چهارشنبه 5 حوت 1383 خورشيدی برا بر با 23 فبروری 2005 ميلادی

 

سومين سفر کرزی به هند

 

حامد کرزی امروز رهسپار سفر رسمی سه روزه ای به هند می شود که انتظار می رود در آن، بار ديگر پيشنهاد مشارکت هند در طرح پايپ لاين  انتقال نفت و گاز ترکمنستان از طريق افغانستان به جنوب آسيا را با مقامات هندی مطرح کند.

به گزارش بی بی سی ،  به نظر می رسد دولت هند تمايلی به عبور اين خط لوله از خاک پاکستان ندارد و در حال بررسی امکان انتقال آن از طريق ايران و دريای عرب به هند است.

هم اکنون، شوکت عزیز نخست وزير پاکستان نيز سرگرم ديدار از ايران است تا در مورد اين خط لوله به گفتگو با مقامهای ايرانی بپردازد.

طرح انقتال گاز و نفت ترکمنستان به جنوب آسيا که برای افغانستان منافع فراوانی به همراه خواهد آورد، در زمان حکومت طالبان بر اين کشور عرضه شد و قرار بود کنسرسيومی که شرکت آمريکايی يونوکال در صدر آن قرار داشت آن را اجرا کند، اما درگيری ميان طالبان و مخالفانش باعث شد اين شرکت در سال 1998 از شرکت در اين طرح صرف نظر کند و طرح خط لوله هيچگاه به مرحله اجرا نرسد.

کرزی در جريان سفر سه روزه به هند همچنين قرار است در همايشی با موضوع تصورها و واقعيتها از آينده هند سخنرانی کند. بر اساس اين گزارش، از ديگر سخنرانان اين همايش، منموهان سينگ و شوکت عزيز، نخست وزيران هند و پاکستان، هيلاری کلينتون همسر رئيس جمهور سابق آمريکا و سناتور ايالت نيويورک و اميتا بچن، بازيگر سرشناس سينمای هند خواهند بود.

اين سومين سفر کرزی به هند از زمان به دست گرفتن قدرت در افغانستان در سه سال گذشته است. کشور هند تاکنون در بازسازی بخشهای حمل و نقل هوايی و زمينی، برق، مخابرات، آموزش و پرورش و بهداشت به افغانستان کمک کرده است.

 

 

هيات نمايندگان سناى امريکا وارد کابل شد


يک هيات ۵ نفرى از نمايندگان مجلس سناى امريکا روز سه شنبه وارد شهر کابل شدند.
حامد کرزى  پس از ديدار با سناتورهاى امريکايى در مصاحبه مشترک کوتاه با آنان به خبرنگاران گفت : هدف از سفر اين هيات بررسى روند مصرف کمک هاى آمريکا به افغانستان و ارزيابى پيشرفت ها در اين کشور است .
اين سناتورها به دولت وعده دادند، آمريکا براى مدت طولانى در افغانستان مى ماند و کمک هاى خود را به اين کشور ادامه مى دهد.
سناتور جان مکين به خبرنگاران گفت : امريکا وعده کمک های طويل المدت به افغانستان داده که اين کمک ها شامل کمک هاى اقتصادى، نظامى، فنى و آموزشى است .
وى افزود : امريکا در نظر دارد با همکارى دولت افغانستان پايگاه نظامى مشترک و دايمى در کشور ايجاد کند.
هيلارى کلينتون  همسر بل کلنتن  رييس جمهورى پيشين امريکا، ديگر عضو هيات آمريکايى نيز در اين نشست به خبرنگاران گفت : از اين که بارديگر با مقام هاى افغانستان ديدار مى کنم خرسندم .

