پنجشنبه 29 دلو 1383 خورشيدی برا بر با 17 فبروری 2005 ميلادی

 

وزير دفاع فهرستي از درخواست‌هاي نظامي و تسليحاتي را به آمريكا ارايه كرد

 

در حالي كه آمريكا آموزش ارتش تازه كار افغانستان را تسريع مي‌بخشد، وزير دفاع اين كشور تعدادي از درخواست‌هاي تسليحاتي‌اش را كه معتقد است براي دفاع از افغانستان نياز دارد، افشا كرد.
به گزارش ايسنا به نقل ازخبرگزاری آسوشيتدپرس، رحيم ورداك ، گفت، درخواستهاي وي شامل هليكوپتر آپاچي مسلح و هواپيماهاي جنگنده‌ي هوا به زمين A-10 است كه بيش از 1000 آموزش دهنده‌ي آمريكايي كه هم اكنون در حال آموزش ارتش جديد افغانستان هستند، مي‌توانند درخواست فوري آن را به پايگاه‌هاي آمريكا ارايه كنند.
ورداك همچنين از نيروهاي آمريكايي مي‌خواهد تا براي خلق آموزش نيروهای كماندوها و اطلاعاتي افغانستان كمك كنند. هواپيما‌هاي حمل و نقل و خودروهاي مسلح نيز لازم است. پيش بيني مي‌شود پاسخ مثبتي از سوي واشنگتن در اين خصوص دريافت شود.
وزير دفاع افغانستان افزود: به محض آن كه ما توانمنديمان را ارتقا بخشيم، فكر مي‌كنم قادر خواهيم بود با هرگونه تهديد داخلي از جمله مبارزان افراطي، قاچاقچيان مواد مخدر و جنگ سالاران برخورد كنيم. ما فكر مي‌كنيم در صورتي كه مسووليت امنيتي بيشتري را برعهده بگيريم، هم از لحاظ مالي و هم از لحاظ توان انساني، براي نيروهاي ائتلاف و ناتو مقرون به صرفه‌تر خواهد بود.
اين در حالي است كه ورداك و باب شارپ، يك مقام عالي رتبه در نيروهاي ائتلاف تحت رهبري آمريكا اظهار داشتند: واشنگتن و كابل در حال بررسي روابط امنيتي بلندمدت هستند كه پايگاه‌هاي آمريكايي دايمي را در بر مي‌ گيرد.
دفتر ديويد بارنو، فرمانده‌ي نيروهاي آمريكايي در افغانستان و سفارت آمريكا در كابل، هيچ اظهارنظري در اين خصوص ارايه نكردند.
شارپ، رييس ستاد مشترك دفتر همكاري ارتش انگليس كه آموزش نيروهاي افغان را هماهنگ مي‌كند، به خبرگزاري آسوشيتدپرس گفت: تعداد قطعات افغان در حال آموزش تا ماه مارچ به شش فرقه افزايش مي‌يابد و اين افزايش اين نيروها را توانمند مي‌سازد تا پايان سال 2006 به تمام توانايي‌شان دست يابند.
شارپ و ورداك اظهار داشتند، آنها نمي‌دانند پنتاگون چه زماني تصميم به كاهش حضورش در افغانستان مي‌گيرد؛ اگرچه بارنو اعلام كرده اين امر در صورتي كه مبارزان طالبان در عفو برنامه ريزي شده ثبت نام كنند، در پايان سال جاري به وقوع مي‌پيوندند.
شارپ اظهار داشت: هرچه تعداد ارتش ملي عراق افزايش يابد، براي ما آسانتر است كه ثبات را در اين كشور برقرار و چهره‌اي افغاني را بر اين كشور قرار دهيم.
ورداك افزود، هنوز خيلي زود است كه درباره‌ي مدت زمان برقراري پايگاه‌هاي هوايي آمريكا در افغانستان كه هم مرز با ايران، پاكستان و چين است سخن گفت.

