انجام معامله و آزادى تعدادى از زندانيان مورد درخواست آنان صحت ندارد.
اکبر آقا يکى از سخنگويان جيش المسلمين  روز چهارشنبه در تماس با برخى رسانه هاى محلى گفت : ۲۴ زندانى وابسته به گروه طالبان در قبال آزادى  گروگان ها از زندان آمريکا در گوانتاناموو زندان هاى افغانستان
آزاد شده اند.
مکى لوپ گفت : ربايندگان اين افراد را در يکى از پارک هاى شهر کابل رها کرده بودند.  افراد ربوده شده توسط نيروهاى وابسته به سازمان ملل براى انجام آزمايش هاى پزشکى به اردوگاه نيروهاى ايساف در شرق شهر کابل منتقل شدند.
سخنگوى ايساف گفت : اين افراد از نظر جسمى مشکل خاصى ندارند، اما۲۷ روز اسارت اثرات روانى زيادى روى آنان داشته است .
وى افزود که پزشکان اعلام کرده اند اين افراد به مداوا نيازى ندارند و مى توانند به کشورهايشان بازگردند.

 

سخنگوى نيروهاى آمريکا گزارش کميسيون حقوق بشر افغانستان را رد کرد


به گزارش ايرنا ، اسکات نيلسون  سخنگوى نيروهاى آمريکايى در افغانستان گزارش جديد کميسيون مستقل حقوق بشر افغانستان مبنى بر۱۲۰ مورد نقض حقوق بشر از سوى اين نيروها در افغانستان را رد کرد.
وى روز چهارشنبه به خبرنگاران در کابل گفت : تاکنون گزارشى مبنى برنقض حقوق بشر از سوى سربازان آمريکايى مستقر در افغانستان به اين نيروها نرسيده است .
اسکات مدعى شد : براى اينکه حقوق انسانى افراد در زندان هاى تحت کنترل نيروهاى آمريکايى در افغانستان پايمال نشود، چند ماه قبل اوضاع اين زندان ها مورد بررسى قرار گرفت .
زمستان سال گذشته يک جنرال  آمريکايى مامور رسيدگى به وضع زندان هاى  آمريکا در افغانستان شد
وى گفت : پس از اين بررسىهاى انجام شده ، تغييرات زيادى در نحوه نگهدارى زندانيان در افغانستان به وجود آمد و هم اکنون "هلال احمر جهانى" به تمام زندان هاى نيروهاى آمريکايى در سراسر افغانستان دسترسى دارد.
اين سخنگو افزود : اکنون سربازان جديدى که آموزش هاى ويژه را براى نگهدارى زندانيان ديده اند، در تمامى زندان هاى نيروهاى آمريکايى در افغانستان مستقر شده اند.
وى تاکيد کرد : تاکنون فرماندهى نيروهاى آمريکايى هيچ گونه گزارشى مبنى بر خشونت نيروهايش با مردم و زندانيان در افغانستان از سوى  نهاد هاى مربوط به حقوق بشر در اين کشور را دريافت نکرده است .
چندى قبل "سازمان حقوق بشر و حفظ محيط زيست افغانستان " خواستار بررسى وضعيت زندان هاى مخصوص آمريکايى ها در افغانستان شده بود.
اين سازمان با انتشار بيانيه اى، نگرانى خود را در مورد بدرفتارى با زندانيان افغان در زندان هاى آمريکايى ها در افغانستان اعلام و خواستار تحقيق در اين باره شده بود.
اين سازمان از نظاميان آمريکايى خواست تا به آنها اجازه داده شود از نزديک زندان هاى آمريکا در قندهار و بگرام ديدن کنند که با اين درخواست مخالفت شد.
سازمان حقوق بشر و محيط زيست افغانستان زمستان ۱۳۸۲ با متهم کردن نظاميان آمريکايى به بدرفتارى و شکنجه تعدادى از زندانيان افغان در اين زندان هاى داخل کشور و زندان "گوانتانامو" کوبا خواهان تجديد نظر در اين
باره شده بود.

 

