شنبه 21 قوس 1383 خورشيدی برا بر با 11 دسمبر 2004 ميلادی

 

 

رئيس جمهور مسوولان را مکلف به ثبت دارايی های شان کرد


حامد کرزى تمام مسئولان عاليرتبه در قواى مقننه ، قضائيه واجرائيه را مکلف به ثبت اموال و دارايى هايشان کرد.
کرزى روز جمعه با انتشار بيانيه اى اعلام کرد : مسوولان عاليرتبه از تاريخ صدور اين حکم به مدت دو هفته فرصت دارند تا فهرست اموال و دارايى هاى خود اعم از منقول و غير منقول و نيز فعاليتهاى تجارى و قروض خود ، همسر و فرزندانشان را ثبت کنند و به رياست جمهورى ارائه دهند.
وى در اين دستورالعمل۱۰ ماده اى تصريح کرده است که اين مقامات بايد دراستخدام افراد در ادارات دولتى صرف شايستگى در نظر گرفته شود.
وی افزود : تمام اعضاى کابينه که بزودى اعلام خواهد شد مکلفند تا از فاش کردن اسرار و اخبار محرمانه جلسات دولت در بيرون از کابينه خوددارى کنند.  مقامات عاليرتيه دولت بايد همواره در انجام وظايف اصل بيطرفى را در نظر داشته و تنها با در نظرداشت مصالح عمومى اقدام به اجراى قانون کنند و مسائل حزبى، سياسى جناحى، قومى را در اجراى قوانين مدنظر نگيرند.
کرزی افزود : مسوولان عاليرتبه نمى توانند در زمان ماموريت در دولت هدايايى را از فرد يا مرجعى دريافت نمايند و هدايايى که ارزش آن بيش از۲۰۰ دالر باشد و در مراسم رسمى به آنان هديه مى شود بايد در دفتر رياست جمهورى ثبت کنند و به بانک مرکزى تحول دهند.
هرگونه سفر رسمى مقامات دولتی به خارج از کشور بايد با موافقت کتبى رييس جمهورى انجام شود و آنان در حين سفر به خارج از کشور بايد تنها مصالح ملى کشور را در نظر بگيرند.
کرزى تنها مرجع رسيدگى در مورد رعايت و يا نقض اين دستورالعمل را شخص رييس جمهورى دانسته و کميسيون مستقل اصلاحات ادارى و خدمات ملکى و نيز وزارت عدليه را مکلف به نظارت بر رعايت اين دستورالعمل کرده است .

 

وزارت دفاع پرداخت حقوق به افسران برکنار شده را آغاز کرد


وزارت دفاع پرداخت حقوق به افسران از کار برکنار شده ارتش را آغاز کرد.
يک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، روز جمعه به خبرنگار ايرنا گفت : پرداخت حقوق به افسران برکنار شده ارتش از روز گذشته در ولايت هرات آغاز شد.
وى افزود : اين اقدام در پى اعتراض هاى گسترده افسران برکنار شده ارتش طى يکسال گذشته ، صورت مى گيرد.
اين مقام آگاه اظهار داشت : پس از سقوط طالبان در افغانستان بيش از۲۸ هزار نظامى افغان از ارتش برکنار شده اند.
وى گفت : حقوق اين افسران در يکسال گذشته به دليل اختلاف نظر بر سر چگونگى پرداخت آن بين وزارتخانه هاى دفاع وماليه پرداخت نشد.
به گفته اين مقام آگاه ، وزارت دفاع در پى تصميم دولت مبنى برپرداخت حقوق به اين افسران ، موظف شد حقوق اين نظاميان را از ابتداى سال  ۱۳۸۲ تاکنون پرداخت کند.  وزارت دفاع همچنين موظف شده است تادر خصوص جذب و به کارگيرى مجدد اين افسران بررسى کند.
وى گفت : در مرحله اول پرداخت حقوق نظاميان برکنار شده ، افسران ولايات هرات ، قندهار و مزار شريف حقوق خود را دريافت خواهند کرد.
در يکسال گذشته چندين مورد راهپيمايى و تجمع توسط بسيارى از اين افسران در شهر کابل پايتخت افغانستان برگزار شده است .

