شنبه 30 عقرب 1383 خورشيدی برا بر با 20 نومبر 2004 ميلادی

 

مردم از روند تخريب کشتزارهاى خشخاش شکايت دارند


دين محمد والى ولايت ننگرهار روز جمعه به خبرنگاران گفت : مردم ولايت ننگرهار از روند تخريب کشتزارهاى خشخاش در اين ولايت شکايت دارند.  استفاده ازمواد کيمياوی توسط نيروهاى خارجى براى تخريب مزارع خشخاش موجب شده تا به ساير محصولات کشاورزی منطقه آسيب وارد شود.  مردم اين ولايت معتقدند که استفاده از مواد کيمياوی براى نابودى مزارع کشت خشخاش به ساير محصولات آنان نيز آسيب رسانده است .
وى اظهارداشت : براى رسيدگى به شکايت مردم يک کميته تشکيل شده تا موضوع استفاده از مواد کيمياوی براى تخريب کشتزارهاى خشخاش را مورد بررسى قرار دهد.
وی گفت : مردم محلى ادعا دارند که نيروهاى آمريکايى مستقر در منطقه دست به چنين اعمالى زده اند ولى بررسى ها در آينده اين امر را مشخص خواهد کرد.
نيروهاى آمريکايى مستقر در افغانستان نيز براى از بين بردن مزارع کشت خشخاش در اين کشور، پيشنهاد استفاده از سم هاى علف کش را به دولت افغانستان ارايه کرده اند.
اسکات نيلسون  سخنگوى نيروهاى آمريکايى در افغانستان با رد ادعاى کشاورزان ولايت ننگرهار گفت : نيروهاى آمريکايى تنها اقدام به جمع آورى اطلاعات دراين خصوص کرده و آن را در اختيار دولت افغانستان قرار مى دهند.


به گزارش بی بی سی ، حامد کرزی رييس دولت انتقالی ، با موضوع استفاده از روش مواد کيمياوی برای از بين بردن مزارع خشخاش در کشور مخالفت کرده است.

در بيانيه ای که از سوی دفتر سخنگوی کرزی منتشر شده، آمده است که کرزی با سمپاشی کشتزارهای خشخاش در اين کشور مخالف است و آن را روش موثری برای از بين بردن مواد مخدر نمی داند.

اخيراً گزارشهايی منتشر شده است که در بعضی از ولسواليهای ولايت ننگرهار ، برای از بين بردن مزارع خشخاش، اين کشتزارها به وسيله هواپيما سمپاشی شده است.

دولت با تاکيد بر تعهد خود برای مبارزه با کشت، توليد و قاچاق مواد مخدر در کشور، از تاثير سمپاشی مزارع خشخاش بر سلامتی مردم ابراز نگرانی کرده است. دولت هياتی از کارشناسان وزارتخانه های زراعت و صحت عامه را برای بررسی گزارشهای منتشر شده در مورد سمپاشی مزارع خشخاش به ولايت ننگرهار اعزام کرده است.

رييس جمهور منتخب اعلام کرده است که بر اساس خط مشی اعلام شده خود، مواد مخدر را عمده ترين تهديد عليه منافع ملی، ثبات، امنيت و رفاه مردم کشورش می داند و مبارزه با اين پديده را، در صدر برنامه های کاری خود در دوره منتخب قرار داده است.

سازمان ملل متحد در گزارشی گفته است که توليد مواد مخدر در افغانستان در سال جاری ميلادی به ميزان زيادی افزايش يافته است. بر اساس گزارش دفتر مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد، افغانستان بار ديگر به عنوان بزرگترين توليد کننده مواد مخدر در جهان در آمده، تا جائی که اکنون اين کشور ۸۷ درصد ترياک مصرفی در جهان را تامين می کند.

