چهارشنبه 27 عقرب 1383 خورشيدی  برا بر با 17 نومبر 2004 ميلادی

 

خانواده هاى سه کارمند ربوده شده خواستار آزادى آنها شدند


خانواده هاى سه کارمند ربوده شده سازمان ملل ، در اطلاعيه اى، خواستار آزادى آنها شدند.
در اين اطلاعيه که روز سه شنبه در کابل منتشر شد، آمده است : حدود سه هفته است که "آنيتا فلانيگان ، شيپو حبيبى و انجيليتا نايان " ربوده شده اند و در اين روزهاى مبارک ، يگانه هديه مورد علاقه ما بازگشت آنها است . ما مى دانيم برخى افغان ها پس از ۲۵ سال جنگ و بى اعتمادى در رنج وسختى زندگى مىکنند، اما افغان ها مردمى شرافتمند هستند.
در اين اطلاعيه آمده است : ما اميدواريم آنهايى که سه کارمند سازمان ملل را ربوده اند، در اين روزهاى متبرک از خود بزرگوارى نشان داده و آنان را آزاد کنند.

به گزارش بی بی سی ،  دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان تقاضای تازه ای برای آزادی سه تن از کارکنان اين سازمان که حدود سه هفته قبل ربوده شدند منتشر کرده است.

يک سخنگوی حامد کرزی، گفته است دولت شديدا نگران سرنوشت گروگان ها است اما اميد خود را درباره احتمال آزادی گروگان ها از دست نداده است.

سازمان ملل متحد، پيش از عيد فطر نيز با انتشار بيانيه ای از گروگانگيران خواسته بود تا سه کارمند ربوده شده اين سازمان در کابل را رها کنند.

افراد مسلح ناشناس که خود را گروه "جيش المسلمين " معرفى کرده اند،۲۰ روز پيش در مرکز شهر کابل، سه کارمند خارجى تبعه کشورهاى فليپين ، کوزوو و انگليس را که براى دفتر مشترک تنظيم انتخابات اين کشور کار مىکردند ، ربودند.
"
جيش المسلمين "، گروه جدا شده از بقاياى طالبان است و در مقابل آزادىگروگان هاى خود خواستار آزادى۲۶ زندانى از زندان هاى افغانستان و آمريکا شده اند و تهديد کرده اند که در صورت تامين نشدن خواسته هايشان گروگان ها را خواهند کشت گروه منشعب از طالبان است.

قتل 4 پليس در اروزگان

بی بی سی : پيکارجويان طالبان گفته اند که در يک انفجار بمب در مرکز افغانستان 4 پليس را به قنل رسانده اند. پنج نفر ديگر نيز زخمی شده اند.

افراد پليس در جاده ای درولايت اوروزگان با خودروی خود مسافرت می کردند که با اين انفجار روبرو شدند. مقامات محلی گفتند که اين انفجار ناشی از بمبی بود که در کنار جاده کار گذاشته شده بود.

گزارش های ديگر حاکی است که اين انفجار ناشی از يک مين بوده است. چهار نفر کشته شده اند و رئيس پليس ناحيه زخمی شده است.

چريک های طالبان مسئوليت حمله را پذيرفته اند. اين حمله بدترين حمله از زمان برگزاری انتخابات رياست جمهوری است.

جنبش طالبان اعلام کرده بود که برای بر هم زدن انتخابات تلاش خواهد کرد اما روز رای گيری به آرامی سپری شد. امری که سبب شد که اين گمان ايجاد شود که طالبان در حال از دست دادن قوای محرک خود است.

گروه طالبان از زمان ساقط شدن رژيم آنها در سال 2000 به جنگ چريکی دست زده است. بيش از 1000 نفر در خشونت های سال گذشته جان خود را از دست داده اند.

 

