شنبه 19 جدی 1383 خورشيدی برا بر با 8 جنوری 2005 ميلادی

 

بانك هاي خارجي بايد مطابق قانون بانكداری کشور عمل كنند

 

نورالله دلاوري رييس د افغانستان بانك در يك نشست مطبوعاتي اعلان داشت: تمام بانك هاي خارجي در افغانستان موظف به رعايت قانون بانكداري كشور ما هستند. و‌ظايف عمده اين بانك كار كردن به عنوان بانك دولت و بانك بانك ها مي باشد.

وی اظهار داشت: طبق قانون بانكداري، بانك مركزي بايد قسمت تجارتي خود را لغو كند، به همين منظور تمام دارندگان حساب هاي غير دولتي وقت دارند تا روز 12 دلو سال جاري به انتقال پول هاي خود به يكي از بانك هاي تجارتي اقدام نمايند.

دلاوری اضافه كرد: د افغانستان بانك در سال گذشته 18 مليارد افغاني به بازار عرضه كرده است اما وي از بيان ذخاير ارزي بانك مركزي افغانستان خودداري كرد. طبق تحقيقات انجام شده روند قيمت افغاني به طور معمول پيش رفته و نوسانات زيادي نداشته است.

اطلاعیه دافغانستان بانک

به اساس قانون بانکداری  افغانستان، د افغانستان بانک  باید صرف فعالیت های بانک مرکزی را انجام داده و فعالیتهای بانک تجارتی را که فعلآ " توسط 11 بانک  تجارتی اجرا میگردد و دارای جواز رسمی از سوی د افغانستان بانک می باشند توقف میدهد.

د افغانستان بانک  از تمام دارنده گان حسابات جاری، پس انداز و سایر امانات خویش( افغانی و اسعاری) تقاضا مینماید تا جهت نقد نمودن و یا انتقال دارائی های شان به یکی از 11 بانک تجارتی الی تاریخ 31 جنوری سال 2005 مصادف با 12 دلو سال جاری به د افغانستان بانک  مراجعه نموده  حسابات شانرا مسدود نمایند، درغیر آن د افغانستان بانک خود حسابات مذکور را به یکی از بانکهای تجارتی انتقال خواهد نمود و یا دارائی های شان رابدون پرداخت تکتانه به یک حساب خاص در د افغانستان بانک انتقال خواهد داد.

 

۱۰۰ سرباز هسپانوی روز جمعه راهى افغانستان شدند


ايرنا : يکصد سرباز تازه نفس هسپانوی روزجمعه براى پيوستن به نيروهاىاين کشوردر افغانستان موسوم به "آسفور دهم "، راهى افغانستان شدند.
به گزارش خبرگزارى افه  هسپانيا به نقل از منابع وزارت دفاع ، اين سربازان که وابسته به قطعه هوابرد "عمليات دوم " اين کشور هستند، از فرودگاه "مانيسس " والنسيا در شرق اين کشور با يک فروند هواپيماى بويينگ  ۷۰۷  به سوى افغانستان پرواز کردند.
اين واحد قرار است به مدت چهار ماه تحت فرماندهى نيروهاى وابسته به سازمان ملل در افغانستان موسوم به "ايساف " فعاليت کند.
هسپانيا در حال حاضر حدود۶۰۰ سرباز در افغانستان مستقر کرده است .

 

عراق ، افغانستان و خاورميانه ، محور مذاکرات بوش و شرودر


به گزارش ايرنا ، بلا آندا" سخنگوى دولت آلمان گفت : وضعيت عراق ، افغانستان و خاورميانه و همچنين مناسبات فرا آتلانتيک جزو موضوعات مورد بحث در ديدار "جورج بوش " رييس جمهورى آمريکا و "گرهارد شرودر" صدراعظم آلمان خواهد بود.
"
آندا" روزجمعه در يک کنفرانس مطبوعاتى در برلين افزود : مبارزه با تروريسم بين المللى و موقعيت مناطق زلزله زده در جنوب شرق آسيا نيز از جمله محورهاى بحث اين ديدار است که در۲۳ فبروری در شهر ماينس آلمان
برگزار مى شود.
بوش اولين بار در مى سال۲۰۰۲ ميلادى از آلمان ديدار کرد اما پس از آن به خاطر مخالفت شديد برلين با جنگ آمريکا عليه عراق ، روابط واشنگتن با آلمان به سردى گراييد.
به نوشته مطبوعات آلمان ، بوش قرار است از يک پايگاه ارتش آمريکا در آلمان نيز بازديد کند.
بوش پس از ديدار خود از آلمان راهى براتيسلاوا پايتخت اسلوواکى شده و درآنجا با "ولاديمير پوتين " رييس جمهورى روسيه ديدار و مذاکره خواهد کرد.
رييس جمهورى آمريکا قرار است روز۲۲ فبروری نيز ديدار جداگانه اى با مقامات کشورهاى عضو ناتو و اتحاديه اروپا در بروکسل داشته باشد.

