شنبه 17 دلو 1383 خورشيدی برا بر با 5 فبروری 2005 ميلادی

 

هواپيماى مسافربرى کام سقوط کرد

 

. يک فروند هواپيماى بويينگ ۷۲۷ شرکت هواپيمايى کام اير با۹۶ مسافر و هشت خدمه پرواز ساعت ۱۷ روز گذشته از هرات عازم کابل شد که به سبب نامساعد بودن شرايط جوى نتوانست در فرودگاه اين شهر فرود آيد.
به گفته مدير شرکت هواپيمايى کام اير، اين هواپيما سپس براى فرود آمدن در فرودگاه پشاور مسير خود را به سمت پاکستان تغيير داد و ظاهرا اجازه فرود را نيز دريافت کرده اما لحظاتى قبل از فرود ارتباطش با برج مراقبت فرودگاه قطع شد و مفقود گرديد.

تمامى۹۶ سرنشين اين هواپيما که شامل۱۶ خارجى و۸۰ افغان بوده ، کشته شده اند.
گفته می شود ، نيروهاى ايساف و نيروهاى ائتلاف درصدد کشف اجساد که در سقوط هواپيما کشته شده اند، مى باشند.

مامورين ايساف بعد ازانکه گزارش هاي قبلي را در مورد کشف بدنه طياره مسافربر تکذيب نمود گفت جستجو را اکنون ملتوي ساخته است. مامورين گفتند که اين جستجو روز شنبه از سر گرفته ميشود.

پاکستان روز جمعه تماس هواپيماى مسافربرى مفقود شده افغان با برج مراقبت فرودگاه هاى اين کشور براى فرود اضطرارى را تکذيب کرد.
عابد رائو معاون مدير هواپيمايى کشورى پاکستان به تلويزيون خصوصى جيو گفت : هيچ هواپيمايى با درخواست فرود اضطرارى وارد حريم هوايى اين کشور نشده است .

رائو در واکنش به اين اظهارات گفت : پس از شنيدن خبر مفقود شدن اين هواپيما در روز گذشته ، با تمام برج هاى مراقبت پاکستان تماس گرفتيم و معلوم شد هيچيک از آنها چنين درخواستى را ثبت نکرده اند.

براساس اطلاعات تاييد ناشده ، يک منبع از کشف قسمتى از لاشه هواپيما در اطراف کابل خبر داده گفت : هواپيماى بويينگ ۷۲۷ کام اير ساعت ۱9 بوقت محلى در منطقه خاک جبار  در۳۰ کيلومترى کابل سقوط کرده است .

پوليس اجساد ۱۸ نفر را در يک فاحشه خانه کشف کرد

وی او ای : پوليس افغانستان چندين عضو يک دسته جنايتکاران را توقيف کرده است که مظنون اند ده ها راننده را فريب داده بيک خانه برده، آنها را ميکشتند، موترهاي شان را ميدزديدند و اجساد شان را مفي ميکردند. يک نطاق حکومت ميگويد عمال استخباراتي خانه اي را در جلال آباد جستجو ميکردند که اجساد ۱۸ نفر را که در صحن حويلي دفن شده بودند، کشف کردند. اين عمليات در جلال آباد به تعقيب توقيف رهبر ادعا شده اين دسته در بگرامي در نزديک کابل صورت گرفت. پوليس ميگويد چندين بنظر ميرسد که اين دسته جنايتکاران فاحشه خانه اي داشتند و مردم را فريب ميدادند بخانه برده اموال و دارائي هاي شان را بسرقت ميبردند و خود شان را ميکشتند. يک مامور استخباراتي گفت توقع دارد اجساد بيشتري کشف گردد. او گفت واحد مربوط او سه خانه ديگر را مورد تحقيق قرار داده که پوليس سؤ ظن دارد باين دسته جنايتکاران تعلق دارد.

 

در کابل بيش از۴۰ سانتيمتر برف به زمين نشست


به گزارش ايرنا ،  ا کنون بيش از۴۰ سانتيمتر برف در شهر کابل  به زمين نشسته است .
اين ميزان بارش برف در کابل طى۲۰ سال گذشته بى سابقه بوده است . در حال حاضر به دليل ريزش برف سنگين در کابل، تردد موترها بيشتر سرک ها را مسدود کرده و مردم براى عبور و مرور با مشکل مواجه هستند.
گروههاى برف روب شهردارى کابل نيز به دليل مقدار بالاى برف تاکنون قادربه پاکسازى جاده های اصلى شهر نشده اند.
بگزارش سازمان هواشناسى کابل در حال حاضردرجه حرارت در شهر حدود۲ درجه سانتيگراد بالاى صفر است .
به گزارش روز جمعه اين سازمان ، به سبب ريزش برف در اغلب ولايات احتمال سقوط برف کوچ در مناطق کوهستانى کشور وجود دارد.
وزارت ترانسپورت نيز در اطلاعيه اى اعلام کرد، درحال حاضر بيشتر راههاى کشور به دليل ريزش برف سنگين مسدود مى باشد.

