جمعه  7 حوت 1383 خورشيدی برا بر با 25 فبروری 2005 ميلادی

 

 

هند و افغانستان دو يادداشت تفاهم همکارى امضا کردند


هند و افغانستان روز پنجشنبه براى افزايش همکارى هاى دو جانبه دو يادداشت تفاهم همکارى امضا کردند.
به گزارش ايرنا ، اين دو يادداشت که در زمينه همکاريهاى حمل ونقل هوايى و نيز رسانه ها و اطلاع رسانى است در حضور حامد کرزى رييس جمهورى افغانستان و مان موهان سينگ نخست وزير هند امضا شد.
ياداشت تفاهم همکاريهاى هوانوردی ملکی شامل کمک هند به تربيت مديريت فرودگاه ها، کنترول ترافيک هوايى، آموزش هدايت هواپيما و غيره مى شود.
هند قبل از اين سه هواپيما ايرباس به ارزش ۷ / ۱۳ ميليون دلار به خطوط هوايى افغانستان هديه کرده بود.
هند همچنين ۵۰ نفر از مقام هاى شرکت هواپيمايى اريانا را آموزش داده بود.

طبق يک خبر ديگر ، هند و افغانستان روز پنجشنبه با يکديگر در مورد از سرگيرى پرواز مستقيم شرکت هواپيمايى ايندين ايرلاينز  بين دهلى نو و کابل بعد از۱۶ سال وقفه به توافق رسيدند.
بنابه گزارش خبرگزارى  پى.تى.آى. از سرگيرى پرواز مستقيم شرکت هواپيمايى ايندين ايرلاينز بين دهلى نو و کابل از۲۷ مارچ سال جارى  فصل جديدى را در روابط بين هند و افغانستان خواهد گشود.
آخرين پرواز شرکت هواپيمايى ايندين ايرلاينز در مسير بين دهلى نو و کابل در سال۱۹۸۹ صورت گرفت . شرکت هواپيمايى ايندين ايرلاينز در سال مذکور هفته اىدو پرواز را در اين مسير انجام مى داد.
ناوتج سارنا، سخنگوى وزارت خارجه هند، گفت که يادداشت تفاهم مربوط به همکارى بين هند و افغانستان در زمينه هوانوردى توسط پرافول پاتل، وزير هوانوردى هند و عنايت الله قاسمى، وزيرترانسپورت  افغانستان در دهلى نو امضا شد.


در يادداشت تفاهم همکارى در زمينه رسانه ها و اطلاع رسانى ، دو کشور خواستار تعاملات گسترده ترى بين روزنامه نگاران و نهادهاى راديو و تلويزيونى دو کشور شدند.
بر طبق برنامه يارىرسانى، هند به برپايى ايستگاه هاى تلويزيونى از طريق ماهواره به کابل و۱۰ ولايت ديگر کمک کرده است .
هند در سال۱۳۸۱ قول يک کمک ۴۰۰ ميليون دلارى به افغانستان را داده بود که در اجراى برخى طرح ها از جمله ساخت  بند سلما درولايت هرات ، بازسازى سرک  زرنج به دلارام  و ساخت پارلمان جديد افغانستان هزينه مى شود.

 

انتخابات پارلمان در ماه ثور برگزار نخواهد شد

 

مانوئل سيلوا، سخنگوی يونيما طی نشستی خبری در کابل اعلام کرد که انتخابات پارلمانی کشور طوريکه که قبلاً درنظرگرفته شده بود، در ماه ثور سال آينده خورشيدی برگزار نخواهد شد.

سيلوا گفت :  سازمان ملل هنوز جدول زمانی برای انتخابات آماده ندارد ، ازينرو قبول کرده است که انتخابات در زمان تعيين شده يعنی در ماه ثور برگزار نشود. همچنين، هنوز کارهای زيادی از جمله احصائيه نفوس و تعيين مرزهای ولسوالی ها باقی مانده است که دولت بايد انجام دهد.

سيلوا افزود : سفرهای چند روزه حامد کرزی، به عربستان سعودی و هند، تصميمگيری در مورد انتخابات را به تأخير اندخته است و سازمان ملل متحد نيز ظرف دو هفته آينده، نظر خود را در مورد انتخابات اعلام خواهد کرد.