 

 

افزايش کمک های بريتانيا به افغانستان براى مبارزه با مواد مخدر


به گزارش بى.بى.سى،  جک استراو وزيرامورخارجه بريتانيا در کابل اعلام کرد : کشورش کمکهاى خود را به افغانستان براى مبارزه با تجارت مواد مخدر دو برابر مى کند.  نيمى از اين کمکها صرف برنامه هايى براى فراهم کردن زمينه هاى درآمدى ديگرى براى کشاورزانى مى شود که به کاشت خشخاش مىپردازند.
بريتانيا مبارزه با تجارت موادمخدر در افغانستان را يک سياست مهم براى دولت خود قرار داده است و در اين زمينه آموزش يک گروه پوليس برگزيده براى يافتن آزمايشگاههاى ساخت هرويين و قاچاقچيان آن ، از جمله اين اقدامات است .

به گزارش ايرنا ، وی گفت بريتانيا يک کمک يکصد ميليون دلارى در اختيار افغانستان قرار مى دهد.  بريتانيا در۳ سال اخير۹۵۰ ميليوندالر به افغانستان وعده کمک داده که اين کمک ها تا سال۲۰۰۷ ميلادى  در اختيار افغانستان قرار داده مى شود. وزير خارجه بريتانيا در اين سفر، با حامد کرزى ، عبدالله وزير خارجه و عبدالرحيم وردک  وزير دفاع ديدار کرد.
استراوگفت : کمک يکصد ميليون دلارى جديد انگليس نيز براى مبارزه با مواد مخدر در افغانستان در نظر گرفته شده است .  گروهى از کشاورزان افغان به سبب فقر از قاچاقچيان پول دريافت مى کنند و به ناچار براى بازپرداخت آن به کشت خشخاش و توليد ترياک رو مىآورند.
وی افزود : در راستاى تقويت روابط دو کشور، تونى بلرنخست وزيربريتانيا جان مکول را به عنوان نماينده ويژه خود در امور افغانستان انتخاب کرده است .  مکول هرسال۳ تا۴ بار از افغانستان ديدار و با هدف کمک با مقام هاى ارشد دولت ن در زمينه هاى سياسى و نظامى تبادل نظر مى کند.

 

برای بازگشت پناهندگان افغان 'به کمک های بيشتری نياز است'

 

بی بی سی : رود لوبرز، کميسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، دولت هايی را که به افغانستان کمک مالی می دهند تشويق کرده است از طريق افزايش کمک های بازسازی، به بازگشت ميليون ها پناهنده افغان که هم اکنون ساکن پاکستان و ايران هستند کمک کنند.

آقای لوبرز در پايان گفتگوهای دو روزه خود در بروکسل با کشورهای اهداکننده و همچنين مقام های سه کشور افغانستان، ايران و پاکستان گفت که انتظار دارد در حدود يک ميليون پناهنده ديگر افغان تا پايان سال 2006 امکان بازگشت به کشور خود را پيدا کنند.

اما وی همچنين اسلام آباد و تهران را ترغيب کرد در برابر کارگران مهاجر مسامحت بيشتری نشان دهند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل و کشورهای ياری دهنده در طول اين کنفرانس دو روزه بر نياز به بازسازی افغانستان و کمک به توسعه آن کشور به منظور جذب دوباره شمار عظيم پناهندگانی که به افغانستان بازمی گردند تاکيد کردند.

از زمان سقوط طالبان در سال 2001، در حدود سه و نيم ميليون افغان از پاکستان و ايران به کشور خود بازگشته اند که بزرگترين برنامه بازگشت داوطلبانه آژانس پناهندگان سازمان ملل تا به امروز بوده است.

اما ايران و پاکستان هنوز ميزبان چندين ميليون پناهنده ديگر افغان هستند. به علاوه شمار مهاجران اقتصادی از افغانستان اين دو کشور را دچار دغدغه کرده است.

آقای لوبرز گفت اسلام آباد و تهران خواستار افزايش کمک بين المللی برای بهبود وضعيت افغانستان و تشويق تعداد بيشتری از پناهندگان افغان برای بازگشت به کشورشان شده اند.

وی پيش بينی کرد شمار قابل توجهی از پناهندگان افغان در اين دو کشور طی سال های آينده با کمک های سازمان ملل به کشور خود باز گردند اما تاکيد کرد که هدف سازمان ملل اين نيست که در نهايت تمامی پناهندگان افغان به کشورشان بازگردند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد واقف است که برخی افغان ها، که به طور کامل جذب کشورهای ميزبان شده يا در آنها شغل هايی با درآمد خوب دارند، ممکن است نخواهند به کشورشان بازگردند.

