چهارشنبه 12 حوت 1383 خورشيدی برا بر با 2 مارچ 2005 ميلادی

 

 

جاويد لودين حضور وکيل احمد متوکل در كابل را تائيد كرد

 

جاويد لودين سخنگوی کرزی حضور وكيل احمد متوكل وزير خارجه حكومت طالبان را در كابل تائيد كرد.

لودين گفت: وكيل احمد متوكل از مدت زيادی بدين سو در كابل  به سر ميبرد. متوكل مشوره دهنده اصلی و از مقامات بلند رتبه طالبان است كه در اين اواخر به دولت پيوسته است. علاوه بر متوكل بعضی از مقامات بلند پايه دولت كنونی نيز رهنما و ارتباط دهند ه افراد طالبان با دولت جمهوری اسلامي افغانستان می باشند.

دولت از چندى پيش اعلام کرد که با افراد ميانه رو گروه طالبان در حال گفت وگو است و در اين راستا به توافق هاى مهم نيز دست يافته است .

 

 

دولت از دستگيرى۴ فرمانده ارشد طالبان خبر داد



جنرال ظاهر عظيمى سخنگوى وزارت دفاع  روز سه شنبه در کابل به خبرنگاران گفت : ۴ فرمانده ارشد گروه طالبان در ولايت زابل دستگير شدند.  اين افراد در يک عمليات پاکسازى نيروهاى ارتش ملى در شهر چهارچينو دستگير شده اند.
وی از ارايه جزييات بيشتر و بيان نام اين افراد خوددارى کرد.

 

روساى جمهورى ترکمنستان و افغانستان تلفنى گفت وگو کردند


ايرنا : صفرمراد نيازاف  و حامد کرزى روساى جمهورى ترکمنستان و افغانستان روز سه شنبه در تماس تلفنى،در مورد طرح ترانس افغان (انتقال گاز ترکمنستان به پاکستان و هند از طريق خاک افغانستان ) و مسايل مورد علاقه دو کشور گفت وگو کردند.
به گزارش تلويزيون ترکمنستان ، در اين تماس ، کرزى سفر اخير خود به هند و گفت وگو با مقام هاى اين کشور درباره طرح ترانس افغان را موفق ارزيابى کرد.
رييس جمهورى افغانستان اجراى طرح ترانس افغان را موجب نزديکى دولت ها و ارتقا سطح اقتصاد و رفاه مردم منطقه عنوان کرد.
در اين تماس تلفنى، نيازاف و کرزى بر انجام ديدار و گفت وگوى مستقيم براى تسريع بخشيدن به اجراى طرح ترانس افغان تاکيد کردند.
بنابراين گزارش ، همچنين روساى جمهورى دو کشور، روابط دوجانبه ، مسايل منطقه اى و بين المللى را مورد بحث و تبادل نظر قرار دادند.
نيازاف و کرزى با ابراز رضايت از سطح مناسبات دو کشور بر ارتقاى هر چه بيشتر اين روابط در آينده تاکيد نمودند.
به گفته تلويزيون ترکمنستان ، نيازاف و کرزى در آستانه فرا رسيدن عيد نوروز اين جشن باستانى را به همديگر تبريک گفتند.

 

همسر رييس جمهورى ايران وارد کابل شد


زهره صادقى همسرسيد محمد خاتمى رييس جمهورايران ظهر سه شنبه براى ديدار سه روزه  وارد کابل شد.
وى پس از ورود  عازم قصر رياست جمهورى  شد تابا حامد کرزى  وزينت کرزى همسر وى ديدار کند.

جاويد لودين  سخنگوى حامد کرزى گفت : سفر زهره صادقى به افغانستان نشان از دوستى و روابط نزديک دو کشور دارد.
لودين روز سه شنبه در جمع خبرنگاران در کابل گفت : سفر بانوى اول جمهورى اسلامى ايران به افغانستان به دعوت زينت کرزى بانوى اول جمهورى اسلامى افغانستان انجام شده است .  سفر خانم صادقى به گسترش روابط ميان ايران و افغانستان کمک مىکند.

