سه شنبه 25 حوت 1383 خورشيدی برا بر با 15 مارچ 2005 ميلادی

 

وزارت دفاع از دستگيری سه فرمانده ارشد طالبان خبر داد

وزارت دفاع  روز دوشنبه در يك بيانيه مطبوعاتي از دستگيری سه فرماند ارشد طالبان خبر داد  :  نيروهای ارتش ملي چهار روز پيش سه فرمانده ارشد گروه طالبان به نام‌های ملامحمد جان ، ملاعصمت‌الله  و ملا عبدالكريم را در شهر ارغنداب دستگير كردند.  ازنزد اين افراد مقداری اسلحه مختلف و بمب دستي بدست آمده است.

شيوع طاعون گاوی سه هزار حيوان  را كشت

عبدالرسول كوهسار مديرمالداری ولايت بدخشان از كشته شدن 3 هزار راس گاو بر اثر شيوع بيماري طاعون  گاوی در اين ولايت خبر داد.

کوهسار گفت که بيشتر اين حيوانات  در ولسوالی های ارگو، کشم، درآيين، واخان، شغنان و منجان مبتلا به اين بيماری شده اند و هنوز نگرانی در مورد اينکه اين بيماری در ساير بخش های بدخشان گسترش پيدا کند، وجود دارد.

 كوهسار دليل اصلي شيوع بيماري را سردي هوا در اين منطقه اعلام كرد.  وي از دولت خواست مقام‌هاي محلي و مردم مناطق شمال شرق كشور را براي جلوگيري از شيوع بيشتر بيماري طاعون كمك كنند.

سازمان ملل متحد در گزارشي از وضعيت دام‌ها در افغانستان گزارش داد : براثر خشكسالي و جنگ‌هاي داخلي اكنون كشور نياز به 10 سال زمان دارد تا بتواند صنعت دامداري خود را احيا كند.

 

سخنان وزير داخله ايران در کابل

ايرنا : عبدالواحد موسوي لاري وزير كشور ايران كه در كابل به سر مي‌برد، گفت: بازسازي افغانستان، به عنوان يك مبنا در دستور كار تهران قرار دارد.

موسوي لاري ظهر ديروز پس از ديدار و گفت‌وگو با علي‌احمد جلالي  وزير داخله  در نشست مشترك خبري گفت: افغانستان و ايران دو ملت با مشتركات سياسي، ديني، تاريخي و فرهنگي هستند.

وزير كشور ايران افزود: در سال‌هاي سخت و دشوار افغانستان، ايران احساس مشترك با اين كشور داشت و امروز نيز بازسازي افغانستان براي ما يك مبنا است و ايران در كنار مردم افغانستان خواهد ماند.

موسوي لاري گفت: ديدار ميان مقام‌هاي ايران و افغانستان مستمر بوده و مسايل زيادي در زمان ديدار آقاي جلايي از تهران مطرح شد كه عملياتي شدن آن نياز به ديدار ديگري در كابل داشت.

وزير كشور ايران افزود كه با همتاي افغان خود درباره امنيت مرزها، مبارزه با قاچاق مواد مخدر و انسان، آموزش پليس و نيروهاي امنيتي افغانستان گفت‌وگو كرده‌است.

وي تصريح كرد: در چهارچوب برنامه بازسازي افغانستان، ايران ساخت پاسگاه‌هاي مرزي و آموزش مرزبانان اين كشور را در دستور كار خود قرار داده‌است.

موسوي لاري گفت: در ديدار  در كابل با مقام‌هاي افغانستان، ايران وعده داد در زمينه تقويت مديريت شهري، آموزش و تامين نيازمندي‌هاي آتش‌ نشانان و تقويت بنيان اداره شهرها با افغانستان همكاري كند.

وي افزود: در اين ديدار استانداران استان‌هاي مجاور ايران با ولايت‌ هاي افغانستان حضور داشتند كه در زمينه انتقال اطلاعات و همكاري استان‌هاي همسايه با واليان افغانستان تبادل نظر شد.

وزير كشور ايران در پرسشي درباره ايجاد پايگاه نيروهاي آمريكا در افغانستان گفت: ايران به دولت افغانستان اطمينان دارد و تاكنون هيچ گزارشي از تحركاتي كه جمهوري اسلامي ايران را تهديد كند از افغانستان به ايران نرسيده‌است.

موسوي لاري گفت: ايران اطمينان دارد همان طور كه امنيت افغانستان براي دوستان افغانستان، ايران داراي اهميت است، امنيت ايران نيز براي آنان اهميت دارد و ايران نيز امنيت افغانستان را امنيت خود مي‌داند.

وي درباره مبارزه با مواد مخدر گفت: بايد دو اقدام همزمان به صورت موازي در اين زمينه انجام گيرد و نابودي مزارع خشخاش در افغانستان گام نخست است كه نياز به همكاري كشورهاي منطقه دارد.

وزير كشور ايران افزود: ايران نيز اعلام آمادگي كرده كه در زمينه كشت جايگزين خشخاش، دولت افغانستان را ياري دهد و با باندهاي مواد مخدر كه به عنوان بلاي خانمانسوزي براي مردم افغانستان و ايران هستند، مبارزه كند.