تسليمی اجساد قربانيان سانحهً هوايی

ديروز شش جسد ديگر از قربانيان سانحه هوايي به تاريخ ۱۵ دلو سال جاري در شرق كابل به خانواده ها و وابسته گان شان تحويل داده شد. درميان شش جسد تحويل داده شده ، اجساد دو زن كه شهروندان امريكايي و روسي هستند نيز ، به نماينده گيهاي آن كشور ها در كابل سپرده شد.
جنرال ظاهر عظيمي سخنگوي وزارت دفاع افغانستان به خبرنگاران دركابل گفت كه در مجموع
۴۶ جسد به خانواده ها تحويل داده شده و هفت جسد ديگر نيز در ارتفاعات چكري - محل سقوط هواپيماي كام اير آماده انتقال به كابل است . وي گفت كه كار شناسايي ، تشخيص هويت ، و سامان دهي اجناس واموال پراگنده قربانيان بسيار دشوار است و به همين علت ، پروسه تحويل دهي و قانع ساختن وابسته گان قربانيان به كندي پيش ميرود. وي گفت حداقل ده تن از كودكان جزو قربانيان اند و به علت حضور يك كودك خورد سال كه در فرودگاه هرات در شمار مسافران حساب نشده، شمار كل قربانيان ۱۰۵ نفر بوده است . وي گفت كه سردي بيش از حد در محل سقوط هواپيما ، اراضي پر از ماين و پوشش سه متري برف در منطقه ، كار عمليات جستجو را مشكل كرده است . سخنگوي وزارت دفاع در باره سرنوشت جعبه سياه با صندوق مخصوص ضبط مكالمه خلبان به برج هاي مراقبتي فرودگاه كابل با كدام فرود گاه ديگر در نزديكي كابل گفت كه صرفا همان بخش بلوك بكس يا جعبه سياه كه حاوي مكالمات خلبان به هنگام پر واز از هرات با ايستگاه راديويي فرودگاه آن ولايت است پيدا شده و قسمت مكالمه خلبان به برج مراقبتي كابل يا بگرام تا كنون دريافت نشده است.

حمله ناگهاني بر عساکر افغاني

 
وی او ای : پوليس افغانستان ميگويد چندين عسکر افغاني وقتي مجروح شدند که طالبان مظنون بر موتر حامل شان در ولايت خوست حمله ناگهاني کردند. اين واقعه ديروز وقتي رخ داد که حمله کنندگان بر موتر حامل عساکر يک راکت خفيف شليک کردند. مجروحين بيک پايگاه نظامي ايالات متحده براي تداوي انتقال دداه شدند. اين حمله در حالي صورت گرفت که قواي ائتلاف گفت در هفته هاي اخير به نسبت هواي سرد و مذاکرات مصالحه با بعضي از اعضاي طالبان، خشونت در افغانستان کاهش يافته است. حکومت حامد کرزي که بعد از سقوط طالبان بميان آمد عفو عمومي را براي آن عده طالباني اعلام نمود که بختم جنگ توافق نمايند. اما اين پيشنهاد شامل رهبران ارشد، چون ملا عمر و کساني که عليه مردم افغانستان جرايمي را مرتکب شده اند، نميشود

 

مقابله با برف و سرما مشکل اصلى دولت افغانستان است


مانويل سيلوا  سخنگوى يونيما  روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران در کابل گفت : بارش بى سابقه برف باعث گرديده تا انواع بيمارى به خصوص در ميان کودکان شايع گردد، راه هاى مواصلاتى مسدودشود و آذوقه زمستانى مردم نيز در نقاط برف گير به اتمام رسد.
اکنون يک کميسيون  تحت رياست محمد کريم خليلی ، معاون رئيس جمهورمتشمل ازکارمندان سازمان ملل، کشورهاى کمک کننده ، انجوها، نيروهاى ائتلاف بين المللى مبارزه با تروريسم به رهبرى امريکا، قوای ايساف و دواير دولتی تشکيل گرديده است .  اين کميسيون به طور منظم تشکيل جلسه داده  و راه هاى ارسال کمک به مناطق محاصره شده در برف را بررسى مى کنند.  اين کميسيون تلاش دارد تاراه هاى مواصلاتى را باز نگهدارد و کمکهاى مواد غذايی و ادويه را به آسيب ديدگان ارسال کنند.
در اين راستا تاکنون موسسه مواد غذايی جهان با کمک نيروهاى امريکايى ۱۸۲ تن مواد غذايى و پوشاک را در شهر چغچران  مرکز  و چند ولسوالی ولايت غور از طريق هوا پرتاب کرده اند.
همچنين ، موسسه مواد غذايی جهان تلاش ميکند تا از طريق زمين نيز کمکهاى مواد غذايى را براى قربانيان سرما به ولايت ارسال کند،   ولی متاسفانه به دليل ريزش برف و برف کوچ تا کنون مقدار اندکى مواد غذايى از طريق زمين ارسال گرديده است .
وی افزود :  يک کميته ويژه براى مقابله با سيلاب ، در ولايت هرات تشکيل گرديده است . اين کميته مشتمل بر کارمندان سازمان ملل ، سازمانهاى بين المللى و دولتى هستند.