 

تقاضاي پايگاههاي دائمي ايالات متحده در افغانستان از جانب سناتور مک کين

 
وی او ای : جان مک کين سناتور ايالات معتقد است که پايگاه هاي نظامي ايالات متحده در افغانستان بايد دائمي باشد تااز منافع امنيتي هردو کشور محافظت نمايد سناتور مک کين اين مطلب را روز سه شنبه در کابل به خبرنگاران اظهار نمود. سناتور مک کين گفت حفظ طويل و المدت منافع ايالات متحده و افغانستان ايجاب ميکند همکاري فوري و دائمي در تمام ساحات بميان بيايد . اين سناتور از حزب جمهوريخواه اظهار کرد که به نظر شخصي او اين همکاري ها شامل وجود پايگاههاي نظامي دائمي است .  بصورت تخميني ۱۷ هزار عسکر امريکايي در حال حاضر در جستجوي بقاياي القاعده و طالبان در افغانستان ميباشند هيات ايالات متحده ، که شامل سناتور هيلري کلنتن که از حزب ديموکرات نيز ميباشد براي انجام مذاکرات در امور امنيتي از منطقه ديدن ميکند

 

وام ۵۲ ميليون دلارى عربستان به افغانستان


جاويد لودين  سخنگوى حامد کرزى  روز سه شنبه در يک نشست خبرى در کابل به خبرنگاران گفت : در سفر کرزى به رياض ، عربستان متعهد شد تا يک قرضه 52 مليون دالری را براى بازسازى شاهراه هرات ــ  قندهار  به افغانستان پرداخت کند.   اين قرضه طويل المدت در اختيار افغانستان قرار مى گيرد تا براى بازسازى جاده يادشده هزينه شود.

 

سازمان ملل : افغانستان همچنان يکى از فقيرترين کشورهاى جهان است


ايرنا : سازمان ملل اعلام کرد که افغانستان همچنان يکى از فقيرترين کشورهاى جهان است و اگر اقدامى عاجل صورت نگيرد، اين کشور مجددا" گرفتار آشوبهاى داخلى و تهديدى براى جامعه بين المللى مى شود.
به گزارش بى بى سى، سازمان ملل در جديدترين کار تحقيقاتى خود از روند توسعه در افغانستان با ذکر اين هشدار، آورده است :  سه سال بعد از سرنگونى حکومت طالبان هنوز مشکلات اساسى در اين کشور به خصوص در بخش بهداشت ، اشتغال و تحصيل همچنان مشاهده مى شوند.
طبق اين گزارش تحقيقاتى، پيشرفت هاى چندى دراين سه سال در افغانستان صورت گرفته است که انتخابات سراسرى اخير و رشد اقتصادى نسبتا" قابل توجه ى اين کشور از جمله ى آنان بوده است .
اما در مورد "حامد کرازى" رئيس جمهور، گزارش سازمان ملل تصوير تاريکى از او ارائه مى کند.
بنابراين گزارش ، در زمينه ى شاخص توسعه انسانى، افعانستان در ميان ۱۷۸ کشور جهان ، در رده ۱۷۳ قرار دارد و پنج کشور از فقيرترين کشورهاى آفريقايى، پنج کشور آخر اين فهرست را تشکيل مىدهند.
در افغانستان از هر پنج کودکى که متولد مىشوند، يک کودک قبل از رسيدن به سن ۵ سالگى از دنيا مىرود. متوسط طول عمر در اين کشور۵ / ۴۴ سال است .
زنان ، از محروم ترين اقشار جامعه انسانى افغانستان هستند. عمده ى زنان اين کشور محکوم به زندگى همراه با سوءتغذيه ، محروميت از زندگى اجتماعى، تجاوز، خشونت و ازدواج اجبارى هستند. به طور متوسط در هر۳۰ دقيقه در اين کشور، يک زن به هنگام زايمان از دنيا مى رود.
افعانستان داراى بدترين نظام آموزشى در جهان است . در اين کشور تنها  ۷/ ۲۸  درصد از مردم اين کشور باسواد هستند.
در اين کشور همچنان توليد و قاچاق مواد مخدر اصلىترين منبع اقتصاد کشور است . افغانسان عمده ترين توليدکننده ترياک در جهان است .
خشونت فيزکى گروههاى شبه نظامى مسلح و حملات پراکنده طالبان همچنان ادامه دارد.
باوجود آنکه ظرف سه سال اخير اقتصاد دولتى کشور به ميزان ۲۵ ت۳۰ادرصد رشد پيدا کرده ، اما هنوز تحولى در ميان محرومين جامه صورت نگرفته است .
سازمان ملل با ذکر همه اين مشکلات و نابسامانى هاى جدى هشدار مى دهد : اگر براى بهبود اين اوضاع نابهنجار اقدامى صورت نگيرد، افغانستان به کشورى ناامن تبديل مىشود که تهديدى هم براى شهروندان خود وهم جامعه
بين المللى است .
"
حنيف اتمر" وزير امور توسعه روستائى افغانستان هم با تائيد گزارش سازمان ملل گفته است : اين گزارش حاوى حقايق دردآورى است اما مطالب آن اصلا" براى ما تازگى ندارد زيرا همه ما از اين واقعيات مطلع ايم .
سازمان ملل در اين گزارش ، جنگهاى افزون بر۲۰ ساله اين کشور را عامل اصلى بروز اوضاع نابسامان و رقت بار در افغانستان مىداند.
مردم افغانستان معتقدند اگر جنهاى داخلى اين کشور هرگز به وقوع نمىپيوست امروزافغانستان از حيث توسعه همطراز همسايگانش بود.