جشن قالين  بعد از گذشت ۴۰ سال برگزار شد


ايرنا : جشن قالين بعداز گذشت ۴۰ سال روز چهارشنبه با برگزارى مراسم ويژه اى در شهر"اندخوى" ولايت جوزجان برگزار شد.
دراين جشن يک هزار توليدکننده قالين درکشور و برخى کشورهاى همسايه ازجمله قزاقستان ، ازبکستان و تاجيکستان دست بافت هاى خود را در۴۰۰ غرفه به معرض نمايش گذاشتند.
در اين مراسم نمونه هايى از قالين هاى خان محمدى، قندزى، سرپلى، آقچه اى، اندخوى و انواع قالين از ديگر مناطق افغانستان به نمايش گذاشته شد.
"
سيد مصطفى کاظمى" وزير تجارت افغانستان در اين مراسم گفت : دولت افغانستان بر اين باوراست که فرش دستى از اقلام ملى و مهم براى اقتصاد اين کشور محسوب مى شود.
وى افزود : بيش از يک ميليون افغان در داخل و خارج از افغانستان به قالين باقى مشغولند که با عرضه اين دست بافت ها به بازارهاى جهانى بر رونق توليد فرش در کشور افزوده مى شود.
کاظمى بااشاره به اينکه برگزارى "جشن قالين" بعد از چهار دهه موجب شادى مردم افغان شده است ، گفت : افغانستان با برگزارى نمايشگاه بين المللى تجارى و برپايى جشن قالين به آرامى جايگاه خود را در اقتصاد دنيا پيدا مى کند.
وى افزود : خوشبختانه حضور تجار و بازرگانان افغانستان در ولايات مختلف کشور در "جشن قالين" موجب اميدوارى مردم براى فعاليت در اين بخش شده است .
در شروع مراسم "جشن قالين"، پيام " حامد کرزى " رييس جمهورى منتخب افغانستان توسط وزير تجارت اين کشور خوانده شد.
در اين مراسم مقام هاى سياسى نمايندگى هاى ايران و آمريکا و سفيران کشورهاى قزاقستان ، ازبکستان ، تاجيکستان و تعداد زيادى از تجارو بازرگانان فرش حضور داشتند.
"
جشن قالين" به مدت يک هفته در شهر "اندخوى" ولايت "جوزجان " برپا خواهد

 

کشف ۱۸۰۰ کيلوگرم ترياک در ولايت بلخ


نيروهاى پليس ولايت  بلخ يکهزار ۸۰۰ و کيلوگرم ترياک را در شهر "چارولک " اين ولايت کشف و ضبط کردند.
يک مقام امنيتى وزارت داخله روز چهارشنبه به ايرنا گفت : اين مقدار مواد مخدر در سه خودرو جاسازى شده بود و قاچاقچيان در حال انتقال آن از ولايت  بلخ  به ولايت قندهار بودند.
وى که خواست نامش ذکر نشود، افزود : در درگيرى که بين نيروهاى پليس و قاچاقچيان صورت گرفت دو خودرو آنان به همراه يکهزار۸۰۰و کيلوگرم ترياک به دست نيروهاى پليس افتاد.
اين مقام آگاه گفت : افرادى که در قاچاق اين مواد دست داشتند موفق شدند به همراه يک خودرو ديگر فرار کنند.
وى افزود : موادمخدر کشف شده با تدابير شديد امنيتى به شهر کابل منتقل و تحويل رياست مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله شده است .
حدود يک هفته پيش نيز نيروهاى امنيتى شهر کابل به هنگام بازرسى خودروها در خارج از شهر،۸۶۳ کيلوگرم ترياک را از يک تانکر کشف و ضبط کردند.
قاچاقچيان اين ترياک هاى را با مهارت خاصى در يک تانکر جاسازى کرده بودند و در حال انتقال آن از شمال افغانستان به شهر قندهار بودند.
اخيرا يک مقام وزارت داخله افغانستان نيز اعلام کرد که براى جلوگيرى از کشت ، توليد و قاچاق مواد مخدر در کشور دادگاه ويژه اى ايجاد خواهد شد.

 

