جمعه 14 حوت 1383 خورشيدی برا بر با  4 مارچ 2005 ميلادی

 

 

براى برگزارى جشن نوروز کميسيون ويژه ای تشکيل شد


براساس گزارش روزپنجشنبه وزارت اطلاعات و فرهنگ  ، دولت  کميسيون ويژه اى را براى برگزارى جشن نوروز تشکيل داد  . اين کميسيون تحت رياست سيد مخدوم رهين  وزير اطلاعات و فرهنگ تشکيل شده و نمايندگانى از وزارتخانه هاى مختلف نيز در آن حضور دارند.  اين کميسيون وظيفه دارد تا زمينه حضور مردم را براى برگزارى باشکوه جشن نوروز فراهم کند.

 

جمع آوري اسلحه سنگين از دره پنجشير رو به اتمام است

 

مانوئل سيلوا سخنگوي دفتر يوناما  ديروز در كابل در يك نشست مطبوعاتي اعلام كرد:  104  ميل اسلحه سنگين از مجموع 110 سلاح سنگين موجود در دره پنجشير تا كنون جمع آوري شده است.

وي تعداد افراد خلع سلاح شده در برنامه خلع سلاح عمومي را در حال حاضر 42549 نفر ذكر كرد و افزود كه از اين تعداد بيش از 36 هزار نفر به زندگي ملكي روي آورده اند.

 

 

ميزان جرايم در کشور کاهش يافته است

 

علی احمد جلالی وزير داخله ، در یک نشست مطبوعاتی در کابل گفت: ميزان جرايم امسال نسبت به سال گذشته، کاهش یافته است.

 جلالی از عملکرد قوای  پوليس دفاع کرد و اظهار داشت که ميزان جرايم در سه ماه اخير در شهر کابل 38 درصد و در سطح ولايات، 60 درصد کاهش يافته است.

وى در ادامه گفت : بررسى هاى بخش مبارزه با جرايم وزارت داخله  نشان مى دهد که افراد خلع سلاح شده ارتش سابق  ، محافظان نهادهاى غيردولتى که اغلب مسلح هستند و محافظين تعداد از مقامات دولتى در افزايش جرايم جنايى در کابل و ساير ولايات کشوردست داشته اند.
جلالى افزود : اکنون دولت  در حال تصويب طرحى براى قانونمند کردن حمل سلاح درافغانستان است که براساس آن به نهادهاى امنيتى غير دولتى نيز اجازه فعاليت داده خواهند شد.

جلالی همچنين ، از ۸۰ درصدى کاهش درکشت خشخاش در کشور خبرداده گفت ،  بررسى ها نشان ميدهد که بعد از اعلام مبارزه ملى با توليد موادمخدر و کشت خشخاش ،۸۰ درصد مردم از کشت خشخاش دست کشيده اند. تاکنون ۳۰ هزار هکتار از مزارع کشت خشخاش توسط نيروهاى مبارزه با مخدر نابود شده است .  ۱۵  تيم بررسى در۱۵ ولايت کار آمارگيرى از مزارع خشخاش را انجام مى دهند که در پايان چگونگى مبارزه با کشت خشخاش مشخص خواهد شد.
جلالى مشکل ديگر افغانستان را مبارزه با قاچاقچيان مواد مخدر اعلام کرد و افزود : متاسفانه تخريب مزارع خشخاش به معنى از بين رفتن قاچاقچيان نخواهد بود.  قاچاقچيان شمار زيادى از کشاورزان  را مجبور به کشت خشخاش مى کنند، زيرا در سالهاى گذشته آنان با پيش پرداخت پول کشاورزان را بدهکار کرده اند.  براى مبارزه باقاچاقچيان مواد مخدر، يک مرکز ملى مبارزه با قاچاق در کابل به کمک آمريکا ايجاد مى شود.