وزارت مبارزه با مواد مخدر تشکيل مى شود


جاويد لودين  سخنگوى رئيس دولت گفت : دولت آينده براى مبارزه با کشت ، توليد و قاچاق مواد مخدر، يک وزارتخانه جديد با نام وزارت مبارزه با مواد مخدر ايجاد خواهد کرد.
لودين ، روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگاران در کابل افزود : يکى از عوامل ناکامى دولت موقت و دولت انتقالى در۳ سال گذشته در امر مبارزه با موادمخدر، پراکندگى وظايف نهادها و سازمان هاى دولتى بوده است .
کشت ، توليد و قاچاق مواد مخدر از چالش هاى جدى دولت آينده است و تا زمان نابودى کامل زمين هاى زير کشت خشخاش ، افغانستان داراى يک اقتصاد با ثبات نخواهد شد.
لودين افزود : افغانستان در۳ سال گذشته در زمينه مبارزه با کشت و توليد مواد مخدر به نتايج مهمى دست پيدا نکرده و اين کشور هنوز هم يکى از بزرگ ترين کشورهاى توليدکننده مواد مخدر در دنيا است .  کشت خشخاش به حيثيت افغانستان در سطح بين المللى آسيب بسيارى وارد کرده و دولت آينده تصميم جدى دارد نابودى مزارع کشت خشخاش به مبارزه خود ادامه دهد.
لودين با اين حال درباره کاهش شمار وزارتخانه ها در دولت آينده افزود : براى جلوگيرى از تداخل کارها برخى از وزارتخانه هاى فعلى با يکديگر ادغام مى شوند.  در اين راستا اعضاى هيات دولت آينده  از۲۹ وزير فعلى به ۲۴ يا۲۵ وزير کاهش خواهد يافت .
وی درباره ۳ کارمند سازمان ملل متحد که توسط بقاياى طالبان ربوده شده اند، گفت : تلاش براى رهايى اين گروگان ها ادامه دارد.

 

حمله به قونسولگری پاکستان در مزارشريف

قونسولگری پاکستان در شهر مزارشریف هدف حمله شماری از افراد مسلح ناشناس قرار گرفت.

يک تن از مقامات سفارت پاکستان در کابل به بی بی سی گفت که شب گذشته دزدان مسلح که چهره های خود را پوشانده بودند، کارمندان بخش مالی کنسولگری اين کشور در مزارشريف را مورد ضرب و شتم قرار دادند و مبلغ شش هزار دلار را نيز با خود برده اند.

پليس محل با تاييد اين حادثه گفته است که جستجو برای پيدا کردن عاملان حمله به کنسولگری پاکستان آغاز شده است.

مسئوليت حفاظت از سازمانها، سفارتخانه ها و نمايندگيهای کشورهای خارجی در افغانستان بر عهده پليس ملی اين کشور است.

موسسه ای برای کمک به کودکان بی سرپرست

يک تن از تاجران افغان در شهر هرات، بنياد خيريه ای به نام فروغ تاسيس کرده است که کار آن، کمک به کودکان بی سرپرست و خانواده های فقير است.

اسماعيل رحيمی رييس اين بنياد به گزارشگر محلی بی بی سی گفت که در مرحله نخست، دو صد دانش آموز بی سرپرست بطور ربع وار (هر چهار و نيم ماه) از سوی اين بنياد کمک می شوند تا بتوانند به فراگيری دروس خود ادامه دهند.

به گفته آقای رحيمی، بخش ديگر اين بنياد به ارايه کمکهای اضطراری اختصاص يافته است که در صورت وقوع حوادث زيانبار مانند سيل و زلزله، به طور فوری کمکهای اوليه را در اختيار آسيب ديدگان قرار دهد.

گزارشگر محلی بی بی سی در هرات می گويد که اين نخستين باری است که چنين نهادی با هزينه شخصی يک تاجر محلی بدون مداخله مستقيم دولت آغاز به کار کرده است.

 

آژانس اطلاعاتی باختر

 

هیت بررسی موسسات تحصیلات عالی  از پوهنتون کابل  باز دید نمود

به سلسله بررسی وضع تدریسی، تعلیمی و امنیتی پوهنتون ها، موسسات تحصیلات عالی و نهاد های علمی ،وضع اعاشه  محصلان و لیلیه ها، هیئت موظف تحت ریاست پوهاند نعمت الله شهرانی معاون ریاست دولت، زلمی هیوادمل وزیر مشاور ریاست دولت در امور فرهنگی قبل از ظهر امروز از پوهنحی های فارمسی، و ترنری ، انجنیری ، ادبیات و کتابخانه پوهنتون کابل بازدید نمودند.

درین دیدار پوهاند نعمت الله شهرانی با رئیس  و هیئت رهبری پوهنحی ها پیرامون نقش موسسات علمی و کانون های فرهنگی صحبت نموده و اصلاحات درین موسسات علمی را یکی از اولویت های کاری دولت خواند.