 

 

آژانس اطلاعاتی باختر

 

فرانسه سیستم  اداری پارلمان آینده  افغانستان را مساعدت میکند

فرانسه از طریق ملل متحد شانزده  ملیون دالر را غرض احیای سیستم  اداری پارلمان آینده  افغانستان در اختیار کمیسیون اصلاحات اداری قرار میدهد.

اسناد موافقتنا مه  این همکاری ديروز میان داکتر احمد مشاهدرئیس کمیسیون مستقل خدمات ملکی و اصلاحات اداری و زیفرین دیا بر  رئیس برنامه های انکشافی  سازمان ملل متحد در افغانستان در حالیکه سفیر فرانسه در کابل حاضربود به امضا رسید.

به گفته داکتر احمد مشاهد: این موافقتنامه در دو مرحله اجرا خواهدشد  مرحله اول کار مقدماتی خواهد بود تا تعمیر کنونی ( شورا) که برای پارلمان آینده در نظر گرفته شده آماده تدویر اولین جلسه پارلمان شود. برعلاوه سیستم اداری احیا خواهد شد و صد نفر از مامورین اداری پارلمان در کابل و کشور های دیگریک  دوره  آموزشی را سپری خواهند کرد تا با شیوه کار در پارلمان آشنا شوند. و فرانسه در مرحله اول یک اعشاریه پنج ملیون یورو را در اختیار ملل متحد قرار داده است.

در مرحله دوم تجهیز کلی پارلمان با نورم های بین المللی است که این مرحله حدود سه سال را دربر خواهد گرفت.

رئیس برنامه های انکشافی ملل متحد در افغانستان قبل از امضای موافقتنامه اظهار داشت: ماکارمکینیم تایک سیستم خوب اداری در پارلمان  به میان آید و پارلمان  بتواند نقش کنترول کننده دولت را فعالانه انجام دهد. با امضای این موافقتنامه زمینه کمکهای تخنیکی فراهم میگردد.

داکتر احمد مشاهد در این رابطه به خبر نگار باختر گفت: کار پیرامون موافقتنامه که امروز امضا شد در برج میزان سالجاری آغاز گردیده بود که نمایانگر نقش فعال فرانسه در ایجاد سیستم اداری پارلمان میباشد. فرانسه این پروژه را از لحاظ مالی تمویل میکند که از سوی ادارات ملل متحد اداره خواهدشد.

قوای هوائی و اکنش سریع   ناتو در افغانستان جابجا میشود

ناتو در نظردارد تا ماه  اپریل سال 2006 قوای هوائی و اکنش سریع  خود را در افغانستان جابجا نماید.

این مطلب را دگر جنرال دیویدریچارد قوماندان قوای واکنش سریع ناتو ديروز در ملاقات با ستر جنرال عبد الرحیم وردک وزیر دفاع ملی ابراز نمود. وزیر دفاع ملی با ابراز رضائیت از توسعه این نیروهادر کشور ابراز امید واری نمود که با جابجاشدن این قوا امنیت در کشور هرچه بیشتر تحکیم یابد. دگر جنرال دیوید ریچارد قوماندان قوای واکنش سریع ناتو جهت جمع آوری معلومات و مطالعه و ضعیت در کشور وارد کابل شده است.