وي با اعلام اين كه در سال‌ هاي گذشته مبارزه نيروهاي انتظامي ايران با قاچاچيان قابل قبول بوده، گفت: هم اكنون، نيز دولت افغانستان و ايران در زمينه انسداد مرزها با هم همكاري مي‌كنند.

وزير كشور ايران گفت: براي ادامه اين كار همكاري و تماس ميان پليس افغانستان و نيروي انتظامي ايران ضروري است كه در ديدار با وزير داخله افغانستان نيز بر همكاري مشترك، تبادل اطلاعات و پيگيري‌هاي مشترك تاكيد شد.

وي در زمينه وضع مهاجران افغانستان در ايران گفت: مهاجران افغانستان مهمان‌هاي ايران هستند كه بر پايه توافق سه‌جانبه سازمان ملل متحد، ايران و افغانستان، مهاجراني كه در ايران به سر مي‌برند بايد به صورت آبرومندانه به افغانستان برگردند.

موسوي لاري گفت: ايران در كنار مهاجران قانوني افغانستان در ايران، با دو گروه ديگر افغان يعني مهاجران غيرقانوني و كساني كه در ايران مرتكب جرايمي شده‌اند، روبرو است.

علي‌احمد جلالي، نيز در نشست مشترك خبري با وزير كشور ايران گفت: ديدار موسوي لاري ادامه همكاري مشترك ايران و افغانستان است.

وی افزود: تفاهمنامه ايران و افغانستان در زمينه تامين امنيت مرزها، مبارزه با قاچاق مواد مخدر، كمك به ساخت پاسگاه‌هاي مرزي، تجهيز اين پاسگاه‌ها و همچنين آموزش پليس افغانستان يكسال پيش امضا شده و در اين يكسال قسمت اعظم اين پاسگاه‌ها تكميل و شماري از افراد پليس مرزي افغانستان نيز در اين زمينه آموزش ديده‌اند.

وي گفت: تفاهمنامه جديد ايران و افغانستان نيز كه امروز به امضا رسيد در راستاي توافقنامه قبلي است.

جلالي افزود كه در ديدار با همتاي ايراني خود تصميم گرفته شده در آينده مقام‌هاي دو كشور با تماس‌هاي مداوم در زمينه موضوع‌ هاي مورد علاقه، آموزش نيروهاي پليس و افزايش ظرفيت نيروي پليس افغانستان همكاري كنند.

 

نيروهای ائتلاف از غرب افغانستان خارج می شوند

 

بی بی سی : صدها سرباز عضو ائتلاف بين المللی ضد تروريسم به رهبری آمريکا که هم اکنون در بخش های غربی افغانستان مستقر هستند از اين مناطق خارج خواهند شد و به جای آنها نيروهای حافظ صلح که رهبری آنها را ناتو برعهده دارد، خواهند گرفت.

فليب بوکرت از فرماندهان آمريکايی نيروهای ائتلاف در افغانستان که درباره اين جايگزينی توضيح می داد گفت که در هشت ماهی که نيروهای تحت امر او در چهار ولايت غربی هرات، غور، بادغيس و فراه حضور داشتند، اوضاع امنيتی در اين منطقه به صورت مطلوبی تغيير کرده است.

اين فرمانده آمريکايی از افشای زمان دقيق جايگزينی نيروهای ائتلاف و آيساف در غرب افغانستان خودداری کرد اما گفت که آنها شيندند و ساير مناطق غربی را ترک خواهند کرد.

بوکرت گفت:  بعد از استقرار آيساف در حوزه غرب، نيروهای ائتلاف مستقر در پايگاه هوايی شيندند از اين منطقه به محل ديگری در جنوب و يا شرق افغانستان که تا هنوز مشخص نشده منتقل خواهند شد.  

بوکرت نگفت که اين جابجايی نيرو با چه هدفی انجام می شود و چرا بايد به جای سربازان ائتلاف سربازان تحت فرمان ناتو در ولايات غربی مستقر شوند.

در بخشهای غربی افغانستان کمتر از ۳ هزار سرباز آمريکايی و افغان حضور دارند اما با اين حال گزارش هايی مبنی بر نا امنی در شاهراه قندهار – هرات وجود داشته است.

فليپ بوکرت گفت که اين شاهراه اکنون از امنيت بيشتری برخوردار شده است و در ماههای گذشته تلاش شده تا موانع امنيتی از اين شاهراه برداشته شود.

اگر به عقب نگاه کنيم راه زيادى رفته ايم اما۰۰۰

دويچه ويلی : سالهاى جنگ و حكومت طالبان در افغانستان لطمات جبران ناپذيرى بر پيكر اين جامعه زده و بيشترين ضربات بر شكننده ترين بخش اين جامعه يعنى كودكان، نوجوانان و جوانان افغانستان وارد آمده. مصاحبه زير گفتگويى است با روح الله ياسر در باره مشكلات، رنجها و آرزوهاى جوانان افغانى.