 

 

پاول 5 مليون دالر جايزه برای اطلاعات مرتبط با مربی القاعده در افغانستان تعيين کرد

 

كالين پاول پنج مليون دالر جايزه براي ارايه‌ي هرگونه اطلاعاتي درباره‌ي مصطفي ستماريام ناصر، عامل القاعده كه يك اردوگاه آموزشي در افغانستان را اداره مي‌كرده، تعيين كرد.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، وزارت امور خارجه‌ي آمريكا اعلام كرد، اين فرد كه به ابومصعب الصوري معروف است، به تروريست‌ها آموزش استفاده از سم و مواد شيميايي مي‌داده است. ناصر يك سوري است؛ اما مليت اسپانيايي نيز دارد.
وي در سال 2003 به همراه 35 تن ديگر به دليل فعاليت‌هاي مرتبط با سازمان القاعده، توسط قاضي دادگاه بخش دولت اسپانيا متهم شد. 10 تن از اين 35 تن از جمله بن لادن متهم به طرح ريزي حمله‌ي 11 سپتامبر 2001 هستند.
ناصر متهم به عضويت در اين سازمان است. قاضي دادگاه اعلام كرده كه ناصر با عماد ياركاس، رهبر شبكه‌ي القاعده در اسپانيا ارتباط نزديك دارد.
در كيفر خواست وي آمده است: ناصر عضو برجسته‌ي القاعده است كه در سال 1988 در افغانستان براي اولين بار با بن لادن تماس داشته و يك اردوگاه آموزشي در افغانستان را اوايل دهه‌ي 90 و اوايل سال 1998 هدايت مي‌كرده است.
وي در افغانستان افرادي را كه از اسپانيا، ايتاليا و فرانسه مي‌آمدند، آموزش داده و سپس به عنوان عضو غيرفعال راهي كشورشان مي‌كرده تا منتظر دستورات باشد. در اين كيفرخواست حكم جلب ناصر صادر شده است.


قطع كمك‌هاي سازمان ملل به مهاجران افغاني مقيم ايران


بيشترين مشكل نصيب اقشار محروم و كم درآمد مي‌شود
وضع داخل افغانستان براي بازگشت گسترده مهاجران مساعد نيست

 

قطع كمك‌هاي سازمان ملل به مهاجران افغاني مقيم ايران، بازتاب‌هاي گسترده‌يي در مجامع مختلف افغان داشته است. در گذشته نيز قطع اعتبارات آموزشي سازمان ملل براي مهاجران باعث برگزاري چندين تجمع در مقابل نمايندگي سازمان ملل در مشهد شده بود.
مسوول خبرگزاري صداي افغاني در گفت‌وگو با خبرگزاري ايسنا در اين خصوص خاطر نشان كرد: هر چند كشورهاي خارجي و سازمان ملل تاكنون تمام هزينه‌هاي زندگي مهاجران افغان مقيم ايران را تامين نكرده و بار سنگين اين هزينه‌ها بر دوش جمهوري اسلامي ايران بوده است، اما با توجه به اين‌كه اكثر مهاجران افغان ساكن ايران از اقشار كم درآمد و مستضعف مي‌باشند، محروميت از همان هزينه‌هاي اندك نيز برايشان بسيار گران تمام مي‌شود.
حجت الاسلام و المسلمين حسيني مزاري در ادامه افزود: كميساريا نبايد در اين شرايط كه مهاجران افغان، خود در حال بازگشت به وطن هستند و با مشكلات مربوط دست و پنجه نرم مي‌كنند، كمك‌هاي خود را قطع مي‌كرد؛ چراكه در اين صورت به دليل عدم اطلاع‌رساني صحيح به مهاجران در حال بازگشت ممكن است مهاجران احساس كنند كه اين مساله از سوي دولت ايران صورت گرفته و چهره‌ي اين كشور را نزد مهاجران مخدوش گرداند.
يك پژوهشگر و فعال سياسي نيز در اين باره به خبرنگار ايسنا گفت: قطع كمك‌هاي سازمان ملل يك نوع حق كشي نسبت به مهاجران افغاني ساكن ايران مي‌باشد.
سيد اسحاق شجاعي در اين خصوص اظهار داشت: همان‌طور كه مي‌دانيد اكثر مهاجران افغاني در دو كشور ايران و پاكستان ساكن مي‌باشند و از آن‌جا كه دولت پاكستان روابط خوبي با كشورهاي اروپايي و غربي دارد، بنابراين مي‌تواند اعتبارات خوبي براي مهاجران افغان مقيم آن كشور كسب نمايد. اما به دليل اين‌كه اين كشورها نظر مساعدي نسبت به دولت ايران ندارند تاكنون كم‌ترين كمك‌ها را به ايران اختصاص مي‌دادند.
وي ادامه‌داد: بنابراين مهاجران ساكن ايران هميشه در محروميت بسر مي‌بردند و حال نيز عمل اخير سازمان ملل بر بار مشكلات آن‌ها افزوده و در واقع ظلمي بزرگي نسبت به مهاجران ساكن ايران مي‌باشد.
وي افزود: متاسفانه وضعيت داخل افغانستان نيز براي بازگشت گسترده‌ي مهاجر‌ان اصلا مساعد نيست و با قطع اين كمك‌ها، نوعي فشار بر دولت ايران تحميل مي‌گردد و ايران مجبور است روند بازگشت مهاجران را شدت بخشد كه اين خود منجر به ايجاد نوعي بدبيني در مهاجران نسبت به دولت ايران مي‌شود.
شجاعي خاطر نشان كرد: متاسفانه با بدبيني و احساس تنفر مهاجران افغاني ساكن ايران مخالفان دولت ايران به خواسته‌هاي خود مي‌رسند.
يك محقق ديگر افغان ساكن مشهد نيز به خبرنگار ايسنا گفت: قطع كمك‌هاي سازمان ملل در حالي صورت گرفته كه جهان بخوبي مي‌داند كه افغانستان كشوري است كه سال‌ها جنگ را پشت سر مي‌گذارد و در مرحله‌ي گذار از بحران مي‌باشد و وضعيت معيشتي و مسكن داخل افغانستان هرگز پاسخگوي بازگشت گسترده‌ي مهاجران نيست ولي با اين وجود اين عمل را انجام داد.
حجه‌الاسلام سيد حيدر علوي نژاد افزود: متاسفانه مي‌توان به جرات گفت بازگشت براي 60، 70 درصد از مهاجران به كشورشان به معناي آواره شدني دوباره است. در حال حاضر قطع اعتبارات بين‌المللي از سوي كميساريا بيشترين مشكل را نصيب اقشار محروم و كم درآمد افغان مي‌نمايد.

