سه شنبه 12 عقرب 1383 خورشيدی برا بر با 2 نومبر 2004 ميلادی

 

دخالت بعضي عوامل دولتي در گروگان گيري

 

مقامات  دولتی ديروز خبر دادند مسئولان  امور درباره  كمك احتمالي  برخي  از شخصيت  هاي  دولتي  به  گروهي  از شبه  نظاميان  كه  سه  خارجي  را ربوده اند، تحقيق  مي كنند.
به  گزارش  خبرگزاري رويتر يك  گروه  منشعب  از طالبان  كه  گروگان  ها را ربوده  است روز يكشنبه  اعلام  كرد، برخي  از اعضاي  دولت  حامد كرزی    در اين  آدم  ربايي  به  آنان  كمك  كرده اند. گروه  جيش  المسلمين  روز پنج  شنبه  اين  سه  خارجي  را در يكي  از خيابان  هاي پر رفت  و آمد شهر كابل  ربودند و تهديد كردند اگر همه  زندانيان  طالبان و شبكه  القاعده  تا ساعت  هفت  و سي  دقيقه  روز چهارشنبه  از زندان  آزاد نشوند، گروگان  ها را خواهند كشت . سخنگوي  ارشد وزارت  دفاع  به  رويترز گفت  ما براين باور هستيم  كه  ربودن  اين  افراد بدون  كمك  داخلي  امكان  پذير نبود. وي  از اظهار نظر درباره  اين كه  كدام  بخش  دولتي  احتمال  دارد با ربايندگان  همكاري  كرده  باشند، خودداري  كرد.

 

گروگانگيران ضربالاجل جديدى تعيين کردند


گروگانگيران که سه کارمند خارجى کميسيون مشترک تنظيم انتخابات را ربوده اند تا ظهر چهارشنبه به دولت جهت برآورده کردن خواسته هايشان مهلت دادند.
به گزارش ايرنا ، فردى که خود را  سيداکبرآقا سخنگوى گروه جيش المسلمين  يا ارتش - مسلمانان  معرفى مى کند، صبح دوشنبه در تماس با خبرگزارى ها تهديد کرد : اگردولت و نيروهاى بين المللى مستقر در کشور تا ظهر چهارشنبه آينده با آنان تماس برقرار نکند و ياخواسته هايشان را برآورده ننمايند، يکى ازگروگان ها را خواهند کشت .
گروگانگيران خواهان آزادى زندانيان افغانى در زندان هاى آمريکا در افغانستان و گوانتانامو و خروج نيروهاى خارجى از اين کشور شده اند.
سيد اکبرآقا تهديد کرد، در صورتيکه اين خواسته ها برآورده نشوند، گروگان هابه شيوه گروگانگيران عراقى سربريده خواهند شد.
افراد مسلح با يک موتريکه نمبر پليت وزارت دفاع بود، اقدام به آدم ربايى در کابل کردند.
گروگانگيران موفق به خروج از کابل شده و بسوى ولايات مرکزی گريخته اند. مقامات دولتی روز دوشنبه  اعلام کردند که برخى مقامات دولتى در اين آدم - ربايى دست داشته اند.
آنان از فرد يا افراد خاصى نام نبردند، ولى افزودند : بدون همکارى برخى مسوولان امنيتى و نظامى دولتى امکان آدم ربايى در کابل و خروج آنان از اين شهر وجود نداشت .
گفته مى شود، اتباع خارجى ربوده شده در بخش تخلفات احزاب در انتخابات رياست جمهورى افغانستان براى کميسيون مشترک تنظيم انتخابات کشور فعاليت مى کرده اند.
تاکنون مقامات رسمى نسبت به درخواست هاى گروگانگيران واکنشى نشان نداده اند.
سازمان ملل متحد روز گذشته از گروگانگيران تقاضا کرد که هر چه سريعتر کارمندان اين سازمان را که براى کميسيون مشترک تنظيم انتخابات افغانستان فعاليت مى کردند، آزاد کند.
نيروهاى امنيتى تاکنون هفت نفر را در ارتباط با اين آدم  ربايى دستگير کرده اند.
گروه موسوم به جيش المسلمين يا ارتش مسلمانان متشکل از افراد افراطى منشعب شده از شبه نظاميان طالبان است .
اين گروه ادعا کرده است که بيش از شش هزار و۵۰۰ نيرو در اختيار دارد.