 

سفيرامريکا  خواهان حضور نيروهاى جاپانی در  کشور شد


ايرنا : زلمى خليلزاد سفير آمريکا در افغانستان که در توکيو بسر مى برد، خواهان حضور نيروهاى ارتش دفاعى جاپان درافغانستان شد.
خليل زاد در مصاحبه اختصاصى با روزنامه يوميورى که روز پنجشنبه چاپ شد،گفت : شرکت نيروهاى ارتش دفاعى جاپان در بازسازى افغانستان مى تواند يکى از سياست هاى توکيو در چارچوب کمک به بازسازى آن کشور باشد.
وى پذيرفتن مسووليت پشتيبانى از بازسازى يک منطقه ويژه در افغانستان ازسوى نيروى ارتش دفاعى جاپان را خشنودآميز خواند.
خليل زاد افزود : با تثبيت امنيت ، جاپان مى تواند در بازسازى زيرساخت ها از جمله احداث راه ، تاسيسات برق و آبرسانى و کانون هاى درمانى نقش خود را در افغانستان گسترش دهد.
سفير آمريکا در افغانستان گفت : خلع سلاح حدود۷۰ درصد از نيروهاى طالبان به پايان رسيده و هم اکنون بسيارى از آنها در بخشهاى کشاورزى و ساختمان سازى در اين کشور مشغول به کار هستند.
به گفته خليلزاد، شمار نيروهاى ارتش ثابت در افغانستان به ۲۳ هزار نفر رسيده و برنامه بر اين است که تا اواسط سال آينده شمار آنها به ۷۰ هزار نفر برسد.
وى با اشاره به برگزارى انتخابات رياست جمهورى در افغانستان گفت :  تهديدهاى نيروهاى وابسته به طالبان کاهش يافته و اين کشور به سوى يک کشورى با ثبات در حال حرکت است .
خليلزاد درهمين حال گفت ، هنوز مشکلات مربوط به حفظ امنيت ، کشت مواد مخدرو ساختن پايه هاى اجتماعى در افغانستان باقى مانده و به همين دليل نياز به اين است که براى رفع اين مشکلها، کمک هاى جهانى گسترش يابد.

 

 

 

سرشمارى از افغانهاى مهاجر مقيم پاکستان يک هفته تمديد شد


کميساری عالى پناهندگان ملل متحد و دولت پاکستان روز پنجشنبه اعلام کردند، مهلت ده روزه سرشمارى از مهاجران افغان مقيم اين کشور که فردا به پايان مىرسيد، تا۲۰ اسفندماه جارى تمديد شده است .
به گزارش ايرنا ، ايندريکا راتواته  مدير کميساری در پاکستان و روزينا طفيل  دبير بخش آمار هيات دولت پاکستان در گفتگو با خبرنگاران در اسلام آباد ضمن ابرازرضايت از روند پيشرفت سرشمارى افغانها در نه روز گذشته اعلام کردند، به
دليل بروز مشکلات پشتيبانى، پراکندگى مهاجران افغان و شرايط نامناسب جوى، کار سرشمارى تا يک هفته ديگر تمديد مىشود.
براساس آمار ارايه شده در اين جلسه مطبوعاتى، حدود سه هزار مامور دولتى در اين طرح شرکت دارند و۷۵۰ هزار دلار هزينه اجراى آن توسط کميساريا تامين شده است .
يکهزار و۳۲۰ تيم دونفره متشکل از يک مامور مرد و يک مامور زن با مراجعه به خانوارهاى افغان از آنان درباره جنسيت ، قوميت ، نشانى، منبع تامين معاش زندگى، تاريخ ورود به پاکستان و تاريخ بازگشت احتمالى به
افغانستان سوال مىکنند.
راتوانه و طفيل بدون اشاره به آمار به دست آمده در نه روز گذشته اعلام کردند، حدود۴۰۰ مامور دولتى نيز در کنار کارکنان کميساريا و نمايندگانى از سفارتخانه هاى خارجى در اسلام آباد در بخش ادارى، پشتيبانى و نظارت بر اين روند فعاليت دارند.
تمام افغانهايى که پس از اول دسامبر۱۹۷۹ ميلادى  و با شروع تهاجم ارتش شوروى سابق به افغانستان ، به پاکستان پناه آوردند موظفند در اين سرشمارى شرکت کنند.
فقط افرادى که در اين مرحله آمارگيرى شرکت داشته باشند مىتوانند در مرحله بعدى که طى سالجارى انجام و منجر به صدور اسناد هويت مىشود، شرکت کنند. افغانهايى که طى۲۵ سال اقامت در پاکستان کارتهاى شناسايى اين کشور
را گرفته باشند، سرشمارى نخواهند شد.
از روز دوشنبه هفته آينده ۱۷ماه حوت نيز برنامه بازگشت داوطلبانه اين پناهجويان به کشورشان ازسرگرفته مى شود.
کميساری عالى پناهندگان ملل متحد اواخر سال۲۰۰۴ ميلادى و با آغاز وقفه دو ماهه زمستانى براى بازگشت مهاجران افغان اعلام کرد، در سه سال گذشته حدود۳ / ۲ ميليون نفر از آنان از پاکستان به افغانستان بازگشتند.
مسوولان اين ارگان سازمان ملل اميدوارند در سالجارى مسيحى حدود۴۰۰ هزار مهاجر ديگر افغان را به صورت داوطلبانه از پاکستان به کشورشان بازگردانند.
انتظار مى رود، سرشمارى جارى به تعيين آمار دقيق افانهای مقيم پاکستان بيانجامد.
آمار کميساری حاکى است ، حدود يک ميليون پناهجوى افغان هنوز در اردوگاههاى سازمان ملل در پاکستان حضور دارند و تعداد نامشخص اما قابل توجهى نيز در خارج از اين اردوگاهها زندگى مىکنند.
منابع دولتى نيز تعداد پناهندگان افغان در اين کشور را حدود سه ميليون نفر تخمين مى زنند.