 

 

بيش از۴۰۰ کيلوگرم حشيش در ولايت ننگرهار کشف شد


دفتر مطبوعاتى وزارت داخله  روز جمعه با صدور يک بيانيه اعلام داشت : بيش از۴۰۰ کيلوگرم حشيش توسط ارتش ملى  در ولايت ننگرهارکشف و ضبط شد. اين مواد براى انتقال به کشورهاى خارج بسته بندى شده بود.
پوليس در اين ارتباط دو نفر را دستگير کرد .

 

اطلاعيه جايزه دستگيرى بن لادن در مطبوعات پاکستان منتشر شد


روزنامه جنگ چاپ پاکستان روز جمعه اطلاعيه دولت امريکا را درباره پرداخت جايزه به افرادى که به دستگيرى اسامه بن لادن ، ايمن ظواهرى، ملاعمر و۱۱ مظنون القاعده کمک کنند، منتشر کرد.
در اين اطلاعيه که به همراه عکس اين افراد منتشر شده ،۲۵ ميليون دالر جايزه براى کمک به دستگيرى بن لادن و مبلغ مشابهى نيز براى بازداشت ظواهرى تعيين شده است .
بن لادن به اتهام حمله به مرکز تجارت جهانى نيويورک و وزارت دفاع امريکا در۱۱ سپتامبر۲۰۰۱ و بمبگذارى در سفارتخانه هاى امريکا در کشورهاى تانزانيا و کنيا در سال۱۹۹۸ تحت تعقيب است .
همچنين مبلغ ۱۰ ميليون دلار جايزه نيز براى اطلاعاتى که به دستگيرى ملاعمر رهبر گروه طالبان منجر شود، اعلام شده است .
در اين اطلاعيه نام ۱۱ نفر ديگر که اسامى آنها نشان مى دهد از اتباع کشورهاى عربى هستند، به چشم مى خورد که اين افراد نيز به حمله به اتباع منافع و تاسيسات امريکا در نقاط مختلف جهان متهم شده اند .
مجموع جوايز تعيين شده بالغ بر۱۱۵ ميليون دلار است .
در اطلاعيه مذکور بانشر نمبر تلفن و ادرس پست الکترونيکى مرکز تماس تاکيد شده است ، نام افراد اطلاع دهنده افشا نخواهد شد.

 

حکم حامد کرزی رئیس جمهور، جمهوری اسلامی  افغانستان

به اساس حکم حامد کرزی رئیس جمهور، جمهوری اسلامی  افغانستان عبد الرزاق صمدی بحیث معین اداری وزار ت مالیه مقرر گردیده است

حکم حامد کرزی رئیس جمهور، جمهوری اسلامی افغانستان

به اساس حکم حامد کرزی رئیس جمهور، جمهوری اسلامی افغانستان اسد الله فرهاد بحیث معین گمرکات وزارت ماله مقرر گردیده است

يك گزارش ديگر عليه سيا

 