حامد کرزی وزینت کرزی با خانم زهره صادقی ديروز در قصر  نمبر یک ملاقات نمودند.

در این ملاقات  زینت کرزی  مراتب همدردی و تسلیت خویش را بخاطر قربانیان زلزله اخیر در ایران  به  زهره  صادقی ابراز نمود.

 طرفین  در رابطه به  برنامه ها و پرو گرامهای  دولت های افغانستان  و ايران  در مورد گسترش و تحکیم  بیشتر روابط  میان دوکشور، ایجاد  نظام مردم سالاری در افغانستان  و سهم گیری فعال زنان  درین نظام  و در رابطه  به پیشرفت های زنان افغان در عرصه های مختلف  ومشکلات موجود زنان  در عرصه صحت  ورفع آن  بحث و تبادل نظر نمودند.

همچنان  درین ملاقات  طرفین  موافقه نمودند که یک انجمن مشترک زنان  ایران و افغان  ایجاد گردد، تا تجارب خویش را با یکدیگر در میان گذاشته  و از ین طریق  در عرصه های مختلف با زنان افغان کمک و همکاری صورت گیرد.

طبق  یک خبر دیگر :  زهره  صادقی  بعد از ظهر  ديروز با  ثریا  رحیم  صبحرنگ  سر پرست  وزارت  امور زنان  ملاقات نمود . همچنين  زهره  صادقی  عصر ديروز  از  ملالی زیژنتون   دیدن  کرد .

وزارت هاى ترانسپورت و حج ۱۲ کارمند ارشد خودرا برکنارکردند


دراثرشکايت حجاج از وزارت هاى حج و اوقاف و وزارت ترانسپورت، اين وزارتخانه ها۱۲ نفر از کارمندان ارشد خود را به طور موقت از کار برکنار کردند.
دفتر مطبوعاتى رياست دولت روز سه شنبه با صدور بيانيه اى اعلام کرد : به دليل انجام خدمات نامطلوب براى انتقال حجاج از کابل و همچنين در هنگام  مناسک حج ، حامد کرزى خواستار رسيدگى به شکايت حجاج افغان شد.
در اين بيانيه آمده است : وزارت حج عطاالرحمن سليم  معين اول اين وزارت را همراه با شش تن از کارمندان ارشد آن را موقت از کار برکنار کرده تا بازجويى شوند.
وزارت ترانسپورت نيز پنج تن از کارمندان خود را براى رسيدگى به شکايت حجاج به طور موقت از کار برکنار کرده است .

 

هشت سرباز آمريكايی به اتهام شكنجه‌ی زندانيان افغان به پرداخت جريمه‌ی نقدی محكوم شدند  

وزارت دفاع امريكا هشت سرباز خويش را به اتهام بدرفتاری با زندانيان افغان محاكمه كرد.

اين سربازان متهم به شكنجه‌ی زندانيان افغان در ولايت اروزگان بوده‌اند كه به پرداخت جريمه نقدی محكوم شدند.

تاكنون گزارشات زيادی از آزار و شكنجه‌ی سربازان امريكايی نسبت به زندانيان افغان منتشر شده است اما نظاميان امريكايی از تحقيق و بررسی در اين خصوص خودداری ميكنند.

 

 

آژانس اطلاعاتی باختر

 

حکم حامد کرزی رئیس جمهور، جمهوری اسلامی افغانستان درمورد تقرر ستر جنرال عبد الرشید دوستم:

تقرر ستر جنرال عبد الرشید دوستم  فرزند حاجی عبد الرحیم  بحیث درستیز وال سر قوماندانی اعلی از  تاریخ صدور حکم منظور است.از خداوند متعال توفیق  مزید شان را در پیشبرد امور محوله آرزو مینمایم.