 

 

آژانس اطلاعاتی باختر

 

 

فرمان حامدکرزی رئیس جمهور ، جمهوری اسلامی افغانستان در مورد تشکیل دارالانشاء موقت شورای ملی افغانستان

ماده اول: به تاسی از حکم ماده یک صدو چهل و دوم قانون اساسی تشکیل دارالانشاء موقت شورای ملی مطابق به احکام مندرج این فرمان منظور است .

ماده دوم: دارالانشاء موقت شورای ملی قبل از افتتاح شورای ملی افغانستان امور مقدماتی و تدارکاتی ذیل را انجام میدهد .

1-             اماده ساختن مقر موقت شورای ملی و ملحقات ان .

2-             اتخاذ تدابیر لازم امنیتی برای حفاظت اعضاء و مقر موقت شورای ملی .

3-             اتخاذ تدابیر موثر اداری برای تهیه وسایل ترانسپورتی ، سامان و لوازم دفتری و سایر تسهیلات مورد ضرورت .

4-             انجام سایر وظایفی که برای افتتاح و تداوم کار شورای ملی ضروری میباشد .

ماده سوم : دارالانشاء موقت شورای ملی به ریاست دوکتور عزیزالله لودین تاسیس میگردد.

سایر کارکنان دارالانشاء موقت شورای ملی توسط کمیسیون مستقل اصلاحات اداری مطابق به مقررات استخدام میگردند .

ماده چهارم : بمنظور هماهنگی ، وتسریع بیشتر امورمقدماتی در جهت تدویر شورای ملی افغانستان کمیسیون با صلاحیتی به ترکیب نماینده گان وزارت های داخله ، مالیه ، شهر سازی و مسکن ، ترانسپورت وروساء کمیسیون های مستقل اصلاحات اداری و خدمات ملکی و انتخابات تشکیل و با دارالانشاء موقت شورای ملی همکاری می نماید . سایر وزارت ها و ادارات ذیربط دولتی نیز مکلف اند تا دارالانشاء موقت شورای ملی را در همه عرصه های کاری حمایت نموده تسهیلات لازم را فراهم سازند .

ماده پنجم: دارالانشاء موقت شورای ملی از اجراات خود الی تاسیس شورای ملی به رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان گزارش میدهد . دارالانشاء موقت شورای ملی بعداز تاسیس شورای ملی تنها تحت نظارت شورای ملی اجرای وظیفه مینماید .

ماده ششم : دارالانشاء موقت شورای ملی تشکیل و بودجه مربوط را ترتیب و طی مراحل نماید .

 ماه هفتم : این فرمان از تاریخ اصدار ان نافذ و در جریده رسمی نشر گردد

اعلامیه ریاست جمهوری

 دفتر سخنگوی ریاست جمهوری اعلامیه یی را در رابطه به مبارزه برای افغانستان عاری از مواد مخدر بدین شرح به خبرگزاری  باختر ارسال نموده است .