 

 

گمرک مرزى ازبکستان با افغانستان براى مبارزه با موادمخدرتجهيز شد


ايرنا : کميته مبارزه باموادمخدر وجنايت سازمان ملل روز جمعه ۶۰۰ هزار دلار تجهيزات بازرسى و امنيتى براى مبارزه با قاچاق مواد مخدردر گمرک حيرتان  به ازبکستان تحويل داد.
پايگاه اينترنتى "اوز ريپورت " روز جمعه نوشت : اين تجهيزات شامل دستگاه هاى ويديويى و اشعه ايکس کنترل بار و بازرسى بدنى است که درمراسمى تحويل کميته حفاظت مرزهاى دولتى ازبکستان شد.
اوز ريپورت افزود : در ماه مارس سال۲۰۰۴ ميلادى نيز کميته دولتى گمرک وکميته حفاظت مرزهاى دولتى وابسته به خدمات امنيت ملى ازبکستان ، دستگاه کنترل ليزرى و برخى تجهيزات لازم براى تامين کار بدون وقفه در گمرک
افغانستان از اين کميته تحويل گرفته بود.
بنابراين گزارش ، کميته مبارزه با موادمخدر و جنايت سازمان ملل همچنين قرار است دو ميليون دلار براى تکميل نظارت گمرکى و مرزى ، افزايش نيروهاى مبارزه با قاچاق مواد مخدر و نظارت دقيق بر تردد مسافران و عبور بار از مرز حيرتان ، به ازبکستان کمک کند.

 

 

کشتن مردم لذت بخش است


به گزارش روز جمعه سايت اى.بى.سى نيوز، جنرال جيمز ماتيس که رهبرى ارتش امريکا را در عراق و افغانستان بر عهده دارد، در يک کنفرانس مطبوعاتی در سان دياگو اظهار داشت :  کشتن مردم لذت بخش است . مى دانيد که واقعا جنگ با مردم لذت بخش بوده و جهنمى از مسخره کردن است ، شليک به برخى از آنان دوست داشتنى است ، من دعوا و نزاع را دوست دارم .  شما در افغانستان جوانانى را مى بينيد که زنان را به خاطر اينکه روبند نداشته اند، مورد ضرب و شتم قرار مى دهند.  مى دانيد مردان جوانى مانند اينها هيچ گونه مردانگى ندارند از اين رو کشتن آنها لذت زيادى دارد.
جيسون جان استون  سخنگوى نيروى دريايى امريکا درپنتاگون  از ابراز هرگونه جزيياتى در خصوص چگونگى صحبت هاى ماتيس خوددارى کرد و آنرا يک موضوع خصوص خواند.

فرمانده‌ نيروهای دريايي امريكا با انتشار بيانيه‌اي با قدرداني از ماتيس، وي را يكي از شجاعترين  و پرتجربه‌ترين رهبران نظامي ناميد.
دونالد رامسفلد، وزير دفاع امريكا در كنفرانس مطبوعاتي در پنتاگون از اظهارات ماتيس انتقاد نكرد و گفت:  من صحبت‌هاي او را نشنيده‌ام.
اما معاون رييس ستاد مشترك امريكا بدون انتقاد صريح از اظهارات ماتيس بيان داشت: همه‌ي ما به عنوان رهبران نظامي مسوول صحبت‌ها و اقداماتمان هستيم تا نمونه‌ي درستي براي همه‌ي كساني كه به ما نگاه مي‌كنند، باشيم.