روح اله ياسر: جوانان افغانستان را من در ۳ کاتگوری يا ۳ دسته تقسيم می کنم. يک، کسانی که در خود افغانستان بودند و در تمام جنگها آنجا بودند و جنگ ها را تجربه کردند. دو، کسانی که به پاکستان رفتند و ۳، کسانی که در ايران بودند. جوانان خود افغانستان بچه هايی هستندبا انررژی و پرکار، اما کم سواد. البته طبيعی نيز هست، چون در جريان جنگ مدرسه نبوده اند و درس نخوانده اند. کسانی که در پاکستان بودند اکثر به کارهای فنی وارد هستند و بچه هايی که در ايران بوده اند، بيشتر به کارهای فرهنگی پرداخته اند و پرمايه و بيشتر ایده آليست تر هستند.

دويچه وله: بزرگترين مشکلی که سد راه جوانان افغانستان است، چيست؟ کمبود مدرسه ، کمبود کار يا شرايط ناامن افغانستان است،و يا اينکه نبود يک سيستم جاافتاده در اين کشور است که بتواند کارها را روی روال خودش بيندازد؟ وقتی با جوانها حرف می زنيد بيشتر از چه چيزی گله می کنند؟

روح اله ياسر: مشکل افغانستان يک مشکل نيست، بلکه هزار مشکل وجود دارد که يکی نيز به ديگرى پيوسته است. مهمترين آنها اين است که سيستم آموزشی بايد آنها را از اين حالت، با توجه به شوک های جنگی و روانی ای که داشته اند، برگرداند. من فکر می کنم مشکل اساسی اين است و در حال حاضر گرچه ما حدود ۵ ميليون دانش آموز دختر و پسر داريم که نسبت به گذشته رقمی بسيار چشمگير است، ولى با تناسبی که بايد در افغانستان باشد کم است و به تناسب امکانات و فرزندان هم کم است. با توجه به اين در هيچ قسمت کاری صورت نگرفته است.

دويچه وله: ميزان سرمايه گذاری ای که بعد از جنگ شده توسط دولت جديد افغانستان بر اى مسئله ی آموزش و پرورش جوانان شده، آيا در مقايسه با سابق قابل توجه هست يا نه؟ آيا می شود اين را ديد؟

روح اله ياسر: ما از جايی که آمده ايم، از طرفی که عبور کرده ايم، اگر به عقب نگاه کنيم که تغييرات بسيار است و خیلی راه رفته ايم. اما از جايی که می بينيم که در جايگاهی که بايد باشيم، بسيار عقب است.

دويچه وله: ميزان بزهکاری ميان جوانان افغانستان در چه حدی ست؟ بخاطر مسئله ی فقر، بخاطر جنگ، بخاطر حضور سابق نيرويی مثل طالبان يا ...؟

روح اله ياسر: اکثر جوانان ما نيروی نظامی يا نيروی محرک اين جنگها بوده اند. فرماندهان محلی زورگويی که می کنند توسط همين نيروها انجام می دهند، و دزدی، سرقت و از اين قبيل مسايل که صورت می گيرد توسط همين جوانها می شود. اما اگر به جوانان در اين لحظه بنگريم، بزهکاری شان کم است، پرکار هستند و  علاقمندی شان به درس و تحصيل بسيار بيشتر شده است. آنها کار می کنند و بسيار پر انرژی و با انگيزه کار می کنند.

دويچه وله: شرايط دخترهای جوان و دانش آموز و دانشجو در افغانستان چه گونه است؟

روح اله ياسر: ميزان سواد دختران بسيار پايین است. علاقمندی شان در حال حاضر به تحصيل بسيار شده است و تقريبا توجهشان بيشتر شده است و می توانم بگويم در بسياری موارد مساوی است. در بعضی نقاط حتا ميزان دختران بيشتر است. ميزان دانش آموزان دختر در مناطق مختلف و در جاهای مختلف متفاوت هستند.

آغاز به كار نشست سالانه كميسيون حقوق بشر سازمان ملل


ايرنا: شصت  و يكمين  كنفرانس سالانه كميسيون  حقوق  بشر سازمان  ملل  بعدازظهر ديروز در شهر ژنو سوييس  كار خود را آغاز كرد.
براساس  گزارش  واحد مطبوعاتي  اين  كميسيون ، نقض  حقوق  بشر و ابزار مبارزه با آن  مهم ترين  محور مورد بحث  در اين  همايش  شش  هفته اي  است .
در اين  كنفرانس  سالانه  كه  تا
۲۲ اپريل  (سوم  ارديبهشت ) ادامه  دارد، سه هزار تن  از شركت كنندگان  درباره  موضوعاتي  چون  نقض  حقوق  بشر در حين  مبارزه عليه  تروريسم ، بحران  چچن ، فلسطين ، سودان  و همچنين  وضعيت  حقوق  بشر در چين ، كوبا و برخي  كشورهاي  ديگر بحث  و گفت  وگو خواهند كرد.
كميسيون  حقوق  بشر سازمان  ملل  كه  براي  نخستين  بار در سال 
۱۹۴۶ تاسيس  شد به  نقض  حقوق  بشر در كشورهاي  مختلف  جهان  مي پردازد.
نمايندگان 
۵۳ كشور عضو كه  هر ساله  تغيير مي كنند، به  همراه  نمايندگان كشورهاي  ناظر و سازمان هاي  غيردولتي  در اين  كنفرانس  حضور دارند.
اين  كنفرانس  در طول  برگزاري  درباره  روند و چگونگي  رعايت  حقوق  بشر دركشورهاي  مختلف  به  انتشار قطعنامه  مي پردازد، اما مفاد قطعنامه هاي  آن ، ضمانت  اجرايي  ندارد.