حضور گسترده شرکت هاى ايرانى در نمايشگاه بين المللى تجارى افغانستان


اولين نمايشگاه بين المللى تجارى افغانستان که با هدف توسعه تجارت و سرمايه گذارى خارجى در اين کشور در شهر کابل برگزار شده ، شاهد حضور گسترده شرکت هاى ايرانى است .
در اين نمايشگاه بيش از۴۰۰ شرکت داخلى و خارجى از۱۲ کشور جهان حضوردارند که ۱۸۱ شرکت آن متعلق به تجار و بازرگانان ايرانى است که اين تعداد بيشترين شرکت کننده در ميان کشورهاى حاضر در نمايشگاه به شمار مى روند.
شرکت کنندگان در اين نمايشگاه کالاهاى توليدى و انواع خدمات فنى و مهندسى خود را در معرض ديد کارشناسان ، تجار، بازرگانان و مردم افغانستان قرار داده اند تا بتوانند بخشى از بازار اين کشور را به دست بياورند.
بازار فعلى افغانستان ، به دليل نياز فراوان اين کشور و مردم آن به انواع کالاهاى سرمايه اى و مصرفى يک بازار پويا به حساب مى آيد و تجار و بازرگانان مختلف منطقه و جهان در صورت ارايه کالاهاى مناسب مىتوانند اين بازارها را در دست بگيرند.
بازسازى و ساخت و ساز به صورت گسترده اى در افغانستان آغاز شده و بازارهاى اين کشور به دليل نياز به تامين مايحتاج مردم ، بازاربسيار خوبى براى تجار و بازرگانان منطقه به حساب مى آيد.
ايران به دليل هم مرز بودن با افغانستان و داشتن مرزهاى زمينى گسترده موقيعت بسيارخوبى براى حضور تجار و بازرگانان ايرانى نسبت به ديگر رقيبان آنان محسوب مىشود.
تجار و بازرگانان ايرانى در صورتى که بتوانند وارد بازارهاى افغانستان شوند، به سرعت مى توانند نبض اين بازار ها را در دست گرفته و به موقيعت هاى بزرگ اقتصادى دست يابند.
وجود دين ، زبان و آداب و سنن مشترک زمينه را براى حضور ايرانيان در اين کشور مهيا کرده است .
"
على رضاپور" يکى از شرکت کنندگان ايرانى در نمايشگاه تجارى افغانستان گفت : تجار و بازرگانان ايرانى براى صدور کالا به اين کشور بايد تلاش بيشترىاز خود نشان دهند تا رقباى خارجى نتوانند بازارهاى افغانستان را به دست گيرند.
وى در خصوص مشکلات بازرگانان ايرانى در افغانستان افزود : متاسفانه نبود جاده هاى مناسب، وسايل و امکانات حمل بار و امنيت در داخل افغانستان باعث شده تا بازرگانان خارجى به خصوص تجار ايرانى در اين کشور با مشکلات زيادى روبه رو شوند.
رضاپور با اشاره به اينکه يکى ديگر از مشکلات تجار و بازرگانان ايرانى ترخيص کالا در گمرکات افغانستان است ، گفت : مدت ترخيص کالا در گمرکات اين کشور بسيار طولانى است و اين روند باعث ايجاد مشکلات زيادى در عرضه کالا در بازارهاى اين کشور مى شود.
"
على رنگ آميز" مدير بازرگانى يک شرکت توليد کاشى در ايران مى گويد : تجار و بازرگانان افغانى اکنون بازار اين کشور را در دست دارند و فعالتر از تجار خارجى در کشور خود عمل مى کنند، هر چند که محدويت هاى هم براى آنهادر داخل افغانستان وجود دارد.
وى در خصوص تجارت کاشى در افغانستان گفت : کاشى ايران به دليل قيمت مناسب، مرغوبيت و کيفيت بالاى توليد، بازار افغانستان را در اختيار گرفته است .
وى درباره رقابت اجناس ايرانى با اجناس ساخت چين که به قيمت بسيار نازل وارد بازار افغانستان مى شود، افزود : اجناس کشور چين فقط شوک به بازارهاى جهان وارد مى کند، اما اين اجناس به خصوص کاشى هاى چينى قادر به رقابت با اجناس ايرانى نيستند.
وى گفت : قيمت و کيفيت کاشى ايرانى باعث مى شود که ما همواره بازار افغانستان را در دست داشته باشيم .
"
محمد توکل" يکى ديگر از بازرگانان ايرانى که در اين نمايشگاه شرکت کرده است ، گفت : در حال حاضر کشور افغانستان توان توليد هيچ کالايى را در داخل ندارد و به همين خاطر تمامى مايحتاج خود را وارد مى کند.
وى افزود : افغانستان يک کشور کاملا وارداتى است و به همين خاطر تجار و بازرگانان ايرانى مى توانند از اين فرصت استفاده کرده و کالاهاى توليدى خود را به بازار پر مصرف افغانستان صادر کنند.
وى گفت : متاسفانه اجناس بى کيفيت چينى تمامى بازارهاى افغانستان را قبضه کرده در حالى که کالاهاى ايران به دليل کيفيت بالا به راحتى و به سرعت مى تواند جايگاه خود را پيدا کند.
توکل افزود : بسيار از شهروندان کابلى مهاجرينى هستند که از ايران به کشورشان بازگشته اند و شناخت کافى از کالاهاى ايرانى دارند ، به همين خاطر ترجيح مى دهند تا از ازاين نوع کالاها استفاده کنند.
در هر حال تجار و بازرگانان ايرانى نبايد فراموش کنند که بازار آينده افغانستان ، مى تواند يک بازار خوب براى کشورهاى منطقه و حتى کشورهاى اروپايى و آمريکايى به حساب آيد.
به همين خاطر تجار و بازرگانان ايرانى بايد با توجه به هم مرز بودن دو کشور و فراهم بودن امکان حمل و نقل زمينى ازاين موقعيت استفاده کرده وبه سرعت وارد بازارهاى افغانستان شوند.
اولين نمايشگاه بين المللى تجارى افغانستان با هدف توسعه تجارت و سرمايه گذارى خارجى روز شنبه در شهر کابل گشايش يافت .
در اولين نمايشگاه بين المللى تجارتى افغانستان بيش از۴۰۰ شرکت داخلى وخارجى از۱۲ کشور جهان کالاهاى توليدى و انواع خدمات فنى و مهندسى خود را در معرض ديد مردم قرار داده اند.
در اين نمايشگاه ۱۸۱ شرکت ايرانى حضور دارند که اين تعداد بيشترين شرکت کننده در ميان کشورهاى حاضر در نمايشگاه به شمار مىرود.