دولت افغانستان ، به کمک جامعه بین المللی ، مبارزه علیه مواد مخدر را با عزم راسخ ادامه میدهد این مبارزه از بین بردن مزارع کوکنار ، تقلیل تولید مواد مخدر ، جلوگیری از قاچاق انها و بالاتر از همه تهیه معیشت جاگزین به دهاقین و مردم متاثر شده از مواد مخدر را در برمیگرد . این مبارزه تا انکه افغانستان کاملا" از مواد مخدر عاری نگردد توقف نخواهد یافت .

دولت افغانستان پلان اجرائیوی مبارزه علیه مواد مخدر را در سال 1384 برای مقابله با زرع ، تولید و قاچاق مواد مخدر در افغانستان روی دست گرفته است . این پلان جدید حکومت دارای هشت ستون میباشد که عبارت اند از اعمار نهاد های ملی و دولتی ، معیشت بدیل ، جلوگیری از تولید و قاچاق مواد مخدر و تطبیق قانون ، ریشه کن ساختن کشت کوکنار ، تقلیل تقاضا و علاج معتادین مواد مخدر ، تقویه همکاری به سطح منطقه مسدود نمودن بازار های مواد مخدر ، جلوگیری از قاچاق امروزه ان که درسرتاسر کشور معمول است ، دستگیری قاچاقچیان مواد مخدر و اصلاحات سیستم قضائی تا بتواند عدالت را بر انها تطبیق نماید.

درسال 2004 ، قوت های ویژه مبارزه علیه مواد مخدر بیشتر از 80 تن مواد مخدر را مصادره نمودند ، 75 لابراتور تولید مواد مخد ررا به شمول دو بازار عمده افیون تخریب و بازار های متعدد مواد مخدر را بستند . تشکیلات پولیس مبارزه علیه مواد مخدر به 750 تن ازدیاد یافته و ازاین بیشتر خواهد شد . همچنان یک واحد ملی جلوگیری از مواد مخدر به زودی تاسیس خواهد گردید .

و علاوه ازان 9 تیم سیار کشف مواد مخدر بوجود میاید که بیشتر از 100 افسر در چهار چوکات ان کار خواهند نمود .

در اواسط ماه فبروری ، 15 تیم دیگر در سراسر افغانستان به خاطر بازبینی کشت های ویران شده خشخاش مستقر خواهند گردید . نتیجه کار بازبینی تلاش های دولت افغانستان که جامعه بین المللی بران صحه گذارده است ، خواهد بود .

عملیات گسترده ای برای ازبین بردن کشت کوکنار در سراسر کشور از طرف نیروهای امنیتی و به کمک مردم افغانستان اغاز گردیده که تا حال موفقانه پیش میرود . در نتیجه تلاش ها برای ازبین بردن کشت کوکنار ، و خود داری رضا کارانه دهاقین برای رجوع نکردن دوباره به زرع خشخاش ، دراین فصل سال به مراتب کمتر گردیده است ، اما با این همه به خاطر موفقیت دوامدار در این راستا به تهیه معیشت بدیل نیاز مبرم دیده میشود .

رئیس جمهور دیروز بعداز ظهر با گریت توماس ، وزیر انکشاف بین المللی بریتانیه و رئیس دیپارتمنت انکشاف بین المللی انکشور ملاقات نموده و طرفین در جریان ملاقات روی ضرورت برای تهیه معیشت بدیل برای دهاقین متاثر شده ، تاکید نمودند

اطلاعیه وزارت دفاع ملی:

در نتیجه تطبیق پروسه دی، دی، آر بالای قطعات و جزو تامهای  سابق وزارت دفاع ملی که تافعلآ" پنج قول اردو، سی و دو فرقه، بیست و چهار لوا، 35 غند، 19 کندک ، و دوگار نیزیون لغوکه قوماندانان افسران، خورد ضابطان وسربازان آنها از امتیازات دی، دی، آر برخوردار گردیده اند.

بنآ" به اطلاع تمام افسران ، خورد ضابطان وسربازان دی، دی، آر  شده رسانیده میشود که:

1- از تاریخ نشر این  اطلاعیه  حق استفاده از یو نیفورم و هر نوع کارت وزارت دفاع ملی را ندارند.