 

اظهارات يک تحليلگر غربى درباره کارکنان ربوده شده سازمان ملل


دان پلش  تحليلگر غربى که وقايع افغانستان را دنبال مى کند ، بر اين عقيده است که به احتمال زياد ربايندگان سه تن از کارکنان امدادى سازمان ملل درافغانستان ،اعضاى يکى از گروه هاى منشعب از طالبان هستند.
شبکه تلويزيونى بى بى سى روزدوشنبه بااعلام اين خبر وبه نقل از پليس افزود : رهبر اين گروه که به نام آن اشاره نشده ، ملا مسعود است ومانند ملا عمر از موسسان و بنيانگذاران طالبان بوده است.
گروه هاى کوچکى که از طالبان منشعب شده اند، تهديد کرده بودند درجريان برگزارى انتخابات رياست جمهوری خرابکارى خواهند کرد و مقدمات فروپاشى آن را فراهم مى سازند اماموفق به انجام اين کار نشدند.
به همين دليل است که اين گروه ها دست به اعمال ديگرى ازقبيل ربودن کارکنان سازمان ملل زده اند تا از اين اقدام خود بهره سياسى ببرند.

 

سويدن کمک ۳۵ ميليون دالری براى بازسازى افغانستان اختصاص داده است


موسسه کمک رسانى دولت سويدن  سيدا ، روز دوشنبه اعلام کرد :   دولت سويدن مبلغ ۳۵ ميليون دلار معادل۲۵۰ ميليون کرون سويدنی  براى بازسازى افغانستان اختصاص داده است.
اين موسسه  بانشر اطلاعيه ای افزوده است  : اوضاع افغانستان بسيار وخيم است و به همين دليل کمک هاى جهانى براى اين کشور بسيار ضرورى است .   پس از سرنگونى رژيم طالبان ، درحال حاضر صلح شکننده اى در کشور برقراراست و دولت افغانستان نيز کنترول کامل بر کشور، عمدتا در بخش هاى جنوب شرقى که جنبش هاى بنيادگرا درآن فعال هستند، ندارد.  حضور نيروهاى چند مليتى در کشور محسوس است ولى هنوز براى ايجاد امنيت کافى نيست.  کمک دولت سويدن براى ايجاد امنيت ، حاکميت نظم و قانون ، بخشهاى اجتماعى و ارتقاى بخش هاى دولتى و خصوصى اختصاص مى يابد.
اين کمک ازطريق موسسات مربوط به بانک جهانى اعطا مى شود و در بودجه دولت افغانستان طى سالهاى ۲۰۰۵ -۲۰۰۴ ميلادى شامل خواهد شد.
دولت سويدن در سال۲۰۰۳ ميلادى  مبلغ ۳۴۰ ميليون کرون و درسال۲۰۰۲ ميلادى ،۲۷۰ ميليون کرون به افغانستان کمک کرد که بيشتر اين کمکها از طريق سازمانهاى کمک رسانی سويدن و سازمان ملل، توزيع شد.

 