آقای لوبرز از ايران و پاکستان خواست با کارگران مهاجر بيشتر مدارا کنند و اعطای اقامت دائم به پناهندگانی را که می خواهند در اين کشورها بمانند مد نظر قرار دهند.

تاکنون به ويژه ايران در تاکيد خود بر بازگشت کليه پناهندگان افغان به کشورشان صريح الهجه بوده است.

 

هزينه‌ي جنگ عراق و افغانستان از 300 ميليارد دلار مي‌گذرد

 

با افزايش هزينه‌هاي ارتش آمريكا پس از ‌١١ سپتامبر ‌٢٠٠١ و رسيدن آن به بيش از ‌٣٠٠ ميليارد دلار، انتظار مي‌رود پنتاگون براي هر سرباز آمريكايي در عراق، افغانستان و مناطق جنگي ديگر هزينه‌ي بيشتري اختصاص دهد.
به گزارش ايسنا به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس، به عقيده‌ي كارشناسان، فن‌آوري‌هاي بالاتر، هزينه‌ي پرداخت‌ها و حفاظت از سربازان و ماهيت جهاني بودن جنگ با ترور، دليل بالا رفتن هزينه‌هاي ارتش است.
لورن تي تامسون، كارشناس نظامي موسسه‌ي لكزينگتون مي‌گويد: پس از جنگ خليج فارس، هزينه‌هاي ارتش از تمامي ابعاد سر به آسمان كشيده است. بزرگ ترين دليل آن هم اين است كه ارتش هر روز بيش از پيش تبديل به مقياس كوچكي از اقتصاد بزرگ مي‌شود.
وي مي‌افزايد: نيروهاي داوطلب در سال ‌١٩٧٣ توسط نيكسون، رييس جمهور وقت آمريكا تشكيل شد و ارتش را به رقابت با سربازان بخش خصوصي كشاند. اساسي‌ترين مشكل ما با نيروهاي داوطلب اين است كه مجبوريم افراد طبقه‌ي متوسط را متقاعد به پذيرش خطر جاني براي دريافت هزينه‌اي متوسط كنيم. بنابراين مجبوريم هزينه‌ي هر سرباز را بالا ببريم.
براساس آمارهاي دولتي، هزينه‌هاي جنگ عراق ماهانه ‌٣/٤ ميليارد دلار و جنگ افغانستان ‌٨٠٠ ميليون دلار است. اين هزينه صرف امور مختلف از جمله سوخت،‌ مهمات، پرداختي سربازان، تعمير و جايگزيني خودروها و سلاح‌ها مي‌ شود.
به طور متوسط، دولت ماهانه مقدار مشابهي طي سالها‌ي ‌١٩٦٥ تا ‌١٩٧٥ جنگ ويتنام پرداخته است.
آمريكا ‌٦٢٣ ميليارد دلار صرف جنگ ويتنام كرده بود. اگر درخواست ‌٩/٨١ ميليارد دلاري بوش تصويب شود، هزينه‌ي جنگ آمريكا پس از حملات ‌١١ سپتامبر به نيمي از آن رسيده است.
آمريكا ‌١٧٠ هزار نيرو در عراق و افغانستان دارد؛ اما قرار است اين تعداد به ‌١٥٥ هزار تن طي هفته‌هاي آتي كاهش يابد. طي جنگ ويتنام، نيم ميليون سرباز آمريكايي در آسياي جنوب شرقي مستقر شده بودند.
كارشناسان دلايل چندي را به عنوان بالا رفتن هزينه‌ي هر سرباز پس از حملات ‌١١ سپتامبر عنوان كرده‌اند از جمله:

-
ارتش آمريكا توانمندتر و كارآمدتر از ‌٣٠ سال قبل شده، سربازان اكنون آموزش‌هاي تكنيسيني بيشتري در رابطه با كامپيوتر و ديگر تجهيزات ديده‌اند، بنابراين بايد پرداختي‌هاي بهتر، آموزش بالاتر و تجهيزات بهتر از اسلاف خود داشته باشند؛