 

آژانس اطلاعاتی باختر

 

حامد کرزی با وزیر امورداخله جمهوری اسلامی ایران ملاقات نمود

حامد کرزی رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان بعداز ظهر ديروز با عبدالواحد موسوی لاری وزیر امورداخله جمهوری اسلامی ایران در قصر گلخانه ملاقات نمود .

 دراین ملاقات طرفین در مورد گسترش همکاری های سرحدی ، همکاری برای تعلیم و تربیه نیروهای امنیتی به ویژه اموزش و تجهیز نمودن قطعه پولیس مبارزه با مواد مخدر ، اعمار و مجهز ساختن تانه های سرحدی برای کنترول سرحدات دو کشور جهت جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و انسانها صحبت و تبادل نظرنمودند .

وزیر امور داخله ایران تعهد کشورش را در این راستا تکرار نموده وعده کرد که در موارد ذکر شده به زودی عمل خواهند نمود .

 رئیس جمهور کشور از کمک های جمهوری اسلامی ایران که در طول سه سال گذشته در بخش های مختلف با دولت و مردم افغانستان نموده تشکر کرد نقش جمهوری اسلامی ایران را در تعلیم و تربیه پولیس ملی افغانستان مفید و سازنده خواند

دراین ملاقات ، رئیس جمهور از وزیر امور داخله ایران خواست تا سلام های شانرا به سید محمد خاتمی رئیس جمهور جمهوری اسلامی ایران برسانند .

 وزیر امور داخله ایران در راس یک هیئت جهت دیدار یک روزه قبل از ظهر امروز وارد کابل گردیده بود .

رئیس جمهور امریکا  با وزیر امور زنان جمهوری اسلامی  افغانستان  ملاقات کرد

رئیس جمهور امریکا اجرای مساعدت ششصد ملیون دالری را که از مجموع کمکهای انکشور به افغانستان کسر گردیده بود ، طی ملاقات با داکتر مسعوده جلال وزیر امور زنان وعده داد .

در ملاقات که میان جورج دبلیوبوش رئیس جمهور امریکا و داکتر مسعوده جلال وزیر امور زنان در قصر سفید صورت گرفت ، وزیر امورزنان کشور مشکلات موجود عرصه های مختلف در کشور را مطرح نموده خواهان همکاری ایالات متحده گردید .

با المقابل رئیس جمهور امریکا با درنظر داشت تقاضای وزیر امورزنان اجرای مساعدت ششصد ملیون دالری را که از مجموع کمک های ایالات متحده امریکا به افغانستان کسر گردیده بود وعده داد .

داکتر مسعوده جلال وزیر امور زنان که در راس یک هیئت عالی رتبه بنابه دعوت دولت ایالات متحده امریکا به انکشور سفر نموده بود در پنجمین اجلاس جهانی که به اشتراک نماینده گان عالی رتبه 135 کشور در مقر سازمان ملل متحد در نیویارک دایر گردیده بود شرکت نمود .

این اجلاس به ادامه اجلاس پکینگ که ده سال قبل در کشور چین برگزار گردیده بود ، دایر گردید .

دراین اجلاس وزیر امورزنان عملکرد حکومت افغانستان در قبال اعلامیه پیکنگ را بیان نموده و به تداوم پای بندی افغانستان به تطبیق مفاد اعلامیه مزبور تاکید و به شرکت کننده گان اجلاس اطمینان دادند .

دوکتور مسعوده جلال دراین اجلاس از جامعه جهانی بخصوص کشور هایکه در کنفرانس برلین قول مساعدت و کمک به بازسازی افغانستان را داده بودند تقاضا بعمل اورد که به تعهدات خود به موقع عمل نمایند تا روند بازسازی افغانستان موفقانه پیش برود .

داکتر مسعوده جلال افزود: بهبود وضعیت زنان در افغانستان مربوط به بازسازی و پیشرفت افغانستان است و پیشرفت وبازسازی افغانستان بدون کمک و حمایت جهانی تحقق نخواهد یافت .

دراین اجلاس بنابر پیشنهاد وزیر امور زنان، شرکت کننده گان توافق نمودند تا صندوقی از طرف سازمان ملل متحد برای زنان افغانستان ایجاد شود و این صندوق کمک های جهانی را جلب نموده و در اختیار دولت افغانستان قرار بدهد و این کمک ها تحت نظر وزارت زنان توسط ارگانهای ذیربط به مصرف برسد .

طبق یک خبردیگر : وزیر امور زنان در حاشیه این اجلاس با دیک چینی معاون رئیس جمهور ، خانم کاندالیز ارایز وزیر امور خارجه امریکا ، خانم لورابوش بانوی اول امریکا ، تعداد از سناتور ها و نماینده گان کنگره از جمله سناتور هلیری کلنتن ملاقاتهای سودمندی بعمل اورد .