يک فرمانده شبه نظاميان طالبان دستگير شد


جنرال ظاهر عظيمى  سخنگوى وزارت دفاع اعلام کرد : در جريان عمليات پاکسازى حومه شهر ميانشين ولايت قندهار يک فرمانده ارشد طالبان دستگير شد.
عظيمى روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران گفت : در مکان دستگيرى اين فرمانده مقاديرى سلاح و مهمات نيز کشف شد.
وى همچنين افزود : دو نفر از که احتمال مى رود در انفجار انبار مهمات شهرهرات دست داشته باشند، روز گذشته دستگير شدند.
عظيمى گفت : در جريان عمليات پاکسازى ولايت ننگرهار يک انبار مهمات که حاوى مقادير فراوانى سلاح بود کشف شد.  از اين انبار مهمات ،۱۰۰ گلوله توپ تانک  تى۶۲  و۵۰ گلوله توپ تانک  تى۵۵  و پنجاه گلوله خمپاره کشف شد.
عظيمى افزود : در ولايت هرات نيز يک انبار مهمات کشف شد که ازجمله يک راکت انداز،۲۰ گلوله توپ و مقادير ديگرى سلاح و مواد منفجره بدست آمده است .

 

درگيرى بين فرماندهان محلى چهار کشته به جا گذاشت


درگيرى مسلحانه بين فرماندهان محلى مسلح در ولايت لغمان چهار کشته و هشت زخمى به جا گذاشت .
يک منبع آگاه روز دوشنبه در تماس با ايرنا گفت : نيروهاى ضابط امان  الله  و عيسى خان  دو فرمانده محلى شهر "عليشينگ " ولايت لغمان يکشنبه شب به مدت شش ساعت با يکديگر درگير شدند.
وى که خواست نامش فاش نشود، افزود : به دليل صعب العبور بودن منطقه ، نيروهاى ارتش به دشوارى توانستند خود را به اين منطقه برسانند.
اين منبع اضافه کرد : از شدت درگيرىها در اواخر شب گذشته کاسته شده ، ولى منطقه همچنان ناآرام و متشنج است .
بر اساس آخرين گزارش دريافتى نيروهاى ارتش صبح روز دوشنبه وارد منطقه شده اندو امان الله را دستگير کردند.
گفته مى شود که عيسى خان ديگر فرمانده شورشى موفق به فرار از منطقه شده است .
اواخر هفته گذشته نيز درگيرى دو فرمانده محلى در شمال شرق افغانستان موجب کشته شدن چهار غير نظامى شد.
نيروهاى امنيتى افغانستان علت درگيرىهاى متعدد بين فرماندهان محلى را اختلافات شخصى و انتقامجويى عنوان مى کنند.

 