-
ارتش اتكاي بيشتري به نيروهاي گارد و ذخيره نسبت به گذشته داشته است. پرداختي‌هاي آنها به جاي بودجه‌ي دفاعي پيش از اين از طريق بودجه‌ي هزينه‌ي جنگ‌هاي اضطراري تامين مي‌شد؛

-
درگيري‌هاي بياباني در عراق باعث تخريب بيشتر خودروها و ماشين‌هاي زرهي و اعمال هزينه‌هاي بيشتر مرمت شده است؛

-
تلفات نظامي در مقايسه با درگيري‌هاي قبل به دليل آموزش بهتر، ادوات بهتر نظامي و دفاعي، دسترسي سريع به امور بهداشتي و پزشكي، كاهش داشته است؛
درخواست بوش باعث افزايش بودجه‌ي دفاعي در ديگر كشورهاي جهان نيز خواهد شد. سازمان اطلاعات دفاعي مي‌گويد كه روسيه با ‌٦٥ ميليارد دلار هزينه‌ي سالانه‌ي‌ ارتش، دومين بودجه‌ي نظامي جهان را دارد.



آژانس اطلاعاتی باختر

 

دو هزار و ششصد تن تخم اصلاح شده  گندم و سه هزار تن کود کیمیاوی برای کشت بهاری نیاز است

به منظور کشت بهاری برای دهاقین افغانستان  به دو هزار و ششصد تن تخم اصلاح شده  گندم و سه هزار تن کود کیمیاوی نیازاست.

عبید الله رامین وزیر زراعت ، مالداری  و مواد غذائی ديروز در جلسه که به اشتراک موسسات تمویل کننده بخش زراعت آن وزارت تدویر شده بود، گفت: برای کشت بهاری در کشور ما در نظرداریم تا دو هزار و ششصد تن تخم اصلاح شده  گندم که شامل  گندم آبی و للمی میشود به همکاری موسسات تمویل کننده بخش زراعت،تهیه نمائیم.

موصوف افزود: بخاطر بلند بردن سطح حاصلات کشور در پهلوی تخم اصلاح شده به سه هزار تن کود  کیمیاوی نیز ضرورت احساس  میشود.وزیر زراعت ، مالداری و مواد غذائی از کشورها و موسسات تمویل کننده بخش زراعت خواست تادراین زمینه باآنوزارت  همکاری نماید.اشتراک کننده گان این جلسه بعد از یک سلسله بحث ها همکاری شان را در قسمت جمع اوری تخم اصلاح شده با وزارت زراعت ، مالداری و مواد غذائی ابراز داشتند.

جلال گردیزی مشاور وزارت زراعت ، مالداری  و مواد غذائی طی مصاحبه یی به خبر نگار باختر گفت: نسبت خشکسالی ها، سال گذشته  در چهارده  ولایت کشور کشت خزانی صورت نگرفت.وی افزود:  مصمم  هستیم که  تاشروع کار کشت بهاری،  مقدار تخم اصلاح شده گندم و کود تعیین شده را تهیه نمائیم.این در حالیست که به کار کشت بهاری  صرف چند روز باقی مانده است.

توزیع برق در شهر کابل بهبود یافته است

با اکمال تیل مورد ضرورت دستگاه تولید برق حرارتی در سیستم برق رسانی شهرکابل بهبود قابل ملاحظه رونما گردید.

محمد اسماعیل وزیر انرژی واب در مصاحبه با خبر نگار باختربا اظهار مطلب فوق در رابطه با فعالیت دستگاه تولید برق حرارتی کابل گفت: در این اواخر برخلاف قرار داد قبلی تیل مورد ضرورت دستگاه برق حرارتی روزانه بجای ده تانکر ، سه تانکر از طریق پاکستان مواصلت میورزید.

که کمبود تیل و پائین بودن کیفیت آن باعث ایجاد مشکلات برای این وزارت و شهریان کابل گردیده بود.

موصوف علاوه نمود، که  در نتیجه تفاهم و مذاکرات با شارژدافیر  سفارت ایالات متحده امریکا درکابل، اکمال تیل مورد ضرورت دستکاه مذکور با تجار افغانی قرار داد گردیده و اکنون  تیل  مورد ضرورت بوقت و زمان ان مواصلت می ورزد.