2-   آنعده  قوماندانان که، تابع دی، دی، آر شده و از امتیازات  ان استفاده  مینمایند، حق استفاده از یونیفورم موتر دولتی، نمبر پلیت و هر نوع کارت وزارت دفاع ملی را ندارند.

موضوعات فوق الذکر توسط ارگان های امنیتی کنترول گردیده، در صورت تخلف از مواد فوق،  متخلف مورد باز پرس قانونی قرار میگیرد

 

با وجود گرفتاری صدها متهم جنایی تعداد محکومین از تعداد انگشتان تجاوز نمیکند

وزیر امور داخله میگوید با وجود گرفتاری صدها متهم جنایی توسط پولیس ، تعداد محکومین از تعداد انگشتان تجاوز نمیکند .

علی احمد جلالی صبح ديروز دریک کنفرانس خبری گفت : سطح  جرایم درکشور نسبت به سال گذشته کم است گراف جرایم شصت فیصد تنزیل را در سطح ولایات نشان میدهد . در حالیکه در مرکز کشور این گراف به سی و هشت فیصد پائین امده است . با وجود ان برخی جرایم برجسته در کابل وولایات کشور به چشم میخورد که به هیچ عنوان  قابل تحمل نیست . علی احمد جلالی در کابل از سرقت های مسلحانه و در ولایات به صورت خاص قندهار از قضایای اختطاف یادکرد . وی تاکید نمود که ادارات وزارت امور داخله عوامل چنین قضایا را جدا" بررسی می نمایند . وزیر امور داخله از برخی چلنج های یاد کرد که سد عمده در راه تامین امنیت و نظم میشود از جمله نواقص در برنامه دی ، دی ، ار .  موصوف واضح ساخت که بعضی افراد ملکی شده در چوکات گروپهای مسلح به فعالیت های غیر قانونی شان ادامه میدهند و حمل سلاح یک عمل عام گردیده است . تعداد انانیکه به عنوان محافظ و بادیگارد کار می نمایند بیش از حد زیاد است . علی احمد جلالی اضافه نمود هرروز یک انبار اسلحه از یک نقطه کشور کشف میگردد . این خود میرساند که عوامل بدامنی در کشور وجود دارد . وی تاکید کرد که جمع اوری اسلحه ضرورت به یک مرحله دیگر دارد و غرض تامین امنیت و رفع عوامل بدامنی تاکید بر تصویب فوری قانون حمل سلاح نمود .

علی احمد جلالی مشخص ساخت : مطابق به این قانون تعداد انانیکه باید سلاح حمل نمایند و یا وظیفه تامین امنیت شخص و یا اشخاص را خواهند داشت تقلیل خواهد یافت . ضمنا" گذشته انانیکه باید کارت حمل سلاح بگیرند ارزیابی خواهد شد .

 وزیر امور داخله از اصلاحات اخیر دران وزارت دفاع کرده گفت : که چنین تغیرات درسایر ولایات و ادارات دولتی نیز تطبیق میگردد

علی احمد جلالی  علاوه داشت : باید برای افراد جدیدالتقرر فرصت داده شود تا انها لیاقت و استعداد شان را غرض تامین امنیت و ثبات به کاراندازند . وی تاکید نمود که پولیس صدها متهم جنایی را بازداشت نموده مگر تعداد محکومین از تعداد انگشتان ما تجاوز نمیکند .

 وزیر امور داخله خواستار تعدیلات در قانون اجراات جزایی گردید .

قرارداد به ارزش بیست و هشت ملیون و هشتاد و پنج هزار دالر میان سفیر جاپان و امر نمایندگی پروگرام انکشافی ملل متحد در افغانستان به امضاء رسید .

قرارداد به ارزش بیست و هشت ملیون و هشتاد و پنج هزار دالر غرض تسریع برنامه دی – دی – ار ديروز میان سفیر جاپان و امر نمایندگی پروگرام انکشافی ملل متحد در افغانستان به امضاء رسید .