 

"جنسيت و امپرياليسم در افغانستان " در لندن بررسى شد


ايرنا : يک پژوهشگر انگليسى معتقد است که موضوع اعمال محدوديت بر زنان مسلمان افغانستان به عنوان يک ابزار سياسى تنها در زمانهايى که لازم است بيان مى شود.
"
نانسى ليندسفارن " نويسنده و استاد مرکز مطالعات خاورميانه – آفريقا(سوآز) سه شنبه شب در سخنرانى با عنوان "جنسيت و امپرياليسم در افغانستان "در اين مرکز گفت : آمريکا بر خلاف هميشه که ديدگاهى در تقابل با اسلام دارد،  در زمان طالبان نسبت به ظلمى که به زنان روا داشته مى شد، بى اعتنا بود.
"
اما زمانى که ديدگاه سياسى آمريکا درباره طالبان تغيير کرد، موضوع محدوديت بر ضد زنان مسلمان افغانى هم دوباره تازه شد."
وى ادامه داد : کمونيستها با اشغال افغانستان تلاش کردند که ديدگاههاى خود را بر زن افغان تحميل کنند و در جهت بىحجاب کردن اين زنان حرکت کردند و در مسايل ديگر هم ظلم و ستم روا داشتند.
"
در نتيجه مردم افغانستان به اسلام به عنوان تنها پناهى که سبب اتحاد آنها بر ضد کمونيست مى شد، روى آوردند و يکى از راههايى که زنان افغان براى مبارزه با اشغال افغانستان توسط نيروهاى شوروى سابق در پيش گرفتند،  پايبندى به حجاب بود."
ليندس فارن گفت : در حکومت کمونيستها مردم به اسلام رويکرد داشتند و اسلام گرايى جديد به زنان مسلمان افغان آموخت که مردان و پسران خود را به عنوان جنگجويان و شهداى جنگ تحسين کنند.
"
پس از پايان اشغال کمونيستها وضع زنان اين کشور بهتر نشد و تجاوز به زنان رواج پيدا کرد و به عنوان يکى از راههايى که باعث ايجاد احساس شرم وننگ در طرف مقابل در درگيريها مى شد، به کار رفت در حالى که تا قبل از آن در تاريخ افغانستان پديده تجاوز به زن کمتر ديده شده بود."
وى ادامه داد : بين سالهاى۱۹۹۶ و۱۹۹۸ آمريکايى ها زمره هايى را درباره حقوق زنان در افغانستان آغاز کردند و در جنگ عليه طالبان هم "لارا بوش " همسر رئيس جمهورى آمريکا و هم "شرى بلر" زن نخست وزير انگليس ، نگرش طالبان را نسبت به زنان بشدت محکوم کردند و خود را مدافع حقوق زنان افغانستان جلوه دادند.
"
اين افراد مى توانند براحتى درباره رفتار با زنان در کشورهاى مسلمان اظهارنظر کنند در حالى که اگر درباره زنان مسلمان يا نوع حجاب زنان مسلمان در شهر "ديترويت " آمريکا يا "برادفورد" انگليس و همچنين در مورد پوسشش زنان ارتودکس و يهودى در نيويورک اظهارنظر مى کردند، با واکنش بسيارشديدى روبرو مى شدند."
اين پژوهشگر در کنار حمله به غرب براى نگاه ابزارى به زنان مسلمان افغان ، ديدگاههاى افراطى برخى از گروههاى  اسلامى را هم درباره زنان نکوهش کرد.
وى گفت : ما بايد بر ضد اين ديدگاه که زنان را تبديل به ابزار و اشياء کرده است ، مبارزه کنيم .
ليندس فارن همچنين به نحوه فعاليت سازمانهاى غيردولتى خارجى در افغانستان انتقاد کرد و گفت که اين سازمانها با اينکه هزينه هاى زيادى جذبمىکنند، در ايجاد ارتباط با مردم عادى افغانستان ناکام بوده اند.

 

 

آژانس اطلاعاتی باختر

 

فصلنامه  فرهنگی  پژوهشی  وزارت اطلاعات  و فرهنگ از چاپ بر آمد

شماره اول  و دوم  فرهنگ  ، فصلنامه  فرهنگی  پژوهشی  وزارت اطلاعات  و فرهنگ در یک جلد ، شامل  یکصد صفحه  با قطع و  صحافت  زیبا  به کمک  موسسه  یونیفم  از چاپ برامد .

