پنجشنبه 8 دلو 1383 خورشيدی برا بر با 27 جنوری 2005 ميلادی

 

گزارش سفر حامد کرزي به ايران

 
حامد کرزي رئيس جمهور براي يک بازديد دو روزه جهت تقويت مناسبات اقتصادي و افتتاح شاهراه دوغرون  ـ هرات ديروزوارد تهران شد

حامد کرزی ،روز چهارشنبه با محمد خاتمي رئيس جمهور ايران در تهران ملاقات کرده و امروز شاهراهی  که شهردوغارون ايران را با شهر هرات وصل ميکند افتتاح می نمايد

منابع خبری ميگويند مذاکرات وسيعا روي مناسبات اقتصادي متمرکز بوده و هردو جانب همچنان توقع دارند تا روي  موضوعات عمومي امنيت  و بازگشت مهاجرين افغان که در ايران پناه برده اند مذاکراتي را انجام دهند

امروزشاهراه 122 كيلومتري دوغارون ـ هرات افتتاح مي ‌شود

 

شاهراه ترانزيتي دوغارون ـ هرات امروز توسط خاتمی و حامد كرزی روسای  جمهور دو کشور افتتاح مي‌شود.
به گزارش ايسنا، سردار محسن فياض مجري طرح جاده دوغارون ـ هرات ـ در جمع خبرنگاران گفت:  در راستاي تعهدات جمهوري اسلامي ايران در خصوص بازسازي كشور دوست و برادر افغانستان، جاده ترانزيتي دوغارون ايران به هرات به طول 122 كيلومتر توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامي و به‌كارگيري مهندسان و متخصصان ايراني به بهره‌برداري خواهد رسيد.
وي گفت: افتتاح جاده ترانزيتي دوغارون به هرات در راستاي سياست‌هاي اصولي جمهوري اسلامي ايران مبني بر تحكيم روابط برادري بين دو ملت بر اساس تعهدات بين‌المللي براي مشاركت فعال احداث شده است كه نقش ترانزيتي جاده درانتقال كالا از ايران به افغانستان و آسياي ميانه و بالعكس، تاثير بسزايي در منافع و امنيت ملي دو كشور به‌ويژه در مبارزه با مواد مخدر خواهد داشت.
شاهراه ترانزيتي دوغارون ـ هرات داراي اهميت اقتصادي فراواني براي هر دو كشور است. افغانستان بيش از 60 درصد از واردات خود را از طريق اين مرز انجام خواهد داد.
زمان احداث اين جاده در مدت 36 ماه است و شش ماه زودتر از موعد مقرر احداث شد. در احداث اين جاده از روش جديد تثبيت امولسيون با سيمان استفاده شده است و ظرفيت باربري آن نسبت به جاده‌هاي مشابه دو برابر افزايش يافته است.
جاده مرزي دوغارون به هرات داراي 11 متر عرض و 346 دهنه پل بتني سه ميليون مترمكعب حجم خاك‌برداري، خاكريزي  يك ميليون و 360 هزار مترمكعب و 370 هزار تن آسفالت مي‌باشد و احداث پاسگاه پليس و يك نمازخانه بين‌المللي و 24 پاركينگ و ديگر تجهيزت جنبي از ديگر امكانات اين جاده است.

