يکشنبه 4 دلو 1383 خورشيدی برا بر با 23 جنوری 2005 ميلادی

 

 

پيشنهاد ليتواني براي كمك به عمليات ناتو در افغانستان

 

دبيركل ناتو مي‌گويد ليتواني پيشنهاد كرده است براي كمك به گسترش عمليات حفاظت از صلح ناتو در افغانستان، نيروهاي بيشتري را به اين كشور اعزام دارد.

به گزارشايسنا ياپ دو هوپ شفر، دبيركل ناتو با استقبال از پيشنهاد اين كشور حوزه‌ي بالتيك كه سال گذشته به عضويت ناتو درآمد، اظهار داشت ليتواني بايد الگويي براي ساير اعضاي ناتو باشد.

شفر اشاره‌اي به تعداد نيروهايي كه ليتواني قصد اعزام آن‌ها را دارد نكرد، اما گفت اين كشور موافقت كرده است با عمليات حفاظت از صلح ناتو در يك شهر افغانستان كه ناتو اميدوار است به زودي صلحباني را در آن آغاز كند، همكاري نشان دهد.

به گزارش راديو آمريكا، ناتو هم اكنون حدود 8000 نيرو در افغانستان دارد كه به صلحباني در كابل و شمال افغانستان اشتغال دارند.
ناتو اميدوار است كشورهاي عضو اين اتحاديه براي گسترش عمليات حفاظت از صلح درغرب افغانستان، تا ماه آينده متعهد اعزام نيروهاي كافي به افغانستان شوند.

 

يک وزير براهميت نقش ايران و پاکستان در مبارزه با قاچاق مواد مخدر تاکيد کرد


ايرنا : حبيبالله قادرى  وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان با تاکيد بر اهميت نقش ايران و پاکستان در مبارزه با قاچاق مواد مخدر، خواستار همکارىاين دو کشور در زمينه کنترل مرزهاى مشترکشان با افغانستان به منظور سرکوبى قاچاق مواد مخدر شد.
قادرى روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در بروکسل گفت : پاکستان و ايران در مبارزه با مواد مخدر نقش بسيار مهمى ايفا مى کنند و ضرورت کنترل مرزها نيز از اهميت بسيارى برخوردار است .
وى افزود : مطمئنا کنترل مرزهاى مشترک ما با ايران و پاکستان بسيار مهم است و از اين طريق ما مى توانيم بخش زيادى از قاچاق مواد مخدر را کنترل کنيم .
قادرى تصريح کرد که هر چند کنترل مرزها کارى بسيار دشوار است اما کمک اين کشورها از اهميت بسيارى برخوردار است .
وزير مبارزه با مواد مخدر به منظور شرکت در همايش يکروزه اى که سازمان پيمان آتلانتيک شمالى (ناتو) در بروکسل برگزار کرد، به اين شهر سفر کرده بود.
هدف از برگزارى اين همايش گفت وگو درباره طرح جديد مربوط به مشارکت ناتو در افغانستان بود.
نمايندگان کشورهاى عضو ناتو و کشورهاى غير عضو شرکت کننده در نيروى بين المللى کمک به برقرارى امنيت در افغانستان (ايساف )، فرماندهان ايساف ، مقامات و مسوولان تامين امنيت و مبارزه با مواد مخدر افغانستان ، نمايندگان کشورهاى کمک کننده به بازسازى افغانستان ، اتحاديه اروپا، سازمان ملل، سازمان امنيت و همکارى اروپا، معاون وزير خارجه ، وزيران مالى و حمل و نقل افغانستان در اين همايش يکروزه حضور داشتند.
"
حکمت کتين " نماينده ارشد ناتو در افغانستان نيز در اين نشست هشدار داد که بدون مبارزه با قاچاق مواد مخدر و فقر، نمىتوان موفق به برقرارى ثبات در افغانستان شد.
به گفته وى، اکنون خطر القاعده ، طالبان و حکمتيار بسيار ناچيز است و فقر و مواد مخدر بزرگترين تهديد براى اين کشور به شمار مىآيد.
کتين با اشاره به افزايش نيروهاى ايساف و انتخابات آينده مجلس افغانستان گفت : ۶ ماه آينده ، دوره اى حياتى براى افغانستان و ناتو خواهد بود.
ناتو به منظور تامين امنيت در غرب افغانستان ، درصدد افزايش نيروهاى ايساف در اين کشور است .
به گفته قادرى، ارزش قاچاق مواد مخدر در افغانستان سالانه بالغ بر۸ / ۲ ميليارد دلار است .
وى در گفت وگو با خبرنگار ايرنا در بروکسل گفت که دولت "حامد کرزاى" رييس جمهورى افغانستان درصدد حفظ روابط خوب خود با ايران است .
وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان افزود : ما رابطه خوبى با ايران داريم و مشکلى بين ما وجود ندارد و درصدد حفظ اين روابط هستيم .