همچنان داکتر مسعوده جلال بنابر دعوت کنگره ایالات متحده امریکا در جمعی سناتور ها و نماینده گان کنگره شرکت ورزیده و توجه کنگره ایالات متحده امریکا را برتداوم مساعدت های بیشتر به مردم افغانستان یاد اور گردید که ازجانب کنگره به پاسخ مثبت مواجه شد ، کنگره ایالات متحده امریکا متعهد گردید تا 600 ملیون دالریکه از جمع کمک های ایالات متحده امریکا به افغانستان حذف گردیده بود مجددا" اجرا شود تا در عرصه های بهبود وضعیت زنان ، توسعه زراعت ، معارف و تحصیلات عالی ، حفظ محیط زیست ، شبکه ابیاری ، حمایت از اطفال و صحت عامه و سایر خدمات اجتماعی به مصرف برسد .

همچنان داکتر مسعوده جلال و هیئت همراه در جلسه که در مقر وزارت امور خارجه ایالات متحده امریکا باشرکت نماینده گان عالی رتبه 15 کشور اسلامی برگزار گردیده بود شرکت نموده بیانیه ایراد نموده که در بخش از ان امده است .

افغانستان قربانی تروریزم و مافیای بین المللی مواد مخدر بوده و حق دارد که جامعه بین المللی این کشور را در مبارزه با تروریزم و مواد مخدر تنها نگذاشته بلکه انرا حمایت و کمک نمایند .

همچنان داکتر مسعوده جلال با نماینده گان جامعه مدنی ایالات متحده امریکا ملاقات نموده و قول کمک و حمایت انان را به نهاد های مدنی افغانستان دریافت داشتند .

 وزیر امور زنان بنا به دعوت پوهنتون جورج واشنگتن و انستیتوت مطالعات شرق میانه درجمعی اساتیذ ، محققین و محصلان دو موسسه فوق به ایراد سخنرانی پرداختند که مورد استقبال گرم قرار گرفت.

همچنان داکتر مسعوده جلال در ضیافتیکه به افتخار هیئت افغانی از طرف خانم کوفی عنان سرمنشی سازمان ملل متحد ترتیب یافته بود اشتراک نمودند .

در جریان سفریکه داکتر مسعوده جلال به ایالات متحده امریکا داشتند در پرس کنفرانس های مختلف اشتراک ورزیده و فعالیتها و کارکردهای حکومت افغانستان از جمله وزارت امور زنان را توضیح نموده به پرسش های خبرنگاران در رابطه به وضعیت عمومی امنیت ، بازسازی و توسعه درجهت بهبود حیات زنان افغانستان پاسخ های لازم ارائه داشتند .

 

اطلاعیه وزارت  دفاع ملی

 اردوی ملی را از میان آنعده افسران که قطعات شان دی،دی، آر شده،  تنقیص گردیده و یا هم در احتیاط فعال و یا غیر فعال قرار دارند، بر اساس سهمیه و احصائیه ولایات متناسب با ترکیب  ملی اکمال میگردد.

اطلاعیه ادامه میدهد تمام مراکز ثبت نام الی  تاریخ 25 ر12ر 1383 باز بوده و افسران را ثبت نام و راجستر نماید.

1-                   تمام  افسران از رتبه دریم  بریدمن الی قدمه جنرال که مربوط  قطعات سابق وزارت دفاع باشند،  تابع امتحان بوده و بدون سپری نمودن امتحان  هیچگونه چانس برای شان جهت شمولیت به اردوی ملی میسر نخواهد گردید.

2-                   تمام کمبودات اردوی ملی  از نقطه نظر پرسونل که بر اساس تشکیل هفتاد هزار نفری اجرا میگردد،  در این امتحان  انتخاب میگردد.

بدینوسیله به اطلاع تمام افسران سابق وزارت دفاع رسانیده میشود، تا با استفاده از این فرصت مناسب،  با ثبت نام شان در این پروسه شرکت ورزیده، چه بعد ازسپری شدن موعد معین،  هیچگونه شکایتی قابل سمع نخواهدبود.

پنج تن طالب در ولایت زابل دستگیر گردید

پنج تن از افراد طالبان  طی یک عملیات  تصفیوی ، توسط موظفین  قوماندانی  امنیه ولایت  زابل  و  قوای امریکایی ، لیل 22 بر 23 حوت  در قریه دای چوپان  ولایت زابل  دستگیر  گردیدند .

مسوول مطبوعاتی  وزارت امور داخله  ضمن تائید  این خبر    گفت: این  پنج تن ، به نامهای  درمحمد ،  علی ،  لعل  محمد مشهور  به کوچنی ، قهار  و برادر  مذکور  میباشد . به گفته منبع  مذکور ،  از نزد آنان  یک میل پیکا ، یک میل  راکت انداز  ویک میل کلاشینکوف  ، بدست  آمده است .  افراد مذکور  تحت تحقیق  قرار دارند .

نرخ اسعار خارجی در سرای شهزاده

در مارکیت تبادله اسعار سرای شهزاده بعد از ظهر ديروز یک دالر امریکایی به 35/ 48 افغانی ، یک پوند انگلیسی 20/ 92 افغانی ، یک یورو به 60/ 64افغانی ، یک هزار کلدار پاکستانی به 813 افغانی ، یک درهم دبی به 10/ 13 افغانی ، یک ریال سعودی به 80/ 12 افغانی و یک هزار تومان ایرانی به 90/ 54 افغانی خریداری میگردید .