مذاكرات رسمي هيات‌هاي عالي رتبه ايران و افغانستان

مذاكرات رسمي هيات‌هاي عالي رتبه ايران و افغانستان ظهر ديروز به رياست سيد محمد خاتمي و حامد كرزي، روساي جمهوري دو كشور برگزار شد.
به گزارش ايسنا، خاتمي در اين ديدار گفت: ايران همواره خود را در كنار دولت و ملت افغانستان مي‌داند و خواستار استقرار صلح و امنيت در اين كشور است.
وی با اشاره به حوادث سالهاي گذشته افغانستان، از برگزاري انتخابات رياست جمهوري در اين كشور ابراز خرسندي كرد و اظهار داشت: افغانستان مي‌تواند به نقطه اطميناني در منطقه مبدل شود و ما به تلاش‌هاي دولت و ملت اين كشور براي توسعه و پيشرفت احترام مي‌گذاريم.
خاتمي با تاكيد بر اينكه همه گرايش‌ها، طوايف و اقوام با كمك هم بايد براي بازسازي، توسعه و پيشرفت افغانستان تلاش كنند، گفت: تحقق اين هدف نيازمند همدلي و همراهي همه گروه‌ها و طوايف است و افغانستان پيشرفته منافع همه گروه‌ها و طوايف را تامين مي‌كند.  جامعه جهاني به تعهدات خود براي بازسازي اين كشور عمل كند تا هر چه سريعتر رنج و مصيبتي كه مردم اين سرزمين طي اين سالها متحمل شدند جبران شود.
خاتمي گفت: ما دست شما را براي توسعه همكاري‌ها مي‌فشاريم و حضور روساي جمهوري دو كشور در مراسم افتتاح جاده مرزي دوغارون به هرات را نشانه علاقمندي مسوولان عالي‌رتبه براي گسترش همكاري دوكشور همسايه مي‌دانيم.
حامد کرزی رييس جمهوري نيز با اشاره به قرابت‌هاي فرهنگي و تاريخي ايران و افغانستان گفت: ما حمايت‌ها، ميهمان‌نوازي‌ها و پذيرايي دولت و ملت ايران نسبت به ملت افغانستان در سي سال گذشته را هرگز فراموش نخواهيم كرد.
وي تصريح كرد: تهران در آزادسازي و بازسازي بخشهاي مختلف افغانستان سهم به سزايي داشته است و ملت ما رهايي از اختناق، فشار و اجبار را مرهون كمك كشورهايي نظير ايران مي‌داند.
ما از تلاش‌ها و همكاري‌هاي جمهوري اسلامي ايران در اين باره قدرداني مي‌كنيم و خواهان تداوم اين همكاريها هستيم.
افغانستان پس از انتخابات رياست جمهوري در حال قدم گذاشتن در مسير آزاديهاي سياسي، آزادي مطبوعات، آزادي بيان و توسعه اقتصادي است.
وی بر نقش مكمل دو كشور در گسترش ترانزيت و تجارت ميان كشورهاي آسياي ميانه تاكيد كرد و گفت:  ثبات و امنيت در افغانستان به نفع مردم افغان و نيز همسايگان اين كشور است.
کرزی گفت: ما به برادري با ملت ايران افتخار داريم و آماده پذيرايي و استقبال از بخش‌هاي خصوصي و دولتي ايران به منظور مشاركت در توسعه بخش‌هاي مختلف افغانستان هستيم.

وي در مورد آب درياهيرمند گفت: افغانستان به تمام پيمانهاي خود متعهد است و اگر اين دريا آب داشته باشد آن آب از آن ايران است.

 

اصرار ايساف براي تعين تاريخ انتخابات پارلماني افغانستان

وی او ای : رئيس قواي بين المللي امداد امينتي يا ايساف در افغانستان بر حکومت اصرار ميورزد تا تاريخي هرچه زودتر براي انتخابات امنيتي تعين نمايد جنرال ژان لوئيس پهِ ميگويد به مجرديکه تاريخ انتخابات پارلماني تعين شد ، ايساف ميتواند ترتيبات امنيتي مناسب را اتخاذ نمايد حامد کرزي رئيس جمهور افغانستان قرار است تاريخ انتخابات را تعين نمايد اما ميگويد که وي روي ان کار ميکند جنرال په اظهار ميدارد که انتخابات صلح آميز خواهد بود. اما وي علاوه ميکند که امنيت درين انتخابات يک چالش بيشتر از انتخابات رياست جمهوري افغانستان خواهد بود که در ماه اکتوبر تقريبا بدون حوادث تشدد آميز انجام يافت وي ميگويد که اندازه مبارزات انتخاباتي و تعداد کانديد هادرين انتخابات بسيار بيشتر است و از همين رو به عساکربيشتر حفظ صلح ضرورت ميباشد

ناتو براى تامين امنيت انتخابات پارلمانی به افغانستان قوا مى فرستد


کلويس پئى  فرمانده نيروهاى ايساف روز چهارشنبه در آخرين کنفرانس خبرى خود به عنوان فرمانده ايساف در کابل گفت :  شورهاى عضو سازمان پيمان آتلانتيک شمالى ناتو براى تامين امنيت انتخابات پارلمانى بهار آينده افغانستان نيروى بيشترى به اين کشور مى فرستند.  
نيروهاى ناتو قرار است با اعلام زمان دقيق انتخابات پارلمانى افغانستان از سوى کميسيون مستقل انتخابات وارد افغانستان شوند.