 

ناتو نقش بيشترى در عراق و افغانستان ايفا مى کند

 

 وزيران خارجه ۲۶ کشور عضو ناتو در نشست روز پنجشنبه خود در بروکسل، با گسترش نقش اين سازمان در افغانستان و عراق موافقت کردند.
وزيران ناتو با درخواست آمريکا براى افزايش شمار کارکنان آموزشى و تربيتى اين سازمان در عراق از۶۰ نفر به ۳۰۰ نفر موافقت کردند.
ياپ دو هوپ شفر دبيرکل ناتو گفت که مرحله آتى اين کمک ، شامل ايجاد يک مرکز عراقى مورد حمايت ناتو موسوم به مرکز آموزش ، پرورش وتعليم  در سال آتى ميلادى در نزديکى بغداد خواهد بود.
اين در حالى است که کالين پاول  وزير خارجه آمريکا کشورهاى اروپايى مخالف جنگ در عراق را به دليل کمک نکردن به نيروهاى تحت امر آمريکا مورد انتقاد قرار داد.
برخى از کشورهاى ناتو مانند بلژيک ، آلمان ، يونان و هسپانيه از اعزام مربى به عراق خوددارى کرده اند.
علاوه بر اين ، وزيران خارجه کشورهاى عضو ناتو تعهدات اين سازمان در قبال افغانستان را مورد تاکيد قرار دادند و با ارائه کمک هاى بيشتر براى انتخابات پارلمانى کشور موافقت کردند.
برخى مقام هاى ناتو نسبت به عدم حصول توافق بر سر گسترش نيروهاى ناتو در افغانستان ابراز تاسف كرده اند. امريكا پيشنهاد كرده بود دو تيم بازسازى ولايتى (پى آر تى) در افغانستان را تحت فرمان ناتو قرار دهد، البته به شرطى كه اعضاى اروپايى ناتو موافقت كنند ودو تيم ديگر «پى آر تى» هر يك شامل چندصد سرباز و خدمه غيرنظامى را به افغانستان اعزام كنند
طى برنامه اى که توسعه مرحله دوم  خوانده مى شود، ناتو تيم هاى بازسازىولايتی را به غرب کشور اعزام مى کند.

 

سفيرآمريکا در ترکمنستان : دمکراسى در عراق و افغانستان حاکم خواهد شد


تريسى آن جاکوبسن  سفير آمريکا در ترکمنستان در مقاله اى که روز جمعه در روزنامه روسى زبان ترکمنستان بيطرف چاپ شد وعده شکل گيرى يک دموکراسى واقعى در عراق و افغانستان را داد.
به گزارش ايرنا ، در بخشى از اين مقاله که به مناسبت ۱۰( دسامبر) روز بين المللى حقوق بشر نگاشته شده آمده است : "جورج بوش رييس جمهورى آمريکا حفظ و دفاع از آزادى، دمکراسى و حقوق بشر را نياز بشريت دانسته و سياست خارجى آمريکا نيز بر اين پايه استوار است . ما با دوستان و متحدان خود در اين راستا حرکت مى کنيم ، در عراق نيروهايى از۳۰ کشور جهان در ائتلاف با آمريکا براى آزادى مردمى که مدتهاى طولانى از آن محروم بودند تلاش مى کنند.
جاکوبسون نوشت ، عراقيها بالاخره پيروز شدند و پايه هاى دمکراسى و حقوق بشر را در کشور خود استحکام خواهند بخشيد و ما در اين راه از آنها حمايت خواهيم کرد.
سفير آمريکا در مقاله خود ادامه داده است که در افغانستان نيز حرکت بسوى دمکراسى با شتاب جريان دارد، در اين کشور با حمايت سازمان ملل متحد انتخابات رياست جمهورى برگزار شد و افغانها بويژه زنان با اشتياق در آن
شرکت کردند حتى زمانى که در قندهار در نزديکى گروهى از زنان راىدهنده انفجارى روى داد آنها هراسى به خود ندادند و مصمم در تعيين سرنوشت خود مشارکت کردند.
خانم جاکوبسون با اشاره به اعلاميه جهانى حقوق بشر افزود : آمريکاييها مىتوانند افتخار کنند که خانم "النورا روزولت " در تهيه و تصويب آن نقش کليدى ايفا کرده است .