 

دولت براى نخستين بار مزارع خشخاش رادراين کشورآمارگيرى مى کند


جنرال داوود داوود معاون وزير داخله اعلام کرد : دولت سال جارى براى نخستين بار مزراع خشخاش را در کشور، آمارگيرى مى کند.
به گزارش ايرنا ، او روز پنجشنبه درنشست خبرى در کابل به خبرنگاران گفت : از امروز پنجشنبه ۱۵ تيم آمارگير که مرکب از۱۲۰ نفر هستند به ولايت هاى جنوبى افغانستان و ولايت بلخ در شمال کشور اعزام مى شوند.
داود اظهارداشت : "اين افراد تمام مناطق را که در سال گذشته خشخاش کاشته شده اند، آمارگيرى کرده و نتيجه اين آمارگيرى را به پليس مبارزه با مواد مخدر در اين کشور گزارش مى کنند.
درپى اين آمارگيرى، تمام فرماندهان پليس و واليان ولايت هاى مختلف افغانستان به کابل فراخوانده مى شوند تا در باره روند تخريب مزارع خشخاش درافغانستان با آنان مذاکره شود.
داوود تصريح کرد : "اين افراد مرکب از نيروهاى وازرت زراعت ،داخله و مبارزه با مواد مخدر مى باشند که اطلاعات لازم را براى مبارزه با موادمخدر از سراسر افغانستان جمع آورى مى کنند.
در دو هفته گذشته نيز حدود۱۰ تن مواد مخدر از ولايت هاى کابل، هلمند وارزگان کشف شده است و بيشترين مقدار تخريب مزارع خشخاش در ولايت ارزگان درجنوب غرب افغانستان بوده است .
ميرويس ياسينى معاون وزير مبارزه با مواد مخدر افغانستان نيز گفت :  از ميزان مزارع مواد مخدر درافغانستان آمار بسيار متفاوتى وجود دارد، اما درسال جارى کشاورزى افغانستان تلاش مىکند تا آمارگيرى دقيق از مزارع
خشخاش انجام دهد.
دراين آمارگيرى تلاش خواهد شد تا از ماهواره و نيروى زمينى براى انجام آمارگيرى دقيق استفاده شود.
ياسينى تاکيدکرد : اکنون نيز دو هواپيماى نوع "کانبرا" که از طرف دولت انگليس در اختيار دولت افغانستان است در حال نقشه بردارى و مشخص کردن مزارع خشخاش در اين کشور هستند.
بر اساس اعلام سازمان ملل، افغانستان در سال۲۰۰۴ ميلادى" با اختصاص ۱۳۰ هزار هکتار زمين به کشت خشخاش ،۴ هزار و۲۰۰ تن ترياک توليد کرد که اين رقم ۸۷ درصد مواد مخدر جهان را شامل مى شود.