در زمینه رفع مشکلات افغانهای مقیم عربستان سعودی شهزاده عبدالله ولیعهد عربستان سعودی وعده همکاری داد

جاوید لودین سخنگوی ریاست جمهوری ديروز در یک کنفرانس خبری درتالار مرکز بین المللی مطبوعات پیرامون نتایج سفر حامد کرزی رئیس جمهور کشور در کنفرانس اقتصادی ، جده معلومات ارائه نمود .سخنگوی ریاست جمهوری گفت: این اجلاس به اشتراک دو هزار تن نماینده از بعضی کشور ها و یکتعداد تجار و متشبثین در شهر جده عربستان سعودی دایر شده بود و پیرامون مسایل اقتصادی در کشور های منطقه بحث صورت گرفت .برای اولین بار است که هیاتی از جانب افغانستان دران اشتراک نموده است .

 لودین افزود: دراین اجلاس رئیس جمهور کشور پیرامون فرصت هایکه برای سرمایه گذاران درافغانستان موجود است . صحبت نموده ، و درمورد انکشافاتیکه در عرصه های سیاسی ، امنیتی و دگر ساحات درافغانستان به وجود امده و زمینه سرمایه گذاری بین المللی را مهیا نموده است ، توضیحات داد .

وی افزود همچنان رئیس جمهور کشور در ملاقاتیکه با شهزاده عبدالله ولیعهد عربستان سعودی داشت ، از یک سلسله مشکلات مهاجرین افغانی مقیم ان کشور یاد اوری نموده و جانب عربستان سعودی در زمینه رفع مشکلات افغانهای مقیم ان کشور وعده همکاری نمود .

سخنگوی ریاست جمهوری علاوه کرد : حامدکرزی رئیس جمهور کشور قرار داد اعمار یک قسمت شاهراه کابل – هرات را که قبلا" عربستان سعودی انرا متعهد شده بود ، با جانب عربستان به امضا رسانید .

به موجب این قرار داد پنجاه و دو ملیون دالر از جانب عربستان سعودی به شکل قرضه غرض اعمار شاهراه مذکور به افغانستان کمک می شود .سخنگوی ریاست دولت گفت: رئیس جمهور افغانستان در ملاقاتیکه با شوکت عزیز صدراعظم پاکستان در عربستان سعودی انجام داد ،در مورد تمدید پایپ لاین گاز ترکمنستان از طریق افغانستان به پاکستان صحبت نمود .جانب پاکستانی این پروژه را با اهمیت وارزنده خوانده و درزمینه ابراز همکاری و اماده گی نمود .

 جاوید لودین در جواب سوالی به ارتباط هدف سفر اینده رئیس جمهور کشور به هندوستان گفت : رئیس جمهور افغانستان با رئیس جمهورو صدراعظم ان کشور روی موضوعات طرف علاقه مذاکراتی انجام خواهد داد .جزیات این سفر را بعدا" به اطلاع خواهیم رساند . دراخیر این کنفرانس خبری سخنگوی ریاست جمهوری به سوالات خبرنگاران داخلی و خارجی پاسخ داد.

هفده  جسد  دیگر ازسرنشینان طیاره سقوط شده  کام اییر پیدا شد

هفده  جسد سرنشینان طیاره سقوط شده  کام اییر ديروز در جریان علمیات جستجو ئی که  توسط منسوبین قول اردوی مرکز صورت گرفت یافت گردیده است.

مسوول امور عامه قول اردوی مرکزی گفت:  پرسونل کندک میکانیزه لوای سوم واکنش سریع قول اردوی مرکز، امروز هفده جسدسرنشینان طیاره سقوط شده کام ایر را یافت نموده اند ، که  درمیان آن جسد یک طفل و متباقی بزرگسا لان میباشد.موصوف اظهار نمود:  منسوبین قول اردوی مرکز، امروز برعلاوه  علمیات هوائی عملیات زمینی را نیز در منطقه اغاز نموده است.

طبق یک خبردیگر: جنرال عظیمی سخنگوی وزارت دفاع ملی امروزدر یک کنفرانس خبری گفت: از آغاز عملیات جستجو تا اکنون چهل وشش جسد از سانحه هوائی طیاره شرکت کام ایرکه شامل دوزن و سه طفل  و متباقی مردان میباشد توسط منسوبین اردوی ملی  به همکاری  پولیس  ملی  و قوای آیساف بدست آمده است و تاکنون هویت هشت جسد تثبیت گردیده که فردا اعلان خواهدشد.

