دوشنبه 25 عقرب 1383 خورشيدی برا بر با 15 نومبر 2004 ميلادی

 

كرزى فهرست اعضاى كابينه جديد را بررسى مى كند

 

به گزارش بی بی سی  ، در حالى كه نزديك به ۲۰ روز از اعلام نتايج انتخابات رياست جمهورى افغانستان مى گذرد جاويد لودين سخنگوى حامد كرزى رئيس جمهور منتخب اعلام كرد كه بحث ها بر سر تشكيل كابينه جديد همچنان ادامه دارد. لودين در گفت وگويى با خبرنگاران با اشاره به اينكه هنوز وضعيت نهايى تعداد كرسى هاى وزيران در كابينه مشخص نشده است از احتمال كاهش شمار وزارتخانه هاى دولت جديد به ۲۴ يا ۲۵ وزارت سخن گفت.كابينه فعلى افغانستان متشكل از ۲۹ وزارت است كه وظايف تعدادى از وزراتخانه ها با يكديگر همسان است.لودين موضوع مذاكره كرزى با برخى از رقبايش در انتخابات نهم اكتبر براى شركت آنان در كابينه جديد را رد كرد.
او گفت كه اگرچه رئيس جمهور منتخب در حال كار بر روى فهرست اعضاى كابينه بعدى است، اما هر گفت وگويى را نمى توان به معناى حضور فرد خاصى در كابينه بعدى تفسير كرد.لودين خاطر نشان كرد كه كرزى قصد دارد تا ضمن در نظر داشت اصل شايستگى براى اعضاى كابينه، تيمى تشكيل دهد كه بازتاب دهنده حضور اقوام افغانستان در قدرت باشد.او گفت كه آقاى كرزى به اين نكته نيز مى انديشد كه بايد در كنار حكومت مقتدر آينده يك جناح منتقد نيز وجود داشته باشد. به گفته سخنگوى ، حامد كرزى معتقد است كه حضور يك جناح مخالف در دولت، در روند سياسى افغانستان مهم و تاثيرگذار است.حامد كرزى در حالى وجود يك جناح منتقد براى دولت منتخب را در فضاى سياسى آينده افغانستان با اهميت مى شمارد كه برخى محافل مطبوعاتى پايتخت، احتمال دست داشتن گروه هاى مخالف آقاى كرزى در حادثه گروگانگيرى سه كارمند سازمان ملل متحد را مطرح كرده اند.
اين رسانه ها استدلال مى كنند كه گروه ها و افرادى كه خود را بعد از برگزارى انتخابات در آستانه حذف شدن از صحنه سياسى و نظامى افغانستان مى دانند با چنين اقدامى به آقاى كرزى پيام داده اند كه مى توانند در روند ثبات و امنيت كشور سنگ اندازى كنند چيزى كه جاويد لودين در باره آن اظهار نظر روشنى نكرد.او گفت كه به دليل حساس بودن موضوع گروگان ها فعلاً در حال حاضر در اين مورد اظهار نظرى نمى كند. گفتنى است كه چهار تن از رقباى حامد كرزى در انتخابات ماه اكتبر چندى پيش با انتشار اعلاميه مشتركى، ضمن پذيرش شكست خود در اين انتخابات، حادثه گروگانگيرى سه هفته پيش در مركز شهر كابل را محكوم كردند.اين اعلاميه از سوى يونس قانونى، محمد محقق، شفيقه حبيبى معاون ژنرال دوستم و احمدشاه احمدزى امضا شده بود.
برخى از آنها همچنين با برگزارى كنفرانس خبرى مشتركى از قصد خود براى تشكيل يك جناح منتقد دولت سخن گفتند؛ جناحى كه به گفته يونس قانونى نفر دوم رقابت هاى انتخاباتى، ضمن نظارت بر عملكرد دولت قصد دارد از دخالت در كشمكش هاى سياسى عليه دولت پرهيز كند. بر اساس ماده
۱۶۰ قانون اساسى افغانستان، دولت جديد بايد ۳۰ روز پس از اعلام رسمى نتايج نهايى انتخابات آغاز به كار كند، بنابراين زمان چندانى تا مهلت اعلام فهرست همكاران حامد كرزى در كابينه آينده باقى نمانده است.