بعدا"سر محقق زلمی هیوادمل به استادان گفت: ما وظیفه داریم تا بر مبنای باز سازی معنوی اصلاحاتی را بوجود آوریم، فلهذا آرزو مندیم  تا گزارشی  مفصل پیرامون کمبودیها، کاستی ها و مشکلات تان  تهیه نمائیم تا با استفاده از فرصت بر مشکلات فایق آیم..

ایجاد وزارت  مبارزه با مواد مخدر در تشکیل دولت  آینده

در تشکیل دولت  آینده وزارت  مبارزه با مواد مخدر ایجاد خواهد شد.

جادوید لودین سخنگوی دفتر مطبوعاتی ریاست دولت امروز در کنفرانس مطبوعاتی که در تالار مرکز بین المللی مطبوعات تدویر یافته بود ضمن اظهار مطلب فوق گفت:

افغانستان در سطح جهان بیشترین مواد مخدر را تولید مینماید و این مسئله با عث ایجاد مشکلات در داخل و پائین آمدن مو قعیت افغانستان در سطح جهان گردیده، از این رو وزارت مبارزه با مو اد مخدردر تشکیل دولت آینده در نظر گرفته شده و فعلآ بالای این مسئله کار جریان دارد.

وی به ارتباط تعداد وزارتخانه ها در دولت آینده گفت: در تشکیل دولت آینده  بیست و پنج وزارتخانه در نظر گرفته شده و اما درمرا حل بعدی ممکن از تعداد وزارت خانه ها کاسته شود.

وی تصریح نموده،  در ادغام  برخی از وزارتخانه ها و یا اداره ها به  معنی تنقیص کارمندان نبوده بلکه کارمندان ادارات شامل این مساله طور مشترک  و هماهنگ  و ظایف شانرا ادامه خواهند داد.

سخنگوی ریاست دولت به ارتباط سه کارمندان خارجی دفتر مشترک انتخابات که در قید گرو گان گیران  قراردارد گفت: دولت در قسمت رهائی آنها به تلاشهای خویش ادامه میدهد و تو ضیحات  بیشتر در زمینه را فعلآ لازم نمی بینم.      

پلیس حمله به قونسلی پاکستان را در شهر مزار شریف رد کرد

پولیس از یک سرقت مرموز در قونسلگری  پاکستان در شهر مزار شریف  خبر داد .

قبلا" شایع  شده بود که گویا قونسلگری  پاکستان در شهر مزار شریف  هدف حمله  قرار گرفته بود  مگر منابع  پولیس در ان شهر  این ادعا  را  با شدت رد  نمود ه گفتند  شب گذشته  سرقت  مرموزی در قونسلگری  پاکستان رخ  داده که  شش هزار  و دوصد  ویازده دالر  امریکایی  و یازده هزار  افغانی مفقود  گردید  موظفین  جنایی  وضعیت  را بررسی نمودند  راه رفت و آمد  دزد  معلوم نگردیده  واین  نشان  میدهد  که سرقت از داخل  سازماندهی  گردیده است . پولیس  به اتهام  این قضیه سه نفر از کارمندان  محلی قونسلگری  رادر باز داشت  خود دارد

هشتصد  وشصت وسه کیلوگرام  تریاک  از یک  موتر در کابل بدست پلیس افتاد

موظفین  قوماندانی امنیه ولایت کابل  هشتصد  وشصت وسه کیلوگرام  تریاک را ديروز از یک موتر  تانکر بدست  آوردند .

دگر جنرال بابه جان  قوماندان امنیه  ولایت کابل  گفت:  قاچاقچیان  مواد مخدر  هشتصد وشصت  وسه کیلوگرام  تریاک را  با مهارت خاص دریک موتر تانکر ی جاسازی  و انرا  از صفحات شمال  کشور به کابل  منتقل ساخته  و مقصد نهایی انها  شهر قندهار  بوده که در کوتل خیر خانه  از سوی موظفین  قوماندانی  امنیه ولایت کابل  متوقف ساخته شد تریاک بدست امده  به ریاست مبارزه  علیه مواد مخدر  وزارت امور داخله  تسلیم داده شد.

جنرال بابه جان  اضافه کرد : مبارزه  علیه قاچاق  مواد مخدر درکشور  به عنوان یک اولویت  کاری  نزد منسوبین  امنیتی منجمله  پولیس مطرح است تدابیر  وجدیت  ارگانهای  امنیتی  پولیس دستاورد های  خوبی را در قبال  داشته  و موظفین  قوماندانی امنیه  ولایت کابل  همچو گذشته در امر مبارزه  با مواد مخدر  آماده گی کامل خویش را دارند .گفتنی است  کشف هشتصد  وشصت وسه  کیلو گرام تریاک  با عامل آن  موفقیت  خوبی برای  پولیس کابل تلقی  میشود .

