سه شنبه 11 حوت 1383 خورشيدی برا بر با اول مارچ 2005 ميلادی

 

انفجار بم تعبيه شده در موتر در ولايت هلمند

 
وی او ای : مامورين افغان ميگويند انفجاربم تعبيه شده در موتر باعث جراحات سه تن از ا فراد پليس محلي شد ه و وضع يکي از آنها وخيم خواند ه شده است . مامورين ميگويند انفجار روز دوشنبه در مقابل يک عمارت حکومتي لشکرگاه مرکز اين ولايت رخد اده است . تا کنون کسي مسئوليت اين انفجاررا ادعا نکرده است و بازداشتي هم بعمل نيامده است . آژانس خبري رويترز از قول مامورين محلي ، بقايای رژيم طالبي را مسئول اين حادثه مي خواند که تا کون بر قواي اهتلاف برهبري ايالات متحده در جنوب و جنوبشرق افغانستان حملاتي را انجام داده اند . اين ساحه به کشت خشخاش ترياک مشهوراست .

 

والي قندهار:  ما رهبران طالبان را به عنوان افغان هاي مسلمان قبول داريم

جنرال پترسون، فرمانده نيروهاي ائتلاف در جنوب غرب كشور: طالباني كه در برنامه مصالحه ملي شركت مي كنند بايد قسم بخورند كه نجنگند

 

گل آقا شيرزوي والي قندهار در يك نشست مطبوعاتي مشترك با اردوي ملي و نيروهاي ائتلاف اعلام كرد كه ما رهبران طالبان را به عنوان برادران افغان و مسلمان خدا قبول داريم.

به گزارش خبرگزاری صدای افغان ، وي در ادامه صحبت هايش افزود: طالباني كه در برنامه مصالحه ملي شركت مي كنند تنها به عنوان يك فرد عادي مي پذيريم نه به عنوان طالب و يا يك حزب سياسي!

شيرزوي طالبان را به دو دوسته جنايت كار و معمولي تقسيم كرد و بيان داشت: طالبان جنايت كار در برنامه مصالحه ملي شركت كرده نمي توانند و بايد تحويل قوه قضاييه و دادگاه هاي جنايت جنگي شوند اما طالبان معمولي به راحتي مي توانند در اين طرح شركت كنند.

جنرال پترسون فرمانده نيروهاي ائتلاف در جنوب غرب كشور نيز در اين نشست مطبوعاتي گفت: به طالباني كه در برنامه مصالحه ملي شركت مي كنند كارت مخصوصي داده شده و آن ها بايد قسم بخورند كه ديگر عليه مردم افغانستان و ما نجنگند.

 

وقوع ۸ هزار و۵۱۰ مورد جرم طى سال جارى

 

صبغت الله سایق رئیس عمومی جنایی وزارت امور داخله ديروز دریک کنفرانس خبری اظهار داشت : کابل باثبت دو هزار سه صد و هفتادو شش واقعه جرمی در بین شهرهای بزرگ کشور بلند ترین رقم وقایع را دارد . با وصف انکه در دستگاه پولیس قانون شکنی های دیده شده و گاهی هم ارتباطات به ملاحظه رسیده مگر دستاورد های پولیس قابل تمجید است پولیس توانسته  باعوامل جنایی مبارزه کند .

رئیس عمومی جنایی که پیرامون فعالیت پولیس طی یازده ماه گذشته سخن میگفت ،ارقامی از وقایع جنایی را ارائه کرد که کابل با ثبت دو هزار و سه صد و هفتاد و شش واقعه در صدر گراف وقایع جرمی، ولایت هرات با یکهزار و چهل و چهار و بلخ با شش صد و پنجاه و دو واقعه در ردیف دوم و سوم قرار میگیرند .

سايق اظهار داشت : در ولايت هاى کابل، هرات ، بلخ ، قندوز و ننگرهار ميزان جرايم به شدت افزايش يافته که تنها در شهر کابل دو هزارو۳۷۶ مورد جرم دراين مدت ثبت شده است .
وى گفت : ميزان جرايم در ولايت هاى دايکندى، باميان ، پکتيا و ارزگان به شدت کاهش يافته است .
وی علت اصلى افزايش جرايم را عوامل سياسى،  موجوديت مخالفان دولت ، وضعيت بد اقتصادى کشور و استفاده غيرمشروع از خلع سلاح شدگان ارتش سابق افغانستان دانست .
وى گفت : تعدادى از کسانى که مرتکب جرايم شده اند وابسته به مقام هاى ارشد دولت افغانستان هستند که از طرف اين افراد نيز حمايت مىشوند.  جنگهاى۲۵ ساله در افغانستان سبب بروز مشکلات زيادى شده بود، امااکنون دولت افغانستان تلاش دارد با آموزش نيروهاى پليس و ارتش ملى و بهبود وضعيت اقتصادى مردم افغانستان ميزان جرايم را کاهش دهد.

