شنبه اول حوت 1383 خورشيدی برا بر با 19 فبروری 2005 ميلادی

 

سفر سه روزه کرزی به عربستان سعودی

 

به گزارش بی بی سی ، حامد کرزی  برای شرکت در يک کنفرانس اقتصادی، به عربستان سعودی رفت.

اين کنفرانس سالانه با اشتراک دو هزار نماينده از کشورهای مختلف، از جمله رهبران چند کشور، در روزهای نوزده تا بيست و يک فبروری در شهر جده برگزار می شود.

شعار امسال اين کنفرانس، "ظرفيت سازی و توسعه اقتصادی برای رشد دوامدار" است.

کرزی در اين کنفرانس، در مورد قابليتهای اقتصادی و فرصتهای سرمايه گذاری خارجی در کشور سخنرانی خواهد کرد.

کرزی قرار است پس از شرکت در اين کنفرانس، برای ادای مراسم حج عمره، به شهر مکه برود. وی همچنين با شاهزاده عبدالله وليعهد عربستان سعودی ديدار و گفتگو خواهد کرد.

اين دومين سفر حامد کرزی به عربستان سعودی، پس از به دست گرفتن قدرت در سه سال گذشته است.

عربستان که در زمان اشغال افغانستان توسط شوروی سابق، کمکهای زيادی را در اختيار مجاهدين افغان قرار می داد، در کنار پاکستان و امارات متحده عربی، جز تنها کشورهايی بود که مشروعيت رژيم طالبان را به رسميت شناخته بود.

دولت عربستان سعودی که از ثروتمندترين کشورهای اسلامی است، تاکنون نقش محسوسی در بازسازی افغانستان پس از جنگ نداشته است.

هم اکنون شماری از موسسات خيريه مربوط به اين کشور، در شهرهای مختلف افغانستان، مسجد و مدارس مذهبی می سازند.

بيم آن ميرود که بيش از ۱۰۰۰ طفل در افغانستان وفات کرده باشند

 
وی او ای  :  گروه هاي کمک دهنده در افغانستان ميگويند بيم دارند که از اثر شدت سردي شايد تا ۱۰۰۰ کودک افغان طي ماه گذشته از ناحيه امراض مرتبط به سردي هوا در ولايت غور هلاک شده باشند. مدير محلي خدمات کمک کاتوليک ميگويد ممکن است تعداد وفيات بمراتب بيشتر باشد، زيرا برفباري شديد راه ها وکوتل ها را مسدود کرده و عمله نجات نتوانسته اند به قريه ها و دهات دوردست مسافرت کنند. اين سازمان ميگويد عمله نجات به ۱۶ قريه اي که از اثر برفباري منزوي شده بود، اعزام شده اند و آنها دريافتند که طي دو هفته گذشته در هر قريه بطور اوسط پنج کودک هلاک شده اند. اکرام الدين رضائي معاون والي غور از حکومت خواستار کمک فوري به آن ولايت شده تا از مصيبت بشري جلوگيري گردد. در عين زمان مقامات افغاني از مرگ حد اقل ۱۶۷ نفر از ناحيه سردي هوا طي ماه گذشته و گير ماندن هزاران نفر ديگر گزارش داده اند.

تندروان پاکستاني بعد ازآنکه توسط پليس محاصره شدند خود را همراه با مواد منفلقه، منفجر ساختند

وی او ای : مقامات پاکستاني ميگويند دو تندرو مظنون ُسني بعد از آنکه در شهر کويته پاکستان توسط قواي امنيتي در شهر جنوب غربي پاکستان ، کويته محاصره شدند ، خود را همراه بامواد منفلقه منفجر ساختند. مامورين امنيتي ميگويند تندروان با پليس براي بيش از نيم ساعت آتشباري متقابل کرده و حداقل دو بم دستي را بسوي پليس پرتاب کردندتا حلقه محاصره را در اطراف مخفيگاه آنها در يک بخش مزدحم شهر کويته در هم بشکنند. آنها ميگويند دهشت افگنان مظنون پلان حمله بر مراسم سالانه روز يکشنبه توسط مسلمانان شيعه را داشتند. پليس پاکستان همچنان ميگويد هنوز سعي دارند هوريت اين تندروان را دريابند. اما علاوه ميکنند که اين دو مرد به گمان اغلب به گروه غير قانوني اعلان شده تندروان مسلمان که بنام لشکر جنگوي مسمي ميباشد تعلق دارند که با القاعده مرتبط بوده و چندين حمله مرگبار را بر مسلمانان اقليت شيعه نموده اند.