 مراسم امضا ء قرارداد متذکره میان نوری هیرو اکودا سفیر جاپان و امیره حق امر نمایندگی پروگرام انکشافی ملل متحد در افغانستان  در حضور سترجنرال عبدالرحیم وردک وزیر دفاع ملی و نماینده پروگرام اغاز نو در سفارت جاپان صورت گرفت .

قرار است پروسه خلع سلاح در افغانستان الی ماه جون سال جاری تکمیل گردد .

که شامل یکصد هزار فرد مسلح میشود . این پروسه از اکتوبر 2003 اغاز گردیده که تا کنون اسلحه چهل و دو هزار تن جمع اوری شده است .که از جمله سی و پنج هزار و پنجصد تن به  زنده گی ملکی رو اورده و متباقی در قطعات اردوی ملی و پولیس ملی جذب شده اند

جاپان که تمویل کننده این پروگرام در افغانستان میباشد تا حال 63 ملیون دالر را به پروگرام اغاز نو مساعدت نموده .

سفیر جاپان هدف از کمک اضافی بیست و هشت ملیون هشتاد و پنج  هزار دالر دیگر را که قرار داد ان امروز به امضاء رسید تسریع پروسه دی – دی- ار در کشور خواند و اظهار ارزو مندی نمود که برای انتخابات پارلمانی فضای امن تامین شده ساختار های نظامی که مانع توسعه دیمکراسی میباشد محو گردد و از نفوذ عناصر وابسته به شاخه های نظامی در پروسه انتخابات جلوگیری به عمل اید که از طریق پروگرام انکشافی ملل متحد به مصرف خواهد رسید .

در اخیر امضاء قرارداد سترجنرال عبدالرحیم وردک طی یک کنفرانس مطبوعاتی از کمک های جاپان در زمینه اظهار قدردانی نموده و انرا گام دیگری در جهت تحکیم ثبات در کشور خواند

یک گروپ شش نفری متخصصین طب عدلی ترکیه غرض همکاری  با همتای افغانی شان در تثبیت هویت قربانیان طیاره  سقوط شده کام اییر دیروز وارد کابل گردید.

تورنجنرال محمد ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع ملی ضمن یک  کنفرانس مطبوعاتی در شفاخانه اکادمی علوم طبی در باره کمیسیون مو ظف طبی که غرض تثبیت هویت اجساد کار مینماید تو ضیحات داد. وی گفت دوسیه های معاینات تعدادزیادی اجساد به ایتالیا ارسال گردیده  که نتایج آ ن  به زودی به افغانستان فرستاده میشود.

تورنجنرال احمد ضیا یفتلی رئیس صحیه اردو به خبر نگار آژ انس باختر گفت، معیاد کار متخصصین  ایتالوی که در قسمت تثبیت هویت اجساد با ما همکاری مینمودند روز گذشته ختم گردید   کار آنها را یک گروپ شش نفری از متخصصین طب عدلی ترکیه که دیروز وارد کابل شد ادامه خواهد داد.به گفته  جنرال یفتلی تاکنون 73 جسد به اکادمی علوم طبی انتقال یافته، دو ازده  تن آنهابعد از شناسائی به اقارب شان سپرده شده و قرار است سه جسد دیگر روز شنبه  به وارثین شان تسلیم داده شود.وی اضافه کرد با تکمیل معاینات دی، ایی، ان که حد اکثر سه هفته را در بر خواهد گرفت کار تثبیت هویت اجساد تکمیل میگردد.

رئیس صحیه اردو علت تآ خیر در تثبیت هویت قربانیان سانحه کام ایر را صدمه بیش  از حد اجساد دانست که کار تثبیت هویت را مشکل ساخته است.

طبق یک خبر دیگر: تورنجنرال فقیر محمد معین، قوماندان  قول اردوی مرکزی میگوید: خطر ماین  در محل واقعه بعضا" عامل تآخیر در کار علمیات جستجو میشود کار ماین روبی امروز نیز ادامه یافت با تطهیر ماین از برخی ساحات عملیات جستجو فردا صبح از سر گرفته میشود.

نیم تن چرس در کابل حریق شد

نیم تن چرس ديروز ازسوی موظفین کشف و استخبارات وزارت دفاع ملی در ساحه پل محمود خان اتش زده شد .