در صفحات این مجله که ویژه  سیمینار بین المللی  ملکه گوهر شاد  میباشد ، علا وه  از چاپ  سخرانی  وزیر  اطلاعات وفرهنگ  در رابطه  به  سیمینار  بین ا لمللی گوهر شاد ، پیامهای  رئیس دولت  انتقالی اسلامی  افغانستان ، ریاست پوهنتون  کابل ، اکادمی علوم ،  موسسه  یونیفم  و یونسکو در  ارتباط  به سیمینار مذکور ، مطالبی  در رابطه  به زنده گی  نامه  ملکه گوهر شاد ، شرح  حال  ملکه گوهر شاد ، کلتور  و مدنیت  هرات در قرون  وسطی  ، وضع  ادب  در دوره  شاهرخ تیموری  و گوهر شاد ، اولاد ه گوهر شاد  و سایر  مطالب  در  رابطه  به ابعاد  مختلف  زنده گی  و خدمات  ملکه گوهر شاد  همراه  با ت صاویر  جمعی  از فرهنگیان  و دانشمندان  و بعضی  از بنا های  تاریخی  به چاپ  رسیده است

اعلامیه مطبوعاتی وزارت امور داخله

اعلامیه مطبوعاتی وزارت امور داخله در رابطه به عملیات پولیس خاص مبارزه علیه مواد مخدر علیه لابراتوار ها و دست اندرکاران مواد مخدر درکشم بدخشان .

نیروی های پولیس خاص مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله عملیات را علیه لابراتوار ها ودست اندرکاران مواد مخدر در کشم ولایت بدخشان اغاز نموده است نیروی مذکور که تحت امر رئیس دولت ووزیر امور داخله افغانستان فعالیت مینماید به منظور تنفیذ و تطبیق قانون اساسی افغانستان که مخالف کشت، تهیه و قاچاق مواد مخدر است ، فعالیت مینماید نیروی پولیس خاص مبارزه با مواد مخدر توانایی اجرای عملیات را بمنظور ازبین بردن تاسیسات مربوط مواد مخدر در تمام ولایات افغانستان دارد عملیات امروزی در کشم ولایت بدخشان جهت مبارزه علیه لابراتوار ها و دست اندرکاران مواد مخدر بوده که یک مثال خوب از فعالیت های این نیرو میباشد پولیس خاص مبارزه علیه مواد مخدر مانع چنین اعمال شده و انعده اشخاصی را که دران دخیل اند، دستگیر مینماید تا به مردم ان ولایت زمینه زنده گی بهتر فراهم ساخته شود .

جریده( صدای بادغیس)اقبال چاپ یافت

نخستین شماره جریده( صدای بادغیس) به مناسبت پیروزی مردم افغانستان در انتخابات ریاست جمهوری از طرف ریاست اطلاعات و فرهنگ ان ولایت از چاپ برامد این باراول است که در ولایت بادغیس جریده یی به نشر میرسد.

 قابل یاد اوری است که در ظرف سه ماه گذشته برای اولین بار در ولایات میدان وردک ، لوگر و پنجشیر نیز از طرف ریاست های اطلاعات و فرهنگ ان ولایات جراید هدف ، لوگر و پنجشیر از چاپ برامده است

دو لیسه در فیض اباد  بنیاد گذاشته شد

سنگ تهداب لیسه سائیز شهید دیروز درشهر فیض اباد گذاشته شد .

این لیسه بمصرف هفتادو پنجهزار دالر ازکمک مالی وزارت امور خارجه دولت المان اعمار میگردد و در ساختمان ان بیست و پنج اتاق درسی و سایر ملحقات در نظر گرفته شده است .

برمبنای یک خبردیگر : کارساختمان لیسه نسوان نمبر دوم شهر فیض اباد مرکز ولایت جوزجان دیروز اغاز گردید .

این لیسه بمصرف هفتادو پنجهزار دالر امریکایی کمک وزارت امور خارجه المان اعمار میگردد و در ساختمان ان بیست وپنج اتاق درسی و سایر ملحقات ان در نظر گرفته شده است

شبکه انترنت در ننگرهاربه فعالیت اغاز کرد

شبکه انترنت امروز در ولایت ننگرهار افتتاح شد .این شبکه توسط ندا تیلکوم فعال گردیده و در خدمت ضرورتمندان قرار دارد

 

مطبوعات

 

روزنامه  انیس  با عنوان " پیامد یک عملکرد" در حاشیه رویداد های گروگان ها در کابل نگاشته است که هر چند دقت در حفظ جان وزندگی اتباع خارجی شاغل درافغانستان  نکته ای است که باید به آن دقت و توجه جدی مبذول گردد ، با آنهم مردم افغانستان  از هر طبقه وقشری این عمل را نکوهش کردند و آن را  شکست و درماندگی دشمنان مردم افغانستان  خوانده و در پهلوی آن ، آن را مغایر سنت ها وعنعنات واخلاق مردم ما نیز خواندند.