 

 

روزنامه جنگ از اظهارات حامد کرزى استقبال کرد


روزنامه جنگ چاپ پاکستان از اظهارات حامد کرزى درباره ضرورت ايجاد روابط حسنه با کشورهاى همسايه استقبال کرد.
جنگ  در سرمقاله اى که روز پنجشنبه  تحت عنوان مراسم سوگند کرزاىمنتشر کرد، نوشت : افغانستان در بيش از دو دهه اخير درگير جنگ بوده و با انتخاب حامد کرزى به رياست جمهورى، اميد به ايجاد ثبات سياسى در آن
کشور تقويت شده است . همسايگان افغانستان خواهان صلح و ثبات در آن کشور هستند و از سوگند يادکردن کرزى خرسند هستند.

 

اتهام سوء استفاده جنسی عليه مولويهای پاکستان

 

بی بی سی : امير لياقت حسين، وزير مشاور در امور مذهبی پاکستان در گفتگويی با خبرگزاری فرانسه از پانصد پرونده در دستور کار پليس اين کشور خبر داده که بر اساس شکايت افرادی تشکيل شده که کودکانشان در مکتبخانه های مذهبی يا خانه هايشان مورد سوء استفاده جنسی مولويها (روحانيون) قرار گرفته اند.

اظهارات امير لياقت حسين در شرايطی که دولت پاکستان با روحانيون نشستهايی انجام می دهد تا از آنان بخواهد از منابر مساجد و در مناسبتهای مذهبی برای آگاهی بخشيدن به مردم در مورد گسترش ويروس ايدز در کشور استفاده کنند، موجب خشم روحانيون شده و حتی آن گونه که خود وی گفته، تهديد او را به همراه داشته است.

مردم پاکستان اغلب کودکانشان را علاوه بر مدارس رسمی، برای آموختن قرآن و تعاليم اسلامی به مکتبخانه ها نيز می فرستند يا اينکه يکی از روحانيون را برای تدريس آنان به خانه شان دعوت می کنند.

به گفته وزير مشاور در امور مذهبی پاکستان، اغلب شکايتها به ايالت پنجاب مربوط می شود و بر اساس آنها چهارده مولوی بازداشت شده اما سپس به دليل نبود مدارک قاطع عليه شان، آزاد شده اند.

وی همچنين گفته است که تعداد شکايتها از مولويها در مورد سوء استفاده جنسی از کودکان در سال گذشته ميلادی به دو هزار مورد رسيده بوده اما هيچيک از اين شکايتها به فرجامی نرسيده است.

در پاکستان ده هزار مکتبخانه و مدرسيه علميه فعالند که عمدتاً در ايالتهای پنجاب و سرحد شمال غرب و شهر کراچی قرار دارند و حدود پانصد هزار نوآموز و طلبه در آنها تحصيل می کنند.