حدود چهار هزار هکتار از کشتزارهاى خشخاش تخريب شده است


ايرنا : وزير داخله افغانستان گفت : اداره مرکزى مبارزه با کشت خشخاش اين کشور در سال جارى تنها توانسته حدود چهار هزار هکتار از کشتزارهاى خشخاش را تخريب کند.
على احمد جلالى روز دوشنبه در سيمنار "جلوگيرى از کشت خشخاش " که با حضور فرماندهان امنيتى ولايات افغانستان برگزار شد، افزود : هدف اصلى براى سال جارى تخريب حدود۱۵ هزار هکتار کشتزار خشخاش در سه ولايت بود که متاسفانه کمتر از سه هزار هکتار آن نابود شد.
وى گفت : همچنين اداره مرکزى مبارزه با کشت خشخاش افغانستان در تابستان سال جارى تنها موفق شد حدود يک هزار هکتار از کشتزارهاى ولايات "ميدان وردک " و "باميان " را تخريب کند.
وى با اشاره به اينکه در افغانستان بيش از۱۰۰ هزار هکتار زمين زير کشت خشخاش است ، افزود : در سال جارى مقدارى از اين کشتزارها به دليل آفت و خشکسالى از بين رفته ، اما قسمت زيادى از آنها هنوز زير کشت است .
وزير داخله گفت : در سالهاى گذشته مبارزه با کشت خشخاش و تخريب اين کشتزارهاى نتيجه موثرى به دنبال نداشته و موضوع مبارزه با کشت خشخاش و تخريب آن به صورت مداوم در ولايات مختلف پيگيرى نشده است.
وى افزود : براى تخريب کشتزارهاى خشخاش در ولايات مختلف افغانستان تلاش هايى صورت گرفته ، اما اهدافى که وزارت داخله به دنبال آن بوده و جامعه بين المللى انتظار داشته به صورت کامل تحقق نيافته است .
به گفته وى، مبارزه با کشت خشخاش پايه اصلى در مبارزه با توليد مواد مخدر بوده و اين موضوع مورد تاييد مردم ، دولت و جامعه بين المللى است .
جلالى افزود : وزارت داخله به عنوان مجرى قانون مسووليت عمده در مبارزه با کشت خشخاش و توليد مواد مخدر را بر عهده دارد و فرماندهان امنيتى ولايات نيز در خط اول اين مبارزه قرار دارند.
وى گفت : فرماندهان امنيتى ولايات به عنوان عوامل اصلى اين مبارزه و اجراى قانون در ولايات خود از نظر اخلاقى، اسلامى و ملى بايد در اين زمينه به صورت بىامان جلوى کشت خشخاش را گرفته و نسبت به تخريب آن اقدام کنند.
وى افزود : طى سالهاى گذشته در بخش مبازره با کشت خشخاش تجاربى زيادى به دست آورده ايم ، اما اين تجارب چيزى نيست که به آن قناعت کنيم و يا مورد تاييد دولت باشد.
جلالی گفت : متاسفانه در ولايات مختلف افغانستان برخى فرماندهان محلى، ماموران دولت ، افراد پولدار و قاچاقچيان به يک حلقه نامقدس تبديل شده اند تا کشتزارهاى خشخاش را توسعه دهند.
وى افزود : مردم افغانستان از ادامه جنايت ، کشت خشخاش و توليد مواد مخدردر کشور خسته شده اند و ديگر نمىخواهند لکه بدنامى "توليد مواد مخدر" را که به دست چند نفر سودجو انجام مىشود، بر پيکر خود تحمل کنند.
وى گفت : افغانستان در شرايط فعلى محتاج کمک هاى جامعه بين المللى است و بدون اين کمک ها نمىتواند روى پاى خود ايستاده و خرابىهاى جنگ را بازسازى کند.
جلالى افزود : ما نسبت به جامعه بين المللى متعهد هستيم که با کشت و توليدمواد مخدر در افغانستان مبارزه کنيم و دولت و مردم اين کار را خواهند کرد.
وى اظهار اميدوارى کرد که در اين سمينار تبادل تجارب صورت بگيرد و در نتيجه راههاى موثرترى براى جلوگيرى از کشت خشخاش ارايه شود.
افغانستان سال گذشته با توليد سه هزار و۶۰۰ تن ترياک بزرگترين توليد کننده مواد مخدر در جهان بود.
اين کشور۷۵ درصد ترياک و۹۰ درصد هرويين اروپا را تامين مىکند. با توجه به افزايش سطح زير کشت خشخاش ، پيش بينى شده که در سالجارى بين  ۳۰ تا۵۰ درصد توليد ترياک در افغانستان افزايش يابد.

 