موصوف در مورد تثبیت بقیه اجساد یافت شده گفت: کمیسیون تثبیت هویت  تحت ریاست  تورن جنرال احمد ضیا یفتلی تلاش دارد تا هرچه زودتر اجساد را تثبیت  هویت نموده به فامیل  های شان  تسلیم نمایند.

سخنگوی وزارت دفاع ملی اضافه نموده گفت: یک گروپ  از متخصصین ایتالوی در بخش تثبیت هویت قربانیان این حادثه وارد کابل گردیده و همراه کمیسیون توظیف شده تثبیت هویت اجساد سانحه هوائی مذکور به کار آغاز نموده اند

 

مقداری از مواد مخدر در کابل و هرات کشف و دو قاچاقبر در هرات دستگیر شد

موظفین پولیس ریاست مبارزه با مواد مخدر وزارت امور داخله اخیرا" ده کیلو گرام هیروئین را در پوسته تلاشی پلچرخی کشف و بدست آورد.قرار گزارش دفتر مطبوعاتی وزارت امور داخله ، هیرو ئین  مذکور که در یک عراده موتر تکسی سرا چه جابجا گردیده بود، از جلال آباد به کابل انتقال داده میشد، توسط مو ظفین پوسته تلاشی پلچرخی بایک نفر عامل آن گرفتار گردید.قضیه تحت بررسی قرار داشته و متهم تحت نظارت قرار دارد.به اساس یک خبر دیگر:موظفین مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه ولایت هرات اخیرا" دوازده کیلو گرام تریاک را با حامل آن از منطقه پائین آب شهر هرات کشف و بدست آورد.

طبق یک خیر دیگر:مو ظفین پولیس ولسوالی انجیل ولایت هرات اخیرا" در نتیجه برخورد مسلحانه  در مناطق شش نول و سرپل منارها، با یک گروپ مسلح قاچاقچیان مواد مخدر، دو نفر  قاچاقبر را باسه عراده موتر سایکل دستگیر نمود.در این برخورد یک سرباز پولیس  به شهادت رسیده، و پولیس به تعقیب سایر قاچاقچیان میباشد.

مقدار سلاح و مهمات در لغمان ،کندز، پروان و ننگرهار کشف و بدست امد

موظفین ریاست عمومی امنیت ملی یک تعداد سلاح و مهمات را از ولایت لغمان کشف و بدست اوردند .

 به گزارش یک منبع ریاست عمومی امنیت ملی ، سلاح و مهمات مذکور شامل 8 بکس مرمی دهشکه ، یک حلقه ماین ضد پرسونل ، 4 فیر موزائیل یکفیر ماین هاوان ، یک حلقه ماین ضد وسایط ، 2 فیر راکت انداز ، یکعدد میل فالتوی پیکا ، یکعدد لودسپیکر وشرید دهشکه که توسط عبدالحکیم یکتن از قوماندانان گروه طالبان غرض انجام اعمال تخریبی در قریه پرادولی و کوه کندون دره سایگل ولایت لغمان جابجا گردیده بود .

طبق یک خبر دیگر: موظفین ریاست عمومی امنیت ملی موفق به کشف 52 فیر  راکت انداز ، یکفیر سکر 20،  یکپایه مخابره ، یکپایه ماشین شارت راکت ، 10 حلقه ماین و 225 بکس مهمات زیکویک و دهشکه از ولایت خوست گردیده اند . مهمات بدست امده بمرجع قانونی تسلیم داده شد

طبق یک خبر دیگر:یک تعداد سلاح و مهمات توسط منسوبین قول اردوی مرکزی مستقر در ولایت ننگرهار از مربوطات ولسوالی نری ولایت کنر بدست امد .

مهمات مذکور شامل 23 فیر میزائیل، یکصدو چهل و هشت ماین هاوان ، چارده صندوق مرمی زیکویک، شانزده عدد سرگلوله هاوان ، یک میل تفنگچه میکاروف و یک میل تفنگ یازده تیر می باشد .به ارتباط قضیه تا هنوز کسی دستگیر نشده است

همچنان موظفین قوماندانی امنیه ولایت کندز اخیرآ طی عملیاتی از ساحه شیروان ولسوالی دشت ارچی آن ولایت یک تعداد سلاح و مهمات را کشف و بدست آوردند.

بگزارش دفتر مطبوعاتی وزارت امور داخله:   سلاح و مهمات بدست آمده شامل یک میل سلاح دی، پی،  چهارده صندوق  ، مرمی زیکویک، پنجاه و دو فیر ، هاوان و دو صندوق مرمی دهشکه میباشد.