شرودر و رايس پيرامون عراق ، افغانستان و خاورميانه مذاکره کردند


ايرنا : گرهارد شرودر صدراعظم آلمان و کوندوليزا رايس  وزير امور خارجه آمريکا بعدازظهر جمعه پس از يک ديدار در يک کنفرانس مطبوعاتى در برلين اعلام نمودند که پيرامون موقعيت عراق ، افغانستان و همچنين بحران فلسطين و اسراييل مذاکره کرده اند.
صدراعظم آلمان بابيان موقعيت عراق و تاکيد بر اينکه آلمان و آمريکا پيرامون يک چشم انداز مثبت براى آينده عراق توافق نظر دارند افزود : آلمان آماده است در مرزهاى مشخص خود درعراق فعاليت کند تا به اين کشور چشم اندازى روشن براى دمکراسى و ثبات ارايه بدهد.
شرودر تصريح کرد : آلمان که هم اکنون نيروهاى پليس و نظامى عراق را در امارات متحده عربى تعليم و آموزش مى دهد قصد دارد به اين همکارى ها ادامه دهد.
صدراعظم آلمان با اشاره به تجربيات اين کشور در اموردولتى و وزارتخانه تاکيد کرد : آلمان آماده است درصورت درخواست دولت جديد عراق ، اين تجربيات را به اين دولت منتقل کند.
شرودر همچنين تاکيد کرد که آلمان قصد دارد همچنان در بازسازى عراق همکارى کند اما قصد ندارد سرباز به اين کشور اعزام نمايد.
شرودر همچنين با بيان اينکه خدمات آلمان در افغانستان نيز با هدف برقرارى ثبات دراين کشور است افزود : ما به اين همکارى خود ادامه خواهيم داد و قصد نداريم اين همکارى و فعاليت را در افغانستان کاهش دهيم .
صدراعظم آلمان پيرامون بحران فلسطين واسراييل نيز گفت : من خواستار آن هستم که آمريکا بااستفاده ازامکانات بزرگ خود براى حل بحران خاورميانه نيز همکارى بيشترى را صورت دهد.
وزير امور خارجه آمريکا نيز پيرامون موقعيت درعراق گفت : مردم اين کشورنشان دادند که حاضرند قربانى بدهند و آماده هستند که بر ترس غلبه کنند و يک کشور جديد وآزاد بسازند.
وزير امور خارجه آمريکا همچنين از همکارى آلمان در عراق و افغانستان تشکر کرد و افزود : بايد در حد امکان به مردم عراق براى برقرارى يک جامعه آزاد و نو کمک کرد.
رايس بااشاره به مذاکرات خود با شرودر پيرامون بحران فلسطين و اسراييل گفت : ما پيرامون دستيابى به امکاناتى براى کاهش اين بحران و حل آن صحبت کرديم .
وزير خارجه آمريکا افزود : من به اسراييل سفر کرده و با "مقامات اسراييل" و تشکيلات خودگردان فلسطينى ديدار و مذاکره خواهم کرد.

 

 

دراين روز در جهان چه بوقوع پيوست

 

ازسايت ايران هستوری آن دس دی

 

 

چنين گفت « كاتو » فيلسوف رومي

 

« كاتو » فيلسوف ، نويسنده و سياستمدار رومي و نوه فيلسوف و نويسنده معروف «ماركوس پركيوس كاتو » پنجم فوريه سال 45 پيش از ميلاد درشمال آفريقا خودكشي كرد تا شاهد ديكتاتوري سزار و مرگ جمهوري و دمكراسي نباشد . تنظيم ضوابط و قواعد دمكراسي روم يادگار پدر بزرگ وي بود.
    « كاتو دوم » در رساله خود « خرد فردي و خرد گروهي » نوشته است : سه عامل است كه موجب ارضاي خاطر يك فرد مي شود و اين سه عامل عبارتند از : جرات ( دليري و نترس بودن و خطر كردن ) ، صداقت ( دروغ نگفتن و رو راست بودن و وفاداري ) و عادت كردن به زندگاني ساده و به دور از تجملات و اسراف (غير لوكس ).
    وي در همين كتاب فساد دولتي و ارتشاء را بذر انحطاط يك جامعه خوانده و نوشته است كه ترديد دارد دست اندركاران فساد دولتي به جامعه ( مردم و وطن ) علاقه داشته باشند و پيش از ارتكاب فساد يك لحظه به سلامت كشور و آينده آن اندشه كنند.
    كاتو در جريان نزاع سزار و پمپي جانب پمپي را گرفته بود و گفته بود كه حمايت از پمپي دفاع از دمكراسي و قانون و حقوق اتباع است . «كاتودوم» كه يك سناتور بود به شمال آفريقا كه ساكنان رومي آن دوستدار دمكراسي و بر ضد ديكتاتوري بودند رفته بود تا آنان را برضد سزار برانگيزاند .
     در آنجا پس از آن كه شنيد سزار به موفقيت هايي بر ضد پمپي دست يافته و متوجه شد كه شكست دادن او دست كم در كوتاه مدت امكان پذير نيست خودكشي كرد.