چند خبر کوتاه


نيروهاى مبارزه با تروريسم وزارت امور داخله چهار نفر را به اتهام سرقت هاى مسلحانه و تروريستى در شهر کابل دستگير کردند.
اين افراد به اتهام دست داشتن در فعاليت هاى تخريبى، سرقت هاى مسلحانه و اعمال تروريستى دستگير شده اند.
از افراد دستگير شده چند قبضه سلاح به دست آمده است .
***
افراد ناشناس دو روز پيش يک مکتب را در شهر سروبى ولايت کابل منفجر و تخريب کردند.
اين مکتب قرار بود بعد از ايام عيد فطر افتتاح و مورد بهره بردارى قرار گيرد.
منابع امنيتى گفته اند که اين افراد بدون شک وابسته به گروه متوارى طالبان بوده اند، چرا که اين گروه در گذشته نيز اقدام به ايجاد حريق و تخريب چندين مکتب در نقاط مختلف کشور کرده اند.
***
دو نفراز ساکنان شهر نهرين  ولايت بغلان به اتهام دزدى پولهاى برنامه همبستگى ملى دستگير شدند.
افراد دستگير شده متهم هستند که مبلغ ۲۹۳ هزار افغانى را که براى بازسازى قريه  لکن  شهر نهرين  در نظر گرفته شده بود ، به سرقت برده اند.
پولهاى به سرقت رفته هنوز به برنامه همبستگى ملى برگشت داده نشده است .
***
نيروهاى ارتش ملى مستقر در ولايت قندهار طى يک عمليات پاکسازى در شهر دامان  دو دستگاه توپ۷۵ ميلميترى، يک دستگاه توپ۸۲ ميليمترى،۱۲ صندوق انواع فشنگ و مقادير سلاح کشف کردند.

 

معاون فرمانده‌ي نيروهاي مركزي آمريكا: بن لادن ديگر نمي‌تواند عملياتش را اجرا كند

 

يك فرمانده‌ي آمريكايي عنوان داشت، عمليات نظاميان پاكستاني در تحت فشار گذاشتن رهبران القاعده كه در مناطق قبيله‌يي غرب اين كشور پنهان شده‌اند، باعث شده است تا اسامه بن لادن و معاونانش ديگر نتوانند مستقيما عمليات‌ تروريستي را رهبري كنند.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، ژنرال لانس اسميت معاونت فرمانده‌ي نيروهاي مركزي آمريكا، گفت: تروريستها در دور افتاده‌ترين مناطق جهان قرار گرفته‌اند و هيچ ارتباط يا تماسي با جهان خارج يا افراد همكارشان ندارند و به هيچ وجه نمي‌توانند شبكه‌ي تروريستي‌شان را هدايت كنند.
وي افزود: تروريستها اساسا در حال فرارند و نمي‌توانند عملياتشان را اجرا كنند.
اين فرمانده‌ي آمريكايي در يك جلسه‌ي پرسش و پاسخ در مركز رسانه‌يي وزارت خارجه‌ي آمريكا افزود: از زماني كه پاكستان در ليست كشورهاي متحد آمريكا براي مقابله با القاعده درآمده است، نيروهاي نظامي پاكستان به طور مداوم در حال از پا درآوردن اعضاي القاعده در مناطق قبيله‌يي اين كشور بوده‌اند.