نویسنده سرمقاله  انیس درادامه می آورد که مردم افغانستان پس از آغاز این ماجرا تقاضا کردند که دولت  باید با اشتراک نیروهای بین ا لمللی با قاطعیت  عملکرده و به عاملین  این جنایت  جواب دندان شکن بدهند و هیچگونه معامله ای را با آنها به راه نیندازند .

انیس از حوصله مندی  و دقت ارگانهای مسول  امنیتی تمجید نموده حاکیست که پایان خوب و موفقانه این عمل موجب  شرمساری دشمنان ومجرمین گردیده است .

روزنامه هیواد ، درحاشیه این ماجرا ، از خوشنودی زاید الوصف  رئیس دولت  افغانسان یاد کرده و مشعر است که با وجود رهایی گروگان  ها ، نفس حادثه گروگان  گیری کارمندان دفتر مشترک تنظیم انتخابات تکان دهنده بود چون مردم ما در پایان  موفقانه  انتخابات  قرار داشتند و جشن پیروزی خود را تجلیل  می کردند .

ربودن زنان  وتجاوز به آنها  در دستور اخلاقی مردم افغانستان  نیست. هیواد  با یاد کرد ازاین سنت آن را به عنوان  یک خط سرخ اخلاقی می داند  که هیچ افغانی  جرئت عبور از این خط را به خود نمی دهد و هم این کار مخالف مغایر  ودستورات دین اسلام  نیز بوده و همچنان  نوازش و احترام  و رعایت  حال مهمانان  برای هرافغان  مانند یک مسوولیت می باشد .

نکته ای که هیواد درآخر  به آن اشاره می کند  این است که پایان نیک گروگان گیری درکشور نشان داد که نظام امنیتی کشور بیشتر ازپیش منظم شده و دشمنان صلح ، ثبات وامنیت  درهیچ سوراخی مصئون نخواهند بود .

روزنامه آزاد و غیر وابستهء چراغ  نیز سرمقاله اش را چنین عنوان کرده است :  گروگانان آزاد شدند

نوینسده زیر این عنوان نگاشته است که  گروگان گیری سه شهروند خارجی درافغانستان هیچگاه طرفدارانی  درکشور ما نیافت وهمه مردم افغانستان  این عمل را نکوهش  کرده و آن را خلاف  ارزشهای دینی وسنت های مروج درمیان مرد م کشور  دانستند .

چراغ این  رویداد نیک را کار حلقات  وگروه هایی  می داند که در تبانی با بدخواهان  افغانستان  درخارج میخواستند دولت جدید افغانستان را با چالشهای نوی مواجه سازند  و خود سری وبی بند و باریها را همانند  ابزار هایی به فرهنگ  باجگیری مبدل سازند .

چراغ  این گروگان گیری را فرایند فرهنگ  خشونت وارعاب می داند که ناشی شده از سالهای  جنگ وتجاوز به کشور ما بود ه است که حاکمیت ملی دولت را تضعیف ومردم را از صحنه حذف نمود.

چراغ بر این نکته تأکید می کند که آسیب شناسی گذشته افغانستان  ایجاب می کند که باید برای شناخت ریشه ها و منشأ این عوامل اقدام کرد و انگیزه های چنین  حوادث را ازمیان برداشت و برنامه دراز مدت طرح کرد تا جلو این گونه حوادث گرفته شود .

چراغ به این منظور پیشنهاد می کند که باید از همه  اولتر به بازسازی فکری مردم و جوانان پرداخت تا به جای اندیشیدن به انحصار واستبداد به مشارکت  وتفاهم متوصل گردند .

روزنامه  اراده  نیز همانگونه که درآغاز به آن اشاره شد، سرمقاله اش را به مسأله رهایی گروگان ها اختصاص داده است . اراده این مسأله را بایک پرسش بررسی می کند واین پرسش عنوان اصلی سرمقاله نیز هست :  چرا معلومات کافی دربارهء رهایی ویا نجات سه خارجی ارائه نمی شود؟

نویسنده پس از طرح این سوال حاکیست که طالبان و عناصر تروریستی دیگر یارای مقابله  رویا روی با دولت  را ندارند و تنها با حملات چریکی و تروریستی وانتحاری وتبلیغات،  تلاشهای آخرین خود را انجام میدهند که ازجمله گروگان گیری سه کارمند خارجی درکابل  به کمک حلقات معینی که در دولت کارمی کنند ، انجام یافته که  باید به چنگال قانون سپرده  شوند .

نویسنده اراده  به نگرانیهای جامعه جهانی که خواهان معلومات بیشتر درخصوص چگونگی رهایی گروگان ها هستند اشاره کرده می نگارد که باید جریان ما وقع به صورت  روشن وشفاف به اطلاع  مردم رسانیده  شود تا معلوم  شود،   کدام حلقات  وچه کسانی دراین ماجرا دست  داشته اند و باید مردم این ماجرا را از طریق رسانه ای خودی بشنوند نه ازسوی رسانه های خارجی.