 

نخستين تيم ملی فوتبال زنان افغان تشکيل می شود

 

فدراسيون فوتبال کميته ملی المپيک نخستين تيم ملی فوتبال زنان افغان را تشکيل می دهد.

به گزارش بی بی سی ، عبدالصبور ولی زاده، مسئول بخش فوتبال زنان در کميته ملی المپيک ، گفت که از هفت ماه پيش، دو دور از مسابقات انتخابی تيم ملی فوتبال زنان افغان، برگزار شده است.

تاکنون چهارده تيم فوتبال زنان در کابل و برخی ولاياتهای ديگر فعاليت می کنند و قرار است به زودی تيمهای فوتبال زنان در ولايتهای مختلف  کشور گسترش يابند و تيم ملی فوتبال زنان  به زودی برای شرکت در مسابقات ورزشی زنان کشورهای اسلامی در ايران آماده می شود.

به گفته مسئول فوتبال زنان در فدراسيون فوتبال افغانستان، در حال حاضر بيست و پنج دختر از باشگاههای مختلف شهر کابل در اين تيم عضويت دارند و تاکنون ورزشکاران دختر از ساير ولايات افغانستان به اين تيم نپيوسته اند.

فوتباليستهای دختر در افغانستان، بيشتر کسانی هستند که در سالهای جنگ در کشورهای همسايه مانند ايران و پاکستان زندگی و تحصيل کرده اند.

بيشتر ورزشکاران دختر که امکان پرداختن به ورزش فوتبال را دارند، هنوز با مشکلات متعددی روبرو هستند و به نظر نمی رسد که جامعه افغانستان به وطور کامل آماده پذيرفتن فعاليتهای ورزشی دختران و زنان در ميدانهای باز باشد.

عبدالصبور ولی زاده مسئول فوتبال زنان افغان، دلايل شرکت نکردن ورزشکاران دختر از ساير ولايات در تيم ملی را "مشکلات اجتماعی" عنوان می کند.

پيش از اين، کشورهای آلمان و آمريکا، برای گسترش ورزش فوتبال در ميان زنان و دختران افغان فعاليتهايی را سازماندهی کرده اند.

تابستان گذشته، يک گروه از دختران افغان به منظور فراگرفتن تکنيکهای ورزش فوتبال به آمريکا دعوت شدند تا برای شرکت در بازيهای بين المللی کودکان آماده شوند.

سفارت آلمان در کابل نيز، چندی پيش يک رشته مسابقات فوتبال را در مدارس دخترانه پايتخت راه اندازی کرد.

 

 

معاون حج و اوقاف  آزاد شد

لطف الله مشعل سخنگوى وزارت داخله از آزادى معين وزير حج و اوقاف به قيد ضمانت خبر داد . وی میگوید، که مولوی عطا الرحمن سلیم  معین مسلکی وزارت حج و اوقاف که توسط پولیس مورد استنطاق قرار گرفته بود به قید ضمانت آزاد گردیده است.

مشعل طی مصاحبهً گفت: عطا الرحمن سلیم حین باز گشت از عربستان به اساس در خواست و عرایض عده زیادی ازحجاج افغانی به قوماندانی امنیه ولایت کابل  فرا خوانده شد، و سوالاتی از وی طرح گردیدو بعدآ به قید  ضمانت رهاشد. اگر ضرورت پیدا شود عطا الرحمن سلیم مجددآ بازداشت  خواهد گردید.

سخنگوی وزارت امور داخله پیرامون اتهامات  مشخص علیه معین وزارت حج و اوقاف گفت:عطا الرحمن سلیم سرپرست هیاتی بود که با ید از امور حجاج در عربستان سعودی وارسی میکرد.

حجاج ادعا های زیادی علیه وی دارند از عدم قربانی  گرفته تا نبود محل بود و باش. در حالیکه حجاج قبلآ برای همه امور شان پول پرداخته بودند  پیرامون اتهامات وارده علیه  عطا الرحمن سلیم تحقیق خواهدشد.

گفتنی است که برخی دیگر از اعضای کمیسیون سرپرستی حجاج با اتهامات مشابه به مولوی عطا الرحمن سلیم مواجه اند. سخنگوی وزارت امور داخله احتمال تحقیق از چنین اشخاص را نیز رد  نکرد .

تغييرات گسترده در فرماندهی حوزه های پوليس کابل

 

وزارت داخله تغييراتی را در قوماندانی حوزه های  پوليس شهر کابل وارد کرده است.

به گزارش بی بی سی ، به گفته لطف الله مشعل سخنگوی وزارت داخله، تغييرات در پست های فرماندهی پوليس در تمامی حوزه های  انتظامی شهر کابل، در راستای ادامه اصلاحات اداری انجام شده است.

وی گفت که اين وزارت بر اساس اصل شايسته سالاری افراد متخصص و با تجربه را درحوزه های انتظامی پايتخت به کار گماشته است.

فرماندهان جديد حوزه های انتظامی شهر کابل، در دو ماه آينده، به صورت آزمايشی کار خواهند کرد.