 

خروج روس ها از مرز تاجيكستان ـ افغانستان

 

بی بی سی : ارتش روسيه پس از بالغ بر يك قرن آماده خروج نيروهاى خود از آسياى ميانه است. افسران روس براى انجام تداركات خروج نيروهاى مرزبان روسيه از مرز ميان تاجيكستان و افغانستان روانه كوهستان «پامير» در شرق تاجيكستان شده اند.خروج نيروهاى روسيه از آسياى ميانه براى روس ها نقطه عطفى محسوب مى شود ولى مردم تاجيكستان اين رويداد را با هيجان توام با نگرانى مشاهده مى كنند. نخستين گروه هاى مرزبانان روسيه شايد امروز يا فردا خاك تاجيكستان را ترك كنند و تعدادى هم تا پايان ماه نوامبر از مناطق مرزى بيرون خواهند آمد. اين يك عمليات سريع است كه قرار است پيش از مسدود شدن راه ها با برف انجام بگيرد.  سپس طى سال آينده باقى مانده نيروهاى مرزبانى روسيه بخش هاى هموار امتداد مرز تاجيكستان را هم ترك خواهند كرد و بدين گونه تاجيك ها براى نخستين بار از زمان اشغال آسياى ميانه توسط امپراتورى روسيه در قرن نوزده تاكنون مسئوليت كامل مراقبت از مرزهاى خود را عهده دار خواهند شد.

 

 

اکثر مردم ولايت بدخشان در فقر مطلق زندگى مىکنند


ايرنا : بر اساس آخرين آمارى که از سوى هلال احمر افغانستان اعلام شده است ، بيش از۸۵ درصد مردم ولايت بدخشان فقير و تهى دست بوده و دچار گرسنگى شديد هستند.
بر اساس اين آمار، حدود۳۵ درصد از مردم ولايت "بدخشان " توانايى تامين معيشت زندگى خود را نداشته و در فقر مطلق زندگى مى کنند.
گفته مى شود که در بسيارى از مناطق دور افتاده اين ولايت مردم از حداقل امکانات زندگى برخوردار نبوده و در طول شبانه روز براى سير کردن شکم خود به علف خوارى تن داده اند.
يکى از عوامل اين فقر و گرسنگى، فقدان استفاده از منابع طبيعى موجود و مشکلات ناشى از بيکارى فزاينده اى است که مردم ولايت "بدخشان " با آن رو - به رو هستند.
ولايت "بدخشان " با وسعت حدود۴۴ هزار و۵۹۰ کيلومتر مربع با کمبود زمين کشاورزى مواجه است و در چهار سال گذشته نيز دچار خشکسالى شده است و شمارى از مردم اين ولايت مجبور به کوچ به شهرهاى بزرگ تر اين ولايت و ولايات ديگر شده اند.
اين ولايت منطقه اى سردسير است و مرم آن طى چند سال گذشته ، گاه در اثر بارش باران و برف مداوم و در برخى از اوقات نيز بر اثر خشکسالى دچار مشکل گرسنگى و قحطى شده اند.
"
عثمان ابوذر" رييس هلال احمر ولايت "بدخشان " در اين خصوص گفت : فقر، گرسنگى و قحطى در اين ولايت بيداد مى کند و ۳۵ درصد مردم بدخشان چيزى براىخوردن ندارند.
وى افزود : موسسات خارجى و جامعه بين المللى نيز تاکنون هيچ توجه اى به وضعيت مردم بدخشان نداشته اند.
وى افزود : کشت خشخاش که بيشتر مردم اين ولايت براى فرار از فقر به آن روى آورده اند نيز نتوانسته کمکى به مردم اين ولايت بکند.
اوايل ماه گذشته شيوع بيمارى "سياه سرفه " در مناطقى از ولايت "بدخشان "جان ۲۰ کودک را گرفت و حدود۲۵۰ کودک زير پنج سال و تعدادى از زنان و سالخوردگان نيز به اين بيمارى مبتلا شدند.
مقامات بهداشتى اين ولايت در آن زمان هشدار دادند که شيوع اين بيمارى از منطقه "اوشنگاه " در حال گسترش به ساير مناطق ولايت "بدخشان " است .
وزارت صحت عامه نيز در اوايل همين ماه اعلام کرد : بيش از هفت هزار نفر از شهروندان منطقه "نيسه " ولايت "بدخشان " به بيمارى "اسکابيس " مبتلا شده اند.
اسکابيس بيمارى پوستى است که توسط يک نوع کرم بوجود مى آيد و موجب خارش شديد به خصوص در هنگام شب مى شود.
اين مقامات هشدار دادند که اين بيمارى به سرعت و با کوچکترين تماس منتقل مىشود.