 

هيتلر درآخرين روزهاي عمر رايش وضعيت جهان در دراز مدت را به اين گونه پيش بيني كرد

 

پنجم فوريه 1945، هيتلر در پناهگاه زير زميني خود پس از اين كه شنيد واحدهاي ارتش سرخ به حومه برلن رسيده اند و مدافعان پايتخت رايش عمدتا نوجوانان 14 تا 18 ساله و نظاميان بازنشسته هستند كه داوطلبانه به خدمت بازگشته اند، همكاران نزديكش را فرا خواند و خطاب به آنان گفت : پس از شكست ما ، در جهان تنها دو نيرو باقي خواهند ماند ؛ روسيه و آمريكا كه از ظرفيت معارضه با يكديگر برخور دار هستند . معارضه اين دو نيرو به علت متضاد بودن هدفهايشان اجتناب نا پذير خواهد بود . تا هنگامي كه اين معارضه ادامه داشته باشد و يكي از دو طرف از صحنه خارج نشود ساير ملل با برخورداري از آرامش نسبي به پيشرفت ادامه خواهند داد . روزي كه يكي از اين دو قدرت در صحنه نباشد ، وضعيت جهان بحراني و نامطلوب و همه ملل دچار نا اطميناني و به نوعي درگير وضعيت روز خواهند شد و اين شرايط تا ظهور قدرت و يا قدرتهايي تازه و برقراري نظمي نوين درجهان ادامه خواهد يافت.

 

برخي از رويدادهاي 5 فبروی

  1468:   يوهان گوتنبرگ سازنده نخستين ماشين چاپ كه خدمت بزرگي به گسترش علوم و ادبيات و ارتقاء معلومات عامه بود درگذشت . قرنها پيش از او چيني ها و كره اي ها فن چاپ بلوكي ( به صورت مهر زني) را اختراع و بكار گرفته بودند.

  1690:   مهاجرنشين انگليسي ماساچوست( آمريكا) پول كاغذي به جريان گذارد و آن را برات دولتي اعلام كرد كه دارنده اش هر آن كه بخواهد مي تواند آن را به خزانه دار مهاجرنشين بدهد و طلا دريافت دارد. در كتابهاي علم اقتصاد از اين پول كاغذي به عنوان مادر دلار امروز نام برده مي شود.

  1849:   نيروهاي اتريش شهر بوداپست پايتخت مجارستان را گرفتند و اين سرزمين تا پايان جنگ جهاني اول (سال 1918) كه امپراتوري اتريش مضمحل شد ، جزيي از اين امپراتوري بود.

  1962:   شارل دوگل رهبر وقت فرانسه تصميم گرفت پس از بررسيهاي بيشتر به الجزاير استقلال دهد تا در آن سرزمين خونريزي بيشتري صورت نگيرد.اين تصميم چندماه بعد به اجرا در آمد.

  1969:   ياسر عرفات دبيركل سازمان آزادي فلسطين شد.

 

 رويدادهاي 4 فبروری

211:   «سه وروس Severus» امپراتور روم در 64 سالگي در خاك انگلستان پس از 18 سال حكومت گذشت .او در وصيتنامه خود نوشته بود: روم بدون يك ارتش بسيار نيرومند نمي تواند پايدار بماند ؛ بايد رفاه نظاميان تامين شود . به ملل ديگر بايد به چشم حقارت نگاه شود!. وي تنها امپراتور روم بود كه از پدر و مادر رومي در شمال آفريقا به دنيا آمده بود.

  1552:  ادوارد كك coke حامي « كامان لا common law» در امور شخصيه نظير ازدواج به دنيا آمد. وي مدتي رئيس پارلمان و زماني هم دادستان كل انگلستان بود.

ادوارد كك coke حامي « كامان لا common law» در امور شخصيه نظير ازدواج به دنيا آمد. وي مدتي رئيس پارلمان و زماني هم دادستان كل انگلستان بود.
     عقايد او در زمينه« كامن لا» در دنياي امروز هواداران فراوان پيدا كرده و در حال حاضر بيش از ده درصد ازدواجها در كشورهاي صنعتي غرب برپايه «كامان لا» انجام مي شود ، يعني طبق شرايط طرفين و نه تابع قوانين موضوعه و ثبت عقد نكاح در مراجع رسمي.

  1926:   «سايپل» صدر اعظم وقت اتريش ابراز تمايل كرد كه اتريش و آلمان كشور واحدي را تشكيل دهند.

1948:   سريلانكا ( سيلان ) مستعمره انگلستان استقلال به دست آورد.

1962:   ايزوستيا ارگان دولت شوروي نوشت كه بيس بال (بازي چوگان ) از ايران به روسيه و از روسيه به انگستان و آمريكا انتقال يافته و درمشرق زمين ريشه گرفته است.

1980:   دكتر ابوالحسن بني صدر به عنوان نخستين رئيس جمهور در تاريخ ايران سوگند خورد و كار خود را آغاز كرد.در نخستين انتخابات رياست جمهوري ايران دريادار دكتر احمد مدني كرماني دوم شده بود.