 

كوفي عنان به دخالت در فساد مالي متهم شد

 

فارس: كارمندان سازمان ملل قصد دارند پيش نويس لايحه عدم اعتماد به كوفي عنان دبير كل اين سازمان را براي راي گيري ارائه دهند. به گزارش خبرگزاري فرانسه از نيويورك، عنان به فساد مالي درخصوص برنامه نفت در برابر غذا در عراق متهم است.
كارمندان سازمان ملل ديروز پيش نويس لايحه راي عدم اعتماد به كوفي عنان را به دليل سلسله  رسوايي هاي مالي وي براي راي گيري به سازمان ملل ارائه دادند.
پيش بيني ها حاكي از آن بود كه سنديكاي كارمندان سازمان ملل تلاش كنند در اولين جلسه اين راي گيري كه از ابتداي تاسيس اين سازمان در پنجاه سال پيش تاكنون براي اولين بار انجام مي شود، بتواند آراي لازم را براي عدم اعتماد به كوفي عنان و بخش اداري سازمان ملل، كسب كنند.


********************************************************

 

دراين روز در جهان چه بوقوع پيوست

 

از سايت ايران هستوری آن دس دی

 

 

اعلام جنگ ايران به روم

 

دولت وقت ايران در پس سه اخطار پي در پي به دولت روم که در رعايت تعهداتي که به موجب پيمان صلح سال 442 سپرده است تعلل ورزيده و عمدا در صدد اجراي چند بند از اين پيمان بر نيامده است، 20 نوامبر سال 502 ميلادي به اين دولت اعلان جنگ داد. پس از صدور اين اعلان جنگ، واحدهاي ارتش ايران پايگاه نظامي روميان در "اميدا" را تصرف و در قلمرو روم به پيشروي ادامه دادند.

 

ژنو پايگاه پروتستانيسم

 

جان کالون فرانسوي و يکي از دو موسس اصلي مذهب پروتستان 20 نوامبر سال 1541 در ژنو يک حکومت مذهبي تشکيل داد تا پايگاهي براي پروتستانيسم اروپا باشد. وي ظمن اعلام تشکيل چنين دولتي تاکيد کرد که پروتستانهاي فراري و آواره سراسر اروپا را در ژنو پناه مي دهد و به اين ترتيب ژنو در برابر رم قرار گرفت که پايتخت پاپ ها بود.
    پاپ وقت "پل سوم" که از افزايش شمار پروتستانها به وحشت افتاده بود، پس از اطلاع از اين اقدام يک شوراي شش نفري مرکب از کاردينالهاي ارشد تشکيل داد تا با پروتستان ها (پيروان کالون فرانسوي و لوتر آلماني) مبارزه کنند و اني مبارزه از ژوييه 1542 آغاز شد.
    پاپ کاردينال "کارافانه" را هم فرمانده نظاميان تحت فرمان خود کرد و اين کاردينال اخطار کرد هر کاتوليک که پروتستانها را تحمل کند و يا اين که به حمايت از پروتستانيسم بپردازد مجازات خواهد شد و اين مجازات عبارت از مصادره اموال، تکفير و احيانا زندان خواهد بود و به اين ترتيب خصومت دو فرقه مسيحيت آغاز شد که نتيجه اش جنگ هاي متعدد و در به دري هاي فراوان بود.