 همچنان یک دالر امریکایی به 45/ 48 افغانی ، یک پوند انگلیسی به 30/ 92 افغانی ، یک یوروبه 70/ 64 افغانی ، یک هزار کلدار پاکستانی به 814 افغانی ، یک درهم دبی به 15/ 13 افغانی ، یک ریال سعودی به 85/ 12 افغانی ، یک هزار تومان ایرانی به  55 افغانی به فروش میرسید

 

 

کار احداث سرک چاریکار پنجشیرافتتاح شد

کار احداث سرک چاریکار پنجشیر ديروز توسط حامدکرزی رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان و داکتر زلمی خلیل زاد سفیر امریکا در کابل افتتاح شد .

داکتر سهراب علی صفری وزیر فواید عامه در رابطه به چگونگی کار سرک مذکور گفت : سرک چاریکار پنجشیر هفتاد کیلو متر طول و نه متر عرض داشته که نظر به وضعیت اراضی کاراین سرک به دو قسمت تقسیم میشود که قسمت اول ان از شهر چاریکار الی گلبهار به طول نزده اعشاریه دوکیلو متر و قسمت دوم ان از گلبهار الی ولسوالی بازارک پنجشیر به طول پنجاه کیلو متر میباشد .

موصوف علاوه کرد : که قرار داد این سرک در ماه نوامبر سال گذشته میلادی میان وزارت فواید عامه، دولت امریکا و کمپنی لویزبرجر عقد گردیده بود .

صفری افزود : بودجه قسمت اول سرک یاد شده دو اعشاریه هفت ملیون دالر بدون ساختمان دوپل تخمین شده که کار احداث این سرک شامل قیرریزی ، اعمار دو پل موتر رو ، سی و یک پلچک و دیوار استنادی میباشد .

موصوف در قسمت اهمیت این سرک گفت : با اعمار سرک چاریکار پنجشیر برعلاوه انکه مشکلات ترانسپورتی اهالی مناطق یاد شده رفع میگردد.

در قسمت سرمایگذاری ، استخراج معادن ، سنگ های قیمتی چون لاجورد و زمرد نیز کمک میکند .

در محفلی که بهمین مناسبت در شهر چاریکار دایر گردیده بود ابتدا مرزا غفور یعقوبی معاون ولایت پنجشیر صحبت نموده از همکاری های دولت امریکا با مردم و دولت افغانستان قدردانی نمود .

همچنان عبدالجبار تقوا والی پروان طی صحبتی از رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان و سفیر امریکا در کابل خواست تا در قسمت رفع مشکل مردم ولایت پروان از ناحیه اب اشامیدنی صحی که یک پرابلم جدی دران ولایت میباشد همکاری نمایند .

در جریان محفل داکتر زلمی خلیل زاد سفیر امریکا در کابل پیرامون احداث سرک چاریکار پنجشیر گفت : احداث این سرک اهمیت زیادی را برای مردم ولایات پروان ، کاپیسا و پنجشیر دارد این سرک با تقویت زیر بنای افغانستان برای مردم این مناطق فرصت ها و سهولت های را فراهم خواهد ساخت .

خلیل زاد خاطر نشان ساخت : احداث سرک چاریکار پنجشیر زنده گی نوی را در قسمت صنایع محلی تقویت بخشیده و امکانات استخراج ذغال سنگ و توسعه توریزم را  بهتر می سازد .

همچنان دراین محفل احمد ضیاء مسعود معاون اول ریاست جمهوری نیز صحبت نموده افتتاح سرک پروان پنجشیر را یک گام بزرگ در راه بازسازی ولایات مذکور خوانده علاوه نمود : افتتاح این سرک تغیرات بزرگی را در راه انکشاف اقتصادی و تحولات اجتماعی درزنده گی مردم پنجشیر و پروان بوجود میاورد .

 معاون اول ریاست جمهوری خاطر نشان ساخت : دولت افغانستان تصمیم دارد تا در چند سال اینده بتواند تسهیلاتی را درعرصه های مختلف زنده گی مردم  افغانستان ایجاد کند اعمار سرک ها، پل و پلچک  ، مکاتب ، شفاخانه ها و مراکز صحی یکی از ضروریات مردم این کشور میباشد .

دراین محفل حامدکرزی رئیس جمهور جمهوری افغانستان صحبت نموده گفت : احداث سرک چاریکار پنجشیر یک گام بزرگ در راستای نوسازی و بازسازی کشور است سرک سازی ها به صورت عموم نوسازی ها هستند .

حامدکرزی از اهمیت سرک سازی یاد اوری نموده گفت : با اعمار و احداث سرکها تسهیلات لازم برای اهالی و علاوه از ان برای مریض داران ، زارعین ، با غداران و سایر هموطنان ما میسر میشود و با موجودیت سرکهای خوب مریض به اسرع وقت به شفاخانه میرسد و همچنان محصولات دهاقین و باغداران مادر در وقت کمتر و به سهولت به بازار های داخلی و خارجی رسانیده میشود ، که این خود در بهبود اقتصاد هموطنان و رشد اقتصاد کشورنقش دارد .

 کرزی امیدواری نمود ، که کار اعمار این سرک بزودی اغاز و به وقت تعین شده به پایه اکمال برسد و شما مواظب باشید ، که سرک بطور اساسی و با استفاده از مواد درست اعمار میشود و یا خیر و مطابق قرار داد اعمار میشود و یا خیر .