فرمان ریس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان

به اساس  پیشنهاد  وزارت معادن وصنایع  و منظوری  رئیس  جمهور جمهوری  اسلامی افغانستان، دیپلوم انجینر  محمد ابراهیم  عادل  بحیث معین  امور معادن .و  محمد  اکبر  بارکزی  بحیث معین  امور صنایع  آن وزارت مقرر  شده اند  .  معینان فوق الذکر  ديروز  توسط  وزیر معادن وصنایع به کارکنان  ان وزارت معرفی  گردید

در سال گذشته افغانستان هفتادو هشت فیصد تریاک  جهان را تولید نموده است

افغانستان در سال گذشته  با تولیدهفتادو هشت فیصد تریاک  جهان رقم نگران کننده  را برای جامعه بین المللی  ارایه  نموده و دولت را وا داشته تا با این  پدیده برخورد جدی نماید.

دگر جنرال محمد داود معین مبارزه  با مواد مخدر وزارت امور داخله  ضمن اظهار مطلب فوق در جلسه  کاری که غرض جلو گیری از کشت مواد مخدر روز گذشته درولایت بلخ تدویر یافته بودابراز داشت .

در این جلسه  برعلاوه والی بلخ برخی مسوولین دولتی  آن  ولایت ، ولسوالان  و نمایند گان مردم شرکت داشتند. جنرال داود که غرض کنترول از جریان امحای کشت کوکنار به ولایت بلخ سفر نموده بود برنامه های کاری دولت را در مبارزه  علیه  مواد مخدر تو ضیح نموده گفت: سال گذشته عیسوی یکصدو سی و یک هزار هکتار زمین زراعتی در افغانستان خشخاش کشت گردیده و افغانستان هفتادو هشت فیصد تریاک دنیارا تهیه نموده است که  یک رقم نگران کننده بوده و دولت را وامیدارد با این پدیده جدی برخورد کند.

وی علاوه نمود دولت به اساس استراتیژی ملی مبارزه علیه مواد مخدر در سه استقامت عمده کار میکند که شامل ایجاد تیم های سروی و محو کشت کوکنار، کمک غرض تهیه و تدارک  وسایل و سامان آلات زراعتی به دهاقین و تطبیق برنامه بدیل معیشت است.

وی ادامه داد: جامعه جهانی  مارا در این مبارزه همکاری نزدیک مینماید ایالات متحده امریکا با یکصدو سی ملیون دالر و انگلستان با صد ملیون دالر از تمویل کننده گان اساسی مااند. مگر این تنها شروع و انجام کارنیست زارعین ما باید بیشتر از همه  در این  راستا کار نمایند تاکشور اعتبار و حیثیت  بین المللی خود را ازدست ندهد.

در این جلسه نماینده سفارت  امریکا و برخی از مسوولین دولتی دربلخ نظریات شانرا ارایه داشتند.

 

یک نوجوان از قید  یک  قوماندانان محلی بغلان  کهنه آزاد شد

پولیس یک نوجوان شانزده ساله را که بیست روز قبل از پلخمری مرکز ولایت بغلان  اختطاف شده بود دیروز در شهر کهنه بغلان  دریافت نمود.

دفتر مطبوعاتی وزارت امور داخله گفت که  این  پسر شانزده ساله  توسط یکی از قوماندانان محلی بغلان  کهنه ر بوده شده، و حدود پانزده روز در تهکاوی منزل مو صوف پنهان ساخته شده بود.پسر ، نوجوان به همکاری خانم قوماندان فرار داده شده و در منزل یکی از همسایه ها پنهان گردیده بود.پولیس قوماندانی امنیه ولایت بغلان پس از کسب اطلاع اقدام  نموده پسر موصوف  را نجات داده و به اولیایش تسلیم نمود.