پولیس کشور طی  روز های  اخیر  در کشف  و جلوگیری  از قاچاق  موفقیت های  چشمگیری  داشته  اند از انجمله  کشف مقادیر  زیاد  مواد  مخدر در ننگرهار  و بدخشان  میباشد .

 اخیرا" یک  مقام  وزارت امور  داخله  اعلام کرد  که غرض  جلوگیری  از کشت و قاچاق  مواد مخدر  درکشور  حارنوالی، محکمه  و زندان ویژه ایجاد  خواهد شد

تعداد مهمات و اسلحه ثقیل از میدان وردگ بدست امد

تعدادی زیادی مهمات  و  اسلحه ثقیل  از ولسوالی  جلریز  ولایت میدان وردگ  بدست پولیس افتاد .

جنرال  محبوب الله  امیری  قوماندان  قطعه واکنش  سریع  وزارت امور داخله گفت: - افراد  قطعه  واکنش سریع  روز  گذشته با انجام  عملیات تصفیوی  در جلریز  و اطراف آن  موفق شدند  که ده ها فیر راکت  82 ملی متری  ، ماین  های هاوان  ، راکت سکر  و دو صندوق  ماین  ضد پرسونل    را کشف    وبه مرکز  انتقال  دهند .

به گفته جنرال  امیری  مهمات  ضبط شده  مربوط  به افراد  حزب اسلامی  گلبدین  حکمتیار  بوده که  بعدا" با  طالبان  یکجا گردیدند.

 همچنان چند تن  به اتهام  قضیه   در باز داشت  پولیس  قرار  داشته و تحقیقات ادامه دارد

قانون رسانه های همگانی :

 هیچ شخص حقیقی و یا حکمی به شمول دولت نمیتواند فعالیت رسانه های خبری و یا معلوماتی را منع ، تحریم، سانسور و یا محدود نموده و یا به طور دیگری در امور نشرات رسانه های همگانی و معلوماتی مداخله کند

 کمیسیون ( بررسی نشرات شبکه های تلویزیونی کیبلی) ديروز  بریاست مولوی محمد مصطفی بارکزی  نماینده ستره محکمه و نماینده  گان ریاست دولت و وزارت اطلاعات و فرهنگ  تشکیل جلسه نمود

حامد علمی نماینده ریاست دولت در مورد نتایج  جلسه ديروزی کمیسیون به خبر نگار ما گفت:  کمیسیون در آغاز به اتکا به فصل دوم ، ماده چهارم قانون رسانه های همگانی که در آن گفته شده که هیچ شخص حقیقی و یا حکمی به شمول دولت نمیتواند فعالیت رسانه های خبری و یا معلوماتی را منع ، تحریم، سانسور و یا محدود نموده و یا به طور دیگری در امور نشرات رسانه های همگانی و معلوماتی مداخله کند، جلسه نموده و پیرامون فعالیت های شبکه های کیبلی به بحث و گفتگو پرداختند.

وی تاکید کرد از آنجایکه کاملآ  ممنوع قرار دادن این پدیده  مغایر قانون اساسی  و قانون نافذه  مطبوعات کشور است بنآ باید طرز العملی وضع گردد که استفاده  از جنبه های مثبت نشرات کیبل در جامعه ما  هم جوابگوی آزادی و هم مطابق به  اساسات دین مبین اسلام و فرهنگ ملی  باشد .

  وی افزود: موضوع  احتیاج  به کار شناسی بیشتر داشته و نیازمند مذاکره  با طرف های دیگر نیز میباشد بنابران  ضرورت  به وقت بیشتر داریم و نتایج  الی اواخر این هفته اعلان خواهد شد.

گدایان هنگام جمع اوری مورد لت و کوپ قرار گرفتند

برنامه جمع آوری گدایان  در شهرکابل اخیرآ از سوی کمیسیون مو ظف آغازگردید که هدف از این برنامه  ، جمع آوری گدایان  از شهر کابل  و تفکیک گدایان  حرفوی از آنانیکه  از روی مجبوریت دست به تگدی میزنند، میباشد.