 

بلغاريا ۳۰ سرباز ديگر به افغانستان اعزام مى کند


ايرنا : مجلس بلغاريا روز پنجشنبه با اعزام ۳۰ نيروى ديگر به افغانستان در ماه فبروی براى انجام ماموريت در قالب نيروهاى چند مليتى حافظ صلح ايساف  ، موافقت کرد.
به گزارش رويترز از "صوفيه "، نيروهاى جديد اعزامى به افغانستان شامل افسران اطلاعاتى ، پليس نظامى و يک واحد پزشکى است .
اين کشور حوزه بالکان هم اکنون ۴۹ نيروى نظامى و۱۷ مدرس به کابل اعزام کرده است و انتظار مى رود نيروهاى بلغاريا در فاصله ماه هاى جون تا سپتمبر  ۲۰۰۶  مسووليت تامين امنيت فرودگاه کابل را بر عهده گيرند.
بلغاريا که در ماه آپريل۲۰۰۴ به سازمان پيمان آتلانتيک شمالى ناتو  پيوست ، همچنين ۴۵۰ نيرو به عراق اعزام کرده است .
نيروى ايساف در افغانستان که تحت رهبرى ناتو قرار دارد، هم اکنون حدود ۸  هزار و۳۰۰ نيرو از بيش از۳۰ کشور جهان دارد.

 

 

قطعنامه دادگاه عالی در خصوص نقش قوه قضائيه در تامين حقوق زنان

 

دادگاه عالي کشور قطعنامه اي 9 ماده اي در خصوص نقش قوه قضائيه در تامين حقوق زنان در پروسه عدالت را در پايان كارگاه آموزشي  سه روزه كه به اين منظور تشكيل يافته بود، به شرح زير صادر كرد.

 

1- تامين حاكميت قانون از طرف دولت در سراسر كشور با درك موقف قوي و حمايتي دين مقدس اسلامي منحيث يك اصل كلي، قانون اساسي افغانستان، ساير قوانين و مقررات نافذه با توجه مجدد به اصل تعهدات دولت افغانستان به اعلاميه جهاني حقوق بشر، كنوانسيون هر نوع تبعيض عليه زنان و نقش كليدي ارگان هاي مسوول دولتي در راستاي كاهش عنعنات ناپسند و خرافاتي ضد موازين اسلامي و قانوني چون تحويلي زن به نام بد و غيره طبق ماده ( 517) قانون جزاء جرم شمرده شده عاملين آن از طرف ارگان هاي مسوول به پنجه قانون سپرده شوند.
2- با نزول قرآن كريم و ابلاغ احكام اسلامي عنعنات ناپسنديده مانند دادن بد، شغار، ازدواج هاي اجباري، به ارث بردن بيوگان از جوامع اسلامي رخت بست و مجالي در اعاده آن در سرتاسر عالم بشريت باقي نمانده بايد به آن جنبه عملي داد.
3- 3- به خاطر تحقق عدالت بين زنان و مردان ضرورت ايجاد محاكم اختصاصي فاميلي در مركز هر ولايت و ولسوالي محسوس است بناءً پيشنهاد مي گردد كه حداقل در محاكم متذكره يكي از قضات آن از طبقه اناث باشد.
4- 4- خلع سلاح افراد غير مسوول به منظور تامين امنيت سرتاسري در كشور. براي جلوگيري از فساد اداري و مجازات متخلفين در پرتو احكام قوانين.
5- مطابق احكام شرع و قوانين از بين بردن انوع تبعيض و خشونت ها عليه زن ها.
6- اعمار كلنيك هاي حمايه طفل و مادر در قراء و قصبات.
7- ايجاد زمينه هاي مساعد كاري براي طبقه اناث به خاطر بهبود سطح اقتصاد و خانواده.
8- بلند بردن سطح آگاهي فقهي و حقوقي افراد جامعه از طريق ارگان هاي ذيربط دولتي مانند وزارت هاي جليله عدليه، معارف، تحصيلات عالي، حج و اوقاف، امور زنان، اطلاعات فرهنگ، لوي سارنوالي، منابر مساجد و ايجاد مراكز مشورتي علمي و فرهنگي و رسانه هاي اطلاعات جمعي.
9- مساعد ساختن زمينه رشد و انكشاف توانمندي هاي حقوقي و فرهنگي براي زنان و ساير افراد جامعه.

 

 

آژانس اطلاعاتی باختر

 

اجساد قربنیان سانحه هوایی کام اییر به فامیلهای شان تسلیم داده شد

چهار جسد از جمله قربانیان سانحه هوایی کام اییر ، بعداز تثبیت هویت ، ديروز به فامیلهای شان تسلیم داده شد .