آمر امنیت قوماندانی امنیه ولایت بغلان  هدف این اختطاف را سو استفاده  جنسی و قاچاق انسان به خارج  کشور وانمود ساخته و گفت که  پولیس در صدد کشف و دستگیری عامل قضیه اقدام نموده است. 

نماینده گان طالبان در مذاکرات با دولت  خواستار توزیع کارت های هویت گردیدند

جاوید لودین سخنگوی ریاست جمهوری در یک کنفرانس خبری که ديروز درتالار مرکز بین المللی مطبوعات دایرگردید گفت: در مذاکراتیکه اخیرا" با نماینده گان  طالبان و دولت صورت گرفته ، جانب طالبان از دولت تقاضا نمود، که برای آنعده افراد طالبان که به دولت می پیوندند کارتهای  هویت  مخصوص توزیع گردد، تا آنها خود را امن و  مصئون احساس نمایند.

این موضوع توسط دولت و نیروهای ائتلاف تحت غور و بررسی قرار دارد.

لودین در رابطه به عضویت افغانستان در سازمان  سارک یا سازمان همکاریهای جنوب آسیا یاد آور شده گفت، رئیس جمهور در جریان سفرش به هند پیشنهاد نمود تا افغانستان عضویت این سازمان را بدست بیاورد که از جانب هند در زمینه موافقه صورت گرفت.

سخنگوی ریاست جمهوری از به تعلیق در اوردن ماموریت دوازده نفر از منسوبین وزارتهای حج و اوقاف وترانسپورت که شامل  دو معین وزارت حج و اوقاف و یک معین وزارت ترانسپورت میباشد نیز یاد آور شده گفت: به اساس گزارش هیئتی که به اساس حکم رئیس جمهور جهت بررسی شکایت رسیده در مورد حجاج در افغانستان و در  عربستان سعودی توظیف گردیده بود، سهل انگاری های از سوی وزارت حج واوقاف وترانسپورت در قسمت حجاج افغانی تثبیت گردید، که از اثر ان دوازده نفر از کارمندان وزارت های متذکره جهت تحقیق به حارنوالی معرفی گردیدند.

لودین از کمک های ایالات متحده امریکا برای افغانستان یاد آور شده و بر تداوم آن تاکید نموده  گفت: مساعدت ایالات متحده امریکا در عرصه های نظامی، سیاسی ، اقتصادی و سایر بخش ها در افغانستان موثر و ارزنده است.

در این کنفرانس خبری جاوید لودین سخنگوی ریاست جمهوری ضمن آنکه به سوالات خبر نگاران جواب داداز سفر زهرا صادقی خانم رئیس جمهور ایران به افغانستان یاد آور شده گفت این سفر به اساس دعوت داکتر زینت کرزی صورت گرفته است

.یک تن از قوماندانان سلاح و مهمات دست داشته اش را تسلیم نمود

یک تن از قوماندانان جهادی سلاح و مهمات دست داشته اش را اخیرا" به ریاست امنیت ملی ولایت غزنی تسلیم نمود.

یک منبع ریاست عمومی امنیت ملی خبرداد، قوماندان عبد الباقی اخیرآیک دستگاه بی ام 12،  دو پایه هاوان وسط،577 فیر ماین هاوان ، 50- عدد سرگلوله توپ 82 ملی متری، 34 فیر مرمی توپ 82 ملی متری،  200 عدد سرگلوله هاوان و یکصد فیرمرمی زیو را که قبلا در اختیار داشت به منسوبین ریاست امنیت ملی ولایت غزنی تسلیم نموده است.