 

يك مقام سيا ادعا كرد: بن لادن در استفاده از سلاح هسته‌يي عليه آمريكايي‌ها فتواي شرعي دريافت كرده است

 

مسوول سابق دستگيري بن لادن در سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) گفت: بن لادن از سوي يکی از شيوخ عربستان فتواي شرعي دريافت كرده است كه بر اساس آن استفاده از سلاح هسته‌يي عليه آمريكايي‌ها حلال است.
به گزارش ايسنابه نقل از روزنامه‌ي الشرق الاوسط -چاپ لندن - مايكل شيوير،‌ مسوول سابق دستگيري بن لادن در سازمان سيا در برنامه‌ي ”60 دقيقه“ شبكه‌ي سي.بي.اس آمريكا اظهار داشت: هدف رهبر شبكه‌ي القاعده پايان دادن هر چه سريعتر به جنگي است كه آمريكا عليه تروريسم آغاز كرده است.
وي اظهار داشت: اگر القاعده به هر نوع سلاحي چه شيميايي، ميكروبي و يا هسته‌يي دست يابد از آن استفاده خواهد كرد.

در عمليات ارتش پاكستان در وزيرستان 40 شبه نظامي كشته شدند

 

يك مقام عالي‌رتبه‌ي نظامي پاكستان اعلام كرد، در درگيري ميان سربازان پاكستاني و مبارزان مظنون القاعده در منطقه‌ي مرزي وزيرستان، 40 شبه نظامي كشته شدند.
به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه‌ي جنگ، فرمانده‌ي منطقه‌ي جنوب وزيرستان اعلام كرد، در اين حمله‌ي گسترده كه بيش از 7000 سرباز پاكستاني با پشتيباني چند فروند هليكوپتر حضور داشتند، چندين مخفيگاه شبه نظاميان نيز در جنوب وزيرستان تخريب شد.
در جريان اين حمله سربازان پاكستاني چند مقر شبه نظاميان و يك انبار مهمات را به تصرف خود در آوردند.
فرمانده‌ي جنوب وزيرستان اعلام كرد: نيروهاي ما حدود 30 تا 40 شبه نظامي را در طول هفته‌ي جاري كشته‌اند و چندين مخفيگاه تروريستي را نيز تخريب كرده‌اند. برآورد من اين است كه تعداد شبه نظاميان خارجي در اين منطقه نبايد بيش از 100 تن باشد.
اين حملات هم‌چنين با هدف دستگيري عبدالله محمود، زنداني سابق گوانتانامو كه مغز متفكر ربودن دو مهندس چيني در ماه گذشته بود، صورت پذيرفت.
اين فرمانده افزود، وي هيچ مدركي دال بر اين كه اسامه بن لادن رهبر شبكه‌ي القاعده در جنوب وزيرستان مخفي است، ندارد.
وي افزود: سه چهارم جنوب وزيرستان تحت كنترل ماست. سربازان ارتش اميدوارند اين منطقه را تا آغاز سال جديد از وجود تروريست‌ها پاك كنند. ما اميدواريم سال جديدي با خبر صلح در اين منطقه به خانه‌هاي ما بيايد.