روسيه پاسدارى از مرزهاى تاجيکستان را به اين کشور محول مى کند


سرگيى ايوانف وزير دفاع روسيه روز جمعه اعلام کرد کنترول مرزهاى تاجيکستان تا پايان سال۲۰۰۶ بطور کامل به اين کشور محول خواهد شد.
به گزارش ايرنا به نقل ازخبرگزارى ريانووستى ايوانف در عين حال گفت نيروهاى امنيتى تاجيکستان در صورت نياز هميشه مىتوانند به کمکهاى همه جانبه و حمايت نظامى روسيه اميدوار باشند.
به گفته وى روسيه بطور همه جانبه به سازمانهاى امنيتى تاجيکستان در ايجاد و توسعه ساختار امنيتى ملى اين کشور کمک مى کند.
وزير دفاع روسيه خاطرنشان ساخت که در زمان حاضر روند تشکيل اين ساختار به پايان رسيده است .
وى به عنوان شاهدى براى اثبات اين امر به آغاز تحويل پاسدارى قسمت هايى از مرز تاجيکستان و افغانستان به مرزبانان تاجيک اشاره کرد.
روزنامه ايزوستيا نيز ديروز در اين باره نوشت : روسيه روز گذشته رسما تحويل مرز تاجيکستان با افغانستان در قسمت پامير را به پايان رساند.
اين قسمت مرزى بطول۸۸۱ کيلومتر مى باشد و به وسيله ۲۲ واحد مرزبانى روس و۲۵ پاسگاه مرزى پاسدارى مىشد.
مرز تاجيکستان و افغانستان تنها مرز جنوبى روسيه مى باشد که با تجهيزات مناسب پاسدارى مى شود.
با توجه به عدم تشکيل واحدهاى مرزبانى مجهز در تاجيکستان پس از فروپاشى شوروى سابق ، روسيه در سال۱۹۹۳ مسووليت پاسدارى از اين مرزها را برعهده گرفت .
مرز تاجيکستان با افغانستان با توجه به قاچاق مواد مخدر و ترانزيت آن به روسيه براى اين کشور از اهميت زيادى برخوردار است .

بوش:  پاكستان قوي در راستاي منافع آمريكاست

 

جورج بوش در مراسم دريافت اعتمادنامه جهانگير كرامت، سفير جديد پاكستان در واشنگتن گفت: آمريكا خواهان ديدن يك پاكستان قوي به لحاظ اقتصادي است.
به گزارش ايسنا به نقل از روزنامه‌ ي جنگ، جورج بوش، رييس جمهور آمريكا در اين مراسم اعلام كرد كه وجود يك پاكستان قدرتمند بهترين تامين كننده منافع آمريكا است.
بوش افزود: آمريكا روابط گسترده‌اي با پاكستان دارد كه فقط محدود به همكاري‌هاي ضد تروريسم نمي‌باشد. روابط اقتصادي و فرهنگي ميان پاكستان و‌آمريكا افزايش يافته است.
بوش ادامه داد، وي به رييس جمهور پرويز مشرف قول داده است كه آمريكا روابط چند بعدي خود را با پاكستان تقويت كند.
رييس جمهور آمريكا گفت: گزارش كميسيون 11 سپتمبر، همچنين توصيه‌هايي مبني بر همكاري نزديك و گسترده با پاكستان ارائه داده است كه درآينده‌ پي‌گيري خواهند شد.
وي افزود: اختصاص كمك 3 ميليارد دلاري به پاكستان بخشي از تعهد به قولم مي‌باشد.

دراين روز در جهان چه رخ داده است

 

از سايت ايران هستوری آن دس دی

 