طبق یک خبر دیگر: مو ظفین ریاست عمومی امنیت ملی در یک اقدام او پراتیفی دیروز موفق به کشف و دستگیری یک دستگاه زیکو یک، یک میل  پیکا  معه میل فالتوی آن و 13 فیر مرمی راکت انداز از مربوطات ناحیه دهم شهرکابل گردیدند.سلاح و مهمات بدست آمده به مراجع قانونی تسلیم داده شده و به ارتباط قضیه کسی دستگیر نشده است

به اساس یک خبر دیگر :یک مقدار  مهمات  از مربوطات  ولایت  هرات  که شامل  پانزده  عدد ماین  ضد تانک ، یک  عدد ماین  ضد پرسونل ، بیست  و پنج عدد  فلیته  ثانیه  سوز ،  دو قالب  مواد  انفلاقیه  نوع  تروتیل  و دو قبضه بم  دستی میباشد  دیروز بدست  آمد .موظفین  قوماندانی  امنیه  انولایت  مهمات متذکره  را  از مربوطات  شرکت  ایثار گران  در مقابل  باغ  ملت کشف  و بدست  آورد

پنجاه فیصد ازمصابین توبر کلوز در بدخشان خانم ها ست

بیش از پنجاه فیصد مصابین توبر کلوز را در سطح ولایت بدخشان زنان تشکیل میدهد.

داکتر محمد اعظم مسوول شعبه توبر کلوز ولایت بدخشان گفت: در سالجاری به تعداد نهصد و شصت و شش نفر مصاب به توبر کلوز ریوی و غیر ریوی تحت تداوی قرار گرفته که از جمله شش صدو بیست تن آنرا زنان تشکیل میدهد.

موصوف گفت: در سالجاری چار صدو هفتاد و یک تن توبرکلوز مثبت داشته که سه صدو هجده تن ان زن میباشد.وی گفت: از جمله  مریضان ثبت شده  شصت  و پنج تن آن تداوی شده  ، یکصدو نود تن آن تحت تداوی قراردارند.

وی علاوه کرد: در سطح بدخشان نسبت کمبود مراکز  تداوی توبرکلوز و ادویه خرابی راه های مواصلاتی و مشکلات ترانسپورتی در ولسوالی  ها و مناطق دور دست آنولایت  تعداد مصابین به توبر کلوز رو به افزایش است.

وی به ارتباط مراجع کمک دهنده به مصابین توبر کلوز گفت: سازمان غذائی جهان تا اکنون بطور منظم مواد خوراکه را که شامل گندم، روغن، لوبیا ، دال، بوره  و بسکیت  میباشد تهیه و توزیع نموده است.  

موصوف علاوه نمود، که شعبه توبر کلوز در سال 1992    میلادی در ولایت بدخشان تاسیس گردیده و چهارده مرکز تشخیصیه این شعبه در مناطق مختلف آنولایت فعال میباشد، اما با در نظرداشت تعداد مصابین توبر کلوز فعالیت موجود این شعبه بسنده نبوده و از وزارت صحت عامه تقاضا دارم که در زمینه توجه جدی نماید.

کاوهش های  خود سرانه  در لوگر  ادامه دارد

کاوهش های  خود سرانه  در ولایت لوگر  ادامه داشته  و مسئولین  امنیتی  غرض جلوگیری  از آن هیچ  کاری نکرده اند .

محمد ظاهر صدیقی رئیس اطلاعات و فرهنگ  ولایت لوگر ضمن  اظهار مطلب فوق  گفت : در سه منطقه باستانی  ولایت  لوگر حفریات  خود سرانه  و کاوهش  غیر علمی  جریان داشته  که آثار  عتیقه  این مناطق  را در معرض  خطر جدی  قرار داده است .

موصوف  از مناطق کافر کوت در ولسوالی  خروار ، سجاون  در ولسوالی  برکی برک  و مس عینک  یاد کرد  که در کار حفریات  غیر قانونی  آن  عمدتا" اهالی  محل رول  دارند  وآثار بدست  آمده آن  به خارج  کشور قاچاق  میشود .