فارس: يكى از تحقيقات داخلى سازمان اطلاعات مركزى آمريكا (سيا) كه هنوز محرمانه مانده است، نشان مى دهد كه مقامات ارشد پيشين اين سازمان به تهديداتى كه قبل از حملات ۱۱ سپتامبر از سوى تروريست ها وجود داشت، توجه كافى نداشتند. نيويورك تايمز در شماره روز جمعه خود نوشت: تحقيقات نشان داده است كه جورج تنت رئيس پيشين سيا و جيمز پاويت معاون وى در اهميت دادن به تهديدات تروريستى قصور كرده اند. اين روزنامه به نقل از مقامات آمريكايى كه اسناد اين گزارش را مطالعه كرده اند نوشت: در اين گزارش كه توسط هياتى از كنگره آمريكا ارائه شده و هنوز شش ماه تا تكميل آن باقى است اشاره شده كه روساى سازمان جاسوسى آمريكا نتوانسته اند به معيارهاى كارى مطلوب دست يابند. به نوشته اين روزنامه، اين گزارش چنين پيشنهاد مى كند كه عملكرد جيمز پاويت براى اقدام احتمالى انضباطى مورد ارزيابى قرار گيرد. اين مقامات ذكر نكردند كه آيا در اين گزارشى كه توسط ژنرال جان هلگرسون بازرس سازمان سيا به كنگره ارائه خواهد شد،  اقدامى انضباطى براى جورج تنت نيز در نظر گرفته شده يا خير. تنت و پاويت در اواسط سال ۲۰۰۴ از مقام خود كناره گيرى كردند و تنت در ماه دسامبر مفتخر به كسب مدال آزادى از سوى رئيس جمهورى آمريكا شد. گزارش اخير داخلى سازمان سيا منعكس كننده نتايج تحقيقاتى است كه پيش از اين توسط كميسيون دو حزبى تحقيقاتى ۱۱ سپتامبر انتشار يافته بود ولى انتقاد مستقيم آن از مقامات ارشد سيا و كاركنان آن براى نخستين بار است

 

رئيس جمهور فلسطين انتخاب مى شود

 