پئى افزود : اين نيروها قرار است افزون بر شهرهاى شمالى افغانستان در غرب کشور نيز مستقر شوند.
وی گفت : تا کنون محل دقيق استقرار نيروهاى ناتو در غرب کشور مشخص نشده است که با اعلام دقيق زمان برگزارى انتخابات پارلمانی اين موضوع مشخص خواهد شد.
وی افزود : در دو هفته آينده فرماندهى نيروهاى ايساف در افغانستان به کشور ترکيه واگذار مى شود.
 

هفت پاسگاه مرزى ساخته شده توسط ايران به افغانستان تحويل شد


ايرنا : در اجراى مرحله دوم تحويل پاسگاه هاى مرزى ساخته شده توسط ايران به افغانستان ، هفت پاسگاه روز چهارشنبه طى مراسمى در منطقه مرزى استان هاى خراسان جنوبى و فراه به افغانستان تحويل شد.
استاندار خراسان جنوبى در اين مراسم گفت : تاکنون کمک هاى فراوانى از سوى جمهورى اسلامى ايران براى بازسازى افغانستان انجام شده است .
ابراهيم رضايى بابادى افزود : اين کمک ها هنوز ادامه داشته و به خاطر مشترکات تاريخى و فرهنگى ، ايران مى تواند در بازسازى افغانستان نقش مهمى داشته باشد.
وى گفت : استان هاى خراسان جنوبى و فراه به دليل مزيت هاى متعدد، مى توانند ارتباطات بيشترى داشته باشند.
رضايى بابادى افزود : مسير استان هاى خراسان جنوبى و فراه از بهترين و نزديکترين مسيرهايى است که مى تواند نقش اساسى در ترانزيت کالا داشته باشد.
وى گفت : توافق و حضور هياتهاى مشترک در اين زمينه نقش موثرى در رونق اقتصادى دو استان و دو کشور ايران و افغانستان دارد.
استاندار خراسان جنوبى افزود : اين همکارى ها مى تواند در ابعاد مختلف امنيتى، مبارزه با اشرار و قاچاقچيان و ديگر مسايل دو جانبه که نقش مهمى در بازسازى افغانستان دارد، صورت گيرد.
وى گفت : وزارت نيرو آمادگى دارد در صورت تفاهم ، به شهرهاى استان فراه افغانستان برق رسانى کند.
والى ولايت فراه نيز در اين مراسم گفت : ملت ما خدمات و زحمات ملت عزيز و مسلمان ايران به افغانستان را در زمان اشغال اين کشور توسط دولت روس ، فراموش نخواهد کرد.
اسدالله فلاح افزود : افغانستان منافع مشروعى در ايران و ايران نيز منافع مشروعى در افغانستان دارد.
وى گفت : ملت ايران هيچ گاه ما را فراموش نکرده اند و علايق آنها را درک مىکنيم .
فلاح افزود : اميدواريم ايران در بازسازى، حفظ امنيت و ديگر مسايل به ويژه کشاورزى با ما سهيم شود.
وى از ايجاد بازار و گذرگاه مرزى مشترک بين استان هاى خراسان جنوبى و فراه استقبال کرد و گفت : توافقاتى در اين زمينه صورت گرفته است .
والى ايالت فراه افغانستان افزود : اقدامات زيادى در راستاى مبارزه با مواد مخدر در استان فراه افغانستان انجام شده و مزارع زيادى در اين ارتباط تخريب شده است .
پاسگاه هاى مزبور از جمله ۲۵ پاسگاهى است که جمهورى اسلامى ايران ساخت آن را تقبل کرده بود.
۱۰ پاسگاه از اين تعداد نيز پارسال در مرحله اول، تحويل دولت افغانستان شده بود.
اين پاسگاهها از جمله طرح هاى مشارکت جمهورى اسلامى ايران در بازسازى افغانستان است که به منظور جلوگيرى از تردد قاچاقچيان ، اشرار و اتباع غيرمجاز از مرز مشترک دو کشور و افزايش ضريب امنيتى مرزها بر اساس مناسبات برادرانه و اصول حسن همجوارى، توسط ايران ساخته شده اند.