رئیس اطلاعات وفرهنگ  ولایت  لوگر  اضافه  کرد تلاش  مسئولین  در گذشته  باعث  شد که تعدادی  ازاین  آثار که حدود  پنجاه  اثر  مختلف  النوع را در بر  میگیرد  از نزد  چپاولگران  آثار عتیقه  جمع اوری  و به  موزیم  کابل سپرده شود .

موصوف  اظهار داشت  که داکتر سید مخدوم رهین  وزیر اطلاعات وفرهنگ  در گذشته  تلاش های  زیادی  نمود  تا یک  قطعه پنجصد  نفری غرض  محافظت  مناطق  باستانی  توظیف  شود که متاسفانه  تاکنون  چنین قطعه یی  در ساحات  یاد شده  مستقر نگردیده .

موصوف گفت  مقامات  محلی در لوگر  غرض  حفظ ساحات  باستانی  چندان توجه  ندارند

 

اراده: چرا برخی از اراکین دولت تاکنون وابستگی های سیاسی خو درا حفظ کرده اند؟

وقتی قانون نافذ می گردد، هر فرد کشور را مکلف  میسازد که از آن  تبعیت نماید. و اما برای آنانیکه  دردستگاه  دولت موظف  هستند وبیشتر از دیگران متعهد هستند، این الزام قانونپذیری جدیتر و استوار ترمطرح می گردد.

قانون اساسی به مثابه قانون مادر، به بیشترینه نیاز ها ودشواریها پاسخ گفته و رهنمود صادر کرده است .

یکی ازاین موارد که اعضای  کابینه و اراکین بلند مرتبه دولتی را شامل میشود، اینست که قضات، حارنوالان، صاحب منصبان قوای مسلح و پولیس ومنسوبین امنیت  ملی درمدت  تصدی وظیفه نمی توانند در احزاب  سیاسی عضویت داشته باشند و هم درمدت تصدی وظیفه  نمی توانند  به مشاغل دیگری اشتغال ورزند.

اما با گذشت بیشتر از سه ماه از تشکیل  دولت جدید  مفاد  این ماده مانند سایر مواد قانون نافرجام باقی مانده است .

اصولاً  لازم بود که دردولت منتخب کنونی هیچیک از وابستگان احزاب وتنظیم های  سیاسی فعال درکشور راه نمی یافتند، واما ازآنجا که همه کار های ما در گروه مصلحتهاست وبا ملحوظات  گره می خورد، شماری از وابستگان احزاب و تنظیمها درصدر ادارات دولتی ودرمحاکم وسایر ادارات قرار  یافتند.

این امر اگر براساس  مصلحتهای سیاسی وسلیقه یی هم صورت گرفت، ایجاب  می کرد که این آقایان  سایه خود را از سر احزاب وتنظیمهای خویش  کم میکردند  وازاین گذشته به تعهد  خویش به قانون اساسی لبیک  میگفتند  وبه تقاضای جدی اقشار  گوناگون  مردم و مهمتر از همه به  توقع وآرزومندی  رئیس جهور که مسوولیت انتخاب و انتصاب این افراد را در برابر ملت به عهده دارد، پاسخ مساعد بگویند.

همانگونه که داشتن تابعیت دوگانه برای مسولین دولت  برمبنای قانون اساسی الزاماً معقولیت ومقبولیتی ندارد،  وابسته بودن  شان به ارگان سیاسی ویا نظامی جد ازا  اداره دولتی،  نه تنها  با احکام  قانون مطابقت  نمی رساند، بلکه  ازنظر مردمی که برکار  کرده ها ی مامورین  دولت توجه دارند، با بی  اعتمادی ، بی اطمینانی ، انتقال و ملامت ها روبرو خواهد شد. وحتی آنرا نوعی تخلف  وقانون شکنی صریح تلقی خواهند کرد. و در صورتیکه  شورای ملی به میان آید وکلای واقعی مردم به این مسأله با مشروعیت نخواهد نگریست.