شرق: با اتمام زمان تبليغات انتخاباتى هفت نامزد رياست حكومت خودگردان فلسطين، امروز را فلسطينى ها فرصت دارند با تامل در برنامه هاى كانديداها، خود را براى راى دادن در روز يكشنبه (فردا) آماده سازند. برنامه تبليغات كانديداهاى هفت گانه از ۵ جدى شروع و ديشب پايان يافت. انتخابات رياست جمهورى فلسطين در ۶ حوزه از نوار غزه، كرانه باخترى و شرق بيت المقدس برگزار مى شود و شركت كنندگان آراى خود را به دو هزار و ۸۰۰ صندوق اخذ راى خواهند ريخت. شمار فلسطينى هاى واجد شرايط در انتخابات يك ميليون و ۷۵۷ هزار و ۷۵۴ نفر برآورد شده است و تعداد ناظران بر اين انتخابات را بيست و دو هزار و ۳۹۴ نفر تشكيل مى دهند كه ۸۰۰ نفر آنها خارجى هستند. به گزارش منابع خبرى مراكز اخذ راى از ساعت ۷ بامداد فردا تا ۱۹ همان روز باز خواهد بود و با پايان گرفتن زمان اعلام شده شمارش آرا آغاز مى شود تا نتايج اين انتخابات صبح روز دوشنبه آينده (۱۰ جنوری) اعلام شود. محمود عباس رئيس فعلى سازمان آزاديبخش فلسطين و مصطفى برغوثى شخصيت مستقل فلسطينى از مطرح ترين رقباى اين انتخابات هستند كه در كنار پنج نامزد ديگر رقابت مى كنند. توده هاى فلسطينى انتظار دارند با مشاركت در انتخابات فردا رئيس جمهور آينده خود را انتخاب كنند. گرچه اين انتخابات نمى تواند در مسئله اشغال سرزمين هاى آنها توسط اسرائيل اثرى داشته باشد اما فلسطينى ها انتظار دارند كه با انتخاب فردى جديد به جانشينى عرفات بتوانند گشايشى را در زندگى سياسى و اقتصادى خود پديد آورند.
• لغو سفر محمود عباس
ديروز گرچه قرار بود محمود عباس (ابومازن) در آخرين ايستگاه تبليغات نامزدى خود به بيت المقدس رفته و پس از نماز جمعه با فلسطينى هاى مقيم قدس شرقى گفت وگو كند اما در آخرين لحظات اين سفر لغو شد. وى علت لغو سفر خود را تدابير شديد امنيتى اسرائيل براى وى معرفى كرد و اين تدابير را «شرم آور» توصيف كرد. يك مقام مسئول در كميته انتخاباتى محمود عباس گفت: اسرائيل درصدد بود براى محافظت از محمود عباس در برابر افراطيون يهودى در جريان سفر وى به بيت المقدس، تدابير شديد امنيتى اتخاذ كند. با اين حال روزنامه الشرق الاوسط چاپ لندن علت لغو سفر عباس را عدم درخواست رسمى وى از مقامات اسرائيلى توصيف كرد. به اعتقاد اين روزنامه عباس احتمال مى داد كه درخواستش با مخالفت اسرائيل مواجه شده و ضربه اى سياسى را بر وجهه او وارد كند. براساس اعلام اسرائيل فقط
۱۲۰ هزار تن از واجدان شرايط راى در بيت المقدس مى توانند آراى خود را به صندوق هاى راى بريزند و اكثر واجدين شرايط بايد به مراكزى در حومه شهر مراجعه كنند. انتخابات در قدس قرار است در پنج مركز شامل ۱۱ صندوق برگزار شود كه برخى از اين صندوق ها در مراكز پستى شهر قرار داده شده است. اسرائيل قرار است در مراكز راى گيرى قدس دوربين نصب كند. ضمناً صهيونيست هاى تندرو و افراطى گفته اند به مراكز راى گيرى فلسطينى ها حمله خواهند كرد. اسرائيل در پى اين تهديدها تدابير امنيتى شديد را در قدس برقرار كرد. پنجشنبه شب آريل شارون نخست وزير اسرائيل با جيمى كارتر رئيس جمهور سابق آمريكا كه رياست يك هيات ۳۰ نفره از ناظران آمريكايى بر انتخابات فلسطينى را برعهده دارد، ديدار كرد. به گزارش خبرگزارى فرانسه از بيت المقدس، شارون و كارتر در اين ديدار درباره انتخابات فلسطين و همچنين مسئله قرارداد صلح بين اسرائيل و مصر در سال ۱۹۷۹ ميلادى گفت وگو كردند. جيمى كارتر روز جمعه در گفت وگو با شبكه تلويزيونى الجزيره قطر گفت: اميدوار است كه رهبرى جديد فلسطينى ها از اعتماد ملت فلسطين برخوردار باشد. وى در اين باره افزود: اميدوار است كه ديدگاه فلسطينى ها درباره رهبر جديدشان اين گونه نباشد كه او بازيچه اى در دست اسرائيلى ها يا آمريكايى هاست. وى همچنين گفت: پيش بينى مى كنيم انتخاباتى سالم، عادلانه، آزاد و شفاف برگزار شود. من از انتخابات سال ۹۶ در فلسطين هم ناظر بودم كه انتخاباتى عادلانه آزاد بود. مردم فلسطين در آن انتخابات ياسر عرفات را به عنوان رئيس جمهور خود برگزيدند. كارتر افزود: نشان دادن قدرت فلسطينى ها براى ايفاى مسئوليت ها در جريان انتخابات، دليل قاطعى بر امكان انجام مذاكرات قابل اعتماد در آينده بين  اسرائيلى ها و فلسطينى هاست.
• بازداشت مصطفى برغوثى
در همين حال روز گذشته پليس اسرائيل مصطفى برغوثى يكى از اصلى ترين نامزدهاى انتخابات فلسطين را هنگامى كه براى نماز جمعه عازم بيت المقدس شده بود بازداشت كرد. برغوثى از فعالان دفاع از حقوق بشر و دموكراسى در سرزمين هاى فلسطينى است و در آخرين روز از مبارزات انتخاباتى خود عازم مسجدالاقصى شده بود. به گفته  شاهدان عينى سه افسر لباس شخصى آقاى برغوثى را به داخل يك خودرو بردند و از محل دور شدند. وى يك بار ديگر نيز توسط پليس اسرائيل بازداشت شده و سپس آزاد شد. مصطفى برغوثى كه به عنوان نامزد مستقل در انتخابات شركت كرده است، از تاسيس كشور مستقل فلسطينى به پايتختى بيت المقدس، حق آوارگان فلسطينى براى بازگشت به سرزمين خود و ايجاد يك نظام حكومتى دموكراتيك دفاع مى كند. وى خواستار از سرگيرى مذاكرات صلح با اسرائيل و خروج نيروهاى اسرائيلى از سرزمين هاى اشغالى است. مصطفى برغوثى از خويشاوندان مروان برغوثى از اعضاى جنبش فتح است كه توسط دادگاه هاى اسرائيل به پنج بار حبس ابد محكوم شد. مروان برغوثى سرانجام به نفع محمود عباس از نامزدى خود انصراف داد. گفته مى شود مصطفى برغوثى از فلسطينى هاى چپگرا بوده و از اين لحاظ اكثر گروه هاى چپ فلسطينى از او حمايت مى كنند، با اين وصف نظرسنجى هاى انجام شده نشان مى دهد كه او
۲۸ درصد آرا را در مقابل محمود عباس (۵۸ درصد) آرا كسب خواهدكرد. به هر حال بازداشت هاى مكرر مصطفى برغوثى توسط اسرائيل و حمايت گروه هاى چپ به ويژه شخصيت هاى تاريخى فلسطين نظير دكتر حيدر عبدالشافى از او، محبوبيت وى را دوچندان كرده است.