اراده: چرا دولت پنهانکارانه عمل میکند؟

سیاستگزاریها  درکشور ما همواره  در گرو مصلحتها وکج دارو مریز ها بوده است .

با آنکه  آزادی بیان، دموکراسی ، ومسایلی ازینگونه ، زمینه  هایی است که به مثابه عوامل بازدارنده، دولت را وامیدارد تامردم  را درجریان حقایق  ومسایل  کشوری قرار دهد . اما در سه سال گذشته  این آرزو هرگز به حقیقت  نه پیوست .

بعد از مرحله  انتخابات  وپایان یافتن دولتهای مصلحتی موقت  وانتقالی ، دیگر فرصت آن فرا رسیده است که دولت از سیاستهای پشت پرده و پنهانکاریهای سیاسی صرف نظر کند و از شیوه شفافیت کار بگیرد.

اما با تأسف  تا آنجا که دیده ایم وهنوز هم می بینیم این سیاست  های پشت پرده بازهم جریان دارد . دربسیاری از موارد وقتی سیاستهایی شکل داده میشود وتصامیمی اتخاذ  میگردد،  اراکین دولت نه تنها مردم  را درجریان  حقایق نمی گذارند. بلکه  به اصطلاح  به " تته پته"  می افتند وراست ودروغ بدون خریطه فیر می کنند، درحالیکه  خبراز مجاری دیگر انتشار می یابد.

دررابطه  به دعوت  ازطالبان  به اصطلاح  دولتمردان ، طالبان خوب ومعتدل بخصوص وزیر خارجه  طالبان هفته ها، مقامات دولتی غرق درپنهانکاری دربرابر پرسشهای مطبوعات طفره می رفتند.

تا آنکه  سرانجام  جای پای وزیر خارجه طالبان درکابل مورد تائید قرار گرفت، همینطور  درروابط با اعضای تصمیم گیری، حزب اسلامی واکنون با گروههای با صطلاح میانه  رو آنان و همچنان  رهبری حزب اسلامی ودیگران، اراکین دولت، مردم  را درخلاء قرار می دهند ، درحالیکه  سفیر امریکا  با استفاده  ازفضای بازسیاسی " امریکایی " دلیرانه به ابراز حقایق پرداخت ویکباره  موی از خمیر کشید ودولت را درتنگنای افشای حقایق قرار داد.

ازین گذشته  درموارد گوناگون ازجمله  لویه جرگه، انتخابات و سایر مسایل  سیاسی وملی  دولت با تأسف  هیچوقت  ستراتیژی مشخص  ومعینی نداشته است .

به نظر میرسد که دولت  بنابرمحافظه کاری وواهمه ازمواجه نشدن با مردم دست به چنین پنهانکاریها میزند .

درغیر آن  اگر واقعاً  درخط منافع  مردم قرار دارد، واگر حقیقتاً از مشی اصولی وواقعبینانه یی پیروی  می کند؛ چرا  به کتمان  حقایق می پردازد و چرا هرروز  برای مردم  غیر حقیقت  را تحویل می دهند؟

درحالیکه در پیش  گرفتن چنین  پالیسی های منافی باریالیزم  سیاسی واصول دموکراسی  تلقی شده میتواند .

درنتیجه مردم می بینند ومتیقن می شوند که دولت خلاف آنچه گفته عمل می کند و با افکار عامه مردم ، به اصطلاح سیاست می کند!

ادامه چنین  شیوه سبب سلب اعتماد مردم از دولت ودولتمداران وبه میان آمدن  فاصله ومأیوسی ملت می گردد.