این قربانیان به نامهای باز محمد ، نصرت الله ، عزت الله حمید و جلال الدین میباشد که بعداز تثبیت هویت ، توسط کمیسیون موظف ، با پول  و اجناس که ازنزد این اجساد بدست امده بود به فامیلهای شان تسلیم داده شد .ازجمله اجسادی که تا بحال هویت شان تثبیت شده است دو خانم ازکشور های روسیه و امریکا نیز شامل میباشد .

جنرال ظاهر عظیمی سخنگوی وزارت دفاع ملی حین تسلیمی اجساد در شفاخانه چهار صد بستر گفت : تا بحال موفق به انتقال چهل و هشت جسد از محل سقوط طیاره به چهار صد بستر شده ایم که این اجساد بعداز تثبیت هویت به فامیلهای شان تسلیم داده میشوند .به گفته سخنگوی وزارت دفاع ملی ، شناسایی اجساد به نسبت خرابی وضع انها ، مشکل به نظر میرسد .اما ضیا یفتلی رئیس صحیه وزارت دفاع ملی و عضو کمیته تثبیت هویت میگوید تا کنون چهل و شش جسد غرض شناسایی، به پتالوژی یاشناسایی اجساد شفاخانه چهار صد بستر انتقال گردیده است .

وی علاوه کرد : هفت جسد دیگر در محل سقوط طیاره اماده انتقال به مرکز است ، که در صورت مساعد شدن هوا انتقال می یابند .

 همچنان: یک گروپ از کشور ایتالیا بخاطر تثبیت دی – ان – ای که در شناسایی هویت اجساد کمک می کند نیز در کابل فعالیت میکنند .

واضافه کرد: از جمله اقارب قربانیان سانحه صرف فامیلهای شصت تن انها حاضر شده اند تا در قسمت شناسایی اجساد با ما همکاری نمایند .

 یکتن از اقارب هلاک شدگان این سانحه گفت : ما از دولت میخواهیم که علت اصلی وقوع این حادثه را هرچه زود تر روشن و ما را از ان مطلع سازند .این درحالیست که به گفته مقامات کشور تا بحال جعبه سیاه صوتی طیاره که در روشن شدن چگونگی این حادثه کمک میکند بدست نیامده است .

در مراسم تسلیمدهی اجساد در شفاخانه چهارصدبستر مسوولین کمیسیون و کمیته های جستجو و تثبیت هویت اجساد نیز گزارش کاری شان را بیان نموده به سوالات خبرنگاران پاسخ دادند .

 طیاره بوئینگ 737 کام ایر چندی قبل که میخواست با یکصد و چارسرنشین از هرات به میدان هوایی کابل نشست نماید ، ظاهرا" به اثر خرابی هوا سقوط نمود . جعبه سیاه تخنیکی طیاره قبلا" بدست امده و غرض بررسی به امریکا منتقل گردیده است

مردم شورتپه ولایت بلخ از عبور و مرور کشتی های ازبکستان در دریای امو شکایت دارند

 عطا محمد نور والی بلخ در مصاحبه با خبرنگار باختر عبور و مرور کشتی های نظامی ازبکستان را دران قسمت ابهای دریای امو که به افغانستان متعلق میباشد تائید نموده گفت : از اثر گشت و گذار این کشتیها سطح اب دریای امو بلند گردیده و هزاران هکتار زمین زراعتی در مناطق کلدار و شورتپه ولایت بلخ زیر اب قرار گرفته.

 والی بلخ علاوه نمود ، این موضوع را شش ماه قبل به مراجع مربوط اطلاع داده ام .

نوید معز سخنگوی وزارت امور خارجه افغانستان ضمن تائید اظهارات والی بلخ افزود: طبق مذاکراتیکه قبلا" بین افغانستان و ازبکستان صورت گرفته از جانب افغانستان هیاتی مشتمل برنمایندگان وزارت های زیربط به منطقه اعزام گردیده و انها چشم دید خود را به اطلاع مقامات مرکز اظهار داشته اند .

 سخنگوی وزارت امور خارجه علاوه نمود ، مذاکره بین دولتین جریان داشته و جانب ازبکستان همکاری اشرا در زمینه ابراز نموده است .

موصوف اظهار داشت که جانب ازبکستان امادگی اشرا جهت سروی و تحکیم سواحل دریای امو که مربوط افغانستان شود ، ابراز نموده است اما تا کنون اقدامی صورت نگرفته است .