زادروز مارشال ژوكف فاتح برلن و قهرمان شوروي

امروز زادروز مارشال گئورگي ژوكف فاتح برلن ، نابغه نظامي روسيه و قهرمان شوروي است كه 11 دسامبر سال 1896 به دنيا آمد. ژوكف كه پدرش يك كشاورز فقير بود ، يك سرباز وظيفه در ارتش تزاري بود كه در انقلاب بلشويكي اكتبر 1917 شركت كرد و وارد حزب كمونيست شد. او سپس به عنوان يك سرباز ارتش سرخ در جنگ با ضد انقلابيون شركت كرد .
    در سال 1939با واحدهاي تحت فرمان خود نيروهاي ژاپني را كه پس از اشغال منچوري چين به مغولستان تجاوز كرده بودند از انجا اخراج كرد .
     پس ازرسيدن نيروهاي ارتش آلمان به دروازه مسكو ، خود فرماندهي دفاع از پايتخت را به دست گرفت و با بكار گرفتن آتش وسيع و بي سابقه توپ، در دسامبر1941 آلماني ها را با تحمل تلفات سنگين مجبور به عقب نشيني كرد و با اين كه رئيس ستاد ارتش شوروي بود شخصا به آزاد ساختن استالينگراد پرداخت و موفق شد كه بهترين افراد و ژنرالهاي آلمان را در آنجا به اسارت بگيرد . سپس به ياري مارشال وروشيلوف در شكستن محاصره طولاني لنينگراد ( سن پترز بورگ ) شتافت و پس از رفع محاصره ، از اوكراين حمله همه جانبه خود به نيروهاي آلمان را آغاز كرد كه به حمله نهايي سال 1345 انجاميد و در آوريل همين سال برلن را تصرف كرد و در آلمان شرقي مستقر شد . ژوكف با وجود انعقاد يك پيمان عدم تعرض ميان آلمان و شوروي ، تعرض آلمان به شوروي را پيش بيني كرده بود وهمراه با دلايل خود، در اين زمينه به استالين هشدار داده بود.
    ژوكف به تجربه تاريخ عقيده خاص داشت و مي گفت كه نبايد ترتيبات صلح مانع تمهيدات دفاعي يك كشور شود . ژوكف مي گفت كه نيروهاي بالقوه دشمن بايد به مسافت بسيار دور از مرزهاي اصلي وطن باشند و با اين استدلال با تخليه شرق المان و كشورهاي حد فاصل اروپاي غربي و روسيه مخالف بود .آن چه كه از سال 1989در اروپا با موافقت سران مسكو انجام شده است درست عكس عقايد ژوكف بوده است . مطبوعات غرب كه روانشناسي استالين را مي دانستند در بزرگ كردن ژوكف و اين كه او برنده جنگ با هيتلر بود تلاش بسيار كردند و به وسيله اورا از چشم استالين كه مي خواست پيروزي به نام او در تاريخ ثبت شود انداختند و استالين براي كوچك كردن ژوكف اورا بركنار و به يك كار كوچك در «اودسا» گمارد .
     پس از درگذشت استالين ، ژوكف به قدرت باز گشت و در سال 1955 وزير دفاع و در سال 1957 عضو كميته مركزي حزب كمونيست شد. ژوكف كه عقيده به نوسازي لاينقطع تسليحات و باز نايستادن از كار ساختن سلاحهاي هرچه پيشرفته تر داشت راه را براي برتري تسليحاتي روسيه باز كرد .او بود كه گفت سلاحهاي پيشرفته به خودي خود مانع جنگ مي شوند زيرا كه يك دولت تا مطمئن به پيروزي نشود دست به نعرض نمي زند.
     به گفته ژوكف كه نظرات او در آكادمي هاي نظامي تدريس مي شود اگر همه كشورها بتوانند ازسلاحهاي دفاعي لازم برخوردار شوند ، ديگر جنگي روي نخواهد داد .« ضعف نظامي » باعث جنگ مي شود.
     وي گفته است كه هيچ كس نمي تواند پايان يك جنگ و نتايج آن را پيش بيني كند. ژوكف در جنگ تعرضي معتقد به نيروي ورزيده ، متحرك ، كم و سرباز حرفه اي بود و در جنگ دفاعي عكس اين نظر را داشت . از او نقل كرده اند كه تا دست يافتن به سلاحهاي برتر ، مي توان براي بازداشتن حريف به دروغ و خدعه هم متوسل شد و خود را داراي اين نوع سلاحهايي وانمود كرد . از گزارش هايي كه در باره ژوكف نوشته شده چنين بر مي آيد كه اوضاع امروز جهان را كه قدرتهاي بزرگ مانع از دسترسي كشورهاي كوچكتر به سلاحهاي پيشرفته و موثر خواهند شد پيش بيني كرده بود. وي همچنين اواخر عمر ابر قدرت شدن چين و اروپاي غربي را پيش بيني كرده بود و گفته بود كه رقابت هاي اقتصادي شديدا افزايش خواهد يافت .
    ژوكف در دوران خروشف چندي مورد توجه او بود كه چون با برنامه همزيستي مسالمت اميز خروشچف با غرب ميانه خوبي نداشت و مي گفت كه يكي از دو قدرت بالاخره از سر راه ديگري بايد كنار برود از چشم وي افتاد .
     پس از بر كناري خروشچف دوباره مورد توجه قرار گرفت و سپس باز نشسته شد و به نوشتن كتاب از جمله خاطرات خود روي آورد و در سال 1974 در گدشت و شاهد كنار رفتن شوروي از برابرغرب و فروپاشي آن نشد.