وارد آوردن تغييرات در تمامی حوزه های پايتخت، برای بهبود وضعيت امنيتی و کاهش جرايم جنايی با اهميت است.

به باور برخی کارشناسان، عدم بازپرسی و پاسخگويی در دستگاه دولتی به ويژه پوليس، باعث شده تا مسئولان و کارمندان دولت در اجرای وظايف شان سهل انگاری کنند.

مشعل با اشاره به ايجاد دادگاه ويژه پوليس افزود که تلاش می شود تمامی کاستی های فنی در دستگاه پوليس بر طرف شود و از اين پس، کسانی که در امور کاری غفلت می کنند، بازخواست خواهند شد.

 

سی و سه هزار جريب زمين در کابل برای آمريکا

 

بی بی سی : ايالات متحده آمريکا، بيش از سی و سه هزار جريب زمين مقابل سفارت خود در کابل را، به مدت پنجاه سال اجاره کرده است.

اين زمين بر اساس قراردادی که ميان دولتهای افغانستان و آمريکا امضا شده، در اختيار آمريکا قرار می گيرد.

زلمی خليلزاد سفير و نماينده ويژه رييس جمهور آمريکا درافغانستان، اين کار را نمايانگر تعهد وهمکاری طولانی آمريکا با افغانستان خوانده است.

او گفته است که آمريکا در بازسازی و پيشرفت افغانستان برای سالهای طولانی با دولت و مردم اين کشورهمکاری خواهد کرد.

هنوز معلوم نيست که آمريکا از اين زمين برای چه منظوری استفاده خواهد کرد.

 

 

آژانس اطلاعاتی با ختر

 

 

حکومت هندوستان مساعدت مبلغ یکصد ملیون دالر را جهت انتقال برق به افغانستان متعهد شد

مجلس عالی وزرا تحت ریاست حامدکرزی رئیس جمهورجمهوری اسلامی افغانستان ديروز دایر گردید .

در اغاز جلسه، رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان پیرامون مسافرت و دست اوردهای شان در کشور هندوستان توضیحات ارائه نموده و متذکر شد که درجریان این سفر در مورد انتقال برق و ترانسمیشن لاین با مقامات و مسوولین مربوط کشور هندوستان مذاکرات بعمل امد و حکومت هندوستان مساعدت مبلغ یکصد ملیون دالر را جهت انتقال برق به افغانستان متعهد گردید .

همچنان درمورد تمدید پایپ لین گاز ترکمنستان از راه افغانستان – پاکستان به کشور هندوستان مذاکرات مفید صورت گرفت .متعاقبا" محمد کریم خلیلی معاون رئیس جمهور در ارتباط کار کمیسیون موظف پیرامون تثبیت احصائیه نفوس کشور و تعیین تعداد کرسی های ولسی جرگه برای ولایات ، مهاجرین و کوچی ها گزارش کار کمیسیون موظف را ارائه نموده و فیصله بعمل امد که طرح کمیسیون با یک سلسله تعدیلات در مشوره با کمیسیون انتخابات و همکاری ملل متحد دقیق گردد.

همچنان طرح ستره محکمه در مورد انتخابات شوراهای ولسوالی ها توسط پوهاند عبدالسلام عظیمی رئیس بورد مشورتی حقوقی ارائه شده و فیصله گردید تا در روشنی طرح مذکور ، کمیسیون مستقل انتخابات به همکاری سازمان ملل متحد اقدامات لازم و به موقع را به عمل اورد .

براساس تقاضای عبیدالله رامین وزیر زراعت ، مالداری و مواد غذایی موضوع تحکیم سواحل دریای امو، که این دریا تاکنون بیش از (168 ) هزار جریب زمین طرف افغانی را تخریب نموده است ، مورد بحث قرار گرفت و بمنظور جلوگیری از تخریبات بیشتر ، به وزارت مالیه وظیفه سپرده شد تا وجوه مالی مورد نیاز را تدارک نموده و به دسترس کمیسیونی که جهت طرح و تطبیق پلان تحکیم دریای امو توظیف گردیده ، قرار بدهد .

همچنان گزارش کمیته دولتی امادگی برای زمستان درجلسه ارائه گردید، که دران امده است : طی مدت یک ماه و هشت روز،مقدار 33 تن ادویه جهت توزیع به مراکز پانزده  ولایت کشورجابجا گردیده،  4855 تن همو طنان تحت تداوی قرار گرفته، به تعداد620 باب خیمه،  3550 تخته کمپل و لحاف، برای تعداد 1391 خانه وار آسیب دیده و بی بضاعت مساعدت بعمل آمده است و مقدار 2936 تن مواد غذائی به 423 هزار نفر نیازمند در 44 ولسوالی  13 ولایت از طریق پرو گرام  غذائی جهان توزیع گردیده است.

به همین گونه  به اثر تلاشهای پیگیر مراجع ذیربط، شاهراه های مواصلاتی باز نگهداشته شده و کارپاکسازی سرکها از برف در 20  ولایت جریان دارد.