 

بررسی امنیت آسیای مرکزی در نشست دوشنبه

 

بی بی سی : روز آدینه (21 ژانويه) در دوشنبه نشست مشورتی مقامهای امنيتی، پلیس و مرزبانی کشورهای عضو سازمان همکاریهای آسيای مرکزی برگزار شد.

در اين نشست نمايندگان نهادهای ذيربط تاجيکستان، ازبکستان، قزاقستان، قرقیزستان و روسيه راههای جلوگيری از ورود گروههای پیکارجو به منطقه و مبارزه مشترک با قاچاقگران مواد مخدر را بررسی کردند.

در آغاز نشست مسئولان نهادهای امنيتی، انتظامی و مرزبانی کشورهای عضو سازمان همکاریهای آسيای مرکزی در دوشنبه عبد الرحمان عظيمف، مسئول بخش امنيت و دفاع رياست جمهوری تاجيکستان گفت که تروريسم بين المللی و قاچاق مواد مخدر همچنان امنيت کشورهای منطقه را تهديد می کند.

به اعتقاد آقای عظيمف اين امر همکاریهای گسترده میان نهادهای امنيتی، پلیس و نيروهای مرزبان کشورهای آسیای میانه در زمينه جلوگيری از ورود گروههای تندرو به قلمرو اين کشورها را ناگزیر ساخته است.

این مقام دولت تاجیکستان افزود هيچ کشوری در جهان به تنهایی نمی تواند اين مشکل را رفع کند.

سپس، ادامه جلسه مسئولان نهادهای امنيتی و انتظامی کشورهای آسيای مرکزی و روسيه پشت درهای بسته صورت گرفت.

با این حال، دست اندرکاران این نشست با پخش يک بيانيه خبر دادند که موضوع تهيه فهرست اسامی گروههای تروريست و پیکارجو که امنیت کشورهای منطقه را تهدید می کنند، در دستور کار جلسه مشورتی امروز در دوشنبه بوده است.

همچنين، در اين جلسه برنامه عمليات مشترک نهادهای امنيتی و پلیس و نيروهای مرزبان کشورهای عضو سازمان همکاریهای آسيای مرکزی علیه تروريسم و جرايم بين المللی، بررسی شده است.

شرکت کنندگان این جلسه ضمن بررسی وضعیت در عراق و افغانستان از آن ابراز نگرانی کرده اند که با وجود مبارزه ائتلاف بین المللی علیه تروريسم در افغانستان ميزان انتقال مواد مخدر از این کشور به آسيای مرکزی کاهش نيافته است.

افزون بر اين، عبور غيرمجاز افراد مختلف از مرز افغانستان به قلمرو کشورهای آسیای میانه از مشکلات دیگر امنیتی در کشورهای منطقه ارزیابی شده است.

 

سخنان بن لادن و رهبران القاعده در كتابي در آمريكا چاپ مي‌شود

 

قرار است انديشه‌ها و سخنان اسامه بن لادن و ديگر رهبران القاعده، سال آينده در كتابي انگليسي زبان به نام "رهبر القاعده" منتشر شود. ناشر اين كتاب هدف از انتشار آن را آموزش و آگاهي مردم آمريكا عنوان كرده است.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري رويتر، در اين كتاب كه مورد انتقاد آنهايي كه از حملات القاعده متضرر شده‌اند قرار گرفته است، تاريخچه‌اي از گروه تندروي القاعده ارايه شده و شامل مصاحبه‌هاي بن لادن و دستيارانش از جمله ايمن الظواهري است.
سخنگوي انتشارات Doubleday كه قرار است اين كتاب را منتشر كند، مي‌گويد: براي مردم آمريكا مهم است كه با انديشه‌هاي دشمن خود آشنا شوند.
اين در حالي است كه بسياري از افرادي كه در حملات 11 سپتامبر خسارت ديده‌اند يا بستگانشان را از دست داده‌اند، مخالف چاپ چنين كتابي هستند.
جك لينچ، يكي از اين افراد مي‌گويد: من اصلا دوست ندارم كه به تروريست‌ها صحنه‌اي براي خودنمايي و بيان ديدگاه‌هاشان بدهم.
وي افزوده است: مي‌ترسم چنين كتابي باعث شود تا نوعي همفكري در آمريكا با القاعده پديد آيد.