سلاح و مهمات مذکور به قرار گاه قوماندانی امنیه آنولایت انتقال گردیده  و به ارتباط قضیه  کسی گرفتار نگردیده است.پولیس در جستجوی  عامل قضیه میباشد.

طبق یک خبردیگر:پولیس قوماندانی امنیه ولایت پروان طی عملیاتیکه در مربوطات ان ولایت انجام داد یک تعداد سلاح و مهمات مختلف النوع را بدست اورد .

به اساس گزارش دفتر مطبوعاتی وزارت امور داخله موظفین مبارزه علیه مواد مخدر قوماندانی امنیه ولایت پروان ، درنتیجه تلاشی یک منزل در مربوطات ولسوالی بگرام ، چهار میل تفنگچه میکاروف ، دومیل کله کوف ، دومیل کلاشینکوف ، یک میل گرینوف ، یک دوربین ، یک پایه تیلفون ، چهار صندوق مرمی مختلف النوع ، چهار عدد شاژور و دو عراده موتر کرولای شخصی پلیت ننگرهار را که مالکان ان موجود نبوده ، بدست اورده اند . به اتهام قضیه دو نفر دستگیر شده اند .

پانزده نفراز اثر برف کوچ در غور هلاک شدند

پانزده نفر دیروز از اثر برف کوچ در مربوطات ولایت غور جان شانرا از دست دادند .

کرام الدین رضازاده معاون ولایت غوردرجلسه اضطراری که به همین مناسبت تدویر یافته بود به خبرنگار باختر گفت : ازاثر برفکوچ دیروز هفت نفر در مربوطات ولایت غور ، چار نفر در قریه باغ درنت ولسوالی پسابند – دونفر در ولسوالی قریه جان ولسوالی شهرک ویک نفر دیگر در قریه قیاقد مرکز چغچران جان های شانرا از دست داده اند . وی گفت : یکصدکیلو متر سرک میان ولایات غور و هرات در منطقه الله یار که از اثر ریزش برف های مداوم مسدود گردیده بود به همکاری اهالی منطقه و ریاست احیا و انکشاف دهات ولایت هرات مجددا" باز گردید

سه قلم اثار باستانی سفالی به ریاست اطلاعات و فرهنگ بغلان تسلیم داده شد

سه قلم اثار باستانی سفالی از طرف یکتن از باشندگان ولایت بغلان دیروز به ریاست اطلاعات فرهنگ ان والا تسلیم داده شد . نظام الدین توخی مدیر ابدات تاریخی ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت بغلان به خبرنگار باختر گفت : اثار باستانی مذکور شامل دو عدد خم کلان و یک عدد خم کوچک سفالی بوده و مربوط به دوره کوشانیان میباشد که حدود دوهزار ویک صد سال قدامت تاریخی دارد

 

******************************************

 

 

جلسه سالانه انجمن افغانهای مقيم يوتيبوری و حومه داير شد

 

جلسه نوبتی سالانه انجمن افغانهای مقيم يوتيبوری و حومه ساعت دو بعد از ظهرروز يکشنبه 20 فبروری 2005 در مقر انجمن واقع بريشون داير گرديد.

در اين جلسه اکثريت اعضای انجمن  و جمعی از علاقمندان اشتراک ورزيده بودند .

 ابتدا جان محمد رئيس انجمن جلسه را افتتاح نموده ، به حضار خير مقدم گفت و سپس در مورد يازده تن علاقمندان عضويت انجمن رای گيری بعمل آمد و ايشان به اتفاق آرا به عضويت انجمن برگزيده شدند.

بعدا بحث پيرامون رئيس موقت جلسه صورت گرفت که در نتيجه جناب شان بحيث رئيس موقت جلسه به اتفاق آرا تعيين گرديدند. همچنان محترمه زرلشت نادری بحيث سکرتر ، محترمه عزيزه شريفی بحيث قاضی و محترمه يلدا فهيم بحيث شمار کننده انتخاب شدند.