 

انیس:چگونگی مشارکت هند درانتقال نفت وگار ترکمنستان

رئیس  جمهور افغانستان  دررأس یک هیأت  بلند پایه دولتی  ورسمی به هند رفته است .

انتار می رود که آقای  کرزی یک بار دیگر پیشنهاد  مشارکت  هندوستان را به ارتباط طرح خط لوله انتقال نفت و گاز ترکمنستان  ازطریق افغانستان  به جنوب آسیا  با مقامات  عالیرتبه  هندی درمیان گذارد .

ازگزارشهای قبلی چنین بر می آید که دولت  هندوستان درمورد عبور این خط لوله  از خاک پاکستان  تمایلی ندارد و امکان انتقال آن را از ایران ودریای عرب را به بررسی گرفته است .

شوکت عزیز صدر اعظم پاکستان  هم اکنون مصروف دیدار از جمهوری اسلامی ایران می باشد و بخشی از گفتگوی وی به بحث  راجع به این خط لوله با مامورین ایران متمرکز می باشد.

طرح عبور گاز ونفت  ترکمنستان به جنوب آسیا که برایک شور ما منفعت فراوانی به بار خواهد آورد درزمان  رژیم طالبان مطرح  گردیده بود و کنسرسیوم  شرکت یونوکال امریکا می خواست آنرا  به اجرا در آورد اما نسبت اوضاع  نامساعد از لحاظ  امنیتی ودرگیری طالبان با نیروهای مقاومت، شرکت یونوکال  امریکایی  ازین طرح صرف  نظر کرد و هیچگاه  خط لوله درزمامداری طالبان به مرحله  اجرا نرسید.

اکنون که آقای  کرزی به هندوستان مسافرت کرده است و طی سه سال گذشته صلح نسبی  درافغانستان میسر  گردیده است و شرایط برای بازسازی  ونوسازی و  به اکار اندازی  پروزه های  بزرگ کشور  مساعد گردیده است. احداث خط لوله گاز و نفت ازترکمنستان  به جنوب آسیا  درصورتی امکان پذیر است  که درمجموع  کشور های  منطقه  نسبت به  عملی شدن این پروژه  احساس تعهد کنند.

گرچه  این خط لوله  برای انتقال نفت و گاز ترکمنستان  به پاکستان طراحی شده است اما تا جائیکه ازآدرس منابع نزدیک به مقامات  بلند پایه  درکشور برمی آید، افغانستان  می خواهد پیشنهاد  آن را طوری  پیشکش کند که انتقال نفت  وگاز ترکمنستان  بتواند از پاکستان  به هندوستان نیز میسرگردد. با وجودیکه  هنوز جزئیات این  مسدله معلوم نیست ولی مبصرین  منطقه به این عقیده اند که  محور مذاکرات  رئیس جمهور افغانستان  بر این موضوع  با زعمای  هندوستان  خواهد چرخید و آقای  کرزی از موفقیت به سررسانیدن این پروژه امید وار است .

سفرفعلی حامد کرزی رئیس جمهور جمهوری اسلامی افغانستان به هندوستان سومین دوره مسارت  شان بعد از ایجاد اداره موقت، انتقالی و دولت جمهوری می باشد، اشاید  دید و باز دید های اقای کرزی  با لیدران کشور هند زمینه را  برای توافق انتقال لوله نفت  وگاز ترکمنستان  به جنوب آسیا بیش از پیش  امکان پذیر  وبه عملی شدن نزدیک خواهد کرد .

 

چراغ:درحاشیه سفرآقای کرزی به هندوستان

آقای کرزی رئیس جمهور کشور، سومین سفرخود از کشور هندوستان را به مدت سه روز آغاز کرد که  گمان میرود  محور مذاکرات  را توسعه اقتصادی  وتمدید خطوط لوله گاز ترکمنستان  ازطریق افغانستان  وپاکستان به کشور هندوستان  تشکیل بدهد.

این سفر  بدون شک بالاتر از پوششهای خبری وتبلیغاتی  اهمیت و ابعاد  سیاسی واقتصادی و حتی استراتیژیکی  به منطقه خواهد داشت.

چون  قبلاً نخست  وزیر پاکستان  به ایران و سناتوران امریکایی که خانم  هیلاری کلنتون  همسر رئیس جمهور  قبلی امریکا  آنها را همراهی میکند، درآن کشور حضور به هم  رسانیده اند.