 

آرمان ملی : افغانستان و ضرورت تأمین مناسبات نیک وبرادرانه با همسایگان

افغانستان  پس از طالبان ، متأسفانه  میراث خاطرات سهمگین وناگوار با همسایگان خود را پشت سرگذاشته است .

پاکستان  کشوریست درهمسایگی افغانستان  که از جانب  شرق وجنوب درامتداد یک نوار مرزی بر هنگامه با این سرزمین  قرار دارد،  سرزمینی که طی  بیشتر از سه دههء آرامش و سکون لازم خود را از دست داده و طی این مدت عمدتاً  بنابرعدم رابطهء  نیک همجواری با پاکستان  آسیب دیده و زخم خورده است .

موجودیت این جغرافیای ماتم خیز درموقعیت  حساس فعلی آن ، بیگمان یکی از جدی ترین عوامل بحران خیزی وتوفان زایی آن به شمار می رود.

درصورتی که وضعیت موجود درجهت حل مسائل  مورد اختلاف  میان افغانستان و پاکستان  سیر نکند می توان گفت: آرامش  به افغانستان به این زودی برنخواهد گفت  وبعید نیست که بار دگر منطقه  به آشوب کشیه شود.

حقیقت اینست که پاکستان  طی دو دهه به صورت  عریان  وبی پرده  وارد عرصهء تحولات  سیاسی- نظامی درافغانستان  گردیده و پیوسته کوشیده است، نظام مطابق  میل خود را در کابل مستقر نماید.

خلاصه این که افغانستان  بدون همکاری  وتعاون  بی دریغ کشور پاکستان،  درآینده نه چندان دور  هرچند حمایت  جامعهء جهانی را در حال حاضر  با خود دارد  وهر چند نیروهای نظامی گسترده یی از سراسر دنیا درافغانستان  حضور دارند. پرسش اساسی اینست که پاکستان  درافغانستان در  پی کدام  گمشده سرگردان است وچرا تحت هر شرایطی با کابل مشکل خاص خود را داشته و دارد!؟

آیا ممکن نیست اوضاع  جاری درافغانستان  به جهتی هدایت شود که این مشکل به طرز دایمی وریشه دار راه حل خود را بیابد ومردم افغانستان  ونظام های حاکم درکابل  هر کدام وتحت  هرشرایطی از شر مزاحمت پاکستان فارغ باشند!؟

درحال حاضر حیرت آور خواهد بود اگر جامعهء جهانی با وجود ادعای مسوولیت درقبال قضایای مربوط افغانستان  توجهی به حل مسائل  مورد اختلاف میان  افغانستان و پاکستان نشان ندهد .

افغانستان  دومشکل اساسی دارد:

1- ریشه کن  کردن امکان  تجمع، تمویل و تجهیز طالبان از طریق  خاک پاکستان.

2- گشودن راه نقل  وانتقال اموال تجارتی  افغانستان  از مسیر راه بحری  پاکستان  دولتمردان  ما باید به امکان دست یافتن به این  اهداف از  طریق حل مسائل  مورد اختلاف با پاکستان  اندیشه کنند! حضور جامعهء جهانی درافغانستان  بهترین  فرصت های ممکن را به دسترس  زمامداران  کشور قرار داده است، متکی به این  فشار باید مسائل  مورد علاقهء  هر دو کشور با توجه به منافع  ملی هرد و همسایه راه حل نهایی خود را بیابد ، در غیر این صورت بر قابلیت دپلماسی درکابل باید خط بطلان کشید.