 

نيروهاى هسپانيايى به غرب افغانستان منتقل مى شوند


ايرنا : دولت هسپانيا انتقال نيروهاى نظامى خود از کابل به هرات که با جمهورى اسلامى ايران هم مرز است ، بررسى مى کند.
روزنامه الموندو روز چهارشنبه نوشت : سازمان پيمان آتلانتيک شمالى "ناتو " از هسپانيا خواسته است که مسووليت پايگاه هرات و گروه بازسازى رادر اين منطقه با همکارى آژانس بين المللى همکارى دولت هسپانيا بر عهده گيرد.
اين روزنامه به نقل از بيانيه وزارت دفاع هسپانيا نوشت که دولت بزودى يک گروه شناسايى متشکل از کارشناسان دو وزارتخانه خارجه و دفاع را به مناطق مزبور گسيل خواهد کرد.
قراراست اين کارشناسان نيازهاى عمومى و نظامى براى بازسازى ولايت هرات و پشتيبانى از مردم اين منطقه را ارزيابى کنند.
وزارت دفاع در عين حال گفته است که قصد ندارد شمار نيروهاى هسپانيا را در خاک افغانستان افزايش داد.
شمار اين نيروها پس از برگزارى انتخابات رياست جمهورى در افغانستان  ۵۴۰  نفر است .
وزارت دفاع اسپانيا اعلام کرده است هدف از ماموريت جديد ايجاد محيطى امن براى مقامهاى افغان ، پرسنل سازمان ملل و ديگر کارکنان بين المللى براى انجام عمليات بشردوستانه و بازسازى آن کشور است .

 

مقادیر سلاح و مهمات در ولایت ننگرهار کشف و ضبط گردید

 

مقادیری سلاح و مهمات اخیرا توسط مامورین ریاست عمومی امنیت ملی از ولایت ننگرهار کشف و ضبط گردید.

به گزارش یک منبع ریاست عمومی امنیت  ملی سلاح و مهمات یاد شده شامل یک میل زیکویک, یک  دستگاه بی ام 12, یک میل ماشیندار ثقیل ,40  میل راکت انداز , یک ضرب توپ 82  میلی متری, 4  میل آر دی پی , 200 میل کلاشینکوف, یک میل کله کوف, یک میل اگه ایس, 40 میل تفنگ کره بین ,  3 میل 303 بور,  یک میله پپشه ,  یک میل ماشیندار اشتنگن, 98 فیر مرمی میزاییل, 6  فیر راکت زمین به هوا, یک فیر مردد, یک فیر الوانداز, 6 حلقه ماین ضد پرسنل , 98 بکس مرمی ده شکه و زیکویک, 11 بکس سر گلوله هاوان , 402  فیر مرمی توپ های 75.82 و 85 میلی متری , 90 فیر مرمی راکت انداز, 26 فیر ماین هاوان وسط, 159  عدد پتاقی راکت و سر گلوله های ماین هاوان, 4 پایه مخابره, 133 فیر فشنگ, 4500 فیر مرمی کلاشینکوف و تفنگچه تی تی, 20 کلچه  مواد تروتیل صابونی و یک مقدار مواد انفجاری می باشد.

 

جریان انتقال برق به شهر مزار شریف دوباره تامین شد

 

به دنبال قطع برق مزارشریف از سوی ازبکستان در چند روز اخیر, جریان برق به این شهر دوباره تامین گردید.

بر اساس اعلام وزارت انرژی و آب, مطابق تفاهم نامه ای که میان  افغانستان و ازبکستان به امضاَء رسیده است, قرارداد انتقال برق به مزارشریف هر ساله باید تمدید شود.

اخیرا هیاتی از سوی وزارت انرژی و آب به ازبکستان سفر نموده و قرار داد تداوم برق از ازبکستان به مزار شریف را برای یک سال دیگر به امضا رسانیده اند.