بعد سیاسی واستراتیژیک  این دیدار ها را ، نقد وپرداختن  به میزان نزدیکی ووابسته گی کابل به یکی  از این دوشکور، که ازمدت  تشکیل تا الحال  همواره درنوسان بوده است ، میخواهد پاکستان  درمقابله نظامی با هندوستان، افغانستان  را عقب جبهه و عمق  استراتیژیک میداند  وطی 50 سال  گذشته و تا امروز در تلاش نفوذ گذاری به اشخاص وبرنامه های دولتمردان کابل بوده است و حتی زمانی که عرصه مداخلات  سیاسی و اقتصادی را برای شکار این هدف تنگ وبعید یافت، به تجاوز مستقیم به افغانستان دست زد تا این موازنه را ازدید خویش، برای ابد به نفع اسلام آباد تغییر دهد و تمام جهان از جمله  حریف استراتیژیک  خود- هندوستان – را با  عمل انجام  گرفته قرار دهد. اما مقاومت مردم افغانستان ووقوع  حوادث 11 سپتمبر  تحقق این خیالات  پاکستان  را باطل  ومحال اثبات کرد .

پاکستان  به این اسانی دست بردار از گلو  افغانستان نگردید. اززمان سقوط رژیم  طرفدار  اسلام آباد  تا امروز، این کشور یکی بعد دیگر، از مهره های ریزرفی برای  زیر فشار قرار دادن مزید دولت نوپای افغانستان  ودوری  از  هندوستان استفاده  برده که گاهگاهی بی تأثیر هم نبوده است .

ازطرف دیگر، کشور هندوستان با پیشکش کردن سخاوتمندانه میلیونها  دالر کمک بلاعوض  درعرصه های ترانسپورت ، مخابرات، تعلیم و  تربیه، صحت  وبرق خواسته  درقطار کشور های  بزرگ کمک کننده درافغانستان  قرار گیرد  وازاین طریق  توجه دولتمردان  ومردم افغانستان  را به خود جلب  کند. چیزی که هرگز  خوش آیند جنرالان پاکستانی  نیست. کشور هندوستان  که سابقه  روابط نیک فرهنگی،  علمی،  اقتصادی با افغانستان  داشته، درصدد آن بوده  تا از اتکا کامل  کابل به اسلام آباد جلو گیری  کند، متأسفانه  امروز این بیلانس وتعادل وجود نداشته ومسوولان کشور خود را بیشتر به فرمایشات  اسلام آباد  پابند  مییابند تا منافع  استراتیژیک  افغانستان .

از طرف  دیگر حضور سناتوران امریکایی در چنین  مقطع  درهندوستان ، نمایانگر نگرانی امریکا  از تشدید مسابقات  تسلیحاتی  این دو کشور ولانه کردن مجدد تروریزم  درخاک پاکستان میباشد.

به هر حال ، معلوم شود که  پروژه لوله گاز، چه مقدار  خون و انرژی  اعتماد متقابل  وامنیت  را از افغانستان  به این دوکشور  صادر خواهد  کرد؟ و یخهای بسته بی اعتمادی را ذوب خواهد کرد؟

پاسخ  به این پرسشها ، به نیت  جنرالان  اسلام آباد  وتعهد جدی امریکا  درقبال صلح  منطقه ارتباط دارد. اما عملکرد  وتصمیمهای عاقبت اندیشانه  آقای کرزی میتواند  ، نیت وتعهد آنها را همسو با منافع  ملی ما سازد.

****************************************************************

«گروه بحران» و یا گروه شرارت!

 

با سرکوب تروریسم در افغانستان بعد از یازدهم سپتمبر  ده ها سازمانهای مرموز تحت نام حمایت از مردم افغانستان وارد بازی در افغانستان شدند. یکی ازین سازمانها « گروه بین المللی بحران» است که ظاهراً تحت نام جلوگیری از بحران مجدد در افغانستان فعال است. اما فعالیت سه سال گذشته آنهان نشان داد که این گروه مرموز بیشتر برای ایجاد بحران و توطئه   فعال بوده است. یکی از چهره های مشهور این گروه ویکرام پارک پاکستانی است که به نظر می رسد اکنون جای خود را به سامینه احمد پاکستانی دیگر که در اسلام آباد سنگر گرفته است ، دور جدید از بازی ها را به پیش می برد. ایجاد بد فهمی ها و تنش ها میان افغانها در راستای منافع پاکستان اهداف اصلی این گروه را تشکیل می دهد.