رويتر: حاجيان در منا "بوش شيطان" را رمي جمرات كردند

 

حاجيان در منا سمبل‌هاي شيطان را سنگ باران كردند و بسياري گفتند كه هدف آنها در واقع جورج بوش است.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري رويتر، امسال نزديك به ‌٥/٢ ميليون مسلمان رمي جمرات را انجام دادند و با پرتاب سنگ به سمت نشانه‌هاي شيطان، مناسك سمبليك "پاكسازي درون" يا "رد وسوله‌هاي شيطاني" را اجرا كردند.
ملك فهد پادشاه عربستان و شاهزاده عبدالله وليعهد اين كشور، پيش از اين از مسلمانان خواسته بودند تروريسم را محكوم كنند.
بسياري از حاجياني كه در مراسم رمي جمرات شركت داشتند، گفتند كه بوش و متحدانش شياطيني هستند كه بايد هدف رمي جمرات باشند.
تيمامه محمد از مصر گفت: بله، شيطان بوش و اسراييل و شارون هستند كه بايد هدف قرار گيرند و هم چنين توني بلر، نخست وزير انگليس.
وي افزود: ما سنگ پرتاب مي‌كنيم تا خشم خود را از آنها نشان دهيم.
بسياري از مسلمانان از اقدامات بوش در قبال اسراييل و حمله‌ي آمريكا به عراق خشمگين‌اند.


آزادي آمريكايي آغشته به خون است و بوي نفت مي دهد


رئيس جمهور بلاروس درخواست جورج بوش را در مورد برقراري آزادي بيشتر در جهان به شدت مورد انتقاد قرار داد. به گزارش راديو آمريكا الكساندر لوكاشنكو گفت: آزادي كه از سوي آمريكا عرضه شده، آغشته به خون است و بوي نفت از آن استشمام مي شود.

 

سفر رامسفلد به آلمان لغو شد


به دنبال درخواست يك سازمان حقوق بشر از دولت آلمان مبني بر بازجويي از دونالد رامسفلد به اتهام انجام جنايات جنگي، وزير دفاع آمريكا سفرش را به اين كشور لغو كرد. به گزارش پايگاه اينترنتي الجزيره، رئيس كنفرانس امنيتي كه قرار است در ماه فوريه برگزار شود، در گفت وگو با خبرگزاري آلمان اظهار داشت: دونالد رامسفلد وزير دفاع آمريكا، از طريق سفارت آمريكا به دولت آلمان اطلاع داده كه در اين كنفرانس شركت نمي كند.
آزادي آمريكايي آغشته به خون است و بوي نفت مي دهد.

 

 

 

****************************************************************

 

اعلاميهً نهضت فدرالی افغانستان

 

نهضت فدرالی افغانستان بخاطر تحقق ديموکراسی ، عدالت اجتماعی و شرکت همه اقوام و مليت های ساکن افغانستان در ساختار سياسی کشور همواره جد و جهد نموده و دراين راستا به مبارزات عادلانه و حق و طلبانه خويش ادامه ميدهد.

نهضت فدارلی افغانستان نظر به موازين قبول شدهً خويش مخالف هرگونه ترور ، زور گويی و اختناق بوده و تسلط به قدرت و اعمال فشار را از طريق ترور ، کشتن و بستن شديدا محکوم مينمايد.

سوء قصد نافرجامی که غرض از بين بردن جنرال عبدالرشيد دوستم از صحنه سياسی کشور در شهر شبرغان صورت گرفت نمونه ای از يک توطئه و دسيسه بزرگ نابخردان وکوته انديشان سيه دل  و آدمکش می باشد که می خواهند با ترور و از بين بردن مهره های کليدی ، مليت های افغانستان ميدان  را به شئونيزم  و سلطه يک قوم بالای اقوام ديگر افغانستان هموار سازند.

ولی اين آدمکشان و جانيان وحشی فراموش ننمايند که با کشتن و ترور يک دوستم هزاران دوستم  و با کشتن يک مزاری و مسعود هزاران مزاری و مسعود در صف مبارزه حق طلبانه و عادلانه قرار خواهند گرفت و تا رسيدن به اين آرمان مبارزه خواهند کرد.

وتا اين جانيان و آدمکشان حرفوی به اين واقعيت پی نبرند که اين وطن متعلق به همه ساکنان و اقوام اين کشور است و در ساختار سياسی ، اداری و اجتماعی  سهم برابر نداشته باشند ، بدانند و باور کنند که ارادهً مردم را لحظه ای هم خدشه دار ساخته نخواهند توانست. و جلو مبارزات حق طلبانه را با ترور و کشتن و بستن نخواهند توانست گرفت.

 

 

وقايع مهم روز 23 جنوری

 

  1556:   پرتلفات ترين زمين لرزه جهان در ايالت شيانسي چين روي داد كه ضمن آن بيش از 830 هزارتن كشته شدند.

1561:   فرانسيس بيكن انديشمند انگليسي به دنيا آمد.

1793:   براي دومين بار آلمان و روسيه «لهستان» را ميان خود قسمت كردند . بار سوم ، اين تقسيم در سال 1939 انجام گرفت .

  1849:   اختراع ماشين ساخت پاكت به ثبت رسيد.

  1932:   ميان ايران و جمهوري تركيه يك موافقتنامه مرزي ، حكميت و پيمان مودت امضاء گرديد.

  1973:   ريچارد نيكسن رئيس جمهوري آمريكا توافق اين دولت با دولت ويتنام شمالي را براي پايان دادن به جنگ دو كشور اعلام داشت.