 

غزل امروز افغانستان برگزار میکند

جشنواره غزل معاصر

Contest «Ghazal» Modern Poetry in Dari

 

خواننده گرانقدر غزل امروز افغانستان:

وبلاگ غزل امروز افغانستان در صدر برنامه های کاری اش برگزاری جشنواره غزل معاصر را به زبان فارسی- دری در نظر دارد. تاریخ آغاز، اختتام، چگونگی راه اندازی، معرفی اعضای هیأت داوری و دیگر جزئیات این برنامه تا هفته آینده به اطلاع شما رسانیده خواهد شد. اکنون از بازدید گننده گان گرامی این وبلاگ، شاعران و نویسنده گان فزون مرتبت خواهشمندیم تا با ابراز نظر و دیدگاه هایشان در این مورد ما را یاری دهند تا با بکار برد نکته نظر های سودمند و  با ارزش به برگزاری هر چه بهتر این جشنواره پرداخته شود. پیام های دوستانی که با نام مستعار و بدون آدرس ای میل  و یا تارنما مینویسند از ارجعیت کمتری برخوردار خواهد بود.

 

غزل امروز افغانستان در جهت رشد استعداد های شعری به ویژه جوانان همواره خواهان برداشتن گام های موثر و کاری بوده است. ایجاب میکند که در این جشنواره سهم ارزندة را به  شاعران جوان و نوجوان قائل شد تا با ارایه آثار ارزنده و عالی یکبار دیگر به تثبیت هویت ادبی شعر معاصر  فارسی - دری در افغانستان بپردازند. لذا از جوانان گرامی تقاضا میشود تا با سهم گیری پیگیر و جدی در این امر ما را یاری دهند تا به این وسیله نسل جدیدی از شاعران جوان بصورت گسترده معرفی و مطرح گردند. 

به همین اساس غزل امروز افغانستان در نظر دارد تا یک گروه سنی مشخص را جهت اشتراک در این جشنواره برگزیند.

 

ما بدین باوریم که در این مقطع حساس زمانی زمینه  تشکل نهاد های فرهنگی و ادبی وابسته به سعی و تلاش فرهنگیان و دوستداران فرهنگ و ادب افغانستان است، چرا نباید جوانان در این امر پیشگام نشوند و با استفاده از امکانات محدودی که چه در داخل و چه در خارج میسر است، به ایجاد چنین نهاد های  و فرهنگیان گرامی این جشنواره بتواند به بهترین وجه برگزار گردد.

                     موفقیت های مزید فرا راهتان

لطفا نظريات تانرا به آدرس سايت غزل بفرستيد

 

 

http://commenting.persianblog.com/ucomments.asp?id=2961306

 

 

ای ميل

ziaafzali@hotmail.com

 

 

*****************************************************

 

وقايع مهم جهان که دراين روز بوقوع پيوسته است

 

از سايت ايران هستوری آن دس دی

 

درگذشت مظفرالدين شاه قاجار

 

مظفرالدين شاه قاجار هجدهم ديماه سال 1285 خورشيدي و ده روز پس از امضاي قانون اساسي ، در 54 سالگي ظاهرا از بيماري سل درگذشت و ده روز بعد پسرش محمدعلي ميرزا تاجگذاري كرد و شاه شد ؛ بدون اين كه از نمايندگان مجلس شورا براي شركت در اين مراسم دعوت بعمل آورد.
    مظفرالدين شاه كه مانند پدرش و عمدتا با استقراض پول از بيگانه سه بار به سفر اروپا رفته بود! داراي شش پسر و 18 دختر بود . وي پس از قتل پدرش ناصرالدين شاه به دست ميرزا رضاي كرماني به شاهي رسيده بود . در زمان سلطنت او نيز مقامات كشوري و لشكري همان ها و از همان خانواده هاي انگشت شمار بودند كه در زمان ناصرالدين شاه و پدر او محمد شاه بركرسي رياست مي نشستند ، زير نفوذ دولتهاي استعمارگر وقت قرار داشتند و مرعوب آنها بودند ، و به همين دليل وضعيت كشور هميشه درحالت پس رفتن بود.