قمر وکیلی  اچکزی معین وزارت کار و امور اجتماعی در مورد  این برنامه گفت:  ما کمیتهء سه گانه یی را به اشتراک  نماینده گان  وزارت های داخله، امور زنان ، کارو امور اجتماعی، انجو ها و سره میاشت  غرض جمع آوری  گدایان تشکیل نموده ایم ، که ابتدا گدایان  از شهر  جمع آوری میگردند و بعدآ تشخیص در باره  آنها صورت میگیرد ، در صورتیکه حر فوی  بودن شان ثابت شود از آنها تعهد ، ضمانت و یک قطعه  فوتوی شان اخذ شده و رها میشوند تا دوباره دست به این کار نزنند.

معین وزارت کار و امور اجتماعی در رابطه به آنها ی که گدای حرفوی نبوده  و از مجبوریت  تگدی میکنند، گفت: ابتدا آنها را در مرستون اعاشه و اباته نموده  و بعدآ کوشش میکنیم که برای آنها  یک دستگاه  صنعتی بسازیم تا از این راه آنها را مسلکی ساخته  و خودکفا گردند .

خانم اچکزی به واقعات  تروریستی و آدم ربائی در کشور اشاره نموده  همچوواقعات را بعضا زاده   موجودیت گدا ها  در شهر  میداند  که تروریستان و آدم ربایان  در نقش گدا در میایند و دست به اعمال خشونت امیز میزنند

     به گفته  موصوف این برنامه تازمانی ادامه می یآبد تا گدایان  از شهر جمع آوری شده و میان گدایان  حرفوی و کسانیکه از روی  مجبوریت گدائی میکنند، تفریق صورت گیرد.

عبد الواسع سر مشاور وزارت کار و امور اجتماعی که خود عضو کمیسیون بررسی گداها نیز میباشد گفت: ما از شروع کار کمیسیون یعنی از تاریخ هفدهم ماه جاری تا بحال  شصت  وهفت گدا را که شامل زنان،  مردان و طفلان  میباشد از نواحی اول و دوم شهرکابل جمع آوری نموده ایم که اکثریت آنهاحرفوی  میباشند.

وی از گدای حرفوی یا د آور شد که  ظرف دو ماه  یک صدو بیست و هزار کلدار را برای فامیلش تحویل داده است.

به گفته موصوف از نزد یکتن  گدای دیگرنیز مبلغ پنج هزار کلدار دریافت نموده اند.

عین الدین یکی از گداهای که به حرفوی بودنش اعتراف  میکرد، گفت: من از کرده خود پشیما نم و توبه میکنم. وی از دولت خواست تا آنها را زودتر رها سازند.

یکتن گدای زن که از گرفتن اسمش خود داری میکرد گفت:  من به کدام سازمان و یا گروهی ارتباط ندارم و حرفوی نیستم . من از روی مجبوریت گدائی میکنم.  شوهر م در وزارت معارف  کارمیکرد ولی چند ماه میشود که اضافه بست شده و بیکار است. خانه نیز ندارم و در حجره مسجدی زنده گی میکنم.

حال از دولت تقاضا میکنم تا زمینه کاررابرای خودم و شوهرم مساعد سازد.

وی از مسوولین  شکایت نموده گفت: هنگام  گرفتاری من، دخترم در روی جاده تنها مانده ،حال نمیدانم  که او کجا  رفته است.

بعضی از این گدا ها از مسوولین شکایت داشتند که حین  گرفتاری مورد لت و کوب قرار گرفته اند

 

مطبوعات

 

بحران گروگان گیری سه تبعه خارجی درکشور همچنان ادامه دارد  وگروگان گیران تا عصر ديروز به دولت افغانستان فرصت داده اند تا خواسته های آنان را برآورده سازند درغیرآن ، آنها گروگان ها را خواهند کشت.

کابینهء جدید همچنان در پردهء ابهام  قرار دارد و آقای حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان  مطابق به قانون اساسی کشور هفده روز دیگر فرصت دارد تا با دقت ومشوره، اعضای کابینه اش را انتخاب وبرای مردم افغانستان  معرفی کند .

یکی ازرویداد های مهمی که طی چند روز اخیر اتفاق افتیده است، قتل انور دنگر یکی از فرماندهان سابق مجاهدین  بود که با پنج تن از همراهانش درپشاور پاکستان اتفاق افتاد.

دنگر با سقوط کابل به دست طالبان  به صفوف آنها پیوست . او در طول پنج سال استیلای طالبان مظالم بیشماری را برمردم شمال کابل  روا داشت و درسیاست " زمین سوخته" طالبان نقش عمده را بازی کرد.