نيوزويک : آمريکايى ها فکر مى کردند در آستانه دستگيرى بن لادن هستند


ايرنا : مجله "نيوزويک " روز دوشنبه نوشت ، سازمان هاى اطلاعات آمريکا در هفته هاى اخير فکر مىکردند در شرف دستگيرى يکى از اعضاى شبکه القاعده در پاکستان هستند که احتمالا مى تواند منجر به دستگيرى "اسامه بن لادن " رهبر اين شبکه شود.
به گزارش خبرگزارى فرانسه از واشنگتن ، يک مقام آمريکايى در گفت وگو با مجله نيوزويک ، گفت : ما احساس مىکرديم که در نزديکى هدف قرار داريم .
اين هفته نامه تاکيد کرد : عمليات نظامى نيروهاى آمريکايى به همراه حدود ۳۰ هزار سرباز پاکستانى درهشت ماه گذشته در پاکستان در نزديکى مرزهاى افغانستان براى بيرون کشيدن بن لادن از مخفيگاهش کافى نبوده است .
اين مقام که اشاره اى به نام وى نشده است ،افزود : ظاهرشدن ناگهانى بن لادن روى شبکه تلويزيونى الجزيره يک ضربه روانى است و دليلى مضاعف بر شکست ما در يافتن وى به شمار مى رود.
يک کارشناس دولت آمريکا در گفت وگو با اين مجله گفت : آخرين پيام بن لادن به روشى غيرخشونت بار براى تاثيرگذاشتن بر انتخابات رياست جمهورى آمريکا شباهت داشت و رهبر القاعده در اين نوار ويدئويى مانند فردى که در حال فرار باشد، نبود.
يک مقام سازمان اطلاعات آمريکا نيز پس از مطالعه اين نوار ويدئويى، به نيوز ويک گفت که به عقيده وى بن لادن به راحتى در محيطى شهرى در پاکستان زندگى مى کند.
هفته نامه نيوز ويک به دنبال پخش پيام ويدئويى رهبر شبکه القاعده ، گزارش داد که وزير دادگسترى آمريکا خواستار افزايش نظارت بر افراد مظنون شده است .
بن لادن در يک نوار ويدئويى که روز جمعه از شبکه تلويزيونى الجزيره پخش شد، خطاب به مردم آمريکا هشدار داد : امنيت شما در دست بوش و يا کرى و يا القاعده نيست ، امنيت شما در دستان ماست .
بن لادن گفت : برغم اين حقيقت که ما الان در سال چهارم پس از عمليات ۱۱ سپتامبر بسر مى بريم ، جورج بوش هنوز شما را فريب مى دهد و دلايل واقعى انجام عمليات مذکور را پنهان مى کند و اين امر به معناى باقى ماندن دلايلى است که موجب تکرار عمليات مذکور مى شود.
برپايه اين گزارش ، "جان کرى" نامزد حزب دمکرات نيز در واکنش به تهديد اخير رهبر شبکه القاعده ، گفت : درصورتى که در انتخابات رياست جمهورى آمريکا پيروز شوم ، بن لادن را دستگير مى کنم و او را خواهم کشت .
رييس جمهورى آمريکا نيز پس از اين پخش نوار تاکيد کرد که وى از زمان وقوع حملات ۱۱ سپتامبر۲۰۰۱ ميلادى تاکنون جنگى بى وقفه عليه تروريست ها انجام داده است .
رها کردن اسامه بن لادن در افغانستان و آغاز جنگ در عراق مهمترين بخش ازمناظرات تلويزيونى بوش - کرى را تشکيل مى داده است .
انتخابات رياست جمهورى آمريکا امروز سه شنبه ۱۲عقرب در سراسراين کشور برگزار شود.

 

تطبيق قوانين افغانستان با معيارهای جهانی

 

به گزارش بی بی سی ، مانوئل سيلوا، سخنگوی يونيما ، از قول لوئيز آربور کميسرعالی سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر گفت که تلاش می شود تا قوانين داخلی کشورهای جهان در زمينه حقوق اتباع به معيارهای بين المللی نزديک شود و تا حد ممکن با اصول حمايت از حقوق بشر همخوانی يابد.

سيلوا اين سخنان را در يک کنفرانس خبری در کابل و در رابطه با برنامه جديد سازمان ملل متحد به هدف بهبود جهانی وضعيت حقوق بشر تحت عنوان "حرکت دوم" يا Action 2، ايراد می کرد.

سيلوا گفت: آنچه ما دنبال آن هستيم، چيزی نيست غير از بهبود بنيادی فرصتهایی که هر فرد می تواند از آنها در زندگی خود استفاده کند و از امنيت و کرامت انسانی برخوردار باشد. بر اساس بخشی از اين ديدگاه سازمان ملل سعی خواهد کرد تا سيستم حمايت از حقوق اتباع را در کشورهای مختلف تقويت کند.

او افزود: در اين راستا يکی از راهها اينست که سعی شود قوانين داخلی کشورها به معيارهای بين المللی حقوق بشر نزديک شود و از سازمانهای مدافع حقوق بشر حمايت شود.