 

سرباز هاي آهني در ارتش آمريكا

 

آفتاب: ارتش آمريكا مشغول كار برروي نسل جديدي از سربازان نظامي است، نسلي كه با ارتش كنوني تفاوت چشمگيري دارد. اين سربازان جديد گرسنه نمي شوند، از چيزي نمي ترسند، هيچ دستوري را فراموش نمي كنند و وقتي سرباز و دوست كناردستي شان گلوله مي خورد و مي افتد، هيچ واكنشي نشان نمي دهند. روزنامه نيويورك تايمز ديروز در گزارشي به نقل از مقامات پنتاگون نوشت: «روبات هاي سرباز در ارتش آمريكا در حال توليد هستند.» پنتاگون پيش بيني مي كند كه اين روبات ها در كمتر از يك دهه ديگر به نيروي جنگي ارتش آمريكا تبديل شوند و در نبردها به جنگ دشمن بروند. اين روبات ها بخش مهم اقدام ارتش آمريكا براي بازسازي خود در قرن ۲۱ هستند كه در چارچوب يك طرح ۱۲۷ ميليارد دلاري به نام «سيستم هاي جنگي آينده» پيگيري مي شود. اين طرح بزرگترين قرارداد نظامي در تاريخ آمريكاست. ارتش آمريكا تصميم دارد دهها ميليارد دلار در اين نيروي خودكار مسلح سرمايه گذاري كند. هزينه هاي اين كار بودجه وزارت دفاع را ۲۰ درصد افزايش مي دهد. بودجه اين وزارتخانه براي امسال ۳/۴۱۹ ميليارد دلار است كه با اين پروژه، در سال ۲۰۱۰ به ۳/۵۰۲ ميليارد دلار مي رسد.
برنامه ريزان نظامي آمريكا مي گويند روبات هاي سرباز فكر مي كنند، نگاه مي كنند و مانند انسان ها واكنش نشان مي دهند. در ابتدا اين روبات ها به صورت كنترل از راه دور فعاليت مي كنند. با توسعه و بهبود اين تكنولوژي ممكن است تغييرات زيادي در اين پروژه ايجاد شود. هر چقدر بخش اطلاعاتي اين روبات ها تقويت شود، استقلال آنها هم افزايش مي يابد. روبات هاي سرباز رؤياي
۳۰ ساله پنتاگون است. كساني كه در اين پروژه  مشغول به كار هستند مي گويند تكميل شدن آن ممكن است ۳۰ سال ديگر طول بكشد.
نيويورك تايمز در ادامه نوشت، اطمينان به روبات ها در اين تصميم گيري ها مستلزم اعتماد كامل به تكنولوژي است كه كسي نمي تواند به طور كامل چنين اطميناني داشته باشد. پنتاگون مي گويد كه هدف نهايي جنگ بدون حضور نيروي انساني اين است كه تلفات جنگ به حداقل برسد. هدف ديگر پنتاگون اين است كه مأموريت هايي دشوارتر و خطرناك تر از قبل بتوان انجام داد به طوري كه جان سربازان آمريكايي در خطر نباشد. در اين ميان، پول و هزينه هاي مالي براي پنتاگون مهمتر از مسائل اخلاقي است. پنتاگون اكنون در چارچوب مزاياي بازنشستگي به سربازان خود در آينده
۶۵۳ ميليارد دلار بدهكار است كه نمي تواند اين پول را بپردازد. هزينه متوسط پنتاگون براي هر سرباز اكنون روزانه ۴ ميليون دلار است و اين هزينه هر ماه هم بيشتر مي شود. هزينه روبات ها يك دهم اين مقدار خواهد بود. وضعيت عراق و تلفات ارتش آمريكا در اين كشور، اين نياز را بيشتر از گذشته كرده، بنابراين برنامه توليد روبات هاي سرباز در پنتاگون سرعت گرفته است.
در حال حاضر پنج نوع روبات جنگنده در حال توليد است. روبات شكارچي و كشنده در سيستم هاي جنگي هوايي و دريايي، يكي از اين انواع است. روبات جست وجوگر در غارها و تونل ها و ساختمان ها، خنثي كننده بمب ها، اشياي پرنده در آسمان و روبات نگهبان امنيتي، انواع ديگر اين روبات ها هستند.
يكي از كارشناسان آمريكايي كه
۲۸ سال است در پروژه روبات هاي سرباز پنتاگون فعاليت مي كند، مي گويد: وقتي بتوان بدون خونريزي و تلفات به كشوري حمله كرد، آيا اين باعث تقويت وسوسه تهاجم نمي شود؟

 

از سايت ايران هستوری آن دس دی

 

رويدادهاي 19 فبروری

 

·  1927:   چينيان به اشغال نظامي شانگهاي از سوي انگلستان اعتراض كردند و در اين شهر دست به اعتصاب عمومي و تظاهرات زدند.