و در این علمیات پاکسازی علاوه از مصروفیت 10 هزارتن از همو طنان ما با وسایل مختلف و از 18 عراده  وسایط ماشینری نیز استفاده بعمل آمده است.در این  جلسه بسم الله بسمل رئیس کمیسیون مستقل  انتخابات و اعضای آن کمیسیون نیز شرکت داشتند

دو صدو  هشتاد و یکتن از اثر سردی هوا و امراض مختلف تاکنون  در شانزده  ولایت کشور  هلاک گردیده است

گزارش اجراآت کمیته عملیات اضطراری زمستانی از طریق معاونیت دوم ریاست جمهوری به این شرح گزارشات وزارت های صحت عامه و احیا و انکشاف دهات مواصلت ورزیده است که حاکی از آن است: ازتاریخ اول دلو الی 8 حوت 1383 به تعداد 281 هموطن ماجان های شیرین خود را از دست داده اند. این تعداد از جمع رقم 401 واقعه وافیات تائید ناشده میباشد که  از اثر امراض( سیاه سرفه  سرخکان و طرق تنفسی) و حادثات برف کوچ، یخ زده گی، لغزش زمین  در 25 ولسوالی ولایات ننگرهار، بدخشان، پنجشیر ، غور، ارزگان، نورستان، سمنگان، تخار، سرپل، خوست، لو گر، غزنی،دایکندی، هرات، کنر،  و بغلان بوقوع پیوسته است در این مدت گزارشاتی هم از وارد آمدن خسارات مالی چون  منهدم شدن خانه ها، هلاکت مواشی، از اثر آفت طبیعی در ولایات خوست،  لغمان، غرنی، بغلان، پنجشیر، هلمند، کنر، و نورستان مواصلت ورزیده است که تعداد  مجموعی خانه های منهدم شده به 672 میرسد.

در گزارش آمده است. با در نظر داشت و ضعیت موجود کمکهای عاجل بشری به خانواده های آسیب دیده شامل 620 باب خیمه، 3550 تخته  کمپل و لحاف و مواد دیگری غذائی به 1391 خانواده، آسیب دیده و نهایت فقیر در 6 ولایت و 7 ولسوالی کشورتوزیع گردیده.

همچنان مقدار 33 تن ادویه در مراکزئ صحی 15 ولایت کشور جابجا گردیده است. به تعداد 4855 تن  همو طن مصاب به امراض مختلف در 16 ولایت کشور تداوی گردیده است و 2936 تن مواد غذائی به 422610 همو طن نیازمند در 44  ولسوالی 13 ولایت کشور توسط سازمان غذائی جهان در همکاری با قوای ائتلاف توزیع گردید.

این مواد بولایات بدخشان، بلخ،  بامیان، فاریاب، هلمند، جوزجان، کابل، قندهار، نیمروز، پروان، سمنگان ، ارزگان و زابل انتقال شده است.

همچنان 33 سرک مواصلاتی در 12 ولایت کشور به طول 481 کیلو  متر پاک کاری  و بروی ترافیک بازشده است.

و کار پاک کاری 87 سرک دیگر به طول 1587 کیلومتر در 20 ولایت کشور ادامه دارد در کار پاک کاری سرک ها  بیشتر از ده هزار همو طن همه روزه  در بدل مزد معین همکاری نموده اند.         

  در گزار ش با یاد آوری از اثرتلاشهای  پیگیری تیمهای کاری وزارت احیا و انکشاف دهات در چوکات برنامه  عملیات اضطراری زمستانی  آمده است، که سرکهای ولسوا لی های ولایت پکتیا، ولسوالی های  ارغنداب، دایچوپان،و شاه جوی ولایت زابل، آب بند ولایت غزنی، چوره الی ترینکوت، پیک سیاه بغل، مرغوندی، کند لان، شانوده و کمیسان ولایت ارزگان ، اشکاشم، ارگو و زیباک  ولایت بدخشان، چغچران، شهرک و  غلمین ولایت غور، کوه صافی الی مرکز ولایت ادرسکن الی فارسی ولایت هرات، وانت الی وایگل ولایت نورستان، یکایولنگ، سیغان و کهمرد و کوتل آق رباط ولایت بامیان از و جود برف  و یخ کاملآ پاک کاری و به روی ترافیک باز گشائی شده است.

همچنان کار پاک کاری سایر سرک های اتصالی ولسوالی های ولایات بدخشان، دایکندی، زابل، غور، غزنی، ارزگان،لوگر، نورستان، بغلان، بامیان، پکتیکا ، وردک، خوست و هرات توسط تیم های کاری آنوزارت با استخدام کار گران محلی در بدل مزد معین ادامه دارد.