افرادی که او را به قتل رسانیده اند ، هنوز شناسایی نشده اند و طوریکه ازگذشته معلوم است ،هیچگاهی هم آشکار نخواهد شد.

اینک با این مقدمهء کوتاه بررسی مطبوعات کابل را از روز نامه ملی انیس آغاز می کنیم .

طوریکه دیده می شود مسأله تشکیل کابینه همچنان از مسایل مهم مورد بحث درمطبوعات دولتی می باشد.

انیس با این عنوان سرمقاله  اش را آغاز کرده است :

 مردم کابینه کار آمد و متخصص می خواهند

انیس نوشته است که همین اکنون پس از سیزده روز از اعلان نتایج انتخابات درکشور ، بحث داغ سیاسی هنوز درمحافل سیاسی کشور اعضای کابینه دولت می باشد؛ و این ازآن رو حایز اهمیت است که دغدغهء وجود دارد که مبادا  باز درکابینهء جدید تعدادی راه یابند که در طول سه سال گذشته بنا برمصلحت  هایی برگزیده شدند که نتوانستند دردوران تصدی شان کاری را از پیش ببرند.

رای زنی درمورد اعضای کابینه از نظر انیس، امری طبیعی است ولی توقع مردم اینست که باید کسانی به کابینه برگزیده شوند تا با تخصص ودرایت شان مصدر خدمت گردند و افتخاراتی بیافرینند که مردم بیصبرانه منتظر چنین روزی اند .

تأکیدات انیس علاوه  برکارا بودن  کابینه، رفع تورم تشکیلاتی کابینه است که باید به یک کابینه کوچک وکار آمد مبدل گردد و این کابینه با ایجابات شرایط و اوضاع کنونی افغانستان منطبق باشد.

روزنامهء اصلاح نیزدر سرمقاله اش " کابینهء آینده " را عنوان کرده است .

نویسنده اصلاح معتقد است که مردم جداً توقع دارند کابینه ای داشته باشند که با مشکلات وچالش های موجود جامعه مقابله کرده بتواند واین کابینه برای فایق آمدن برمشکلات ومعضلات کشور، برنامه وضوابط معین را پیروی کند و در ستراتیژی کار خود تأمین منافع ملی مملکت رادراولویت  کار ی خودقراربدهد.

اصلاح نیز تأکید دارد که بدنهء کابینهء دولت  بایدازوجود اشخاص بیکار و نا کار آمد پاک شود.

اصلاح باور مند است که از زوایای تنظیمی وقومی کابینه بود که فساد اداری درادارات  دولتی رشد یافت که طبیعتاً درجهت تأمین منافع گروه ها وتنظیم ها عمل می کردند.

اما روز نامه هیواد گسترش تسهیلات مخابراتی  را در کشور  ارجحیت داده و در سرمقاله اش می نویسد که افغانستان  در طول سه سال گذشته در پهلوی سایر  عرصه های  باز سازی شده، شبکه های تیلفون  و زمینه های دیگر آن در افغانستان عرض  اندام کرد، چنانچه درگذشته  هیچ هموطن از دور دست ترین  نقطه کشور به یک ناحیهء دیگر وطن مرتبط شده نمی توانست واینک این  معضله برطرف شده است و قرار است با تأمین ثبات بیشتر، شبکه های مخابراتی درهمه ولسوالیها ایجاد وحتی روابط شان با انترنت  نیز تأمین گردد.

هیواد این تسهیلات تیلفونی ومخابراتی را انقلاب  عظیم در کشور دانسته که  درراه ارتقای سطح اقتصادی واجتماعی کشور ومردم رول عظیمی دارد و می تواند در زدودن ، کینه و عداوت ودشمنی نقش بازی کند و زمینه  تفاهم و آشتی را میان مردم کشور ما مهیا کند.

انیس : کابینه آینده، کوچک وفراگیر خواهد بود

درحالیکه نزدیک به بیست روز از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان می گذرد، جاوید لودین ، سخنگوی حامد کرزی رئیس جمهور منتخب  ، اعلام کرد که بحثها برسر تشکیل کابینه جدید همچنان ادامه دارد .

آقای لودین  درگفتگویی با خبرنگاران با اشاره به  اینکه هنوز وضعیت نهایی تعداد کرسیهای وزیران در کابینه مشخص نشده است، از احتمال کاهش شمار وزارتخانه های دولت جدید به 24 یا 25 وزارت سخن گفت.