به گفته دفتر مطبوعاتی وزارت دفاع ملی چرس که ديروز به اتش کشیده شد از سوی موظفین ریاست کشف و استخبارات وزارت دفاع ملی طی چند عملیات اوپراتیفی از نقاط مختلف شهر کابل کشف و ضبط گردیده بود .

تورنجنرال محمد ظاهر عظیمی رئیس روابط پارلمانی ، اجتماعی و امور عامه وزارت دفاع ملی ضمن انکه از کار و فعالیت موظفین مربوط اظهار امتنان نمود گفت : مبارزه علیه مواد مخدر جز مکلفیت های اساسی نهاد های امنیتی است موظفین کشف وزارت دفاع ملی نیز دراین راه موفقیت های داشته اند که حریق نیم تن چرس نمونه خوب از کار انها ست .

 

طی یک و نیم ماه گذشته حدود 257 تن از اثر شیوع امراض تنفسی وسرخکان درکشور جان داده اند .

وزارت صحت عامه طی نشر اعلامیه گفته که بیشترین واقعات چنین امراض در ولایات غور ، بدخشان و لوگر بوده است .

 یک منبع وزارت صحت عامه گفت : با بهبود وضع هوا و اتخاذ تدابیر لازم از چهار روز بدینطرف خبری که حاکی از دوام واقعات کتلوی مرض باشد به این وزارت مواصلت نورزیده است. بنابر گفته همین منبع وزارت صحت عامه در طول یکنیم ماه گذشته بیشتر از 46 تن ادویه ، 22 تن ارد تغذی و شیر و دوهزار و هفتصدو هشتاد تخته کمپل را از ذخایر مرکز به نقاط اسیب دیده ذریعه پانزده تیم صحی خویش توزیع نموده است .

منبع میفزاید : تدابیر اغاز شده ازسوی وزارت صحت عامه و کمکهای سازمان صحی جهان و یونیسف در مناطق اسیب دیده این امکان را مساعد ساخته است . تا حداقل برای سه ماه اینده جوابگوی نیازمندی مردم از این ناحیه باشد .

تعداد از سلاح و مهمات  از    کشف شد

یکتعداد سلاح و مهمات مختلف النوع ديروز از مربوطات ولایت کندز کشف و بدست آمد.

قوماندان امنیه ولایت کندز گفت:به اثر سعی و تلاش منسوبین قوماندانی امنیه آنولایت یک تعداد سلاح و مهمات راکه شامل پانزده  میل کلاشنیکوف، یک میل دهشکه ، پنج میل  راکت انداز، یک میل آگه ایس ، یازده عدد ماین  ضد پرسونل و یکتعداد مهمات میباشد که از مربوطات ولایت کند ز کشف و بدست آمده است.

به اساس یک خبر دیگر :نیروهای اردوی ملی در نتیجه یک علمیات  تصفیوی در قریه فولاجی ولایت زابل اخیرا" موفق به کشف یکتعداد سلاح و مهمات گردیدند.

دفترسخنگوی وزارت دفاع ملی خبرداد: در این عملیات  یک میل ماشیندار ، یکپایه  مخابره  و تعدادی مهمات بدست امد .علمیات متذکره توسط نیروهای قول از دوی  نمبر  205 قندهار صورت گرفته است.        ‏

همچنان دوتن از قوماندانان محلی سلاح و مهمات دست داشته شانرا به ریاست امنیت ملی ولایت کاپیسا تسلیم نمودند .

 قوماندان ملا نوروز و عبیدالله یک میل پیکا ، یک میل راکت انداز ارپی جی 7 ، یک میل یازده تیره ، یک میل ام سی ، 26 فیر راکت انداز ، 15 فیر مرمی توپ 75 ملی متری ، 17 فیر مرمی بی ام 12 ، 21 قطعی مرمی زیو ، 50 عدد سرگلوله های هاوان و نارنجک ، 50 عدد سرگلوله مرمی تانک ، 36 قطعی مرمی زیکویک ، یک پایه دستگاه مخابره و یکتعداد مهمات اسلحه مختلف النوع ثقیل و خفیف خود را به ریاست امنیت ملی کاپیسا تسلیم نموده اند .