اما روزنامه  اصلاح ديروز به مسأله خشکسالی جاری  درکشور ما که موجب خسارات  بیشمار اقتصادی  ونگرانی  مردم ما گردیده است، توجه کرده و اینگونه آن را در سرمقاله اش  عنوان می کند :   شدت خشکسالی درافغانستان ، نگرانی های بیشتر را به بار آورده است .

سرمقاله می افزاید که خشکسالی های مداوم طی شش سال گذشته  سبب شده است  که حتی مردم افغانستان  به کمبود آب آشامیدنی نیز مواجه گردند و دربسیاری از نقاط مردم مجبور به ترک خانه، باغ وزمین های شان شده و به مهاجرت های داخلی مبادرت ورزیده اند .

اصلاح  به تشکیل صندوق اضطراری ولایتی که برای مبارزه با خشک سالی وبی آبی در 26 ولایت کشور  ازسوی ملل متحد ایجادشده  اشاره نموده می آورد که  این تدابیر  جوابگوی  ابعاد گستردهء این  مصیبت نیست وجامعه جهانی باید بیشتر ازاین  به مردم ما کمک  کند ، درغیر آن  سال آینده  فاجعه بزرگی گریبان مردم ما را خواهد گرفت.

" ملی هدف "  نشریه ای است که در ولایت میدان وردک به چاپ می رسد. شمارهء  پنجم آن ديروز به دسترس ما قرار گرفت.

" ملی هدف" درنشریه اش پیرامون  کابینه جدید و آرزوهای مردم نگاشته است که  مردم افغانستان  پس از نابسامانی های زیادی خسته و درمانده با امیدواری  درانتخابات شرکت کردند تا کسی را برای رهبری کشور شان بر گزینند که دست آلوده به خون مردم نداشته باشد که آقای کرزی است .

" ملی هدف "  درآخر می نگارد که حالا مردم توقع دارند تا آقای کرزی کسانی را به کابینه اش انتخاب کند که  خدمتگذار واقعی مردم،  کار دان و دارای استعداد باشد  و جلو فساد ، رشوت و اختلاس را بگیرد تا اعتماد مردم بیشتر  ازاین به  رهبری دولت جلب  گردد.

" پامیر" که از سوی شاروالی کابل انتشار می یابد، سرمقاله اش را با عنوان " ائتلاف ومشارکت ملی " آغاز می کند .

پامیر  می نویسد که ائتلاف  معنی آن را دارد که  گروه ها و دسته ها در حکومت گردهم آیند و برای خویش شروط وسهم بخواهند که  این مسأله با آغاز کودتای ثور 57  درافغانستان  بوجود آمده است که پایان  آن ویرانی وبربادی افغانستان بود .

پامیر با نشانی  کردن ائتلاف  خلق وپرچم  که منجر به تجاور شوروی به افغانستان  شد، می نویسد که  حتی حکومت  مجاهدین  هم به جمع این  حکومات پیوست  که از میان رفت و  حکومات  انتقالی و موقت نیز با چنین سیمایی موجب ناکامی ها وکم کاری ها درکشور گردید .

نگرانی " پامیر" از این است که  نشود از  مفهوم " مشارکت ملی " نیز اکنون سوء استفاده  صورت بگیرد وبار دیگر به احزاب امتیاز داده شود درحالیکه مردم توقع دارند که اکنون ظوابط  برروابط ترجیح داده شود  وکسانی به کابینه گزیده شوند که شایسته گی آن را داشته باشند تا سرانجام ریشه های روابط قومی ، زبانی وسمتی درچنین مواردی بخشکد. 

چراغ : تحویل ندادن اسلحه  از سوی یک قوماندان محلی درشمال افغانستان

اهالی بدخشان از دست این قوماندانان محلی شاکی هستند

قوماندان فرقه بدخشان ، دگروال  نذیر محمد که متهم به حمله بالای کاروان کمپاین حامد کرزی  که دررأی آن احمد ضیاء مسعود معاون اول وی قرار داشت،  گفته است که اسلحه خود را به برنامه دی.دی.آر تحویل نخواهند داد.

یک قوماندان محلی دربدخشان  که از افشای نام خود داری  کرد به هندوکش گفت که دگروال نذیر محمد دلیل این سرباز زدن را موجودیت بقایای طالبان در منطقه  چترال سرحد میان افغانستان  وپاکستان عنوان کرده است .

این قوماندان علاوه میکند که  نیت دگروال نذیر محمد از حفظ سلاح، قدرت طلبی و بی بندو باری میباشد . قوماندان نذیر محمد یکی از قوماندانانی میباشد که  اهالی ولایت بدخشان شدیداً  از دست او شاکی میباشند.