کابینه فعلی افغانستان ، متشکل از 29 وزارت  است که وظایف تعدادی از وزارتخانه ها با یکدیگر همسان است .

آقای لودین  موضوع مذاکره آقای کرزی با برخی از رقبایش در انتخابات نهم اکتوبر، برای شرکت  آنان درکابینه جدید را رد کرد.

او گفت که اگر چه رئیس جمهور منتخب درحال کار برروی فهرست اعضای کابینه بعدی است، اما هر گفتگویی را نمی توان به معنای حضور فرد خاصی در کابینه بعدی تفسیر کرد.

آقای لودین خاطر نشان کرد که آقای کرزی قصد دارد تا ضمن درنظر داشت اصل شایستگی برای اعضای کابینه، تیمی تشکیل دهد که بازتاب دهنده حضور اقوام  افغانستان در قدرت باشد.

او گفت که آقای  کرزی به این نکته نیز می اندیشد که باید در کنار حکومت مقتدر آینده، یک جناح منتقد نیز وجود داشته باشد.

به گفته  سخنگوی حامد کرزی، رئیس جمهور منتخب معتقد است که حضور یک جناح مخالف دردولت ، درروند سیاسی افغانستان مهم وتأثیر گذار است .

 

 

**************************************************************

 

انتخابات افغانستان و معادلات سیاسی نو در منطقه

احمد رشید- روزنامه نشن چاپ پاکستان

در 25 سال اخیر کشور محاط به خشکه مثل افغانستان از مداخلات همسایگان و قدرت های منطقوی مثل روسیه و هند رنج های فراوان کشید. همسایه ها تا اکنون به مداخلات شان ادامه می دهند. اما حالا علایمی به نظر می رسد که همسایگان در فکر ثبات در افغانستان اند تا بی ثبات ساختن آن.

 رئیس جمهور کرزی به همسایگان خود اطمينان داد که در انتخابات افغانستان هیچ یکی از همسایگان بازنده نیستند.

تمام همسایگان ظاهراً از انتخابات افغانستان حمایت کردند. اما در عقب پرده همه در انتخابات افغانستان، انتخاب خود را دارند.

 از 11 سپتمبر تاکنون مقامات افغانی و غربی همواره پاکستان را متهم به حمایت از افراطیون طالب در خاک خویش و فرستادن آنها به افغانستان بخاطر تخریب کاری می نمودند. اما آقای مشرف این اتهامات را رد نموده و هموراره سخن از حمایت از مبارزه بوش با  القاعده می ز ند. اما ملاقات های سه جانبه مشرف، بوش و کرزی در حاشیه مجموعه ملل متحد در نیویارک به تاریخ 22 سپتمبر امسال همه چیز را تغیر داد. این ملاقات ها در نتیجه  سازماندهی سازمان سیا و وزارت دفاع آمریکا به منظور تامین امنیت انتخابات افغانستان و گرفتن تضمین ها از آقای مشرف مبنی مهار طالبان صورت گرفت.

دپلوماتهای غربی و افغانی ایکه در در جریان این ملاقات ها قرارها داشتند گفتند که بوش مشرف را زیر فشار قرار داد تا طالبان را در جریان انتخابات مهار کند تا انتخابات در فضای امنیت برگزار گردد.   بوش از مشرف پرسید:   آقای مشرف!   آقایان ملا عمر، ملا عثمانی و گلبدین حکمتیار کجاهستند؟ 

این اولین باری بود که بوش بیشتر توجه اش را به خطر طالبان معطوف کرد نه به القاعد ه .  زیرا؛ دیگران قبلاً بوش را در جریان این مسئله قرار داده بودند. کرزی از نتیجه ملاقات خیلی خرسند بود. چنانچه کرزی گفت:« رئیس جمهور مشرف به ماتعهد کرد که فعالیت های ترورستی طالبان را مهار می کند»

اما مشرف روز بعدی با عصبانیت شدید واکنش خویش را به آمریکاییان نشان داده وگفت که پاکستان عساکر خود را به عراق نمی فرستد.