 

****************************************************************

 

پایگاه نظامی يا پایگاه شرارت در افغانستان

 

سایت آريایی با اعتقاد راسخ به آزادی، هویت ملی، دموکراسی و دفاع از منافع علیای ملی افغانستان در نخستین واکنش پیرامون ایجاد پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان تبصره  مختصر را خدمت هموطنان کشورعزيز تقدیم نموده بود که در آن هوشدار داده است:

 1) اجازه پایگاه های خارجی در افغانستان در  حدود صلاحیت رئيس جمهور و یا کابینه نبوده بلکه صرف  پارلمان ملی که  در نتیجه انتخابات آزاد و دموکراتیک تشکیل شده باشد می تواند پیرامون آن تصمیم بگیرد؛

2)     پایگاه نظامی با توجه به موقعیت جیو استراتیژیک افغانستان ، تنش ها در منطقه و سیاست جهان کشایی امریکاییان و بریتانوی ها در تحت پوشش جنگ با تروریسم به رغم اینکه افغانستان را بگونه موقتی از شر مداخلات همسایگان و بويژه پاکستانی ها و هم چنان فقر شدید نجات بدهد، اما عملآ بلا های را بر سر این کشور خواهد آورد که  چند نسل آینده بهایی اشتباهات حکومت کرزی را خواهند پرداخت. چنانچه بهای خیانت ها، اشتباهات تحمیل قراردادهای گذشته  از جمله تحمیل خط دیورند را تا کنون مردم افغانستان می پردازند.

 

خبر پایگاه سازی آمریکا به واکنش ها از طرف برخی نشرات مستقل و آزاد اندیش افغانستان نیز مواجه شده  وآنرا بازی حطر ناک نامیده اند. اما در عوض برخی نشرات و یا برخی احزابیکه توسط پول سفارت امریکا به راه انداخته شده اند عملاً  خاموشی اختیار نموده اند.  دولت سر انجام مجبور شد بعد از یک مدتی خاموشی  سیاست خود را پیرامون این مسئله روشن نماید.   سخنگوی آقای کرزی اعلام نمود که  اجازه ایجاد پایگاه نظامی از صلاحیت پارلمان است. اما مهم آنست که این پارلمان چه وقت تولد می یابد. شاید پارلمان زمانی تشکیل شود که پایگاه ها قبلاً ساخته شده و پارلمان در برابر یک عمل انجام داده شده قرار گیرد و یا پارلمان به لحاظ وابستگی خود  ابزاری برای تقدیس ومشروعیت بخشیدن این پایگاه ها چیزی  بیش نباشد.

پایگاه نظامی به همان اندازه که در مرکز نگرانی های جامعه افغانی قراردارد،  نمی تواند مورد توجه همسایگان و جامعه جهانی قرار نگیرد. زیرا ایجاد چنین پایگاه در جو بازی بزرگ جدید در منطقه می تواند خانه تکانی های گسترده را در منطقه به دنبال داشته باشد که از شر آن صرف تروریستان و عروسکان منطقه در امن خواهد ماند. چنانچه آقای فیکرت ایرتار صاحب نظر ترکی معتقد است ساختن پایگاه دایمی نظامی آمریکا در افغانستان در واقع  ماشین جنگی قدرت اصلی آمریکا را برای منطقه به نمایش خواهد گذاشت که تا کنون در جنگ با تروریسم  دیده نشده است. اما او فکر می کند این پایگاه می تواند کوچک باشد ولی خیلی قوی و با واکنش سریع. افزون بر آن این پایگاه ها در هم آهنگی با پایگاهای آمریکا در قرغزستان و ازبکستان می تواند ساحه گسترده را در منطقه در اختیار خود قرار دهند.

 هرچند برخی محافل آمریکا اعلان پایگاه نظامی را یک ابتکار شخصی سناتور جان مک کین سابقه دار جنگ ویتنام  اعلان نمودند، برخی دیگری آنرا یک سروی سیاسی و مقدماتی در راستای آماه ساختن افکار عامه افغانستان و جهان می شمارند. در حالیکه عده دیگری معتقد اند که ماجراهای خونین در هرات در آستانه انتخابات، خلع سلاح گروه های مختلف از وجود سلاح ها پیش زمینه های اند که از مدت ها قبل در راستای  ایجاد پایگاه نظامی  جریان داشته  است.