با برداشتن موانع مو جود از روی سرکها که سبب انسداد راه های مواصلاتی و اتصالی ولسوالی ها با مراکز ولایات گردیده  مشکلات همو طنان مادر مناطق متذکره از ناحیه دسترسی به مواد غذائی و کمک های اولیه طبی مرفوع خواهد شد

 

دوتن شب گذشته در میرویس میدان شهر کابل به قتل رسیدند

دوتن در داخل مارکیتی واقع میرویس میدان شب  گذشته توسط افراد نامعلوم به قتل رسیدند.

مسوولین حوزه پنج پولیس گفت:قاتلین بعد از آنکه یک پسردوازده ساله را در داخل یکی از اطاقهای مارکیت متذکره به قتل رسانیدند و میخواستند جسد ویرا از محل خارج سازند، باجوره قل چوکیدار مارکیت مقابل شده و چوکیدار را به ضرب چاقو زخمی ساخته  و از محل  واقعه فرار نمودند.

جوره قل چو کیدار مارکیت بعد از انتقال به شفاخانه نسبت داشتن زخم های شدید فوت نمود.  قضیه  تحت پولیس قرار دارد

اختطاف کننده  یک دختر جوان دستگیر شد

یک تن به اتهام اختطاف یک دختر جوان در ولایت کابل شام دیروز توسط پولیس گرفتار شد .

دفتر مطبوعاتی وزارت امور داخله خبرداد : احمد الله نام چندی قبل از ولایت تخار یک دختر چهارده ساله را اختطاف نموده و به پاکستان انتقال داده بود . به اساس اطلاع قبلی اولیای دختر ، متهم تصمیم داشت دختر را دوباره به کابل انتقال داده و به ایران منتقل نماید .

 در گزارش امده است ،که موظفین قطعه واکنش سریع وزارت امور داخله به همکاری سایر موظفین پوسته تلاشی پلچرخی شام دیروز هنگامیکه متهم وارد کابل میگردید وی را شناسایی و دستگیر نمودند متهم در توقیف  پولیس بوده و چگونگی قضیه مورد بررسی قرار دارد

 

پولیس یک تن را به تهام قاچاق مواد مخدر دستگیر نمود

پولیس یک تن را به اتهام قاچاق هیرو ئین در میدان هوائی کابل ديروز دستگیر نمود.

 شخص متهم صبح ديروز یک مقدار هیرو ئین را ماهرانه در بین قطی های سگرت جابجا نموده بود و میخواست آنرا به هندوستان انتقال نماید،که توسط مو ظفین ریاست مبارزه با جرایم جنائی وزارت امور داخله در میدان هوائی کابل دستگیر گردیده. وزن مجموعی هیرو ئین متذکره با بارجامه آن شش کیلو گرام تثبیت شده است.متهم تحت نظارت  و قضیه  تحت بررسی قراردارد.

 

چراغ: به خاطر حفظ مناسبات نباید به پاکستان رشوه بدهیم

پاکستان  درسه مرحله  یعنی آغاز کودتای 7 ثور، پیروزی حکومت مجاهدین وبه قدرت رسانیدن  حکومت طالبان وسرانجام استقرار حاکمیت نوین درافغانستان  پی هم از هرگونه  فعل و انفعالات داخلی کشور ما، به نفع خویش بهره برداری نموده است.

درزمان جهاد مردم که سیل کمکهای بین المللی به افغانستان سرازیرگردید، تقسیمات پنجاه در پنجاه بین مجاهدین وحکومت پاکستان صورت گرف. با به قدرت رسیدن طالبان  که اداره افغانستان  ازآن سوی مرز ها صورت میگرفت، منافع سیاسی واقتصادی  زیاد نصیب پاکستان گردید؛ ولی با سقوط  این رژیم که کمکهای جهانی مستقیماً  به افغانستان سرازیر شد وائتلاف  جهانی مبارزه  با تروریزم  شکل گرفت، سیاستمداران  پاکستان این  بار با روش تازه عملکرد خود را آراسته ساخته و بهانه  های جدید به خاطر دریافت منابع پولی دیگر ، پیدا نمودند.

بعد از حوادث 11 سپتمبر ودربحبوحه ورود عساکر امریکایی به افغانستان ، رژیم کودتایی آن به یکباره گی مستحق دریافت جایزه یی از سوی امریکا گردید که درنتیجه 11 ملیارد قروض  این کشور بخشیده شد و 4 ملیارد دیگر نیز کمک جدید اعطا گردید.

ازاین  که خریطه  بودجه آن را سیاستمداران و جنرالان سوراخ کرده اند، باز هم حکومت  پاکستان  به این بسنده نکرده، درسفر 2004  مشرف به امریکا، یک ملیارد  دالر نیز به این کشور وعده داده شد، این سفر مصادف به سفرآقای کرزی به انگلستان بود و دولت انگلیس یک صد هزار دالر را به آقای کرزی ویا بهتر بگویم به مردم افغانستان مساعدت نمود.

حکومت پاکستان ازدریافت  پولها به بهانه مبارزه با تروریزم ، اکتفا  نمیکند ، ودامن حرص را گسترانیده ترپهن  نموده واز وضعیت نا به سامان اقتصادی افغانستان نیز استفاده اعظمی را مینماید.