همزمان سيما سمر، ریيس کمسيون مستقل حقوق افغانستان، در اين مورد طی پيامی به سازمان ملل متحد "حرکت دوم" را در راستایی کمک به کشورهای جنگ زده ای مانند افغانستان مثبت ارزيابی کرد و اعلام کرد که کمکهای بنيادی به مردم افغانستان می تواند در جهت بهبود وضعيت حقوق بشر مفيد باشد.

در همين حال يک مقام ارشد سازمان ملل متحد ضمن ارزيابی وضعيت حقوق بشر در افغانستان از حامد کرزی ریيس دولت انتقالی اين کشور خواسته است که طی فرمانهای جداگانه قوانينی را برای حمايت از زنان وضع کند.

شریف بسيونی که از سوی سازمان ملل متحد ماموريت بررسی وضعيت حقوق بشر افغانستان را داشته گفته است که زنان در بسياری نقاط افغانستان به عنوان خونبها و يا وسيله ادای دين در نزاعها مورد استفاده قرار می گيرند.

به عقيده تحليلگران افغانستان به عنوان کشوری که نقض حقوق بشر در آن ابعاد گسترده ای دارد می تواند در کانون توجه تلاشهای جديد سازمان ملل متحد برای بهبود وضعيت حقوق بشر قرار گيرد.

حرکت دوم يکی از تلاشهای جديد سازمان ملل متحد در آغاز قرن 21 است که به منظور توسعه حقوق بشر و حمايت از آزاديهای انسانی در نظر گرفته شده است.

مسئولان سازمان ملل متحد در اين باره گفته اند که اين اقدام می تواند بعد از تاسيس سازمان ملل متحد به منزله گامی ديگر برای زندگی صلح آميز جهانی و بهبود وضعيت زيست بشر در جوامع مختلف تلقی شود.

به گفته اين مسئولان سازمان ملل در قرن گذشته بیشترين تلاشهای خود را بر روی مسائل سياسی و اقتصادی جهان معطوف کرده ولی کنون به نظر می رسد بايد مسائل اجتماعی و فرهنگی نيز مورد توجه اين سازمان قرار گيرد.

حرکتی که با در نظرداشت جوانب مختلف باعث بهبود وضعيت حقوق بشر، حمايت از آزاديهای انسانی و زمينه ساز زندگی بهتر جامعه انسانی شود.

کارشناسان سازمان ملل اضافه کرده اند که در نظر است فعاليتهای بعدی اين سازمان با درنظرداشت اصول زيربنایی حمايت از توسعه انسانی مانند توجه به مسائل فرهنگی، بهداشتی و آزاديهای انسانی نيز ادامه يابد.

عکاس افغان آزاد شد

بی بی سی : اسلام الدين مايل، عکاس افغان، که سه روز پيش توسط افراد وابسته به جنرال عبدالرشيد دوستم بازداشت شده بود صبح امروز آزاد شد.

ژنرال مجيد عظيمی، رييس امنيت ملی ولايت بلخ، گفته است که اتهام مطرح شده عليه مايل غيرقانونی بوده است.

اسلام الدين مايل در فيلمی که بعد از سقوط طالبان توسط جيمی دورن، فيلمساز بريتانيايی، تهيه شده بود ظاهر شده است. ظاهراهواداران ژنرال دوستم اين فيلم از عليه آقای دوستم دانسته اند.

همچنين مايل که زمانی عکاس مخصوص ژنرال دوستم بود، متهم شده است که عکسها و سی دی های خصوصی او را در بازار به فروش رسانده است.

اسلام الدين مايل که اوايل اين هفته از خانه اش در مزار شریف بازداشت شد و به زندانی درشبرغان منتقل شده بود صبح امروز به پليس بلخ تحويل داده شد و سپس آزاد گرديد.

يک تن از کارمندان امنيت ملی که نخواست نامش فاش شود به گزارشگر بی بی سی در مزار شریف گفت که وضعيت جسمی مايل خوب نيست و از ناحيه پا نيز آسيب ديده است.