و سرپرستی این کار وظیفه ما و شما میباشد و شما با مشاهده بی کیفیت بودن کار به وزیر فواید عامه اطلاع دهید و من از دولت امریکا و مردم شان بخاطر همکاری با مردم افغانستان قدردانی می نمایم .

 دراین محفل مارشال فهیم ، داکتر عبدالله وزیر امور خارجه ، جنرال بارنو وعده یی از اهالی مناطق یاد شده اشتراک ورزیده بودند .  

ازکار وفعالیت  تیم امداد رسانی افغانستان در اندونیزیا قدر دانی بعمل آمد

ازکار وفعالیت  تیم امداد رسانی افغانستان که اخیرا" از  اندونیزیا  به کشور  بازگشته  اند طی محفلی  در مقر سفارت  اندونیزیا  در کابل تقدیر  بعمل آمد .

دراین  محفل  دگر جنرال  داکتر سهیلا  صدیق پیرامون کار وفعالیت  اعضای تیم  امداد  رسانی  افغان صحبت  نمود .

سپس  سفیر  اندونیزیا مقیم کابل طی  صحبتی  از کار وفعالیت  تیم افغانستان که در محلات  آسیب دیده  کشور اندونیزیا  به ویژه  منطقه بند  آچه  که در اثر  حادثه المناک  سونامی  متضرر  شده  به قدر دانی  یاد کرد.

 این تیم  امداد رسانی  بتاریخ  28 جدی  سال روان  از طریق  هوا  مقدار  سی تن مواد که شامل  12 تن  میوه خشک ،  2000 تخته کمپل  ، پنجهزار  متر تکه ، یازده  بسته ظروف  آشپز خانه  و یک مقدار  ادویه  و سامان آلات طبی  را به  محلات  آسیب دیده  آنکشور  انتقال  داده بودند . در محفل  احمد ضیاء  یفتلی  رئیس  صحیه اردوی ملی  و انجینر  عبد الرحیم  سفیر جمهوری اسلامی  افغانستان  در اندونیزیا  نیز حضور  داشت  .

 

چراغ:آیا جبهه سیاسی مخالف دولت درحال تشکیل است؟

بعد ازآن که ترکیب کابینه جدید اعلان شد و رهبران احزاب سیاسی ویا کاندیدان مورد نظر آنها درآن خلاف قول ووعده آقای کرزی مقام نیافتند، چنان معلوم میگردد که تب سیاسی رهبران کشور بالا گرفته و دید وباز دید ها بیش از پیش پیرامون حضور  در پارلمان، گرم وجدی تر میگردد، به این  ترتیب انتخابات پارلمانی صحنه یی رویا روی حکومت وجبهه سیاسی درحال تولد خواهد بود.

مطبوعات غرب که طی سه سال حاکمیت موقت وانتقالی از طرح ونفع آقای کرزی  پشتیبانی  میکنند، با ایجاد یک پوشش وسیع  تبلیغاتی، این فکر را تداعی دارند که ممکن  جنگ سالاران  از طریق عواید سرشار مواد مخدر به پارلمان نیز نفوذ کنند ویا سلامت انتخابات  را زیر سوال ببرند، تا به این ترتیب باور و اعتماد مردم را نسبت به پارلمان ملی کمرنگ وضعیف سازند، درحالی  که انتخابات ریاست جمهوری ازچنین جوسازیها وشایعه پراگنیهای این رسانه ها درامان بود .

اما استراتیژی وایدیالوژی این جریان جدید که تا الحال رأس وقاعده آن معلوم  نگریدده، چه خواهد بود؟ بدون شک، این رهبران  دور نگهداشته از قدرت  درنتیجه فعل وانفعالات  سه سال گذشته، یافته باشند که متفرق و منفرد عمل کردن آنها، میتواند  به مفهوم تسجیل وتعجیل مرگ تدریجی سیاسی آنها تلقی گردد و درصورت خاموشی، ممکن هیچ جریانی  به تنهایی یارای مقابله و وقایه وضیعت موجود را نداشته باشد.

بناً اتخاذ واجرای استراتیژی تفاهم  واتحاد مجدد برمحور ایدیالوژی  تحمل پذیری دور از قوم کراسی  میتواند زنده ماندن آنها را در حیات  سیاسی کشور،  ضمانت کند.

ازطرف دیگر،  تیم کاری آقای کرزی که طی سه سال اخیر همزبان ، همکار و ناشکن معلوم میگردید، با دور کردن شخصیت محوری  و ایدیالوگ آن آقای اشرف غنی احمد زی، آسیب پذیر شده ونا هماهنگ عمل میکنند؛ ضربه دیگری که ممکن این تیم احساس کند، تبدیلی احتمالی آقای خلیلزاد به مقام سفارت امریکا درعراق است، موصوف ، نه تنها به حیث تدارک کننده امکانات  مالی وگرز آهنین  این تیم علیه مخالفان  استفاده گردید؛ بلکه  نظریه پرداز ورهنمای آنها نیز بود، بناً این تحولات  خود در تشجیع مخالفان  دولت کمک خواهد کرد .