چنانچه صادرات آن کشور به افغانستان از 35  ملیون دالر درزمان  طالبان به 160 ملیون دالر در سال اول  حکومت آقای کرزی افزایش  یافته است؛ ولی این وضع  تاکی باید دوام کند و ما تاچه وقت  باید برای حکومت پاکستان  روشه بدهیم تا از ما خوشنود باشد و درامور داخلی ما مداخله نکند؟ درصورت  که پاکستان  ازتن کشور ما بهره برداری نکند، آیا تابع  قوانین بین المللی  و موافقتنامه  حسن نیت وهمسایه گی نیک منعقده کابل نیز نباید باشد؟! درحالی که افغانستان  یک کشور مستقل  است؛ مگر  درعوض همسایه گان نه تنها به فکر بهره برداری ازآن باشند، این وضعیت آشفته کشور ما کسر بودجه وی خود را جبران کنند؟!

این به دولتمردان ما تعلق دارد که با سیاست فعال به جای فروش کالاهای دیگران  دربازار های  کشور، زیر ساخت های اقتصادی خود را فعال  نمایند و بر جهانیان ثابت گردد که عدم  توجه به رشد اقتصادی  وزدودن فقر، تروریزم  بار دیگر در این کشور  نطفه گذاری میکند. ثانیاً  درمناسبات همسا یه گی ما نباید  پیوسته  ازمنافع  ملی خود صرف نظر نمایم، چنانچه اگر پاتکهای نظامی پاکستان درخاک افغانستان پیش می آید، ما هیچ چیز نگوییم که مناسبات خراب میشود ویا اگر وسایط نقلیه پاکستانی  با همان  نمبر پلیت تاشهر کابل می آیند، حق العبور اخذ نکنیم که دل دوستان پاکستان  ما نه رنجد! بنا براین دولتمردان مانباید از گذشت  وحسن نیت در مواقع غیر ضروری استفاده نمایند؛ بلکه با سیاست زیرکانه چنان برخورد شود که هم قوانین  بین المللی حفظ گرددو هم منافع ما دنبال  گردد و ثانیاً  ازتجارب تاریخی با این کشورپند گرفته شود تا استقلالیت ما را بار دیگر زیر سوال نبرد.

 

آرمان ملی : این نظام اداری بیمار وبی کفایت ما ...!

چگونه می توان بر موانع ودشواری های موجود فایق آمد!؟

این پرسش اساسی سرخط برنامه عملی  زعامت منتخب، برای تشکیل  یک نظام سالم اداریست، نظامی که باید  برسراسر قلمرو، عادلانه حکومت کند و  ملت را از بیراهه  های موجود عبور دهد، فقر درجامعه را ریشه کن کند وکارمندان دستگاه های  طویل وعریض  ومتورم حاکمیت  را از وضعیت  اهانت بار موجود رهایی بخشد.

این موانع  ودشواری ها که باید  از سر راه برداشته شوند،  کدام ها اند؟

نظام حاکم درتمام  سطوح وابعاد  حضوری خود، نظامیست، فاقد یک مدیریت سالم و کار آگاه و مدبر وبا کفایت!

دراین نظام به پیمانه ومیزانی که باید  کار به اهل آن تعل نگرفته وتورم کهنه ومتروک  برجا مانده  هنور نیز متورم ومتورم تر ساخته  می شود!

بنا براین سطح  باز پرس ونظارت برمدیریت  نظام به چگونگی اجرای امور روز مره، به صورت مداوم  و بی وقفه، همچنان  سیر نزولی کسب می کند و هر روز دشواری ها برسردشواری  ها انباشته می گردد وقابلیت  کاری نظام  روبه افول می رود .

نظام حاکم در چنین  آشفته  بازار بی چاره گی و بی کفایتی ، چاره یی جز تقرر ها و تبدلات  نسجیده و فاقد معیار،  سراغ  کرده نمی تواند.

حتا با کمال حیرت واندوه باید گفت:  موردی هم وجود ندارد  که عنصر خلاف  کاری به بی مجازات  رسیده باشد  و برعکس آن نیز، متأسفانه برهمین منوال  بوده است .

درپیامد این بی کفایتی  های اداری نظامست که ناامنی ، حتا در شهر کابل سیر صعودی غیر قابل  تصوری کسب می کند ومراجع داد خواهی که باید  بتوانند داد مظلومان را از ظالمان بستانند، جز ایجاد سرگردانی  مستدام  برای مراجعین، کار نامهء دگری نمی توانند ارایه نمایند.

دربرخی وزارت خانه ها وزرا با کارمندان وزیر دستان  درامر عزل وتقرر، کار کار کردی چون  شعبده بازان درپیش  گرفته اند  و هرروز عده یی را برمی انگیزند وعده یی دگر را بر می اندازند و حیرت آور است که زعامت  منتخب بی هیچ  تأملی نسبت به عواقب این شعبده بازی های اداری ، ناظر  بی تفاوت  این رسوایی  شده اند .