وزیر انرژی واب اظهار داشت، که با اکمال تیل مورد ضرورت دستگاه، برخلاف گذشته  بجای یک توربین ، دو توربین دستگاه  به فعالیت افتیده و با تولید یکصدو بیست میگاوات برق، علاوه  از بعضی تاسیسات عام المنفعه ، هشتاد در صد مشترکین از برق مستفید گردیده اند . و پرچاوی ها از سه گروپ به دوگروپ تنزیل نموده است.گفتنی است، که تیل مورد ضرورت دستگاه برق حرارتی را برنامه انکشافی ایالات متحده امریکا از  زمستان  سال گذشته به اینطرف عهده دار میباشد

 

کارتهیه ونشر  سالنامه ای  آژانس باختر اغاز شد

کار تهیه چاپ  و نشر  سالنامه ای آژانس باختر به زبان انگلیسی  که حاوی معلومات مکمل در مورد افغانستان خواهد بود آغاز گردید.

سالنامه ای مذکور آخرین اطلاعات تازه را در باره ای  افغانستان، قانون اساسی کشور و مطالعات مقایسوی  آن با قانون های اساسی  امریکا، بریتانیا ، فرانسه، سویس  و هند خواهد داشت.

همچنان دراین سالنامه راپورهای  مشرح اساسی در مورد انتخابات ریاست جمهوری، بیو گرافی رئیس جمهور، معاونین ریاست جمهوری، وزرا،  ماموین عالیرتبه ای هر وزارت و تشکیلات و پروژه های انکشافی  وزارتخانه ها به نشر خواهد رسید.

در مورد تو ضیح مطالب این  سالنامه  دوکتور سید شفیع راحل رئیس عمومی آژ ا نس باختر گفت:( نقشه های هر ولایت با ولسوالی های مربوط آ ن ، پروژه های انکشافی هر ولایت توام  باسرک ها و شاهراه  ها و جاهای تاریخی هر کدام ، معرفی  والی ها ، ولسوال ها، پوهنتون های ولایتی و مکاتب  ، مطالبی خواهند بود. که  در سالنامه  گنجانیده خواهد شد).

وی علاوه کرد:(  برای معرفی مکمل دستگاه  قضائی افغانستان راپور های مفصل در مورد ستره محکمه ،تمام محاکم کشور به شمول  محاکم  اختصاصی قضات کشور و قوانین  عدلی نشر میگردد).

دوکتور راحل گفت: ( در مورد قوه مقننه آخرین و تازه ترین مطالب در مورد ولسی  جرگه و مشرانو جرگه، اعضای مجلسین شورا با عکس ها و حوزه ها ی انتخاباتی معلومات کافی به نشر  سپرده  خواهند شد).

چنین یک سالنامه موءخذ خوب و رهنمای جامع در مورد افغانستان خواهد بود که مقامات  گر حندوی ،  نمایند گی های سیاسی کشور در خارج و سفارتهای دول متحابه در کابل از آن مستفید خواهند گردید.

 

شش تن  در فاریاب به اتهام قتل یک کارمند محلی دفتر غذائی ملل  متحد بازداشت شدند

پولیس ولایت فاریاب شش نفر را به اتهام قتل یک کارمند محلی دفتر غذائی ملل  متحد بازداشت نمود.

یک منبع قوماندانی امنیه ولایت فاریاب به آژ انس اطلاعاتی باختر گفت: گرفتاری این اشخاص بعد از دریافت یک موتر بدون پلیت صورت گرفت  بازداشت شد گان  ساکنین قریه خواجه آباد شهر میمنه اند آنها شب گذشته  گل محمد جوان 22 ساله را که در دفتر  مواد غذائی ملل متحد کا ر میکرد به  هدف غضب پول اختطاف نموده و بعدآ اورا به قتل رسانیدند.

پولیس  تا کید دارد که بازداشت شد گان اعتراف به جرم  خود کرده اند.

69 جریب زمین مزارع کوکنار در ولایات بلخ، بغلان و هلمند تخریب گردید

69 جریب زمین مزارع کوکنار دیروز در ولایات بلخ، بغلان و هلمند تخریب گردید.