 

روزي كه گاليله در گذشت

 

گاليله فيزيكدان و دانشمند بزرگ قرون جديد و سازنده تلسكوپ در روزي چون امروز در سال 1642 ميلادي در گذشت . وي در 15 فوريه سال 1564 در پيساي ايتاليا به دنيا آمده بود.
    وي بود كه اعلام كرد زمين و ستارگان در مداري مشخص به دور خورشيد مي چرخند . تا ان زمان گمان مي رفت كه خورشيد به گرد زمين مي چرخد.
    گاليله كه در دو دانشگاه در ايتاليا تدريس كرد پس از ساختن تلسكوب و اطلاق اين واژه بر آن ، قمر سياره مشتري را با آن كشف كرد . روش تجربي براي تحقيقات علمي نيز از اوست . درگيري گاليله با مقامات وقت كليساي كاتوليك فصلي از تاريخ آن زمان را تشكيل مي دهد.

 

چوئن لاي مشاور مائو و نخست وزير چين توده اي درگذشت

 

چوئن لاي مشاور نزديك مائو ، از بنياد گزاران حزب كمونيست چين و نخست وزير جمهوري توده اي چين در اين روز در سال 1976 در 78 سالگي در گذشت. وي از موسسان جنبش غير متعهد در جهان بشمار مي رود.
    چوئن لاي از زمان تشكيل جمهوري توده اي چين در سال 1949 تا لحظه فوت نخست وزير اين كشور بود . بنابراين در سازمان دادن به ساختار تازه چين نقش موثر داشته است .
    چوئن لاي كه در سال 1898 به دنيا آمده بود درفرانسه و ژاپن تحصيل كرده بود . اوهمه جا در كنار مائو بود ازجمله راهپيمايي طولاني . ابتكار تاسيس سازمان جوانان احزاب كمونيست و ضابطه پذيرفتن عضو براي احزاب كمونيست و آزمايش تشخيص استعداد و تمايل واقعي به سوسياليسم از اوست . وي تا روزي كه حزب مليون «كومين تانگ » براي دريافت كمك به خارجي متوسل نشده بود از حاميان همكاري حزب كمونيست با آن بود و مي گفت : هدف هر دوحزب خدمت به چين و چينيان است ، ولي با روشهاي متفاوت و چون هدف واحد است همكاري نه تنها منعي ندارد بلكه لازم است.

 

برخي ديگر از رويدادهاي 8 جنوری

 

·  1918:   وودرو ويلسون رئيس جمهوري وقت آمريكا اصول 14 گانه خود براي برقراري يك صلح پايدار را اعلام داشت . وي قبلا استاد دانشگاه بود.
    

·  1957:   به تصميم خروشچف بارديگر منطقه خود مختار « چچنو ــ اينگوش » در قفقاز شمالي تاسيس شد. استالين آن را منحل و بسياري از چچني ها را به اتهام قصد همكاري با نيروهاي هيتلر به نقاط ديگر شوروي تبعيد كرده بود.

 

رويدادهاي 7 جنوری

 

·  624:   طبق كرونيكلهاي به زبان انگليسي ، با تبديل تقويم ها ، غزوه احد در هفتم ژانويه 624 ( بعضي سالها مصادف با هشتم ژانويه ) روي داد كه سه روز پس از آن، غزوه حمراء الاسد در 42 كيلو متري مدينه به وقوع پيوست .

·  1714:   نخستين ماشين تحرير جهان كه به دست هنري ميل ساخته شده بود در لندن به معرض تماشا گذارده شد.
    
    * 1936 : برنامه معروف به کشف حجاب با شرکت همسر و دختران رضا شاه پهلوي بدون حجاب در جشن دانشسراي عالي به اجرا گذارده شد.

·  1952:   كشور اردن كه با انديشه و به دست انگليسي ها ساخته شده است داراي قانون اساسي شد.

·  1945:   مجلس شورا 17 دي ماه 1323اختيارات دكتر ميلسپو مستشار ماليه ايران را كه با مدير كل وقت بانك ملي درگيري پيدا كرده بود لغو كرد . ميلسپو كه معتقد بود تا ايرانيان به ماليات دادن عادت نكنند ، ادارات دولتي از رشوه و تنبلي پاك نشوند و توصيه و پارتي بازي ( اعمال نفوذ ) از ميان نرود مسائل ايران حل نخواهد شد 9 روز بعد كناره گيري خود را اعلام داشت و به آمريكا بازگشت .

·  1964:   ليندن جانسون رئيس جمهوري وقت آمريكا برنامه مبارزه فقر در اين كشور را اعلام داشت.