متعاقبا گزارش سالانه فعاليت های انجمن طی سال 2004 توسط اسماعيل حاجی محمد و گزارش هيئات نظار توسط شريف عصمتيار به جلسه قرائت و مورد تاييد قرار گرفت . رئيس موقت از حضار دعوت کرد تا در صورتيکه مايل باشند بحيث رئيس ، معاون  و يا هيئات رئيسه ثبت نام کنند ويا اشخاص ديگری را پيشنهاد نمايند. که در نتيجه  جناب خالق بقايی پاميرزاد بحيث رئيس ، آقای داود جواهر ی بحيث معاون و مسئول امورمالی، اسماعيل حاجی بحيث سکرتر، شريف عصمتيار بحيث مسئول کنترول و نظارت، يازده نفربحيث  اعضای هيئات اجرائيه و دو نفر بحيث عضو هيئات نظار به اتفاق آراء انتخاب گرديدند.

در پايان محفل جناب بقايی از اعتماد اعضاء انجمن اظهار تشکر نموده از کار های جناب جان محمد بحيث موسس انجمن و از اينکه در طول ده سال بحيث رئيس انجمن را بطور شايستهً رهبری کردند و اکنون نسبت به علاقمندی شان عازم وطن هستند تا در بازسازی کشور سهم بگيرند  به نيکويی يادآوری  و از هيئات های اجرائيه ، نظار و تمام اعضای انجمن تشکربعمل آورده و همکاری شانرا در راه بهتر شدن امور انجمن و خدمت به هموطنان مهاجر و دور از ميهن آرزو کردند.

محفل پس از صرف عصريه در حوالی ساعت شش شام به پايان رسيد.

 

 

**************************************************

 

US Senators Arrive In Kabul For Talks On Cooperation

 

پایگاه نظامی آمریکا و آینده افغانستان

 یازدهم سپتمبر افغانستان را از آشیانه تروریسم بین المللی و« عمق استراتيژیک پاکستان» نجات داد، ولی ا کنون به نظر می رسد که به دام منافع استراتيژیک آمریکا و به بسترتجاوزنظامی  بر همسایگان آن در حال تبدیل شدن است.

 

سر انجام آمریکاییها اهداف اصلی خویش را یعنی تبدیل افغانستان به پایگاه نظامی بعد ازسه سال   تحت نام جنگ با ترویسم  روشن ساختند. چنانچه اظهارات آقای جان مک کین سناتور از حزب جمهوریخواهان آمریکا بعد از ملاقات موصوف و دیگر همراهان وی با رئیس جمهور کرزی در واقع خبر از یک بازی جدید و خطرناکی  می دهد که از مدتها قبل پیرامون آن شایعات و نگرانیها وجود داشت .

جان مک کین در زمانی  آشکارا پیرامون ضرورت  ساختن پایگاه نظامی برای منافع افغانستان و « منافع دراز مدت امنیتی آمریکا در منطقه» صحبت می نماید که از مدتها قبل  نظامیان آمریکا مستقر در افغانستان نه تنها شایعات ساختن پایگاه های نظامی برای شان در پنج ولایت افغانستان از جمله در نزدیکی مرز با ایران را همواره رد نموده اند  بلکه حضور نظامی شانرا مشروط به تقویت اردوی ملی و ثبات در افغانستان می سازند. افزون بر آن مقامات افغانستان نیزبه همسایگان این اطمنان را داده اند  که  افغانستان به تخته تجاوز   تبدیل نخواهد شد.

 واقعیت اینست که تبدیل افغانستان به پایگاه نظامی آمریکا اگر از یک طرف در کوتاه مدت افغانستان را ازشر مداخلات و تجاوزازطرف همسایگان در امن نگهمیدارد و  حمایت مالی را که این کشوردر حال حاضر سخت بدان نیاز دارد نصیب می گردد ولی  از طرف دیگر تبدیل افغانستان به تخته تجاوز برهمسایگانش چنان مصیبت های را بجا خواهد گذاشت که  نسل های آینده افغانستان بهای آنرا خواهند پرداخت. این در حالیست بهای گزاف «بازی بزرگ» سده نزدهم از جمله خط تحمیلی دیورند و از دست دادن نام تاریخی خراسان را تا اکنون مردم افغانستان می پردازند. افزون بر آن بحث پایگاه نظامی در زمانی در افغانستان در دستور کار آمریکا  قرار می گیرد که از مدیست کابوس حمله نظامی آمریکا از خاک افغانستان و خلیج فارس بر تاسیسات اتمی ايران در فراز منطقه در حال گردش است.