دفتر  مطبوعاتی وزارت امور داخله خبرداد: مو ظفین مبارزه با مواد مخدر قوماندانی  های امنیه  ولایات متذکره  تخریب  بته های کوکنار را با همکاری  مردم محل براه انداختند.سلسله تخریب مزارع کوکنار در این ولایات  ادامه دارد.

آیساف در غرب افغانستان توسعه میابد

قوماندان  قوای آیساف  از  توسعه  قوای  حافظ  صلح  به استقامت  غرب  افغانستان  خبر داد .

  وی که ديروز  طی ملاقاتی  با عبد الرحیم  وردگ  وزیر دفاع ملی  اظهار داشت :  ما در نظر داریم  تا قوای  خویش را در  غرب  افغانستان  توسعه بخشیم  به همین  منظور یک  کندک  عساکر ترکی  به آن  مناطق اعزام  میشود . وی علاوه  کرد : آیساف  بخاطر  تامین امنیت  و ثبات  در افغانستان  سعی و تلاش بیشتری  به خرچ  خواهد داد  و مسایل  امنیت  در انتخابات  آینده  شامل برنامه  های کاری  ماست  . وزیر دفاع  ملی نقش  قوای  ایساف  را  در امر تامین  ارامش  در کشور  مفیید خواند ه و از همکاری  نزدیک  مقامات  افغانی  با قوا اطمینان داد

پنج  جسد  و تعدادی  از اعضا ی بدن  انسان از حادثه سقوط طیاره کام اییر  به کابل انتقال شد

کار  برای  انتقال  اجساد  قربانیان  طیاره  سقوط  شده کام ایر  ديروز  هم ادامه  یافت  .

 تورنجنرال  افضل  امان  معاون  قول اردوی  مرکزی  به گفت:  شاملین عملیات  امروز پنج  جسد  و تعدادی  از اعضا ی بدن  انسان را  یافتند  وبه  اکادمی  علوم طبی  قوای مسلح  انتقال دادند .منابع  پولیس نیز  از انتقال  پنج جسد  از ارتفاعات  کوه  چپری  به اکادمی  علوم طبی  خبر دادند .معاون قول اردوی  مرکزی  علاوه داشت : هیات  موظف  عدلی  در شفاخانه  اکادمی  علوم طبی  اجساد  را  بعد از تثبیت  هویت  به اقارب شان  تسلیم می نمایند . موصوف  درپاسخ  به این سوال  که  اجناس قربانیان  چگونه جمع اوری  میگردد اظهار داشت نمایندگان مشترک  ملل متحد  و شرکت کام ایر  درصحنه   حضور  دارند  اجناس  را انها  تسلیم  خواهند شد .

دو دوکان زرگری در شهر مزارشریف به سرقت برده شد

 دو دوکان زرگری دیروز در شهر مزارشریف توسط افراد ناشناس به سرقت برده شد، ودو تن به اتهام  قضیه دستگیر گردیده است.

به قول یک منبع  قوماندانی امنیه ولایت بلخ  مقدار دو کیلو گرام  طلا،  بیست و سه هزار دالر امریکائی، دوصد هزار افغانی پول نقد و برخی اجناس کوچک  دیگر شب گذشته  توسط  گروپ از سارقین  ناشناس  بین ساعت هفت و نیم  الی نه شب به سرقت برده شده است

- نرخ اسعار در مارکیت تبادله اسعار سرای  شهزاده:

در مارکیت تبادله اسعار سرای شهزاده بعد از ظهر امروز یک دالر امریکائی به 85ر 49- افغانی. یک پوند انگلیسی به 30 ر93- افغانی. یک یورور به 70ر 64- افغانی. یک هزار کلدار پاکستانی به 840- افغانی. یک هزار تومان ایرانی به 60ر 56- افغانی. یک دهم دوبی به 50 ر 13- افغانی.

و یک ریال سعودی به 25 ر 13- افغانی.خریداری میگردید، همچنان:

یک دالر امریکائی به 95 ر 49- افغانی. یک پوند انگلیسی به40 ر93- افغانی.  یک یورو به  80 ر 64- افغانی. یک هزار  کلدار پاکستانی به  841- افغانی. یک هزار تومان ایرانی به 70ر 56- افغانی. یک در هم دوبی به 55ر 13- افغانی. و یک ریال سعودی به 30 ر13- افغانی. بفروش  میروسید.