·  1861:   الكساندر دوم تزار وقت روسيه فروش كشاورزان با زمين مزروعي ( سرفدم ) را لغو كرد.

·  1997:   دنگ شيائو پينگ رهبر پيشين چين در 92 سالگي در گذشت .

 

رويدادهاي 18 فبروری

 

·  1568:   امپراتوري مقدس كه تحت رهبري فائقه پاپ بود آمادگي خود را براي پرداخت پول به امپراتور عثماني و خريدن صلح اعلام كرد . قرارداد مربوط براي مدت هشت سال امضاء شد.

·  1673:   مولير نمايشنامه نويس شهير فرانسه در 51 سالگي در گذشت.

·  1834:   « انسان » نخستين نشريه چپگرا ي آمريكا ست كه از اين روز در نيويورك انتشار يافت.

·  1915:   آلمان با واحدهاي زير دريايي خود محاصره انگلستان را آغاز كرد.

·  1932:   دولت ژاپن « منچوري » را منطقه اي جدا از چين اعلام داشت.

·  1942:   نيروهاي ژاپني جزيره بالي در اندونزي را از دست هلندي ها خارج كردند.

·  1954:   نشست بين المللي كارشناسان سرودهاي ملي در وين سرود « اي ايران » را از نظر محتوا و آهنگ، بسيار ميهني و مهيج اعلام داشت.

 

انتقاد خروشچف از شاه

 

در اين روز در سال 1959 نيكيتا خرشچف رهبر وقت شوروي شاه را با اشاره به عضويت ايران در پيمانهاي نظامي غرب و متحد شدن با آمريكا بر ضد شوروي شديدا مورد حمله قرار داد و گفت كه شاه ، ايران را به صورت ابزاري در دست آمريكا قرار داده و اين كشور را به پايگاه آمريكا مبدل ساخته كه شوروي نمي تواند در قبال آن بي اعتنا بماند.اشاره خروشچف به عضويت ايران در«سنتو » بود . وي ضمن انتقاد از شاه ، مفاد قرارداد سال 1921 ايران و روسيه را به وي ياد آور شد. در پي اين انتقاد ، جنگ راديويي دوكشور شدت يافت.

 

تعيين پادشا ه براي ايتالياي متحد

 

18 فوريه « كاوور » ، مردي كه همه تلاش و مهارت هاي خود را در راه تامين وحدت وطن خود ايتاليا بكار انداخته بود « ويتوريو امانوئله » پادشاه پيه مونته و ساردينيا را به عنوان پادشاه همه ايتاليا معرفي كرد و اعلام داشت كه نظام سلطنتي در شرايط موجود بيش از جمهوري ضامن بقاء وحدت ايتاليا ست كه 14 قرن از يكپارچگي برخوردار نبوده است . جمهوري خواهان از جمله گاريبالدي امر تعيين رئيس كشور را به پارلمان محول كردند كه پارلمان در نيمه مارس ( يك ماه بعد ) راي به پادشاهي امانوئله بر همه ايتاليا داد مشروط بر اين كه حكومت در دست نخست وزير باشد. نظام پادشاهي ايتاليا تا بعد از جنگ جهاني دوم ادامه داشت و با رفراندم به جمهوري تغيير يافت.

 

دكترين نيكسون

ريچارد نيكسون رئيس جمهوري وقت آمريكا كه با تظاهرات بدون وقفه مخالفان آمريكايي ادامه جنگ ويتنام و نيز هزينه هاي سنگين اين جنگ و بن بست نبرد رو به رو شده بود 18 فوريه 1970 اعلام داشت كه از اين پس هنگامي آمريكا به يك متحد خود كه در معرض تهاجم است كمك خواهد كرد كه اين متحد خود قادر به اقدام باشد . به عبارت ديگر كمك كردن به كشوري كه خود نتواند كاري انجام دهد بيهوده است . نيكسون اعلام كرد كه كمكهاي آمريكا غير مستقيم خواهد بود و سرباز آمريكايي مگر در شرايط خاص اعزام نخواهد شد . اين اعلاميه به «دكترين نيكسون» معروف شده است.