به عقیده بسیاری ناظران ماموریت پایگاه نظامی آمریکا تنها پایان دادن به نگرانی های اتمی ایران و یا به تغیر رژیم در این کشور محدود نمی شود، نگرانیهای اتمی پاکستان و بويژه تجارت بازار سیاه اتمی این کشور، نفوذ روسیه در آسیای میانه و قفقاز  دورنمای انکشاف قدرت نظامی وسیاسی چین در منطقه از جمله اهداف استراتيژیکی این پایگاه را در افغانستان تشکیل می دهد. چنانچه آقای جان مک نیز صحبت از پایگاه نظامی« دایمی» می کند.

خبر ساختن پایگاه نظامی آمریکا در زمانی آشکارا وارد آجندای آمریکا در افغانستان می شود که بحث انتقال لوله نفت ترکمنستان از طریق خاک افغانستان به پاکستان و سپس به هندوستان بیش از هر وقت دیگر داغ شده است. جالب به نظر می رسد آمریکاییها و بويژه کمپنی یونیکال که جوی خون را در افغانستان توسط طالبان بخاطر همین لوله  جاری ساختند، اما امروز این موضوع برای شان به یک  مسئله فرعی تبدیل شده جای آنرا اهداف گسترده تر نظیر  پایگاه نظامی دایمی تشکیل  می دهد.

بسیاری ها معتقد اند اجازه ایجاد پایگاه نظامی به خارجی ها و قانون مند ساختن حضور قوت های خارجی درین کشور قبل از همه در حدود  صلاحیت یک پارلمان مستقل و ملی  است. اما در برابر ایجاد چنین پارلمان توطئه ها و موانع زیادی قبل از همه توسط آمریکاییها در جریان است. زيرا نه تنها آقای کرزی بلکه آمریکاییها نیز از ایجاد پارلمان ملی و دموکراتیک ترس دارند. بناً با توجه به وابستگی شدید دولت به خارجی ها از یک طرف ، فقر شدید، بی اتفاقی میان خود افغانها و نگرانیهای امنیتی از طرف دیگر سرنوشت افغانستان کاملاً در اختیار آمریکا قرار دارد، ساختن پایگاه های نظامی و تحمیل هر نوع  قرارداد های اقتصادی و سیاسی مشکل به نظر نمی رسد.

 

 

US senator calls for permanent bases in Afghanistan

February 22, 2005

 

KABUL (AFP) - A top US senator called for a permanent American military presence in Afghanistan to protect his country's security interests in the region, where Iran is allegedly jostling for nuclear capability.

Speaking after meetings with President Hamid Karzai at his heavily fortified palace in the Afghan capital, Republican John McCain said he was committed to a "strategic partnership that we believe must endure for many, many years."

Asked what such a partnership would entail, he replied: "Economic assistance, technical assistance, military partnership including -- and this is a personal view -- joint military permanent bases and also cultural exchanges."

He said the arrangement would be "not only for the good of the Afghan people, but also for the good of the American people because of the long-term security interests that we have in the region."

McCain was leading a five-member delegation also including former first lady Senator Hillary Clinton, as well as senators Russell Feingold, Susan Collins and Lindsey Graham.

McCain did not elaborate about what form permanent bases might take and Karzai gave no further details after the meeting.

Afghanistan's neighbors include nuclear-armed Pakistan to the east, China to the northeast and Iran in the west.

US Secretary of State Condoleesza Rice earlier this month warned Tehran of sanctions if it refuses to renounce its suspected nuclear weapons program and urged European diplomats to take a tough line in negotiations with the Iranians.

The US is operating a Provincial Reconstruction Team in Herat not far from the Iranian border and is training Afghan soldiers in the west of the country.

The US senators are in Afghanistan for two days and will visit US troops during their stay.

There are currently around 18,000 US-led troops in Afghanistan, mostly hunting Taliban and Al-Qaeda-linked militants in the south and east of the country.

Karzai, who enjoys strong backing from President George W. Bush, thanked the United States for its support during the press conference.

"It is because of the help of the United States that Afghanistan has what it has today," he said.

Karzai was hand-picked by Washington to lead Afghanistan after the fall of the Taliban three years ago. He won a landslide victory in October's landmark presidential election.