پس  تادیر نشده وفرصت ها فوت نگردیده ، ریاست  محترم جمهوری، به این  موارد عملی توجه  جدی مبذول بدارد:

- کار ها را در عمل ونه در لفظ  وشعار به اهل آن بسپارد وبه این  امر، جز به  طریق  کار شناسانه و از مجاری قانونمند، عمل نفرماید.

ضرورت فوری  محسوس است تا ه این  مطالبهء  مهم، فقط  با پشت پازدن  بردست اندازی ها و اعمال  نفوذ های ناسالم  شخصی وگروهی  موجود است که نظام حاکم می تواند موفقیت لازم ومتناسب، به دست بیاورد.

بنابراین عده یی افراد  با صلاحیت دستگاه  که هیچ  کارنامهء  سالمی ندارند، باید  برکنار ساخته شوند.

نظام حاکم درتمام  ابعاد هستی برمشکل  تورم باید فایق آید و برمبنای  این ضرورت، امتیازات  مادی و معنوی کارمندان دولت از وضعیت ذلت بار موجود بدر آورده شود، تا هر کارمندی  بتواند با آرامش  خاطر به اجرای  وظایف روزمره  پرداخته وبتواند با فساد اداری  مبارزه ومقابله  نماید. درغیراین صورت  از کار مند فقیر وگرسنهء  نظام  هیچ امیدی برای تحقق  وضعیت بهتر قابل تصور نخواهد شد.

سطح باز پرس  درنظام به ترتیب  کارشناسانه  یی باید بالا برده شود نظارت  روز مره  براجرای  دساتیر قانون و فرامین  نافذ،  برطرز محسوس وقابل لمسی  باید ارتقا  داده شود .

اما این امر مهم  تحقق  نخواهد  یافت، مگر اینکه  زعامت منتخب برخورد قاطع ، شفاف،  قانونمند و عادلانه با امور  را پیشه کند و نسبت به هیچ گونه ضعف، کار شکنی وتنزل کفایت کاری وزارت خانه ها وادارات با معادل آن گذشت وچشم پوشی عمدی وناسالم  اختیار نکند.

 

*********************************************

 

 

پایگاه نظامی يا پایگاه شرارت در افغانستان

 

سایت آرايایی با اعتقاد راسخ به آزادی، هویت ملی، دموکراسی و دفاع از منافع علیای ملی افغانستان در نخستین واکنش پیرامون ایجاد پایگاه نظامی آمریکا در افغانستان تبصره  مختصر را خدمت هموطنان کشور تقدیم نموده بود که در آن هوشدار داده است:

 1) اجازه پایگاه های خارجی در افغانستان در  حدود صلاحیت رئيس جمهور و یا کابینه نبوده بلکه صرف  پارلمان ملی که  در نتیجه انتخابات آزاد و دموکراتیک تشکیل شده باشد می تواند پیرامون آن تصمیم بگیرد؛

2)    پایگاه نظامی با توجه به موقعیت جیو استراتیژیک افغانستان ، تنش ها در منطقه و سیاست جهان کشایی امریکاییان و بریتانوی ها در تحت پوشش جنگ با تروریسم به رغم اینکه افغانستان را بگونه موقتی از شر مداخلات همسایگان و بويژه پاکستانی ها و هم چنان فقر شدید نجات بدهد، اما عملآ بلا هائی را بر سر این کشور خواهد آورد که  چند نسل آینده بهای اشتباهات حکومت کرزی را خواهند پرداخت. چنانچه بهای خیانت ها، اشتباهات تحمیل قراردادهای گذشته  از جمله تحمیل خط دیورند را تا کنون مردم افغانستان می پردازند.

 

خبر پایگاه سازی آمریکا به واکنش ها از طرف برخی نشرات مستقل و آزاد اندیش افغانستان نیز مواجه شده  وآنرا بازی حطر ناک نامیده اند. اما در عوض برخی نشرات و یا برخی احزابیکه توسط پول سفارت امریکا به راه انداخته شده اند عملاً  خاموشی اختیار نموده اند.  دولت سر انجام مجبور شد بعد از یک مدتی خاموشی  سیاست خود را پیرامون این مسئله روشن نماید.   سخنگوی آقای کرزی اعلام نمود که  اجازه ایجاد پایگاه نظامی از صلاحیت پارلمان است. اما مهم آنست که این پارلمان چه وقت تولد می یابد. شاید پارلمان زمانی تشکیل شود که پایگاه ها قبلاً ساخته شده و پارلمان در برابر یک عمل انجام داده شده قرار گیرد و یا پارلمان به لحاظ وابستگی خود  ابزاری برای تقدیس و تسجیل این پایگاه ها چیزی  بیش نباشد.