 نگرانی های اخیر که این گروه پیرا مون خلع سلاح دولت انتشار یافت نه بخاطر دلسوزی و آوردن ثبات برای مردم افغانستان است بلکه در راستای منافقت و ایجاد تنش میان مردم افغانستان و هموار کردن راه برای پروژه جدید طالبان  است. این گروه نه نگرانی از  جذب طالبان در حکومت   و یا کشتار مردم توسط آنان دارد بلکه نگران آنست که آمریکایان از فر ماندهان در عملیات علیه طالبان و القاعده استفاده می کنند و یا چرا برخی فرماندهان شامل پولیس شده و یا محافظین برخی والیان را تشکیل می دهند. در حالیکه دولت خود نیاز ها و خصوصیات و واقعیت های افغانستان را بهتر از خارجی ها می دانند.

همچنان این گروه دشمنی خودرا با مردم پنجشیر و مردم شمال افغانستان هیچگاهی مثل رهبران پاکستان پنهان نمی نمایند. چنانچه اعلامیه بی وقت این گروه از زبان سامینه احمد پنجابی در حالی صورت می گیرد که دولت افغانستا ن و سازمان ملل نسبت به هر وقت دیگر از پروسه خلع سلاح رضایت نشان می دهند و انجام این روند از پشتیبانی مردم نیز برخوردار است. بناً اعلامیه گروه بحران با انگیزه سیاسی خاص صورت گرفته که هدف آن بحران آفرینی چیزی دیگری نمی تواند باشد.

Afghanistan: Getting Disarmament Back on Track

24 Feb 2005 11:16:00 GMT

Source: NGO latest
International Crisis Group

 International Crisis Group - Belgium
Website:
http://www.crisisgroup.org

Kabul/Brussels, 23 February 2005: Disarmament in Afghanistan is in danger of derailing, putting at risk both the authority of the central government and the stability of the democratic process.

Afghanistan: Getting Disarmament Back on Track,* the latest briefing from the International Crisis Group, examines the two-year-old process of disarmament, demobilisation and reintegration (DDR) of forces, known as the Afghanistan New Beginnings Program (ANBP). Despite some significant ANBP successes, the Program has worrying gaps and weaknesses: if these are not addressed soon, militia networks will remain a key destructive element in the country's political and economic life.

"DDR is vital for Afghanistan, but the ultimate fate of the process is now under serious question", says Robert Templer, Director of Crisis Group's Asia Program.

Launched on 6 April 2003, the ANBP is a voluntary process managed by the UN Development Program. Thus far, it has helped decommission or reduce most of the officially recognised militia units in Afghanistan, and with the support of the Coalition and the International Security Assistance Force, has collected the bulk of their heavy weaponry.

It is failing on several fundamental counts, however. The ANBP has not made significant inroads in disarming the powerful Tajik-dominated units in Kabul and the Panjshir. It has also not kept pace with the evolving nature of Afghanistan's militia structures, many of which have re-emerged as police forces or private militias associated with governors or district administrators. And it is only now beginning to make tentative plans for tackling the threat posed by unofficial militias, which have been outside its mandate. These militias are maintained by most contending regional and local forces, including registered political parties.

The central government and its international supporters have been partially complicit in maintaining the power of these militia commanders. The U.S.-led Coalition has relied on such commanders in its operations against al-Qaeda and the Taliban, empowering its local allies militarily and economically at the expense of central government.

"The Coalition must not give political, military or economic support to any commander who refuses to accept Kabul's authority", says Samina Ahmed, Crisis Group South Asia Project Director.

The Karzai government's initiative to disarm militias is at the core of its effort to establish its authority in the provinces. It is crucial for reconstruction of the Afghan state and the establishment of rule of law.

"The disarmament process is not solely about collecting weapons", says Ahmed, "it is also about transforming Afghan lives".


Contacts: Andrew Stroehlein (Brussels) +32 (0) 485 555 946
Jennifer Leonard (Washington) +1 202 785 1601
To contact Crisis Group media please
click here
*Read the full Crisis Group report on our website:
http://www.crisisgroup.org