مقامامات نظامی آمریکا و ناتو در کابل گفتند که تا هنوز بسیار روشن نیست که فشار های بوش بر مشرف و آی اس آی نقش اساسی در مهار ساختن طالبان در جریان انتخابات داشته یا خیر. اما به قول جنرال دیوید بارنو  با وجود آن پاکستان عساکر زیاد را در منطقه وزیرستان در کنار سرحد افغانستان جابجا کرده که قبلاً سابقه نداشته است. با این حال فعالیت های طالبان در هر دو طرف سرحد در جریان است. افزون بر آن گروهای قبایلی و ملا های صوبه سرحد حامیان اصلی طالبان درین منطقه به شمار می آِیند.

مقامات افغانی و آمریکایی همواره  معلومات راجع به مخفیگاه های افراطیون طالبی در خاک پاکستان را در اختیار آی اس آی قرار داده اند.اما حالا به نظر می رسد که یک سلسله فعالیت ها در میان مقامات پاکستان، افغانستان و آمریکا در جریان است که تا رهبران طالبان را از پاکستان وارد صحنه سیاست کابل کنند.

چون طالبان نتوانستند جریان انتخابات را مختل کنند حالا بحث اساسی اینست آنها نسبت به هر وقت دیگر تجرید شده اند  و زمان آن فرا رسیده تا گروه های  معتدل آنها را وارد زندگی صلح آمیزنمایند. مقامات افغانی از  تقرر جنرال اشفق کیانی بحیث رئیس جدید آی اس آی در سوم اکتبر امسال اظهار خوشنودی کردند.  

کرزی نیز ناگزیر است به رقابت ها میان اسلام آباد و دهلی نو  در افغانستان رسیدگی کند. پاکستانی ها هندی ها را متهم می سازند که از قنسل گری هایش در قندهار  و جلال آباد بر علیه منافع پاکستان استفاده می کند.

کرزی   به مقامات پاکستان همواره اطمينان داده  که به هند اجازه  فغالیت های تخریبی بر علیه پاکستان را نمی دهد.آمریکایها نیز به هندی ها اخطار داده اند که علیه پاکستان هیچ گونه فعالیت نکند.

در یک چرخش جدید غیر مترقبه روسیه، ایران و هند که بگونه سنتی از جبهه متحد شمال حمایت می کردند  ظاهراً از کرزی حمایت کردند. درین میان ایرانی ها   از ترس اینکه قانونی در انتخابات بازنده است و ایران  از صحنه سیاست افغانستان بیرون کشیده نشود از کرزی حمایت کردند. اما قانونی به مشوره های ایرانی ها  ارزش قایل نشده با حمایت مردمش در رقابت با کرزی وارد بازی شد. اما ایرانی ها توانستند محقق را متقاعد سازد که نتیجه انتخابات را بپزیرد.

میانه روان ایران برای اینکه تهدید نظامی آمریکا در مرز هایش را کاهش داده باشد بسیار علاقمند است که در افغانستان ثبات هر چه زود تر بر قرار شود تا بهانه برای حظور طولانی آمریکا در افغانستان باقی نماند. اما تندروان ایران استراتیژی دیگر درین رابطه دارند.ایرانی ها خیلی نگران اشغال میدان هوایی شندند اند که در مرز با ایران قرار دارد.

اشغال پایگاه شندند در زمانی اتفاق افتیده که رابطه میان تهران و واشنگتن پیرامون مسئله برنامه اتمی ایران به انتهای تنش رسیده است. با برنده شدن  محافظه کاران جدید برای دور دوم در انتخابات آمریکا تهدید آنها تا سرحد حمله به ایران از خاک افغانستان خیلی افزایش  یافته است. اما کرزی در موقعیت دشوار میان ایران و آمریکا قرار گرفته است.

هیچ کس پیشگویی قطع مداخلات همسایگان در امور افغانستان را کرده نمی تواند. اما انتخابات بدون شک موقعیت کرزی را بیش از هر وقت دیگر تحکیم بخشیده است. اما چیزی راکه حوادث بعد از انتخابات نشان می دهد اینست که طالبان بیش از هر وقت دیگر تجرید شده اند و هیچ افغانی به شمول پشتونها از طالبان حمایت نمی کنند.

قبایل پشتون در سرحدات پاکستان در مناطق کویته و چمن به طالبان اخطار دادند که اگر انتخابات را مختل سازند با آنها مقابله خواهند کرد. تمام طالبان به کرزی رای دادند. حالا زمان آن فرار رسیده که با تصفیه شخصیت های کلیدی جبهه شمال از حکومت کرزی پاکستان باید در عوض به طالبان اجازه فعالیت ضد کرزی را ندهند.