پایگاه نظامی به همان اندازه که در مرکز نگرانی های جامعه افغانی قراردارد،  نمی تواند مورد توجه همسایگان و جامعه جهانی قرار نگیرد. زیرا ایجاد چنین پایگاه در جو بازی بزرگ جدید در منطقه می تواند خانه تکانی های گسترده را در منطقه به دنبال داشته باشد که از شر آن صرف تروریستان و عروسکان منطقه در امن خواهد ماند. چنانچه آقای فیکرت ایرتار.. معتقد است ساختن پایگاه دایمی نظامی آمریکا در افغانستان در واقع  ماشین جنگی قدرت اصلی آمریکا را برای منطقه به نمایش خواهد گذاشت که تا کنون در جنگ با تروریسم  دیده نشده است. اما او فکر می کند این پایگاه می تواند کوچک باشد ولی خیلی قوی و با واکنش سریع. افزون بر آن این پایگاه ها در هم آهنگی با پایگاهای آمریکا در قرغزستان و ازبکستان می تواند ساحه گسترده را در منطقه در اختیار خود قرار دهند.

 هرچند برخی محافل آمریکا اعلان پایگاه نظامی را یک ابتکار شخصی سناتور جان مک کین سابقه دار جنگ ویتنام  اعلان نمودند، برخی دیگری آنرا یک سروی سیاسی و مقدماتی در راستای آماه ساختن افکار عامه افغانستان و جهان می شمارند. در حالیکه عده دیگری معتقد اند که ماجراهای خونین در هرات در آستانه انتخابات، خلع سلاح گروه های مختلف از وجود سلاح ها پیش زمینه های اند که از مدت ها قبل در راستای  ایجاد پایگاه نظامی  جریان داشته  است. 

 

 

ZAMAN ONLINE

 

Permanent US Bases in Afghanistan

I had written in my last article headed "Afghanistan and its Significance" that, "…If the training continues like this, it means we will be able to see an Afghan National Army capable of ensuring complete security in Afghanistan, and undoubtedly this is good news, because if it materializes, the presence of foreign troops in Afghanistan will be at least be reduced to the barest minimum.

This, without any doubt, does not mean that the U.S. military presence in Afghanistan will be completely done away with; because reports that are already surfacing indicate that the U.S. and Afghan administrations are seeking ways of a long-term mutual security cooperation and this potential cooperation might end with a security agreement, including permanent U.S. bases. Of course, these news reports have not been confirmed yet; the reports also have neither been confirmed nor denied."

Just two days after this article, the potential for permanent U.S. military presence or bases in Afghanistan was explicitly stated by a top U.S. senator.

This senator who still officially visiting Afghanistan with his delegation, is John McCain. The senator met with Afghan President Hamid Karzai on the day I was writing my article (February 22), in which I picked some of the above-mentioned quotes from the [Karzai-McCain] press conference; and it was said that after the meeting the U.S. deemed it necessary to set up permanent bases in Afghanistan.

McCain is the No. 2 Republican on the Senate Armed Forces Committee. As a Vietnam War veteran, McCain is among officials who wield vast influence and are also respected in the Republican Party. He is also visiting Afghanistan with two Republican senators and one Democrat, who are members of the Senate Armed Forces as well, and he is examining the U.S. military presence and future there. Hence, McCain's visits and remarks carry some weight and significance, and most probably, they reflect the views and evaluations debated at the Pentagon and among top administration officials as well. In this regard, great attention should be paid to his latest remarks about permanent U.S. bases in Afghanistan.

The U.S. has about 17,000-18,000 troops and various air and land bases in Afghanistan today. The Bagram Airbase built during Soviet occupation, is the biggest U.S. base in Afghanistan. The U.S. not only meets its logistic and other needs for its military presence in this country through this base, it also deploys warplanes and helicopters there and uses them to hit targets when the occasion arises.

Supplies are sent to U.S. bases in Afghanistan today from the Manas base in Kyrgyzstan, Hanabad in Uzbekistan and some bases in Pakistan. Since the U.S. has made agreements with the countries where these bases are located, it is able to use them; however, to send supplies to bases in Afghanistan, the U.S. cannot benefit from Turkmenistan. Therefore, as I said before, only the airbases in Uzbekistan, Krygyzstan and Pakistan are open. It is difficult to say now whether or not they will remain open in the future. For them to remain open depends on the long-term agreements that will be signed with the governments of these countries. Hence, setting up permanent U.S. bases in Afghanistan does not seem very easy, nevertheless, it is possible for the U.S. to accomplish this.

Most probably, the U.S. has already started to make plans with regards to these permanent bases. McCain might have stated this in his recent remarks. If the U.S. sets up permanent bases in Afghanistan, this will in a way have strategic importance and meaning for both Afghanistan and the region where it is situated. The U.S. will have the opportunity to show its military might to the entire region through these bases, and I think Iran will really be concerned about this.

The U.S. has not decided to set up permanent bases in Afghanistan yet; it is just making surveys and plans. If these bases are to be set up, they will be established within the context of the U.S. Global Military Plan (GMP) and will not big bases. They will be small but flexible, easy for ferrying supplies and like a springboard.

This is the situation on the potential for permanent U.S. bases in Afghanistan.

February 24, 2005