 

پادشاهي كه ازدواج با زن مورد علاقه اش را بر ادامه سلطنت ترجيح داد

 

كاري كه ادوارد هشتم پادشاه انگلستان در يازدهم دسامبر سال 1936 کاری راانجام داد شايد در همه تاريخ نظير نداشته باشد . وي در اين روز از سلطنت كنارگيري كرد تا بتواند با زن مورد علاقه اش بانو« واليس سيمسون »كه قبلا دوبار ازدواج كرده و طلاق گرفته بود ازدواج كند و براي اين اقدام خود در يك نطق راديويي از مردم انگلستان پوزش طلبيد و از انان خواست كه از اين ازدواج او حمايت كنند و تاج و تخت را به برادر كوچكش سپرد كه به نام جورج پنجم( پدر اليزابت دوم ) پادشاه شد. ادوارد هشتم از ان زمان تا پايان عمر به نام« دوك آو ويندسر» در كنار واليس به ادامه حيات پرداخت . واليس يك بانوي امريكايي از شهر بالتيمور ايالت مريلند بود.

 

نخستين هواپيماي مسافربر مافوق سرعت صوت

 

يازدهم دسامبر سال 1967 ميلادي نخستين جت مسافر بر مافوق سرعت صوت به نام كنكورد ، ساخت مشترك فرانسه و انگلستان در« تولوز» فرانسه به معرض تماشا گذارده شد . شركتهاي هواپيمايي دولتي فرانسه و انگلستان بعدا از اين هواپيما در بعضي خطوط خود از جمله ميان امريكا و اروپا استفاده كردند كه زمان مسافرت را كاهش داد .
    پس از مدتي توليد اين نوع هواپيما متوقف شد و بعد از منفجر شدن يكي از اين هواپيماها پس از برخاستن از فرودگاه پاريس پرواز بقيه انها تا مدتي متوقف گرديد . بهاي بليت پرواز با اين نوع هواپيما نسبتا گران بوده است .

 

برخي ديگر از رويدادهاي 11 دسامبر

 

·  1792:   محاكمه لوئي 16 پادشاه فرانسه به اتهام خيانت در دادگاه انقلاب پاريس آغاز شد كه در ماه ژانويه با گيوتين گردن زده شد.

·  1812:   نخستين روزنامه كه اعلام كرده بود ميزان چاپ اگهي در آن نامحدود است به نام « گازت » در آمريكا انتشار خود را آغاز كرد .

·  1937:   ايتاليا از عضويت جامعه ملل كناره گيري كرد تا دستش براي تصرف كشورهاي افريقايي و حوزه مديترانه كه در زمان امپراتوري روم در قلمرو اين كشور بودند باز باشد.

·  1961:   آدولف آيشمن از افسران ويژه هيتلر در دوران جنگ جهاني دوم كه پس از جنگ به امريكاي لاتين فرار كرده بود و از آنجا به اسراييل ربوده شده بود پس از محاكمه به اتهام كشتن يهوديان اروپا ، مجرم شناخته شد و بعدا اعدام گرديد.