طبق یک خبردیگر : موظفین ریاست عمومی امنیت ملی در یک اقدام اوپراتیفی موفق به کشف و به دست اوردن دو عدد مجسمه سنگی که قدامت تاریخی داشته از ساحه ولسوالی اله سای ولایت کاپیسا گردیدند

سه صدو سی جریب زمین از وجود بته ها کوکنار  در بدخشان پاک کاری گردید

سه صدو سی جریب زمین امروز در قرای ملنگ آباد پائین شهر وولار ولسوالی بها رک ولایت بدخشان از و جود بته های کوکنار پاک گردید.

بهاو الدین بها قوماندان  امینه ولایت بدخشان گفت: ساحه سه صدو سی جریب مزرعه کوکنار در قرای  ولسوالی بهارک بدخشان توسط مو ظفین پولیس در همکاری با مردم از بته های کوکنار پاک گردیده و پروسه تخریب سایر مزارع کوکنار در آن ولسوالی  ادامه دارد.

طبق یک خبر دیگر: بیست و سه جریب مزرعه  کوکنار و پنج جریب مزرعه چرس در ولسوالی پشتون  زرغون ولایت هرات توسط پولیس قوماندانی امنیه آنولایت در همکاری  با مردم محل دیروز از بین برده شد .

به اساس یک خحبر دیگر:پانزده جریب زمین در مربوطات ولسوالی زنده جان  ولایت هرات از بته های  کوکنار پاکسازی شد.پولیس قوماندانی امنیه ولایت هرات گفت: پانزده جریب زمین که قبلآ" در مربوطات ولسوالی زنده جان ، کوکنار زرع گردیده بود  در همکاری  با مردم محل پاک  گردید.

اصلاح:آیا اصلاحات امنیتی موجود تضمین اعاده امنیت است؟!

بتأسی از گزارش رسانه ها اخیراً  آمرین حوزه های شانزده گانه درشهر کابل تبدیل و آمرین جدید جهت تأمین نظم و امنیت مقرر گردیدند

ازمدت سه سال به این  سو جهت تأمین  امنیت و اعادهء ثبات فعالیت های صورت گرفته است ، اما با وجود تأسیس قطعات ویژه  و تامین تجهیز  امکانات برای حوزه های امنیتی، مظاهر نا امنی  درشهر کابل  اشکاراً مشهود بوده ، تجار، اراکین دولتی  وسایر اصناف  جامعه برخی  اوقات به  مرگ تهدید ، یا منازل شان مورد  تاراج قرار میگیرد.

مسوولین امنیتی  معمولاً  درمصاحبه  ها و گزارش های  خود برای رسانه ها و برای مردم وعده خدمت  وتأمین امنیت  را مژده داده اما با تأسف  تا هنوز مظاهر نا امنی  منحیث جدی ترین  چالش برای مسوولین امنیتی  ومردم باقیست.

ما به این حقیقت  باور داریم که کشور وشهر ما درجریان  24 سال گذشته  بستر بحران  وتنش های نظام بوده وامروز درمتن جامعه، این افراد بحران  آفرین  در قطعات نظامی دستگاه دولت و جامعه با مردم محشور اند.

لذا جهت  ریشه کن  کردن این پدیده باید دراقدام  نخست افراد مسلکی ، متخصص ومومن به منافع  ملی را در مدیریت های مهم استخدام  نموده،  ودراین  زمینه همکاری  مردم  را بطور صادقانه  ، از طریق  و کلای  گذر ملاامام  ها و متنفذین جذب نمایند،  بعدا از کشف ودستگیری افراد جنایت  کار ، مسوولین قضایی ، با جدیت وقاطعیت  درباره اثبات  جرم متهمین  آنها اقدام نموده تا سایر متهمین  به کفایت وجدیت  مسوولین قضایی باور پیدا کنند.

زیرا همین  اکنون ده ها تن مجرم  درتوقیف خانه ها تحت  بازداشت بوده وبتأسی از شایعه های که در شهر است تا هنوز  چند تن از متهمین اززندان کابل موفق  به فرا ر شده اند .

لذا مسوولین جدید باید پیرامون  قضایا و چالش های جدید نگرش عمیق نموده، وبا استفاده از موثر ترین شیوه ها مانع بحران امنیت شوند.