چراغ : بازدید  سفیر آلمان  از مدارس دینی درولایت غزنی

داکتر گونتر سفیرآلمان ، خانم سولتمن مسوول بخش فرهنگی سفارت وهیئت معیتی اش امروز وارد غزنی گردید. این هیئت  طی سفر شان به آن ولایت  به معیت معاون وهیئت  رهبری آن ولایت،  ازمدرسه دارالعلوم  جمع اولیا، نورالمدارس فاروقیه ، دارالعلوم  مظهر ودارالعلوم توحید باز دید  کردند. آنها همچنان با علما جید آن ولایت نشستی ترتیب داده وبه آنها  وعده سپردند که در باز سازی وتجهیز این 4 مدرسه کمک نمایند . خبرنگار چراغ که این هیئت را همراهی میکرد گزارش میدهد که آنان از علمای دینی معلوماتی را نیز درباره  دین اسلام بدست آورده وتحقیق می نمایند تا تفاوت ووجوهات مشترک بین دین اسلام ودین عیسوی را نیز دریافت نمایند .

اراده : قطعنامه گردهمایی بزرگ  درشهرهرات

آنانیکه بکابل رفته اند نماینده مانیستند

اسماعیل خان در کابل  تلاش میکند تا خواسته هایش را تحمیل کند

گزارشات واصله  ازهرات  حاکیست: دیروز گردهمایی  وسیعی  به اشتراک احزاب سیاسی، نهاد های مدنی، انجمن ها و شوراهای مختلف آن ولایت  درتالار اسایش شهر هرات تدویر یافت.

طی ان گرد همایی تحولات اخیر  درکشور ، تدویر انتخابات  ریاست جمهوری ، ساختار  کابینه جدید و تقاضا های اهالی ولایت هرات از دولت آینده به بحث گذاشته شده و سخنرانان  پیرامون  موضوعات یاد شده به تفصیل صحبت نمودند .

گزارش  می افزاید درین  گردهمایی قطعنامه  یی هم به اتفاق آراء به تصویب رسیده که دربخشی از آن آمده است :

آنهائیکه  طی سه سال گذشته از نام هرات  ومردم آن در ساختار های  دولتی شامل بوده اند  به هیچ  صورتی  نمی توانند از مردم  هرات وازان سرزمین نماینده گی کنند .

آنها ئیکه  اخیراً به کابل  دعوت شده ویا خود عازم کابل گردیده اند نماینده مردم هرات نبوده و صلاحیت نماینده گی ازاین ولایت باستان را ندارند. مردم هرات  سهم ونماينده خود شانرا درکابینه جدید با معرفی  اشخاصیکه طی این گردهمایی بزرگ ازمیان  کادرهای متخصص این ولایت  برگزیده شده اند جهت شمولیت  درساختار دولت آینده می خواهند.

درقطعنامه همچنان  از رئیس جمهور کشور تقاضا بعمل آمده تا تقاضاهای اشخاص انفرادی را خواست مردم هرات تلقی ننموده و درانتخاب وگزینش  اعضای کابینه  ودولت آینده  به آرای مردم هرات مراجعه نمایند .

قرار یک خبردیگر والی اسبق  هرات اسماعیل خان که ازوی درقطعنامه بگونه مشخص  نام برده نشده هم اکنون درکابل اقامت داشت او درتلاش است با استفاده از امکانات دست داشته نظریات وخواسته هایش را در ساختار  کابینه جدید تحمیل نماید.

اراده : اعتصاب غذایی درمحبس ولایت غزنی

شماری اززندانیان که به  جرم همدستی  با طالبان باز داشت شده اند  دست به اعتصاب غذایی زده اند .

وابسته گان و اقارب این زندانیان  درولسوالی  اندر ولایت غزنی گفته اند که  اعتصاب آنها از چهار روز بدینسو ادامه دارد گفته میشود  که زندانیان  متهم به همکاری با گروه طالبان هستند. شماری ازآنها گفته اندکه کوچک ترین توجه به دوسیه های آنان  صورت نگرفته است و از دو سال به اینسو در زندان ولایت غزنی  بی سرنوشت  به سر میبرند .

مقامات محلی غزنی درمورد جزئیات این موضوع تاکنون چیزی نگفته اند .

اراده : ملاقدیر دستگیر شد

پلیس یکی از اعضای برجسته  طالبان را در حالی باز داشت کرده است که مجهز با سلاح های مختلف بود. به گفته مسوولان محلی ولایت زابل این قوماندان که ملا قدیر نام دارد در بیشتر فعالیت های خرابکارانه وعملیات چریکی علیه نیروهای دولتی و نیروهای بین المللی  دست داشته است .

وزیر محمد ولسوال شینکی گفت : که درجریان  تحقیقات از فرد باز داشت شده معلومات بیشتری بدست آمده است .

زابل یکی از ولایاتی است که گفته میشود گروه  های چریکی طالبان در آن پناه گرفته  اند و از آنجا حملات شانرا انجام میدهند .