تنها گذاشتن آقای  کرزی در گیر و دار مبارزات  انتخاباتی که پیچیده تر از انتخابات  قبلی است، نه تنها  برروان پیروان آقای کرزی  تاثیر سوء خواهد گذاشت، بلکه  میتواند راه  یابی مخالفان  را درپارلمان آسان سازد . به هر حال این جبهه سیاسی جدید ،  درکنار دولت وسایر نهاد های مدنی ، وظایف دیگر نیز پیشرو  خواهد داشت، ازآن جمله  تلاش برای جلو گیری از بی ثباتی وپراگنده گی مردم در ایام انتخابات، به نمایش گذاشتن فرهنگ جدید  سیاسی مبتنی بر تحمل پذیری و مشارکت ملی تمام جریانهای  قومی وسیاسی، تدوین وتمرین رویکرد های صلح آمیز تصاحب قدرت دور از انتخاب راهکار های خشونت آمیز میباشد.

اما معلوم گردد که آقای  کرزی یکبار دیگر  خواهد توانست  که با باز کردن دروازه های قدرت و ثروت  به روی عده یی دراین  جبهه،  دراین خانواده  نو تشکیل سیاسی  نفاق و شقاق ایجاد وتلاش مجدد آنها را برای اتحاد یک امر آرمانی تبدیل کند ؟

اصلاح:پاکسازی بدنه جزوتامهای امنیتی از وجود اوباشان خدمت به امنیت است

آدم ربایی ومظاهر ناامنی دراین اواخر منجر به تظاهرات  شهروندان قندهار گردیده که،  دراثر تظاهرات  درقندهار دو سرباز وسه تن ازاهالی مجروح گردید. به دنبال این رویداد اراکین بلند پایه وزارت  امور داخله راهی قندهار شده، وبعد از تحلیل  اوضاع اعلان کردند که " مشکلات  درولایت قندهار ناشی از ناکار ایی امنیتی دراین ولایت بوده است ."

مشکلات امنیتی دراین اواخر  منحصر به ولایت قندهار نبوده، بلکه کابوس ناامنی همین اکنون شهر های کابل مزار و برخی ولایات دیگر را تهدید میکند.

بتأسی از گزارش رسانه ها، دیروز یک گروپ مسلح  درفابریکه  کود برق  حمله نموده که بعد از زدو خورد مختصر دوباره فرار  نمودند .

امنیت و آرامش  درافغانستان  در دو بعد تهدید میگردد ، یک تعداد افراد  استفاده  جو، ابن الوقت و دشمن منافع  ملی ومرد م که  با جامه  پولیس ملبس اند، و در بدنه پولیس جا افتاده اند ، با استفاده از فورم پولیس  به اقدامات منفی مبادرت میکنند، اما در بعد دومی قاچاقبران مواد مخدر،  اپوزیسیون  دولت منحیث  یک تهدید  میخواهند امنیت  وصلح موجود را به مخاطره  مواجه کنند .

مبارزه و مهار کردن  قاچاقبران  واپوزیسیون  دولت بدون شک با توجه  به موقعیت وخصوصیت اقدامات  شان کار بسیار  دشوار نبوده ازاینکه  جبهه واستقامت  مشخص دارند، مسوولین امنیتی میتوانند  جلو اقدامات منفی آنها را مسدود کنند . اما  موجودیت  یک تعداد افراد  استفاده جو،  ابن الوقت  وابسته به باند های جنایت کار دربدنه  جزوتامهای امنیتی منحیث  جدی ترین  چالش ثبات  وامنیت  را تهدید نموده وباید جهت تصفیه  وتطهیر  جزوتامهای پولیس ازوجود آنها اقدام  قاطع صورت گرفته  ودررأس رهبری هسته های اداری مسوولین مسلکی متخصص ومومن به منافع ملی  استخدام شود، تا مردم ونظام از شر او باشان ومکروب های داخلی نجات یابند .

 

Uncovered: How goats can turn into 'mules'

 


    March 14 2005 at 11:16AM

 

 

Tehran - Question: How do you turn a goat into a mule? Answer: Make it swallow several kilos of narcotics.

On Sunday police in southeastern Iran found 38kg of opium hidden in the stomach of nine sheep and goats, Iran's official news agency said.

The animals had apparently been forced to swallow the narcotics by drug traffickers bringing the product over from neighbouring Afghanistan en route to western Europe.

Drug smugglers who swallow packets of cocaine or heroin in an attempt to avoid detection are often referred to as drug "mules".

چگونه بز ها قاطر می شوند؟

 

پولیس ایران اخيراً خبردادند که چندین بز و گوسفند را در سرحد شرقی هم مرزبا افغانستان یافتند که  38 کیلوگرام تریاک را در خاک این کشور انتقال می دادند. گفته می شود این حیوانات توسط قاچاقبران مجبور ساخته شده بودند تا تریاک را  بلعیده و از خاک ایران بحیث ترانزیت مواد مخدر به اروپا مورد استفاده قرار دهند. پولیس آن دسته قاچاق چیان مواد مخدر راکه معمولاً چند پاکت هیرویین و یا کوکائین را می بلعند بنام قاطران مواد مخدر یاد می کنند. چندی قبل نیز پولس ایران  از کشف چندین کیلوگرام هیروئین که در معده شتر ها توسط قاچاقچیان مواد مخدر جاد داده شده بودند و از خاک افغانستان به ایران انتقال داده می شدند نیز خبر دادند.