 

يكي ديگر از مساجد هالند در آتش سوخت

 
بي. بي. سي: در ادامه حملات به مراكز مسلمانان در هالند يك مسجد ديگر در اين كشور روز شنبه دستخوش آتش سوزي شد. به گفته پليس هالند، اين مسجد در روستاي هلدن، واقع در جنوب شرق هالند و نزديك مرز اين كشور و آلمان، واقع بود و بامداد روز شنبه وقوع آتش  سوزي در آن گزارش شد. هنوز علت آتش سوزي رسماً اعلام نشده است اما به نظر مي رسد كه مخالفان حضور مسلمانان در هالند مسئول آتش زدن مسجد بوده اند. از زمان قتل تئو وان گوگ، فيلمساز هالندي در آمستردام كه اوايل ماه جاري روي داد، تاكنون در بيش از بيست مركز متعلق به مسلمانان اين كشور خرابكاري شده و تعدادي از آنها به آتش كشيده شده است. يك مسلمان مراكشي تبار تبعه هالند، كه گفته مي شود به گروه هاي تندرو اسلامگرا تمايل داشته، به اتهام قتل وان گوگ در بازداشت به سر مي برد. تئو وان گوگ، كه يك فيلم، ساخته وي شامل انتقاد از فرهنگ مسلمانان و برخورد خشونت آميز با زنان با واكنش شديد مسلمانان مواجه بود، ۴۸ سال داشت و گروه هاي تندرو و اسلامگرا وي را به قتل تهديد كرده بودند.



**************************************************************

 

تجليل از عيد سعيد فطر در شهر گوتنبرگ ( يوتيبوری) سويدن

 

انجمن افغانهای يوتيبوری و حومه طی محفل پرشکوهی در لوکال بوک خيستن بريشون از حلول عيد سعيد فطر تجليل بعمل آورد.

شام روز يکشنبه 14 نومبر 2004 محفلی شان داری بمناسبت روز تجليل عيد سعيد فطر به ابتکار انجمن افغانهای يوتيبوری و حومه تدوير يافته بود که در آن عده ای از شخصيت های اجتماعی و جمع کثيری از هم وطنان مقيم يوتيبوری  و حومه اشتراک ورزيده بودند.

درايت محفل با شکوه هنر مندان با شکوه هنرمندانی چون داکتر نقيب مير زداده ، داکتر بريالی ، حاجی اسماعيل و شريف عصمت يار اشتراک ورزيده  وهنر نمايی کردند. اين هنر مندان را فريد جان حاجی با طبله همراهی کردند.

اين محفل که بساعت  30 : 4  دقيقه آغاز شد در ميان احساسات زايدالوصف حضار تا ساعت 12 شب ادامه يافت. در اخير خالق بقايی پاميرزاد عيد سعيد فطر را به حضار  تبريک گفت و از اشتراک وسيع و سهم گيری هموطنان دراين محفل اظهار قدردانی بعمل آورد و تدوير اينگونه محافل را برای معرفی فرهنگ سرزمين ما و سرور و شادمانی مردم در ديار غربت گام سودمند ارزيابی کردند.

دراين محفل طعام شب ، چای ، نوشابه و شيرنی باب از طرف برخی از فاميل ها طور رايگان تهيه شد بود.

 

***********************************************************

وقايع مهم جهان دراين روز

 

از سايت ايران هستوری آن دس دی

 

تاسيس حكومت غزنويان

 

15 نوامبر سال 988 ميلادي سبكتكين ازسران طوايف معروف به«تركان غز» كابل را تصرف كرد كه مورخان اين روز را سالروز تاسيس حكومت غزنويان مي دانند كه عمدتا برايران خاوري حكومت كردند.
     ساسانيان براي جلوگيري از ورود طوايف دوردست آسياي ميانه به ماوراءالنهر، در سرحدات شمالي اين منطقه (سير دريا ــ رود سيحون) پادگانهاي متعدد تحت عنوان «مرزبان» تاسيس كرده بودند كه پس از تصرف ايران به دست اعراب مسلمان، اين پادگانها برچيده شد و مهاجرت آن طوايف آغاز گرديد و عباسيان و پيش از انها حتي امويان به استفاده از مردان اين طوايف در سپاه خود پرداختند كه اصطلاحا «غلام» خطاب مي شدند و از اين طريق قدرت يافتند. قدرت گرفتن سبكتكين هم از همين راه بود. وي عميقتر از پيشينيان خود در ايران خاوري پيشروي كرده بود.
     سلطان محمود غزنوي مهمترين حكمران غزنويان بود. وي به ادبيات فارسي خدمت بسيار كرد. چندبار به هند شرقي حمله نظامي برد و مردم اين ديار را به مسلمان شدن ترغيب كرد كه نتيجه اش ايجاد كشور پاكستان بيش از 9 قرن بعد بود.