 

روزي که تولستوي انديشمند و نويسنده بزرگ روسيه درگذشت

 

20 نوامبر سال 1910 "لئو نيکلايوويچ تولستوي" نويسنده شهير و انديشمند روسيه در 83 سالگي در گذشت. او در 28 اوت 1838 در يک خانواده ارباب ملک در منطقه تولي به دنيا آمده بود و در کودکي مادر و در نوجواني پدر خود را از دست داده بود. وي به دليل مخالف بودن با برنامه هاي تکراري و بعضا بي ارتباط، دانشگاه را در سال سوم ناتمام رها کرد. تولستوي همه مراحل زندگي را طي کرد از جملع خدمت نظام وظيفه.
    تولستوي معتقد به "کمال
Perfection" بود و مي گفت فرد وقتي به کمال مي رسد که جسما و روحا و اخلاقا سالم باشد. وي اين سه عامل را عوامل شادي بخش زندگاني مي دانست.
    تولستوي مخصوصا بعد از ميانسالي مخالف بهره برداري انسان از انسان شده بود که در روسيه بيش از نقاط ديگر رواج داشت. دوبار سرف هاي املاک خودش را آزاد کرد (روستايياني که با املاک خريد و فروش مي شدند و ضميمه املاک بودند سرف ناميده مي شدند) ولي آنان به دليل ناباوري آنجا را ترک نکردند.
    در زمينه نوشتن داستان عقيده داشت که داستان بايد به گونه اي نوشته شود که خواننده عشق به زندگي پيدا کند و عشق به زندگي يعني عشق به خود و جامعه.
    به باور تولستوي نويسنده داستان بايد آن را شخصا ديده و تجربه کرده باشد و به عبارت ديگر خود او آن را باور داشته باشد. داستان "آنا کارنينا" تجربه عشق خودش به سونيا بود که بعدا باهم ازدواج کردند.
    تولستوي داستانها و نمايشنامه هاي متعدد نوشت از جمله : دوران بچگي، نوجواني، جواني ، آناکارنينا، جنگ و صلح، کوپن جعلي، پدر سرگيوس، آقا و نوکر، قزاقها و ...
    نامه هشدار دهنده او به تزار نيکلاي دوم که در سال 1901 نوشته و ارسال شده و در موزه نگهداري مي شود سند بزرگي است که در آن اوضاع نابسامان روسها منعکس است. تولستوي در اين نامه به تزار هشدار داده بود که اگر آزادي ندهد و دموکراسي برقرار نکند و از شکاف پهناور ميان فقير و غني نکاهد و نظام فئودالي را تعديل نکند جنگ داخلي اجتناب ناپذير خواهد بود و روسيه نابود خواهد شد.
    تولستوي در اواخر عمر از زنش قهر کرد و با قطار از زادگاه خود فرار کرد و در تنهايي درگذشت. وي داراي يازده فرزند شده بود.

 

 

زادروز سازنده آبراه سوئز

 

امروز زادروز فرديناند دو لسپس Ferdinand De Lesseps است که در نوامبر 1805 در ورساي فرانسه در يک خانواده ديپلمات به دنيا آمد و 12 ژوييه 1894 درگذشت. وي که هفت سال در مصر زندگي کرده بود پس از روي کار آمدن دوستش سعيد پاشا در آن کشور پيشنهاد ساختن آبراه سوئز را به او داد و اين کار مهم را به انجام رسانيد.
    با گشايش اين آبراه، کشتيران ها از طي کردن راه طولاني و توفاني جنوب آفريقا (دماغه اميد نيک) آسوده شدند و مديترانه بار ديگر رونق عهد باستان را به دست آورد. وي سپس به فکر ايجاد آبراهي ميان دو اقيانوس اطلس و آرام افتاد تا راه کوتاه شود و بهترين محل را پاناما يافت و مشغول به کار شد که آمريکا کمپاني سازنده را خريداري کرد و خود اين آبراه را به پايان رسانيد.

 

برخي ديگر از رويدادهاي 20 نوامبر

 

·  1815:   دولتهاي آلمان روسيه اتريش و انگلستان يک اتحاديه بزرگ تشکيل دادند تا از پيدايش يک ناپلئون ديگر در اروپا جلوگيري کنند.

·  1866:   در پي جنگ داخلي آمريکا و لغو بردگي در اين کشور دانشگاه "هوارد" در شهر واشنگتن براي تحصيل سياهپوستان تاسيس شد.

·  1945:   محاکمه 24 تن از سران حزب ناسيونال سوسياليست کارگران آلمان (نازي) و همکاران هيتلر در محکمه فاتحان جنگ در نورنبرگ آغاز شد که به اعدام برخي از آنان انجاميد.

·  1975:   فرانسيسکو فرانکو ديکتاتور اسپانيا در 82 سالگي در گذشت

·  1977:   انور سادات رييس جمهوري وقت مصر در پارلمان اسرائيل نطق کرد