 

اروپاييان در يك نشست قاره افريقا ميان خود قسمت كردند !!

 

 15 نوامبر سال 1884 به دعوت بيسمارك صدر اعظم وقت المان نمايندگان 15 كشور در برلن نشستي را آغاز كردند كه ظاهرا به منظور حل مسئله مالكيت سرزمين افريقايي كنگو تشكيل شده بود كه پادشاه بلژيك همه آن را براي خود مي خواست !.
     اين نشست پس از تشكيل، خيلي زود دست خود را رو كرد و به چانه زني برسر تقسيم آفريقا ميان اروپاييان پرداخت و در پايان نشست عمل تقسيم بدون اين كه يك افريقايي از آن اگاه شود صورت گرفت و سهم بزرگي هم به آلمان كه ديرتر از ديگران شروع كرده بود داده شد. سهم انگلستان از همه بيشتر بود و سپس فرانسه و پرتغال، آلمان و اسپانيا و.... لئوپلد پادشاه بلژيك هم با يك رشته بازي هاي ماهرانه همه كنگو را كه 2 ميليون و سيصد هزاركيلو متر مربع وسعت دارد (بزرگتر ازايران) يكجا بالا كشيد.
     اين عمل، البته به صورتي ديگر هنوز هم ادامه دارد و از اتحاديه ها و جنبش هاي حاشيه اي از جمله اتحاديه عرب ، سازمان همبستگي افريقائيان ، جنبش غير متعهدها و ... كاري جز حرف زدن ساخته نيست و سازمان ملل هم عملا در كنترل پنج دولت است و تضميني براي كشورهاي ضعيف وجود ندارد ، و نمونه بارز آن وضعيت عراق.

 

نخستين جلسه جامعه ملل

 

 15 نوامبر سال 1920 جامعه ملل كه در پي جنگ جهاني اول براي جلوگيري از جنگ ديگري ايجاد شده بود با شركت نمايندگان 41 كشور و بدون حضور آمريكا و روسيه نخستين جلسه خودرا در شهر ژنو تشكيل داد.
    دولت امريكا در ان زمان حاضر به شركت در جامعه ملل نشده بود و اين جامعه، خود، روسيه را كه كمونيست شده بود نپذيرفته بود.
     جامعه ملل كه وارث آن سازمان ملل است در كار خود موفق نشد و نتوانست از تجاوز ژاپن به چين و ايتاليا به اتيوپي و... جلوگيري كند و از ميان رفت. اگر جنگ جهاني ديگري رخ نداده دليل آن وجود سازمان ملل نيست، بلكه ترس از سلاحهاي هسته اي است كه مانع از وقوع جنگ جهاني ديگري شده است. هر دو اين سازمان راقدرتهاي بزرگ ساخته اند. حال آن كه كوچكها بايد جمع مي شدند و چنين سازماني را براي محافظت از تماميت، استقلال و حاكميت ملي خود به وجود مي آوردند. تا قدرت تصميم گيري در سازمان ملل در دست چهار كشور فاتح جنگ جهاني دوم باشد كه در 1945 پايان يافت، اين سازمان نخواهد توانست براي كشورهاي كوچك گامي بردارد.

 

تظاهرات 250 هزارنفري ضد جنگ ويتنام در شهر واشنگتن

 

 15 نوامير سال 1969 بزرگترين تظاهرات مسالمت آميز ضدجنگ ويتنام با شركت بيش از دوصد و پنجاه هزار تن در شهر 700 هزار نفري واشنگتن پايتخت آمريكا برگزار شد.
      در اين تظاهرات تني چند از معاريف و سياستمداران آمريكايي نيز شركت كرده و خواستار قطع اين جنگ بدون دليل و نتيجه شده بودند.
     پس از پايان اين تظاهرات كه شركت كنندگان در آن از شهرهاي مختلف آمده بودند، گروهي از جوانان در ساعات شب بناي سنگ پراني به ساختمان هاي دولتي را گذاشتند كه پليس مداخله كرد كه ضمن زدو خورد نزديك به يكصد تن مجروح و 90 نفر هم دستگير شدند. پليس براي متفرق كردن بقيه از گاز اشك آور استفاده كرده بود.